• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
Bakrecepten Taart

Hazelnoot schuimtaart met koffie slagroom

Eefje
4 reacties
8 november 2020
Hazelnoot schuimtaart met koffie slagroom

Hazelnoot schuimtaart met koffie slagroom

Hazelnoot schuimtaart, wie kent ‘m niet?! Bij vele mensen favoriet en zo ook bij mij. Een typische taart ook die je liever zelf koopt dan zelf maakt. Maar, die keer dat je je eraan waagt smaakt ie extra goed! Ik vertel graag hoe ik deze hazelnoot schuimtaart met koffie slagroom heb gemaakt.

 Hazelnoot schuimtaart met koffie slagroom

Ik weet het nog zo goed! Ik was 17 en zat net op de bakkersschool. Ik kocht van mijn spaargeld een Kenwood standmixer bij Makro. Eindelijk was er geen excuus meer om het opkloppen van eiwit uit de weg te gaan. Ik maakte een prachtige schuim en roerde mijn hazelnoten er doorheen. Dit deed ik véél te lang. Is zag mijn schuim langzaam vloeibaarder worden. Volgens mij dacht ik toen nog steeds dat het goed ging.. Dat het geheel na 2 uur oven nog steeds vloeibaar was. Het hoogst haalbare was een schep slagroom ernaast en met een lepel van de bakplaat eten.

hazelnoot schuimtaart met koffie slagroom 

Vele pogingen daarna mislukte ook en het werd meer gaat dan liefde. Ik heb mij er lang niet aan gewaagd. Een jaar of 5 geleden bakte ik mijn eerste succesvolle schuimtaart. Ik heb daar toen blijkbaar een blog met tips over gemaakt. Daar werd ik door een lezer op gewezen haha. Ik wist het echt niet meer. Ik link hem hier even voor je! Er staan nog wel wat nuttige tips in maar ook dingen die ik nu anders zou vermelden.

Het recept

Voorbereidingstijd1 uurKooktijd2 uur 45 minutenTotale tijd3 uur 45 minuten

Dit heb nodig voor 6 personen!
schuim:
 210 gram kristalsuiker
 130 ml eiwit, vers of gepasteuriseerd
 56 gram water
 30 gram poedersuiker
 60 gram geroosterde hazelnoten, in stukjes
 30 gram amandelmeel
slagroomvulling:
 500 ml slagroom
 30 gram kristalsuiker
 1 tl vanillepasta
 1 el oploskoffie
topping:
 50 gram geroosterde hazelnoten, in stukjes
 pure chocolade (optioneel)
Nog meer nodig:
 standmixer met garde
 steelpan
 rasp
 2 spuitzakken met glad spuitmondje
 velletje bakpapier
 springvorm van 16 cm doornee + potlood
 thermometer

Zo maak je het!
1

Verwarm de oven voor op 190 graden hete lucht. Pak er een bakplaat bij en leg hier een bakpapiertje op. Verdeel de hazelnoten op de plaat en rooster deze voor 6 minuten in de oven. Zet vervolgens de oven op 90 graden hete lucht.

2

Doe de kristalsuiker en het water in een steelpan en zet dit op middelhoog vuur.

3

Giet het eiwit in de kom van de standmixer samen met de poedersuiker. Zet dit op de hoogste stand en klop in een paar minuten luchtig en stijf.

4

De suikersiroop moet een temperatuur van 121 graden bereiken. Houd dit dus goed in de gaten met een thermometer.

5

Zet het schuim weer aan op de hoogste stand en giet langzaam de suikersiroop erbij. Laat dit voor zeker 5 minuten op een hoge stand mixen. Daarna kun je de machine op laag tot medium zetten. Het is nu zaak dat het schuim afkoelt, hier is geen hoge stand voor nodig. Wanneer de kom handwarm aanvoelt is het schuim klaar.

6

Voeg dan het amandelmeel en 60 gram van de hazelnoten toe. Spatel dit er in zo weinig mogelijk roerbewegingen, goed doorheen. Niet te lang roeren is belangrijk voor het eindresultaat. Als je dit wel doet heeft het vet uit de noten, negatief invloed op de structuur van het schuim.

7

Schep het schuim in een spuitzak met een groot glad spuitmondje erin. Zet de springvorm op een bakpapiertjes en trek een mooi rondje met een potlood. Gebruik deze lijn als maataanduiding. Herhaal dit 3 keer. Leg het velletje op zijn kop op een bakplaat en plak deze vast met een klein beetje van de meringue. Spuit 3 gelijkmatige schijven op. Mocht je nog wat overhebben kun je hier nog wat toeven van naast spuiten.

