• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
Bakrecepten Taart

Speculaas shortbread taart met kaneelmousse

Eefje
22 reacties
14 november 2020
Luxe speculaas shortbread taart

Luxe speculaas shortbread taart close up

Het is volop herfst en de winter is in aantocht. Hét moment om speculaaskruiden in al je baksels te doen. Ik deelde al wat kruidige recepten zoals deze vegan pumpkin spice latte of pompoen cheesecake. Het karamel-pecan shortbread recept wordt op het moment ook weer veel gemaakt. Dat laatste bracht mij op het idee om deze speculaas shortbread taart met kaneelmousse te maken.

Luxe speculaas shortbread taart puntje kruiden

Of ik met de kruiden en specerijen van Silvo een lekke recept wilde maken? Ik mocht het zo gek niet bedenken als het maar bij deze tijd van het jaar hoort. Dat is dus gelukt wat mij betreft! De taart bestaat uit 4 lagen. De bodem is een stevig maar toch brosse koek met havermout en speculaaskruiden. De karamel laag is gemaakt met gecondenseerde melk en vanille. Daarop zit een laag kaneelmousse en de topping is een pure chocolade ganache. Een perfecte taart voor dit weekend want de Sint komt weer in het land! En deze taart heeft alle smaken in zich die daarbij horen.

Luxe speculaas shortbread taart kruidepotjes

Heb je al trek gekregen? Dat komt goed uit, want je kunt ‘m zelf maken. Trek wel even wat tijd uit voor deze speculaas shortbread taart met kaneelmousse, want hij moet goed afkoelen en opstijven. Bij elkaar heb je zo’n 6 uur nodig! De taart is voor 10 tot 12 personen. Gekoeld kun je er gerust 5 dagen lang van genieten!

Dit heb je nodig!

Laag 1:
150 gram patentbloem 
120 gram roomboter
100 gram bruine basterdsuiker 
90 gram havermout
2 el melk
1,5 tl koek & speculaaskruiden
3 draaien zeezout uit een molen
Laag 2:
300 gram gecondenseerde melk
40 gram roomboter 
20 gram bruine basterdsuiker 
merg van één vanillestokje
Laag 3:
350 ml slagroom 
50 gram bruine basterdsuiker 
1,5 tl kaneel
3 blaadjes gelatine 
Laag 4:
125 ml slagroom
125 gram pure chocolade, in kleine stukjes
zelfgekozen decoratie zoals bijvoorbeeld gouden sprinkles

Nog meer nodig: 
keukenmachine 
steelpan
siliconen spatel
springvorm van 18 cm doorsnee
velletje bakpapier
handmixer 

Close up punt

Zo maak je het!

Bekleed de bodem en rand van de springvorm met bakpapier en verwarm de oven voor op 175 graden hete lucht.

Doe alle ingrediënten voor de bodem in de keuken machine en meng dit tot een kruimelig deeg. Stort dit in de vorm, verdeel en druk goed aan. Deze bodem bak je voor 22 minuten in de voorverwarmde oven.

Als de bodem uit de oven is doe je de ingrediënten voor de tweede laag in een steelpan. Zet dit op laag vuur. Het is van belang dat je erbij blijft en goed roert. Dit gaat het beste met een siliconen spatel. De eerste paar minuten smelt vooral de boter erdoorheen.

Je kun het vuur dan iets hoger zetten. Het geheel moet aan de kook gebracht worden. Als het eenmaal kookt blijf je roeren voor een paar minuten. Je ziet het veranderen. Eerste is het nog vloeibaar. De bellen worden steeds groter en het mengsel wordt steeds dikker. Op een gegeven moment laat het los van het pannetje. Dat klink nu misschien gek, maar als het ziet snap je wat ik bedoel. Als dit zover is roer je nog 1 minuut fanatiek door. Giet het geheel dan op de bodem van de taart en verdeel gelijk zo mooi en egaal mogelijk. Wacht niet, anders is het te stevig.

Laat de taart nu volledig afkoelen. Je kun bijvoorbeeld alvast de gelatine te weken zetten in koud water.

Even geduld..

Na ongeveer 1,5 uur is de taart voldoende afgekoeld. Tijd om de kaneelmousse te maken. Houd 3 el slagroom achter en doe deze in een steelpan. Verhit dit en zet dan het vuur uit. Knijp de gelatine blaadjes uit en los deze op in de slagroom.

Klop de rest van de slagroom lobbig. Voeg halverwege de bruine basterdsuiker en kaneel toe. Roer als laatst de gelatine erdoorheen. Let op dat deze wel voor het grootste deel is afgekoeld.

Als je een mooie egale mousse hebt hier je deze op de koek/karamel bodem. Schuif de taart in de koelkast voor minimaal 2 uur.

Als de mousse goed is opgesteven verhit je 125 ml slagroom in een steelpan. Zet het vuur uit en voeg de pure chocolade toe. Laat dit een paar minuten staal en roer dan goed door tot je een glimmende gladde massa heb. Giet deze op de mousse en zorg dat ook dit gelijk matig verdeeld wordt.

Maak af met de door jou gekozen sprinkles of andere decoratie. Zet de taart terug in de koelkast tot de chocolade laag goed stevig is.

Haal de ring van de vorm het het velletje bakpapier rondom weg. Als je het goed hebt gedaan zie je 4 mooie lagen. Snijd de taart met een groot en heet mes. Zo krijg je super strakke punten!

De taart is machtig maar o zo lekker! Ik zou hem in 10 of 12 puntjes snijden. Eet smakelijk!

puntje choco

Dit recept is gemaakt in samenwerking met Silvo

Liefs,
Eefje

 

Chocolade Kaneel Karamel Shortbread Taart
Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
22 reacties
  1. Esther

    14 november 2020 11:21

    Woooow, dit ga ik maken! Ziet er echt zo lekker uit 🙂 1 vraagje: als je hem in een springvorm van 24 cm maakt, is het dan gewoon alles keer 1.5?

    Beantwoord
    1. Eefje

      14 november 2020 11:31

      Wat leuk Esther! 1,5 keer is wel echt minimaal. Ik zou eerder 1,8 of zelfs 2 keer doen. De taart is machtig en denk zo dat je 20 puntje haalt uit een 24 taart!

      Beantwoord
      1. Anne Alkemade

        8 december 2021 20:16

        En wat zou je aanhouden voor een bakring van 18 cm? Dankje!

        Beantwoord
        1. Eefje

          8 december 2021 21:35

          Hoe bedoel je dat precies? Deze taart is in een 18cm springvorm gemaakt. Staat erbij 🙂

          Beantwoord
  2. Mandy

    14 november 2020 23:23

    Zou je de taart ook kunnen invriezen? Het ziet er heerlijk uit maar voor een huishouden van 2 is het wel een beetje veel ☺️, dus stukjes invriezen zou ideaal zijn.

    Beantwoord
    1. Eefje

      14 november 2020 23:26

      Ja hoor dat kan prima! Ik vind trouwens dat je echt 95% van alle soorten baksels makkelijk in kunt vriezen 🙂

      Beantwoord
  3. Kaylee

    18 november 2020 09:58

    Het ziet er heerlijk uit! Ik ga hem morgen bakken, dus ben heel benieuwd! Gebruik je lichtbruine of donkerbruine basterdsuiker?

    Beantwoord
    1. Eefje

      18 november 2020 11:16

      Wat leuk Kaylee! Ik gebruik donkerbruine basterdsuiker. Veel bakplezier 🙂

      Beantwoord
  4. Malissa

    2 december 2020 11:17

    Het afkoelen van de tweede laag, moet deze in of buiten de koelkast ? En gebruik jij nog een specifiek merk voor je chocolade in je baksels ? Ik merk namelijk dat er onwijs veel verschil tussen chocolade zit..

    Beantwoord
    1. Eefje

      2 december 2020 16:04

      Hi Malissa,

      Eerst is het echt heet, dit laat ik op het aanrecht afkoelen voor een uurtje. Als het het daar wil versnellen kan dit in de koelast. Of dus met meer geduld op het aanrecht, Wat je zelf wil! Ik gebruik altijd Callebaut voor mijn baksels. Veel bakplezier! 🙂

      Beantwoord
  5. Tamara

    23 december 2020 11:04

    Leuk recept! Kun je ook tarwemeel gebruiken ipv patentbloem?

    Beantwoord
    1. Eefje

      23 december 2020 12:42

      Ja hoor, volgens mij is dat geen enkel probleem!

      Beantwoord
  6. Kae

    27 december 2020 19:36

    Gemaakt met kerst. Niet zo prachtig strak als jouwe maar toch erg heerlijk (en zeker machtig 😉 ). Heb jij nog tips om de gelatine goed gemengd te krijgen? Ik had het laten afkoelen en het was 1 geheel met de slagroom, maar kreeg helaas toch tijdens het mengen weer stukjes Erin

    Beantwoord
    1. Eefje

      27 december 2020 21:06

      Wat leuk om te lezen! Toch de gelatine iets warmer houden en dan mengen. Dit kan helpen maar kan het niet garanderen zo van een afstandje. Dank voor je berichtje!

      Beantwoord
  7. Kae

    28 december 2020 21:31

    Bedankt! Denk dat ik hem dan te ver heb laten afkoelen. Alsnog erg genoten 🙂

    Beantwoord
  8. Ingrid

    15 juni 2021 14:53

    Ik maakte deze afgelopen weekend, OMG zo lekker!!
    Alleen de laag van karamel was echt heel hard geworden, heb ik misschien iets niet helemaal goed gedaan denk je?

    Beantwoord
    1. Eefje

      15 juni 2021 23:47

      Hi Ingrid, wat fijn om te lezen! Je hebt het denk ik wel goed gedaan maar (veel) te lang gekookt. Dan wordt het keihard. Ik denk dat een paar minuutjes minder koken de oplossing is 🙂

      Beantwoord
      1. Ingrid

        22 juni 2021 12:21

        Dank je wel voor je reactie. Ik ga m zeker nog een keertje maken na deze tip ! 🙂

        Beantwoord
  9. Inge

    14 november 2021 16:37

    Voor bezoek van vrienden in ons nieuwe appartement deze taart gemaakt en een schot in de roos! Heerlijk!

    Beantwoord
    1. Eefje

      14 november 2021 20:50

      Wat onwijs leuk om te lezen Inge 🙂

      Beantwoord
  10. Ineke

    23 november 2021 12:38

    Gemaakt voor collega’s op werk. Vonden het een geslaagde taart. Vond zelf de fudge wat licht van kleur, maar stevigheid was prima en zag er fantastisch uit. Bovenkant versiert met mini vierkantjes fudge en nougatine

    Beantwoord
    1. Eefje

      24 november 2021 08:29

      Wat leuk om te lezen Ineke! De karamel is inderdaad niet zo donkerbruin als karamel van gebrande suiker. Maar dit zie je ook wel terug op de foto’s. Als dat is wat je er mee bedoeld. Bedankt voor je reactie 🙂

      Beantwoord
Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Sinaasappelboter met kardemom en vanille

volgend bericht

Eton Mess met passievrucht en pistachenoten

meest gelezen
37.059x bekeken

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
21.680x bekeken

Super snelle pasta met tomaat en burrata

Super snelle pasta met tomaat en burrata
13.778x bekeken

Tiramisu shortbread bars

Tiramisu shortbread bars
10.892x bekeken

Blauwe bes cheesecake kruimel bites

Blauwe bes cheesecake kruimel bites
Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Vega maaltijd recepten
Maaltijden Recepten

Vegetarische lasagne met 4 soorten groente

680CB9CD-005F-4D6F-A513-A431BE478FA7-scaled
Maaltijden Recepten

Patatje paddenstoelenstoof (vega)

IMG_0256-1536x1024
Maaltijden Recepten

Gebakken gnocchi met doperwtensaus en feta

4719DE2A-8E69-415F-A573-6BEDC3A5FA5F
Maaltijden Recepten

Pasta met linzen-tomatensaus, spinazie en feta

DB15DCFB-0503-4316-A38D-E8B4B527B4A5-scaled
Recepten Salades

Spinaziesalade met falafel en feta

IMG_6840-1536x1024
Dit vind je misschien ook leuk
Red velvet taart
Bakrecepten Recepten Taart

Red velvet taart

2 min leestijd
18 augustus 2015
Lemon meringue room taart
Bakrecepten Recepten

Lemon meringue room taart

1 min leestijd
28 maart 2020
Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
Bakrecepten Recepten Taart

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

1 min leestijd
5 april 2020
Karamel-pecan shortbread
Bakrecepten Koekjes Recepten

Karamel-pecan shortbread

1 min leestijd
18 december 2016
Red velvet cheesecake
Bakrecepten Recepten Taart

Red velvet cheesecake

1 min leestijd
25 oktober 2018
Panterprint cakerol met vanilleslagroom
Bakrecepten Cake(jes)

Panterprint cakerol met vanilleslagroom

1 min leestijd
6 december 2020

eefsfood

thuis in Leiden | bakt vooral zoet, eet het liefst hartig | ontwikkelt recepten en fotografeert eten | zakelijk? eef@highrollersagency.com

Eefje | EEFSFOOD.NL
GELUKSVOGEL🥰 adv - Wát heerlijk dit?!🍹 Ik GELUKSVOGEL🥰

adv - Wát heerlijk dit?!🍹 Ik sta hier op Concert at Sea, met een lieve vriendin, in de zon en mèt een lekkere 0.0 Gordon’s in mijn hand☀️

Erg aan het genieten want hier wilde ik altijd al eens heen🎶 Fijn sfeertje hier! Net het optreden van Racoon gezien, wát een band is dat toch😍 Hou zo van zijn stem🎤

Terug naar de Gordon’s 0.0, die is dus echt heel erg lekker en perfect om mee te proosten🥂 Ga jij nog naar een muziekfestival dit jaar? Dan is de kans zeer aanwezig dat je daar ook een Gordon’s bar tegenkomt. Of haal ‘m bij jouw dichtstbijzijnde winkel om Gordon's o'clock thuis te vieren🧊 Grijp je kans zou ik zeggen👌🏻

PROOST LIEVE MENSEN🥳

X Eef

In samenwerking met @gorndonsginglobal 💛

#eefsfood #gordonsoclock #gordonssummer #drinkIQ #nix18 #concertatsea #geluksvogel #gintonic #ijsblokjes #verfrissend #proost #tonic
LIMOEN MERINGUE KOKOS CHEESECAKE🥥
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Een stevige en super smaakvolle cheesecake! Hij is echt heer-lijk🤤 Ook maken? Dit heb je nodig voor 8 personen👇🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️100 gram kokoskoekjes
➡️100 gram crunchy havermout koekjes
➡️50 gram roomboter
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️400 gram roomkaas (A-merk)
➡️2 middelgrote eieren
➡️80 gram kristalsuiker
➡️30 gram kokosrasp
➡️Rasp van 2 limoenen
➡️Sap van 1 limoen
➡️1 tl vanille extract
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️50 gram (gepasteuriseerd) eiwit
➡️50 gram kristalsuiker
*Dit is een ‘snelle’ meringue. Perfect als je de taart direct serveert. Het zal minder lang stevig blijven staan dan meringue gemaakt op de ‘kook’ manier. Daarvan vind je een recept op mijn website en nu ook een ‘how to’ Reel in mijn stories🎥
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️Bekleed de bodem van een 18 cm springvorm met bakpapier.
➡️Maal de koekjes fijn en meng dit met de gesmolten boter. Stort in de vorm en druk goed aan.
➡️Doe voor de vulling alles behalve de eieren in een kom en klop dit door elkaar met een garde. Voeg dan de eieren toe en meng deze er ook doorheen. Giet het mengsel op de koekbodem.
➡️Bak de taart 35 minuten in een voorverwarmde oven van 160 graden hete lucht. Laat dan een uur of twee afkoelen op het aanrecht en schuif ‘m dan nog 3 uur de koelkast in.
➡️Maak de meringue door dit op hoge snelheid te mengen in een standmixer tot je er stijve pieken van kunt maken. Schep in een spuitzak en decoreer hiermee de taart. Maak af met een kleine gasbrander🔥 Eet smakelijk!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sla jij het recept op voor later?✅
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefsfood #cheesecake #taartrecept #foodblog #instarecept #meringue #koekbodem #kokos #limoen #foodienl #heelhollandbakt #foodfotografie #lime #coconut #taart #roomkaas #haverkoekjes
GRIEKENLAND DEEL 3 - VELIKA💙 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀ GRIEKENLAND DEEL 3 - VELIKA💙
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De laatste vakantiedagen waren in Velika🇬🇷 Weer heel anders dan de vorige twee plaatsen. Ruim 11km kustlijn! Hier in de buurt is ook niet super veel te doen, na het wéér niet vinden van een waterval heb ik ‘m vooral lekker op het chillen gezet🏖 Ze hebben hier namelijk wel de betere beach clubs met écht lekkere bedjes😍
