Eton Mess vind ik zó lekker! Het is kinderlijk eenvoudig en je kunt er al je favoriete smaakcombinaties in kwijt. Eerder maakte ik al een variant met stoofperen en pecannoten maar vandaag is het de beurt aan een wat frissere variant, namelijk; Eton Mess met passievrucht en pistachenoten.
Je kunt je eigen meringue schuim maken. Ik heb dat in dit geval gedaan omdat ik een restje over had van een ander bak project. Het is leuk om te maken maar kost ook heel veel wachttijd. Daarom zou ik het lekker kopen! Een hele meringue of simpele kransjes. Zorg dat je altijd geroosterde noten gebruikt. Niet zo’n fan van pistache? Dan zou ik voor amandelschaafsel gaan. Ik rooster vaak alles in één keer als ik het koop en doe het dan terug in de verpakking. De pistachenoten zou ik voor 8 minuten op 190 graden hete lucht roosteren. Of snel in een droge koekenpan maar dit gaat meestal niet zo gelijkmatig.
Het recept
Klop de slagroom tussen lobbig en stijf in samen met de kristalsuiker en vanille. Voeg dan de mascarpone toe en mix dit er kort doorheen.
Breek de kransjes in stukken, snijd de passievrucht doormidden en hak de pistachenoten grof.
Pak de glazen erbij en vul deze met alle ingrediënten op een beetje speelse wijze. Serveer direct (anders wordt de meringue zacht). Smullen maar!
Ingrediënten
Aanwijzingen
Klop de slagroom tussen lobbig en stijf in samen met de kristalsuiker en vanille. Voeg dan de mascarpone toe en mix dit er kort doorheen.
Breek de kransjes in stukken, snijd de passievrucht doormidden en hak de pistachenoten grof.
Pak de glazen erbij en vul deze met alle ingrediënten op een beetje speelse wijze. Serveer direct (anders wordt de meringue zacht). Smullen maar!
Andere toetjes in een glas:
Eton Mess met stoofpeertjes en pecannoten
Kokos panna cotta met limoen-frambozen coulis
Sinaasappel-mango cheesecake