8

Schuif de bakplaat voor 2 uur en 3 kwartier in de oven om het schuim te drogen.

9

Houd 4 el slagroom apart en doe dit in in een steelpan. Verwarm het en voeg dan de oploskoffie toe. Roer dit goed en laat weer afkoelen.

10

Klop de rest van de slagroom lobbig. Voeg dan het afgekoelde slagroom/koffie mengsel, de vanille en kristalsuiker toe. Klop vervolgens de slagroom stijf en doe dit weer een een spuitzak met hetzelfde gladde spuitmondje. Leg de slagroom dan koud! Je kunt er ook voor kiezen om de slagroom pas te maken wanneer het schuim uit de oven is.

11

Leeg een eerste schuimlaag op een bord of taartplateau, spuit hier dan bolletjes van de koffie slagroom op. Verdeel er dan wat van de hazelnoten en geraspte chocolade overheen. Herhaal dit nog 2 keer.

12

De taart is af en klaar om te eten! Vers het allerlekkerst. Wanneer je deze taart langer bewaard zal het krokante van het schuim snel verdwijnen. De smaak wordt er gelukkig niet minder van. Geniet, maar dat gaat zeker weten lukken met deze taart!

Ingrediënten

Dit heb nodig voor 6 personen!
schuim:
 210 gram kristalsuiker
 130 ml eiwit, vers of gepasteuriseerd
 56 gram water
 30 gram poedersuiker
 60 gram geroosterde hazelnoten, in stukjes
 30 gram amandelmeel
slagroomvulling:
 500 ml slagroom
 30 gram kristalsuiker
 1 tl vanillepasta
 1 el oploskoffie
topping:
 50 gram geroosterde hazelnoten, in stukjes
 pure chocolade (optioneel)
Nog meer nodig:
 standmixer met garde
 steelpan
 rasp
 2 spuitzakken met glad spuitmondje
 velletje bakpapier
 springvorm van 16 cm doornee + potlood
 thermometer

Aanwijzingen

Zo maak je het!
1

Verwarm de oven voor op 190 graden hete lucht. Pak er een bakplaat bij en leg hier een bakpapiertje op. Verdeel de hazelnoten op de plaat en rooster deze voor 6 minuten in de oven. Zet vervolgens de oven op 90 graden hete lucht.

2

Doe de kristalsuiker en het water in een steelpan en zet dit op middelhoog vuur.

3

Giet het eiwit in de kom van de standmixer samen met de poedersuiker. Zet dit op de hoogste stand en klop in een paar minuten luchtig en stijf.

4

De suikersiroop moet een temperatuur van 121 graden bereiken. Houd dit dus goed in de gaten met een thermometer.

5

Zet het schuim weer aan op de hoogste stand en giet langzaam de suikersiroop erbij. Laat dit voor zeker 5 minuten op een hoge stand mixen. Daarna kun je de machine op laag tot medium zetten. Het is nu zaak dat het schuim afkoelt, hier is geen hoge stand voor nodig. Wanneer de kom handwarm aanvoelt is het schuim klaar.

6

Voeg dan het amandelmeel en 60 gram van de hazelnoten toe. Spatel dit er in zo weinig mogelijk roerbewegingen, goed doorheen. Niet te lang roeren is belangrijk voor het eindresultaat. Als je dit wel doet heeft het vet uit de noten, negatief invloed op de structuur van het schuim.

7

Schep het schuim in een spuitzak met een groot glad spuitmondje erin. Zet de springvorm op een bakpapiertjes en trek een mooi rondje met een potlood. Gebruik deze lijn als maataanduiding. Herhaal dit 3 keer. Leg het velletje op zijn kop op een bakplaat en plak deze vast met een klein beetje van de meringue. Spuit 3 gelijkmatige schijven op. Mocht je nog wat overhebben kun je hier nog wat toeven van naast spuiten.

8

Schuif de bakplaat voor 2 uur en 3 kwartier in de oven om het schuim te drogen.

9

Houd 4 el slagroom apart en doe dit in in een steelpan. Verwarm het en voeg dan de oploskoffie toe. Roer dit goed en laat weer afkoelen.