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ik heb dus niet zoveel tips voor deze omgeving zoals in mijn vorige twee vakantie posts.. Wat wel leuk is, is om in een klein uurtje naar Larissa te rijden📍 Een gezellige stad bomvol terrasjes, bakkers en winkels🥨 Een veel leukere sfeer dan bijvoorbeeld in Volos. Ik deel wel een paar algemene tips en het antwoord op die ene veelgestelde vraag: BEN JE ALLEEN OP REIS⁉️ Nee, dat ben ik niet😁 Ik ben de ‘alleen game’ aardig aan het uitspelen maar in mijn eentje op vakantie is nog een drempeltje te ver voor nu. Overweeg wel zo’n groepsreis voor misschien volgend jaar!✈️ Heb jij daar ervaring mee? Ben benieuwd👇🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Mijn pro vakantie tips:
➡️Boek meerdere airbnb’s in 1 vakantie. Zo moet je steeds verhuizen en lijkt het wel vakantie in een vakantie. Voor je gevoel ben je veel langer weg dan, in mijn geval, 11 dagen👍🏻
➡️ Zorg dat je tweede en/of derde airbnb een wasmachine heeft. Met alleen handbagage reizen is heeeeerlijk en gaat prima als je je favo jurk en short kan wassen🧼
➡️ Fix een auto! Zonder lijkt me bijzonder saai🚗💨
➡️ Pak de ochtenden voor een uitje en plof ‘s middags op het strand⛱
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dit was ‘m! Vandaag nog een roadtrip van 4+ uur en dan veilig naar huis vliegen✈️ Komende week verschijnt er vast weer een lekker recept online (moet nog even bedenken wat😋). Op mijn persoonlijke account heb ik dagelijks een vakantie verslag in mijn stories gedeeld. Deze staan opgeslagen in een highlight mocht je nog benieuwd zijn✅ Check het via @eefjefriedhoff 🙋🏻‍♀️ Fijne zondag❤️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dikke liefs😙
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefopvakantie #reisverslag #kiezelstrand #vakantietips #griekenland #strandmeisje #beachclub #kustplaats #velika #greece #uiteten #baklava #blijmeid #vakantievibes
GRIEKENLAND DEEL 2 - KALA NERA💙 ⠀⠀⠀⠀⠀ GRIEKENLAND DEEL 2 - KALA NERA💙
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De roadtrip vanuit Nea Makri hiernaartoe was echt heeeerlijk🚗💨 Rustige mooie (tol)wegen met prachtig uitzicht🙌🏻 Kala Nera is een heel gezellig dorpje om binnen te rijden. Mooi lang strand, heel veel restaurantjes en een fijne sfeer🏖 Ik denk wel dat het hier erg druk is in het hoogseizoen, maar dit valt nu nog reuze mee👌🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✅In het bergdorpje Milies kwam ik per ongeluk terecht na het niet kunnen vinden van een waterval(letje)… Heel leuk om hier de auto even stil te zetten en een hapje en drankje te bestellen op het grote terras die helemaal in de schaduw staat door maar één mega grote boom?!🌳 Ook vond ik hier in het eerste de beste winkeltje mijn twee ‘vaste’ souvenirs; een mooi kopje en een ring💍
✅Ongeveer 2 uur en 15 minuten rijden is het naar Meteora📍 Hier staan bizarre rotsen met her en der een klooster erop gebouwd (hier kun je naar binnen). Absoluut een tikkie toeristisch, maar ik vond het de flinke rit zeker waard! Erg indrukwekkend👀
✅In een paar dagen heb ik niet alles uit kunnen proberen natuurlijk. Maar ik zou ‘1900’ uitkiezen om te gaan eten hier🍴 Voor wat ik deze vakantie allemaal heb gezien was dit de ‘modernste’ kaart met zowaar een vegan hoofdstuk🌱 Vooral de tweede avond heb ik er geweldig (o.a. Moussaka) gegeten😍
✅Als uitje is de stad Volos een prima plan om even doorheen de struinen en dan aan de haven wat de drinken. Mocht je ook een lange, brede vrouw zijn met maat 48? Dan kun je het wel vergeten om een leuke jurk te scoren👗 Tenzij je er voor elke bovenbeen 1 zoekt😂
✅Het is GEWELDIG om je appartement op 30 meter van zee te hebben🌊
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Vandaag door prachtig boerenlandschap in 2 uur naar het nieuwe huisje gereden voor deel 3 van deze vakantie🌾 Nu op 50 meter van zee🙌🏻🇬🇷
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dagelijks Grieks story verslag is te zien via @eefjefriedhoff mocht je dat leuk vinden🎥
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefopvakantie #griekenland #minireisverslag #kalenera #kustplaats #blijemeid #vakantievibes #meteora #greekfood #aubergine #feta #dinerenaanzee #souveniertje #eefdsfood #goldenhour #griekenlandvakantie #vakantieupdate
GRIEKENLAND DEEL 1 - NEA MAKRI💙 ⠀⠀⠀⠀⠀ GRIEKENLAND DEEL 1 - NEA MAKRI💙
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De eerste 2,5 dag zitten erop! Lekker eten, freddo cappuccino, het niet hebben van plannen, Griekse sfeer en meer🥰 Het leek me leuk per verblijf locatie een korte samenvatting te delen. Komt ie👇🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✅Strand - Moraitis beach (18 minuten rijden)🏖 Heerlijk (zand)strand, lekkere bedjes, niet druk (in deze tijd van het jaar), gezellige en relaxte sfeer en een strandbar met vet lekkere broodjes en salades👌🏻
✅Restaurant - To Akrogiali. Met je stoel in de kiezels, strak aan zee. Fijn uitzicht en lekker eten, vooral de gefrituurde courgette en gebakken kaas waren perfect💯
✅Bakkerij - Ik krijg de naam niet echt vertaald maar het zit op; Marathonos 118. Alles behalve klein en authentiek, maar ik was onder de indruk van de hoeveelheid en hoe geweldig vol en georganiseerd alles erbij lag🥖 Af te raden voor mensen met keuzestress🤓
✅Supermarkt - het zal een keten zijn, maar My Market vond ik top! Ik kom hier niet om groente te eten en zelf te koken, maar de groenteafdeling zag er echt méga goed uit🎉 Ook vond ik er mijn all time lievelingskauwgom die ik in Nederland al jaren niet meer kan kopen en online extreme verzendkosten heeft..🛒
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
❌Airbnb appartement: Would not recommend.. Het schoolvoorbeeld van hoe lovende recensies niet altijd echt waar zijn. Zeer ongezellig, echt oude bende en niet bepaald schoon. Wel 4 minuten lopen van zee👍🏻 Is ook wat waard😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Vandaag een roadtrip van ongeveer 4 uur naar het nieuwe huisje🚗💨 Zin in wat meer ‘idyllisch’ Griekenland, hoop ik vandaag te zien🙌🏻 Dagelijks verslag in stories via @eefjefriedhoff 📷
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefopvakantie #photodump #griekenland #freddocappuccino #minireisverslag #NeaMakri #vakantie #topsenflops #groenteafdeling #grieksesalade #zonzeestrand #chillvakantie
50.000 VOLGERS, VIJFTIGDUIZEND🥳🍾
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Liefde voor jullie❤️ Het is niet normaal⁉️ Ik had voor dit jaar een mooi en realistisch doel: met 45k volgers het jaar uit. Maar het zijn er nu al veel meer dan vijftigduizend (!!) en het is pas half juni😱 Super cool!😍 Afgelopen maanden was er zoveel groei en positiviteit. Dat voelt als méga waardering voor het harde werk🥰
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Echt, DANK DANK DANK🙌🏻 Door jullie bij elkaar kan ik deze uit de hand gelopen hobby mijn werk noemen! Fijn dat ik je kan inspireren met mijn recepten en kan vermaken met persoonlijke kijkjes in mijn leven en achter de schermen🎥 Hopelijk blijf je nog lang hangen hier☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De timing kon bijna niet beter☀️ Ik ga nu namelijk lekker chillen met mijn billen in het Griekse zand (of kiezels, je weet maar nooit daar)🇬🇷 Op wat vakantiekiekjes na zal het hier rustig zijn komende weken📸 Gelukkig staat eefsfood.nl bomvol met recepten dus je hoeft je niet te vervelen!✨
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hele dikke liefs,
Eef😙
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
Nieuwste recepten
28 mei 2022

Smeuïge pindakoeken met witte chocolade

Smeuïge pindakoeken met witte chocolade
25 mei 2022

Goedgevulde rijstsalade met veel groente

Goedgevulde rijstsalade met veel groente
16 mei 2022

Wortelcake met banaan en noten

Wortelcake met banaan en noten
3 mei 2022

8 x Lekkers met rood fruit

8 x Lekkers met rood fruit
28 april 2022

Kersen kruimel cheesecake

Kersen kruimel cheesecake
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord