Dat ik een roomboter fan ben weten jullie inmiddels wel. Als ik een vers stokbroodje heb kan ik zo een schaaltje kruidenboter weg smeren. Maar! Ik heb nu een leuke variant op de hartige borrelboter namelijk; zoete sinaasappelboter met kardemom en vanille.
Deze boter is lekker op een vers stukje stokbrood maar ook heel geschikt voor op een plak kerst- of Paasstol. In deze zoete boter zit toch ook zout. Een lekkere tegenhanger die de boter nóg lekkerder maakt! Her recept deel ik hieronder met je! Hou je echt van kruidig net zoals ik? Voeg dan ook nog een beetje kaneel en nootmuskaat toe.
Het recept
Snijd de roomboter in blokjes en doe deze in de standmixer kom.
Draai de boter los op een lage stand met een vlinder. Schraap de boter bij en zet de machine op driekwart van zijn power voor ongeveer 10 minuten. Schraap tussendoor nog 1 of 2 keer de boter bij.
De boter is nu toegenomen in volume en de kleur is wit(ter).
Zet de machine op een lage stand en giet langzaam de ahornsiroop erbij tot dit is opgenomen.
Voeg dan de rest van de smaakmaker toe en meng dit goed. De boter is klaar om op een lekker vers stukje brood gesmeerd te worden. Eet smakelijk!
Ingrediënten
Aanwijzingen
Snijd de roomboter in blokjes en doe deze in de standmixer kom.
Draai de boter los op een lage stand met een vlinder. Schraap de boter bij en zet de machine op driekwart van zijn power voor ongeveer 10 minuten. Schraap tussendoor nog 1 of 2 keer de boter bij.
De boter is nu toegenomen in volume en de kleur is wit(ter).
Zet de machine op een lage stand en giet langzaam de ahornsiroop erbij tot dit is opgenomen.
Voeg dan de rest van de smaakmaker toe en meng dit goed. De boter is klaar om op een lekker vers stukje brood gesmeerd te worden. Eet smakelijk!
Nog meer boter:
3 x plantaardige borrelboter
Witte chocolade botercrème