10

Klop de rest van de slagroom lobbig. Voeg dan het afgekoelde slagroom/koffie mengsel, de vanille en kristalsuiker toe. Klop vervolgens de slagroom stijf en doe dit weer een een spuitzak met hetzelfde gladde spuitmondje. Leg de slagroom dan koud! Je kunt er ook voor kiezen om de slagroom pas te maken wanneer het schuim uit de oven is.

11

Leeg een eerste schuimlaag op een bord of taartplateau, spuit hier dan bolletjes van de koffie slagroom op. Verdeel er dan wat van de hazelnoten en geraspte chocolade overheen. Herhaal dit nog 2 keer.

12

De taart is af en klaar om te eten! Vers het allerlekkerst. Wanneer je deze taart langer bewaard zal het krokante van het schuim snel verdwijnen. De smaak wordt er gelukkig niet minder van. Geniet, maar dat gaat zeker weten lukken met deze taart!

Hazelnoot schuimtaart met koffie slagroom
IngrediëntenAanwijzingen

schuimtaart bovenaf

Andere vulling?

Geen koffiefan? Het kan ook anders! Natuurlijk kun je de slagroom naturel houden, of op smaak brengen met cacaopoeder. Wil je de taart liever met botercrème maken? Dan zou ik dit recept gebruiken! Welke je ook kiest, deze hazelnoot schuimtaart met koffie slagroom is echt een feest om te eten!

Schuimtaart vooraf

Nog meer lekkere recepten:

Vegan hazelnoot-koffiekoeken
Chocolademousse koffie taartjes met Kahlúa
Cijfertaart met chocolade, koffie en karamel

Liefs,
Eefje 

Appeltaart met stroopwafel bakrecepten Hazelnoot schuimtaart Koffie merengue Slagroom
Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
4 reacties
  1. Judith

    14 december 2020 16:12

    Bedoel je met ‘ voeg oploskoffie toe’ alleen het poeder of echt de afgekoelde oploskoffie 😬?

    Beantwoord
    1. Eefje

      14 december 2020 16:14

      Alleen het poeder 🙂

      Beantwoord
  2. nancy

    14 maart 2021 12:06

    Hoi Eef, ik heb deze taart gemaakt en hij was echt superlekker! Ik vraag me alleen af, mijn bolletjes slagroom hebben nooit een mooi glad bolletje aan de bovenkant. Je blijft altijd zien dat het uit een spuitzak ik gekomen. Ik heb een recht glad mondje van ongeveer 1 cm gebruikt. Gebruik jij een bepaald merk mondjes? Misschien veel kleiner? Hoe krijg jij echte mooie bolletjes? Werk je dat met de hand bij? Veel vragen!
    groetjes en bedankt voor je antwoord!

    Beantwoord
    1. Eefje

      18 maart 2021 13:47

      Wat leuk! Maakt niet zoveel uit welk spuitmondje gebruikt. Vooral de techniek heeft heeft invloed. Klopt het dat je tijdens het opspuiten je spuitmondje mee omhoog beweegt?

      Beantwoord
Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Snelle linzenstoof met kikkererwten en maïs

volgend bericht

Opgerolde oven wentelteefjes met bosvruchten

meest gelezen
66.848x bekeken

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
56.990x bekeken

Kersen kruimel cheesecake

Kersen kruimel cheesecake
41.037x bekeken

Super snelle pasta met tomaat en burrata

Super snelle pasta met tomaat en burrata
23.943x bekeken

Frambozen kruimel cheesecake met witte chocolade

Frambozen kruimel cheesecake met witte chocolade
Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Vega maaltijd recepten
Maaltijden Recepten

Vegetarische lasagne met 4 soorten groente

680CB9CD-005F-4D6F-A513-A431BE478FA7-scaled
Maaltijden Recepten

Patatje paddenstoelenstoof (vega)

IMG_0256-1536x1024
Maaltijden Recepten

Gebakken gnocchi met doperwtensaus en feta

4719DE2A-8E69-415F-A573-6BEDC3A5FA5F
Maaltijden Recepten

Pasta met linzen-tomatensaus, spinazie en feta

DB15DCFB-0503-4316-A38D-E8B4B527B4A5-scaled
Recepten Salades

Spinaziesalade met falafel en feta

IMG_6840-1536x1024
Dit vind je misschien ook leuk
Red velvet taart
Bakrecepten Recepten Taart

Red velvet taart

2 min leestijd
18 augustus 2015
Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
Bakrecepten Recepten Taart

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

1 min leestijd
5 april 2020
Lemon meringue room taart
Bakrecepten Recepten

Lemon meringue room taart

1 min leestijd
28 maart 2020
Karamel-pecan shortbread
Bakrecepten Koekjes Recepten

Karamel-pecan shortbread

1 min leestijd
18 december 2016
Red velvet cheesecake
Bakrecepten Recepten Taart

Red velvet cheesecake

1 min leestijd
25 oktober 2018
Panterprint cakerol met vanilleslagroom
Bakrecepten Cake(jes)

Panterprint cakerol met vanilleslagroom

1 min leestijd
6 december 2020

eefsfood

• bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
• altijd eerlijk, tikkie perfectionistisch & enthousiast
• zakelijk? eef@highrollersagency.com | geen dm

Eefje | EEFSFOOD.NL
5 X LEKKERE TAART VOOR PASEN🎂 ⠀⠀⠀ Zoek ji 5 X LEKKERE TAART VOOR PASEN🎂
⠀⠀⠀
Zoek jij nog iets lekkers om tijdens het paasweekend op tafel te zetten? Scroll niet verder!🐣
⠀⠀⠀
➡️Blauwe bes kruimel cheesecake bites
➡️Mango kwarktaart met passievrucht topping
➡️XXL aardbeienschelp met kokosroom
➡️Luchtige limoentaart met kokos en witte chocolade
➡️Yoghurtmousse taartje met citroen en frambozen
⠀⠀⠀
Onder deze namen kun je de recepten terugvinden op mijn website✨ Ga naar eefsfood.nl en gebruik dan de zoekbalk🔎
⠀⠀⠀
PAS OP‼️ Ook lekker op niet paasdagen👀
⠀⠀⠀
Sla je ‘m op? Zo hebben je altijd inspiratie voor lekkers bij de hand✅ Welke van deze 5 lijkt jou het lekkerst?👇🏻
⠀⠀⠀
#eefsfood #taartrecepten #aardbeienschelp #yoghurtmousse #frambozen #receptinspiratie #cheesecake #koekkruimels #foodienl #receptpagina #aardbeien #mango #passievrucht
MIJN FAVO SNACK VAN HET MOMENT🥒 ⠀⠀⠀ Afgel MIJN FAVO SNACK VAN HET MOMENT🥒
⠀⠀⠀
Afgelopen zomer deelde ik al hoe je komkommer makkelijk en snel lekker kunt maken. Dit ‘recept’ is toen meer dan TWAALFDUIZEND (!!) x opgeslagen en ook heel vaak gemaakt😍 Vet leuk!
⠀⠀⠀
Deze komkommer snij ‘trend’ is allang voorbij, maar ik probeerde het laatst met dezelfde lekkere dressing. Ik weet niet wat het is, maar ik vind dit nóg lekkerder🙌🏻 Dagelijks trek in en ik heb het zeker 5x gemaakt afgelopen twee weken. Lekker als snack, maar ook als bijgerecht; icm gyoza’s bijvoorbeeld👌🏻
⠀⠀⠀
Misschien raar om het nog eens te delen, maar dat doe ik graag als het om iets lekkers gaat. Ga jij het ook proberen??
⠀⠀⠀
DIT HEB JE NODIG:
➡️10 snack komkommertjes
➡️1 el olijfolie
➡️1 el (noten)azijn
➡️1 el sojasaus
➡️1 tl kristalsuiker
➡️1/4 tl chili vlokken
➡️1 el geroosterde sesamzaadjes
⠀⠀⠀
👉🏻Voor het snijden heb je twee eetstokjes nodig. Snijd aan de ene kant recht en aan de andere kant schuin in. Roer de dressing er doorheen. Meteen eten kan, maar ik vind het lekker om eerst een half uurtje te laten staan en af en toe even om te schepen. Eet smakelijk!
⠀⠀⠀
Sla je ‘m op?✅
⠀⠀⠀
#eefsfood #komkommer #sojasaus #olijfolie #notenazijn #chiliflakes #snack #cucumber #bijgerecht #foodienl #makingofreel #zoetzuur #suiker #dressing #groente #receptenpagina
DE EEFSFOODCLUB DEUREN ZIJN WEER OPEN!🎂
⠀⠀⠀
Jaaahaaa, het is eindelijk zover!🎉 Je kunt je weer inschrijven voor een nieuwe ronde van Eefsfoodclub. Hét online platform waar je als thuisbakker je skills naar een hoger niveau tilt🧁 Voor 4 maanden lang krijg je elke week een instructievideo binnen een bepaald thema, zoals: ‘decoreren’, ‘frosting’, ’taart’ en 'cakes'. En omdat je dan lekker de smaak te pakken hebt, krijg je er van mij nog een 5de bonusmaand bij!🎁
⠀⠀⠀
VROEGE VOGEL?
Voor de eerste aanmelders heb ik iets super leuks! Je ontvangt namelijk een heel erg nuttig en tof brievenbuspakketje met handige bakproducten t.w.v. €39,95📮 De Eefsfoodmail abonnees hebben al een dag voorsprong gehad, maar er zijn nog wat vroege vogel plekken beschikbaar. Wacht dus niet te lang!
⠀⠀⠀
Op eefsfood.nl/club (link in bio) lees je alles over de inhoud van Eefsfoodclub. Zie ik jou binnenkort in de club?🪩Ik hoop het!💃🏻Tag jij nog iemand die dit niet mag missen? Dank je❤️
⠀⠀⠀
Liefs,
Eefje
⠀⠀⠀
#eefsfoodclub #bakskills #eefsfood #cupcakes #taart #stapeltaart #opspuiten #botercreme #onlineprogramma  #decoreren #beterlerenbakker #decorerenkunjeleren
MAKKELIJK PECAN-ROZIJNENBROOD🍞 ⠀⠀⠀ Van na MAKKELIJK PECAN-ROZIJNENBROOD🍞
⠀⠀⠀
Van nature ben ik niet bepaald een broodbakker, super saai! Maar op deze extreem makkelijke manier doe ik het weleens. Roeren, wachten en bakken is het enige dat je hoeft te doen🔥 Dat klinkt goed toch? Ik deelde al eens een hartige variant met rozemarijn, olijven en tomaat. Vandaag een zoete variant met pecannoten en rozijnen👇🏻
⠀⠀⠀
Dit heb je nodig:
➡️450 gram patentbloem
➡️400 ml lauwwarm water
➡️1 el kristalsuiker
➡️1 zakje gist (7 gram)
➡️8 gram zout
➡️175 gram rozijnen
➡️100 gram pecannoten, grof gehakt
➡️Voor het afbakken van het brood is een gietijzeren (brood)pan het best, maar het kan ook in een cakeblik (vermoedelijk wordt ie iets minder krokant dan)
⠀⠀⠀
Meng de eerste 5 ingrediënten door elkaar in een kom tot een slap deeg. Dek af en zet ‘warm’ weg voor een uur. Ik doe dat in een oven van 30 graden. Kan ook op of bij de verwarming die aanstaat of in de gootsteen met warm water erin. Zet nu ook de rozijnen te wellen in koud water.
⠀⠀⠀
Na een uur giet je de rozijnen af, spoel je ze om en maak je ze droog met een theedoek. Voeg samen met de noten aan het gerezen deeg toe en roer door. Zet nog eens 30 minuten warm. Ergens anders dan de oven, want deze zet je nu op 230 graden hete lucht. Als je iets van gietijzer gebruikt zet je dit gelijk in de oven om mee te verwarmen👌🏻
⠀⠀⠀
Als de oven eenmaal heet is doe je het deeg in de pan/vorm (waar nodig met bakpapier erin). Bak het brood 20 minuten en haal dan de deksel er vanaf. Bak nog eens 10 minuten zodat het brood wat meer kleur krijgt. Haal gelijk uit de vorm en laat een beetje afkoelen. Vers het allerlekkerste met roomboter en kaas🤤 Wist jij dat je zo makkelijk een brood kon bakken?
⠀⠀⠀
Ik zou het echt een keer proberen als ik jou was. De basis is prima en je kunt eraan toevoegen wat je wil, een hartige variant is ook héél erg aan te raden. Sla je ‘m op?✅ Veel bakplezier en eet smakelijk👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
#eefsfood #zelfbroodbakken #nokneadbread #pecannoten #rozijnen #brood #rozijnenbrood #instarecept #gist #bloem #broodvoorluiemensen #makingofreel #roomboter #kaas
KNAPPERIGE KAAS KRIELTJES🧀🥔 ⠀⠀⠀ Dit is KNAPPERIGE KAAS KRIELTJES🧀🥔
⠀⠀⠀
Dit is echt zó zó hemels🤤 De kans is groot dat je dit al eens voorbij hebt zien komen hier op the gram💛 Zelf heb ik het al talloze keren gezien en vorige week probeerde ik het👩🏻‍🍳 Mega lekker, maar nog niet perfect. Vandaag ging het in de herkansing en daar ben je nu naar aan het kijken🎥
⠀⠀⠀
DIT HEB JE NODIG:
➡️500 gram vastkokende krieltjes met schil
➡️50 gram fijn geraspte parmezaan
➡️25 gram fijn geraspte belegen kaas
➡️2 el olijfolie
➡️1 tl grove mosterd
➡️1 dikke teen knoflook, geraspt
➡️1/2 tl fijngehakte verse rozemarijn
➡️1/4 tl zout
➡️1/4 tl peper
➡️1/4 tl paprikapoeder
KNOFLOOKSAUS:
➡️2 flinke el mayonaise
➡️2 flinke el dikke yoghurt
➡️1 tl grove mosterd
➡️Peper & zout naar smaak
➡️Teentje geraspte knoflook
➡️Verse bieslook
⠀⠀⠀
ZO MAAK JE HET!
👉🏻Neem een bakplaat bekleed met bakpapier. Strooi hier de kaas op.
⠀⠀⠀
👉🏻Maak de krieltjes schoon, halveer ze in de lengte en marineer met de smaakmakers.
⠀⠀⠀
👉🏻Leg de krieltjes op de kaas. Bak voor 35-40 minuten in een oven van 200 graden. Ik deed eerst 20 minuten op hete lucht en daarna 15 minuten convectie stand🔥 Let vooral op de kleur👌🏻
⠀⠀⠀
👉🏻Het sausje maak je door alles hiervoor door elkaar te roeren. Dippen maar en GENIET!
⠀⠀⠀
Sla je het respect op?✅ Fijn weekend😘
⠀⠀⠀
#eefsfood #instarecept #aardappels #krieltjes #kaas #belegenkaas #parmezaan #yoghurt #mayonaise #hartig #knapperig #sidedish #foodienl #recept #cheese #potatos #crispy #foodblog #makingofreel
HARTIGE WAFELS MET TOMAAT & BURRATA🍅 ⠀⠀⠀ HARTIGE WAFELS MET TOMAAT & BURRATA🍅
⠀⠀⠀
Dit is echt heerlijk! Leuk om mee te lunchen, maar je kunt er ook kleine wafels van maken zodat het een borrelhapje zou kunnen zijn👌🏻 Multifunctioneel dus!
⠀⠀⠀
adv - Wat een feest was het weer om met een kookeiland te filmen🎥 Deze compleet marmeren keuken is echt te gek! Bij @velthuizenkeukens in Woudenberg kun je volop inspiratie opdoen. Je kunt op de bonnefooi langs, of een afspraak maken via de site💻
⠀⠀⠀
Dit heb je nodig voor 4 wafels:
➡️110 gram patentbloem (fijn tarwemeel)
➡️85 ml karnemelk
➡️1 middelgroot ei
➡️1 middelgrote ui, fijn gesnipperd
➡️50 gram geraspte kaas
➡️1 tl baking soda
➡️1 el olijfolie
➡️1 tl Italiaanse kruiden
➡️mespuntje zout
⠀⠀⠀
Voor de toppings en bereidingswijze verwijs ik je graag naar velthuizenkeukens.nl. In de menubalk vind je ‘recepten’ en als je daarop klikt staat dit recept bovenaan. Eet smakelijk alvast! Sla jij dit recept op? Zo heb je het makkelijk bij de hand✅
⠀⠀⠀
Veel bakplezier👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
#eefsfood #velthuizenkeukens #hartigewafels #burrata #pesto #tomaat #kaas #uien #lunch #borrelhapje #makingofreel #italiaansekruiden #wafelijzer #keukeninspiratie #basilicum #lekkerrecept
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
Nieuwste recepten
17 maart 2023

De allerlekkerste blueberry muffins

De allerlekkerste blueberry muffins
24 februari 2023

Bieten orzo met feta en walnoten

Bieten orzo met feta en walnoten
12 februari 2023

Boterkoek met macadamia & witte chocolade

Boterkoek met macadamia & witte chocolade
8 februari 2023

Truffel orzo met gebakken paddenstoelen

Truffel orzo met gebakken paddenstoelen
6 februari 2023

Pistache ijstaart met kletskop & frambozen

Pistache ijstaart met kletskop & frambozen
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord