• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
Bakrecepten Taart

Hazelnoot schuimtaart met koffie slagroom

Eefje
4 reacties
8 november 2020
Hazelnoot schuimtaart met koffie slagroom

Hazelnoot schuimtaart met koffie slagroom

Hazelnoot schuimtaart, wie kent ‘m niet?! Bij vele mensen favoriet en zo ook bij mij. Een typische taart ook die je liever zelf koopt dan zelf maakt. Maar, die keer dat je je eraan waagt smaakt ie extra goed! Ik vertel graag hoe ik deze hazelnoot schuimtaart met koffie slagroom heb gemaakt.

 Hazelnoot schuimtaart met koffie slagroom

Ik weet het nog zo goed! Ik was 17 en zat net op de bakkersschool. Ik kocht van mijn spaargeld een Kenwood standmixer bij Makro. Eindelijk was er geen excuus meer om het opkloppen van eiwit uit de weg te gaan. Ik maakte een prachtige schuim en roerde mijn hazelnoten er doorheen. Dit deed ik véél te lang. Is zag mijn schuim langzaam vloeibaarder worden. Volgens mij dacht ik toen nog steeds dat het goed ging.. Dat het geheel na 2 uur oven nog steeds vloeibaar was. Het hoogst haalbare was een schep slagroom ernaast en met een lepel van de bakplaat eten.

hazelnoot schuimtaart met koffie slagroom 

Vele pogingen daarna mislukte ook en het werd meer gaat dan liefde. Ik heb mij er lang niet aan gewaagd. Een jaar of 5 geleden bakte ik mijn eerste succesvolle schuimtaart. Ik heb daar toen blijkbaar een blog met tips over gemaakt. Daar werd ik door een lezer op gewezen haha. Ik wist het echt niet meer. Ik link hem hier even voor je! Er staan nog wel wat nuttige tips in maar ook dingen die ik nu anders zou vermelden.

Het recept

Voorbereidingstijd1 uurKooktijd2 uur 45 minutenTotale tijd3 uur 45 minuten

Dit heb nodig voor 6 personen!
schuim:
 210 gram kristalsuiker
 130 ml eiwit, vers of gepasteuriseerd
 56 gram water
 30 gram poedersuiker
 60 gram geroosterde hazelnoten, in stukjes
 30 gram amandelmeel
slagroomvulling:
 500 ml slagroom
 30 gram kristalsuiker
 1 tl vanillepasta
 1 el oploskoffie
topping:
 50 gram geroosterde hazelnoten, in stukjes
 pure chocolade (optioneel)
Nog meer nodig:
 standmixer met garde
 steelpan
 rasp
 2 spuitzakken met glad spuitmondje
 velletje bakpapier
 springvorm van 16 cm doornee + potlood
 thermometer

Zo maak je het!
1

Verwarm de oven voor op 190 graden hete lucht. Pak er een bakplaat bij en leg hier een bakpapiertje op. Verdeel de hazelnoten op de plaat en rooster deze voor 6 minuten in de oven. Zet vervolgens de oven op 90 graden hete lucht.

2

Doe de kristalsuiker en het water in een steelpan en zet dit op middelhoog vuur.

3

Giet het eiwit in de kom van de standmixer samen met de poedersuiker. Zet dit op de hoogste stand en klop in een paar minuten luchtig en stijf.

4

De suikersiroop moet een temperatuur van 121 graden bereiken. Houd dit dus goed in de gaten met een thermometer.

5

Zet het schuim weer aan op de hoogste stand en giet langzaam de suikersiroop erbij. Laat dit voor zeker 5 minuten op een hoge stand mixen. Daarna kun je de machine op laag tot medium zetten. Het is nu zaak dat het schuim afkoelt, hier is geen hoge stand voor nodig. Wanneer de kom handwarm aanvoelt is het schuim klaar.

6

Voeg dan het amandelmeel en 60 gram van de hazelnoten toe. Spatel dit er in zo weinig mogelijk roerbewegingen, goed doorheen. Niet te lang roeren is belangrijk voor het eindresultaat. Als je dit wel doet heeft het vet uit de noten, negatief invloed op de structuur van het schuim.

7

Schep het schuim in een spuitzak met een groot glad spuitmondje erin. Zet de springvorm op een bakpapiertjes en trek een mooi rondje met een potlood. Gebruik deze lijn als maataanduiding. Herhaal dit 3 keer. Leg het velletje op zijn kop op een bakplaat en plak deze vast met een klein beetje van de meringue. Spuit 3 gelijkmatige schijven op. Mocht je nog wat overhebben kun je hier nog wat toeven van naast spuiten.

8

Schuif de bakplaat voor 2 uur en 3 kwartier in de oven om het schuim te drogen.

9

Houd 4 el slagroom apart en doe dit in in een steelpan. Verwarm het en voeg dan de oploskoffie toe. Roer dit goed en laat weer afkoelen.

10

Klop de rest van de slagroom lobbig. Voeg dan het afgekoelde slagroom/koffie mengsel, de vanille en kristalsuiker toe. Klop vervolgens de slagroom stijf en doe dit weer een een spuitzak met hetzelfde gladde spuitmondje. Leg de slagroom dan koud! Je kunt er ook voor kiezen om de slagroom pas te maken wanneer het schuim uit de oven is.

11

Leeg een eerste schuimlaag op een bord of taartplateau, spuit hier dan bolletjes van de koffie slagroom op. Verdeel er dan wat van de hazelnoten en geraspte chocolade overheen. Herhaal dit nog 2 keer.

12

De taart is af en klaar om te eten! Vers het allerlekkerst. Wanneer je deze taart langer bewaard zal het krokante van het schuim snel verdwijnen. De smaak wordt er gelukkig niet minder van. Geniet, maar dat gaat zeker weten lukken met deze taart!

Ingrediënten

Dit heb nodig voor 6 personen!
schuim:
 210 gram kristalsuiker
 130 ml eiwit, vers of gepasteuriseerd
 56 gram water
 30 gram poedersuiker
 60 gram geroosterde hazelnoten, in stukjes
 30 gram amandelmeel
slagroomvulling:
 500 ml slagroom
 30 gram kristalsuiker
 1 tl vanillepasta
 1 el oploskoffie
topping:
 50 gram geroosterde hazelnoten, in stukjes
 pure chocolade (optioneel)
Nog meer nodig:
 standmixer met garde
 steelpan
 rasp
 2 spuitzakken met glad spuitmondje
 velletje bakpapier
 springvorm van 16 cm doornee + potlood
 thermometer

Aanwijzingen

Zo maak je het!
1

Verwarm de oven voor op 190 graden hete lucht. Pak er een bakplaat bij en leg hier een bakpapiertje op. Verdeel de hazelnoten op de plaat en rooster deze voor 6 minuten in de oven. Zet vervolgens de oven op 90 graden hete lucht.

2

Doe de kristalsuiker en het water in een steelpan en zet dit op middelhoog vuur.

3

Giet het eiwit in de kom van de standmixer samen met de poedersuiker. Zet dit op de hoogste stand en klop in een paar minuten luchtig en stijf.

4

De suikersiroop moet een temperatuur van 121 graden bereiken. Houd dit dus goed in de gaten met een thermometer.

5

Zet het schuim weer aan op de hoogste stand en giet langzaam de suikersiroop erbij. Laat dit voor zeker 5 minuten op een hoge stand mixen. Daarna kun je de machine op laag tot medium zetten. Het is nu zaak dat het schuim afkoelt, hier is geen hoge stand voor nodig. Wanneer de kom handwarm aanvoelt is het schuim klaar.

6

Voeg dan het amandelmeel en 60 gram van de hazelnoten toe. Spatel dit er in zo weinig mogelijk roerbewegingen, goed doorheen. Niet te lang roeren is belangrijk voor het eindresultaat. Als je dit wel doet heeft het vet uit de noten, negatief invloed op de structuur van het schuim.

7

Schep het schuim in een spuitzak met een groot glad spuitmondje erin. Zet de springvorm op een bakpapiertjes en trek een mooi rondje met een potlood. Gebruik deze lijn als maataanduiding. Herhaal dit 3 keer. Leg het velletje op zijn kop op een bakplaat en plak deze vast met een klein beetje van de meringue. Spuit 3 gelijkmatige schijven op. Mocht je nog wat overhebben kun je hier nog wat toeven van naast spuiten.

8

Schuif de bakplaat voor 2 uur en 3 kwartier in de oven om het schuim te drogen.

9

Houd 4 el slagroom apart en doe dit in in een steelpan. Verwarm het en voeg dan de oploskoffie toe. Roer dit goed en laat weer afkoelen.

10

Klop de rest van de slagroom lobbig. Voeg dan het afgekoelde slagroom/koffie mengsel, de vanille en kristalsuiker toe. Klop vervolgens de slagroom stijf en doe dit weer een een spuitzak met hetzelfde gladde spuitmondje. Leg de slagroom dan koud! Je kunt er ook voor kiezen om de slagroom pas te maken wanneer het schuim uit de oven is.

11

Leeg een eerste schuimlaag op een bord of taartplateau, spuit hier dan bolletjes van de koffie slagroom op. Verdeel er dan wat van de hazelnoten en geraspte chocolade overheen. Herhaal dit nog 2 keer.

12

De taart is af en klaar om te eten! Vers het allerlekkerst. Wanneer je deze taart langer bewaard zal het krokante van het schuim snel verdwijnen. De smaak wordt er gelukkig niet minder van. Geniet, maar dat gaat zeker weten lukken met deze taart!

Hazelnoot schuimtaart met koffie slagroom
IngrediëntenAanwijzingen

schuimtaart bovenaf

Andere vulling?

Geen koffiefan? Het kan ook anders! Natuurlijk kun je de slagroom naturel houden, of op smaak brengen met cacaopoeder. Wil je de taart liever met botercrème maken? Dan zou ik dit recept gebruiken! Welke je ook kiest, deze hazelnoot schuimtaart met koffie slagroom is echt een feest om te eten!

Schuimtaart vooraf

Nog meer lekkere recepten:

Vegan hazelnoot-koffiekoeken
Chocolademousse koffie taartjes met Kahlúa
Cijfertaart met chocolade, koffie en karamel

Liefs,
Eefje 

Appeltaart met stroopwafel bakrecepten Hazelnoot schuimtaart Koffie merengue Slagroom
Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
4 reacties
  1. Judith

    14 december 2020 16:12

    Bedoel je met ‘ voeg oploskoffie toe’ alleen het poeder of echt de afgekoelde oploskoffie 😬?

    Beantwoord
    1. Eefje

      14 december 2020 16:14

      Alleen het poeder 🙂

      Beantwoord
  2. nancy

    14 maart 2021 12:06

    Hoi Eef, ik heb deze taart gemaakt en hij was echt superlekker! Ik vraag me alleen af, mijn bolletjes slagroom hebben nooit een mooi glad bolletje aan de bovenkant. Je blijft altijd zien dat het uit een spuitzak ik gekomen. Ik heb een recht glad mondje van ongeveer 1 cm gebruikt. Gebruik jij een bepaald merk mondjes? Misschien veel kleiner? Hoe krijg jij echte mooie bolletjes? Werk je dat met de hand bij? Veel vragen!
    groetjes en bedankt voor je antwoord!

    Beantwoord
    1. Eefje

      18 maart 2021 13:47

      Wat leuk! Maakt niet zoveel uit welk spuitmondje gebruikt. Vooral de techniek heeft heeft invloed. Klopt het dat je tijdens het opspuiten je spuitmondje mee omhoog beweegt?

      Beantwoord
Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Snelle linzenstoof met kikkererwten en maïs

volgend bericht

Opgerolde oven wentelteefjes met bosvruchten

meest gelezen
36.992x bekeken

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
21.625x bekeken

Super snelle pasta met tomaat en burrata

Super snelle pasta met tomaat en burrata
13.748x bekeken

Tiramisu shortbread bars

Tiramisu shortbread bars
10.859x bekeken

Blauwe bes cheesecake kruimel bites

Blauwe bes cheesecake kruimel bites
Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Vega maaltijd recepten
Maaltijden Recepten

Vegetarische lasagne met 4 soorten groente

680CB9CD-005F-4D6F-A513-A431BE478FA7-scaled
Maaltijden Recepten

Patatje paddenstoelenstoof (vega)

IMG_0256-1536x1024
Maaltijden Recepten

Gebakken gnocchi met doperwtensaus en feta

4719DE2A-8E69-415F-A573-6BEDC3A5FA5F
Maaltijden Recepten

Pasta met linzen-tomatensaus, spinazie en feta

DB15DCFB-0503-4316-A38D-E8B4B527B4A5-scaled
Recepten Salades

Spinaziesalade met falafel en feta

IMG_6840-1536x1024
Dit vind je misschien ook leuk
Red velvet taart
Bakrecepten Recepten Taart

Red velvet taart

2 min leestijd
18 augustus 2015
Lemon meringue room taart
Bakrecepten Recepten

Lemon meringue room taart

1 min leestijd
28 maart 2020
Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
Bakrecepten Recepten Taart

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

1 min leestijd
5 april 2020
Karamel-pecan shortbread
Bakrecepten Koekjes Recepten

Karamel-pecan shortbread

1 min leestijd
18 december 2016
Red velvet cheesecake
Bakrecepten Recepten Taart

Red velvet cheesecake

1 min leestijd
25 oktober 2018
Panterprint cakerol met vanilleslagroom
Bakrecepten Cake(jes)

Panterprint cakerol met vanilleslagroom

1 min leestijd
6 december 2020

eefsfood

thuis in Leiden | bakt vooral zoet, eet het liefst hartig | ontwikkelt recepten en fotografeert eten | zakelijk? eef@highrollersagency.com

Eefje | EEFSFOOD.NL
LIMOEN MERINGUE KOKOS CHEESECAKE🥥
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Een stevige en super smaakvolle cheesecake! Hij is echt heer-lijk🤤 Ook maken? Dit heb je nodig voor 8 personen👇🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️100 gram kokoskoekjes
➡️100 gram crunchy havermout koekjes
➡️50 gram roomboter
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️400 gram roomkaas (A-merk)
➡️2 middelgrote eieren
➡️80 gram kristalsuiker
➡️30 gram kokosrasp
➡️Rasp van 2 limoenen
➡️Sap van 1 limoen
➡️1 tl vanille extract
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️50 gram (gepasteuriseerd) eiwit
➡️50 gram kristalsuiker
*Dit is een ‘snelle’ meringue. Perfect als je de taart direct serveert. Het zal minder lang stevig blijven staan dan meringue gemaakt op de ‘kook’ manier. Daarvan vind je een recept op mijn website en nu ook een ‘how to’ Reel in mijn stories🎥
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️Bekleed de bodem van een 18 cm springvorm met bakpapier.
➡️Maal de koekjes fijn en meng dit met de gesmolten boter. Stort in de vorm en druk goed aan.
➡️Doe voor de vulling alles behalve de eieren in een kom en klop dit door elkaar met een garde. Voeg dan de eieren toe en meng deze er ook doorheen. Giet het mengsel op de koekbodem.
➡️Bak de taart 35 minuten in een voorverwarmde oven van 160 graden hete lucht. Laat dan een uur of twee afkoelen op het aanrecht en schuif ‘m dan nog 3 uur de koelkast in.
➡️Maak de meringue door dit op hoge snelheid te mengen in een standmixer tot je er stijve pieken van kunt maken. Schep in een spuitzak en decoreer hiermee de taart. Maak af met een kleine gasbrander🔥 Eet smakelijk!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sla jij het recept op voor later?✅
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefsfood #cheesecake #taartrecept #foodblog #instarecept #meringue #koekbodem #kokos #limoen #foodienl #heelhollandbakt #foodfotografie #lime #coconut #taart #roomkaas #haverkoekjes
GRIEKENLAND DEEL 3 - VELIKA💙 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀ GRIEKENLAND DEEL 3 - VELIKA💙
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De laatste vakantiedagen waren in Velika🇬🇷 Weer heel anders dan de vorige twee plaatsen. Ruim 11km kustlijn! Hier in de buurt is ook niet super veel te doen, na het wéér niet vinden van een waterval heb ik ‘m vooral lekker op het chillen gezet🏖 Ze hebben hier namelijk wel de betere beach clubs met écht lekkere bedjes😍
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ik heb dus niet zoveel tips voor deze omgeving zoals in mijn vorige twee vakantie posts.. Wat wel leuk is, is om in een klein uurtje naar Larissa te rijden📍 Een gezellige stad bomvol terrasjes, bakkers en winkels🥨 Een veel leukere sfeer dan bijvoorbeeld in Volos. Ik deel wel een paar algemene tips en het antwoord op die ene veelgestelde vraag: BEN JE ALLEEN OP REIS⁉️ Nee, dat ben ik niet😁 Ik ben de ‘alleen game’ aardig aan het uitspelen maar in mijn eentje op vakantie is nog een drempeltje te ver voor nu. Overweeg wel zo’n groepsreis voor misschien volgend jaar!✈️ Heb jij daar ervaring mee? Ben benieuwd👇🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Mijn pro vakantie tips:
➡️Boek meerdere airbnb’s in 1 vakantie. Zo moet je steeds verhuizen en lijkt het wel vakantie in een vakantie. Voor je gevoel ben je veel langer weg dan, in mijn geval, 11 dagen👍🏻
➡️ Zorg dat je tweede en/of derde airbnb een wasmachine heeft. Met alleen handbagage reizen is heeeeerlijk en gaat prima als je je favo jurk en short kan wassen🧼
➡️ Fix een auto! Zonder lijkt me bijzonder saai🚗💨
➡️ Pak de ochtenden voor een uitje en plof ‘s middags op het strand⛱
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dit was ‘m! Vandaag nog een roadtrip van 4+ uur en dan veilig naar huis vliegen✈️ Komende week verschijnt er vast weer een lekker recept online (moet nog even bedenken wat😋). Op mijn persoonlijke account heb ik dagelijks een vakantie verslag in mijn stories gedeeld. Deze staan opgeslagen in een highlight mocht je nog benieuwd zijn✅ Check het via @eefjefriedhoff 🙋🏻‍♀️ Fijne zondag❤️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dikke liefs😙
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefopvakantie #reisverslag #kiezelstrand #vakantietips #griekenland #strandmeisje #beachclub #kustplaats #velika #greece #uiteten #baklava #blijmeid #vakantievibes
GRIEKENLAND DEEL 2 - KALA NERA💙 ⠀⠀⠀⠀⠀ GRIEKENLAND DEEL 2 - KALA NERA💙
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De roadtrip vanuit Nea Makri hiernaartoe was echt heeeerlijk🚗💨 Rustige mooie (tol)wegen met prachtig uitzicht🙌🏻 Kala Nera is een heel gezellig dorpje om binnen te rijden. Mooi lang strand, heel veel restaurantjes en een fijne sfeer🏖 Ik denk wel dat het hier erg druk is in het hoogseizoen, maar dit valt nu nog reuze mee👌🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✅In het bergdorpje Milies kwam ik per ongeluk terecht na het niet kunnen vinden van een waterval(letje)… Heel leuk om hier de auto even stil te zetten en een hapje en drankje te bestellen op het grote terras die helemaal in de schaduw staat door maar één mega grote boom?!🌳 Ook vond ik hier in het eerste de beste winkeltje mijn twee ‘vaste’ souvenirs; een mooi kopje en een ring💍
✅Ongeveer 2 uur en 15 minuten rijden is het naar Meteora📍 Hier staan bizarre rotsen met her en der een klooster erop gebouwd (hier kun je naar binnen). Absoluut een tikkie toeristisch, maar ik vond het de flinke rit zeker waard! Erg indrukwekkend👀
✅In een paar dagen heb ik niet alles uit kunnen proberen natuurlijk. Maar ik zou ‘1900’ uitkiezen om te gaan eten hier🍴 Voor wat ik deze vakantie allemaal heb gezien was dit de ‘modernste’ kaart met zowaar een vegan hoofdstuk🌱 Vooral de tweede avond heb ik er geweldig (o.a. Moussaka) gegeten😍
✅Als uitje is de stad Volos een prima plan om even doorheen de struinen en dan aan de haven wat de drinken. Mocht je ook een lange, brede vrouw zijn met maat 48? Dan kun je het wel vergeten om een leuke jurk te scoren👗 Tenzij je er voor elke bovenbeen 1 zoekt😂
✅Het is GEWELDIG om je appartement op 30 meter van zee te hebben🌊
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Vandaag door prachtig boerenlandschap in 2 uur naar het nieuwe huisje gereden voor deel 3 van deze vakantie🌾 Nu op 50 meter van zee🙌🏻🇬🇷
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dagelijks Grieks story verslag is te zien via @eefjefriedhoff mocht je dat leuk vinden🎥
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefopvakantie #griekenland #minireisverslag #kalenera #kustplaats #blijemeid #vakantievibes #meteora #greekfood #aubergine #feta #dinerenaanzee #souveniertje #eefdsfood #goldenhour #griekenlandvakantie #vakantieupdate
GRIEKENLAND DEEL 1 - NEA MAKRI💙 ⠀⠀⠀⠀⠀ GRIEKENLAND DEEL 1 - NEA MAKRI💙
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De eerste 2,5 dag zitten erop! Lekker eten, freddo cappuccino, het niet hebben van plannen, Griekse sfeer en meer🥰 Het leek me leuk per verblijf locatie een korte samenvatting te delen. Komt ie👇🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✅Strand - Moraitis beach (18 minuten rijden)🏖 Heerlijk (zand)strand, lekkere bedjes, niet druk (in deze tijd van het jaar), gezellige en relaxte sfeer en een strandbar met vet lekkere broodjes en salades👌🏻
✅Restaurant - To Akrogiali. Met je stoel in de kiezels, strak aan zee. Fijn uitzicht en lekker eten, vooral de gefrituurde courgette en gebakken kaas waren perfect💯
✅Bakkerij - Ik krijg de naam niet echt vertaald maar het zit op; Marathonos 118. Alles behalve klein en authentiek, maar ik was onder de indruk van de hoeveelheid en hoe geweldig vol en georganiseerd alles erbij lag🥖 Af te raden voor mensen met keuzestress🤓
✅Supermarkt - het zal een keten zijn, maar My Market vond ik top! Ik kom hier niet om groente te eten en zelf te koken, maar de groenteafdeling zag er echt méga goed uit🎉 Ook vond ik er mijn all time lievelingskauwgom die ik in Nederland al jaren niet meer kan kopen en online extreme verzendkosten heeft..🛒
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
❌Airbnb appartement: Would not recommend.. Het schoolvoorbeeld van hoe lovende recensies niet altijd echt waar zijn. Zeer ongezellig, echt oude bende en niet bepaald schoon. Wel 4 minuten lopen van zee👍🏻 Is ook wat waard😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Vandaag een roadtrip van ongeveer 4 uur naar het nieuwe huisje🚗💨 Zin in wat meer ‘idyllisch’ Griekenland, hoop ik vandaag te zien🙌🏻 Dagelijks verslag in stories via @eefjefriedhoff 📷
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefopvakantie #photodump #griekenland #freddocappuccino #minireisverslag #NeaMakri #vakantie #topsenflops #groenteafdeling #grieksesalade #zonzeestrand #chillvakantie
50.000 VOLGERS, VIJFTIGDUIZEND🥳🍾
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Liefde voor jullie❤️ Het is niet normaal⁉️ Ik had voor dit jaar een mooi en realistisch doel: met 45k volgers het jaar uit. Maar het zijn er nu al veel meer dan vijftigduizend (!!) en het is pas half juni😱 Super cool!😍 Afgelopen maanden was er zoveel groei en positiviteit. Dat voelt als méga waardering voor het harde werk🥰
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Echt, DANK DANK DANK🙌🏻 Door jullie bij elkaar kan ik deze uit de hand gelopen hobby mijn werk noemen! Fijn dat ik je kan inspireren met mijn recepten en kan vermaken met persoonlijke kijkjes in mijn leven en achter de schermen🎥 Hopelijk blijf je nog lang hangen hier☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De timing kon bijna niet beter☀️ Ik ga nu namelijk lekker chillen met mijn billen in het Griekse zand (of kiezels, je weet maar nooit daar)🇬🇷 Op wat vakantiekiekjes na zal het hier rustig zijn komende weken📸 Gelukkig staat eefsfood.nl bomvol met recepten dus je hoeft je niet te vervelen!✨
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hele dikke liefs,
Eef😙
FRAMBOOS BITES MET CRISPY CORNFLAKESBODEM🌽
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Een romige frambozenmousse, een knapperige bodem van cornflakes, witte chocolade en geroosterde amandelen en een frambozen topping💕 Klinkt best goed toch?😃 Het heeft lekker uitgepakt in ieder geval! Ook maken? Ik vertel je hoe👇🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️Doe 90 gram cornflakes in een zipzakje en knijp erin tot de stukjes wat kleiner zijn. Doe in een kom samen met 40 gram geroosterde amandelen stiften. Smelt 200 gram witte chocolade au bain Marie en roer dit erdoorheen. Neem een vierkant of ronde vorm of bakrand van 18-20cm en bekleed deze met bakpapier. Stort het mengsel op de bodem en druk dit goed aan tot in de hoekjes. Zet koud.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️Laat 6 blaadjes gelatine weken in koud water (voor minimaal 15 minuten). Ontdooi 350 gram diepvries frambozen in een steelpan op laag vuur. Wanneer ze zacht zijn druk je ze door een bolzeef. Het pitten prutje mag weg het sap hou je over. Verhit hiervan de helft en los de gelatine erin op. Roer het dan door de rest van de sap.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️Klop 400 ml slagroom lobbig met 65 gram kristalsuiker en een eetlepel vanille extract. Giet dan al mixend het fruitsap-gelatine mengsel erbij (let op dat dit niet te heet of te koud is, iets warmer dan handwarm is prima). Neem een siliconen spatel om echt alles goed te mengen. Giet dit op de bodem en zet voor minimaal 3 uur koud.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️Doe 125 gram diepvries frambozen in een steelpan en breng dit aan de kook. Voeg dan 2 tl maizena en 1 tl kristalsuiker toe. Als het iets dikker wordt zet je het vuur uit. Laat afkoelen en gebruik dit samen met verse frambozen als topping. Eet smakelijk!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️Ik zou het binnen 4 dagen opeten. De cornflakes verliest elke dag een heel klein beetje bite ivm het vocht.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Het recept opslaan kan door op het vlaggetje rechtsonder de foto te klikken✅
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefsfood #nobake #recept #frambozenmousse #cornflakes #crispy #foodblog #slagroom #frambozen #mousse #taart #foodienl #foodfotografie #pinkfood #fruit #instarecept #receptenblog #raspberry #foodcloseup
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
Nieuwste recepten
28 mei 2022

Smeuïge pindakoeken met witte chocolade

Smeuïge pindakoeken met witte chocolade
25 mei 2022

Goedgevulde rijstsalade met veel groente

Goedgevulde rijstsalade met veel groente
16 mei 2022

Wortelcake met banaan en noten

Wortelcake met banaan en noten
3 mei 2022

8 x Lekkers met rood fruit

8 x Lekkers met rood fruit
28 april 2022

Kersen kruimel cheesecake

Kersen kruimel cheesecake
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord