Blog

Bij deze winkels koop ik graag mijn kleding

Zeeman jas beige

Jas: Zeeman

Zo, daar is ie dan eindelijk. De kleding blog! In mijn hoofd heb ik ‘m al 6 keer geschreven maar nu is het dan eindelijk ook echt gelukt. Er ontbrak nog iets waardoor ik het steeds voor mij uit bleef schuiven. Dat ontbrekende stuk is inmiddels opgelost door dit artikel ‘Update #15 Over hoe jezelf accepteren een verademing is!’. Dus kunnen we eindelijke verder met ‘bij deze winkels koop ik graag mijn kleding’.

Verrast

Toch ga ik nog wat toelichting geven eerst. Een jaar of twee geleden deelde ik eens wat nieuw geshopte outfits in mijn Instagram stories. Wat er toen gebeurde had ik echt NOOIT verwacht. Er was véél interesse en vraag naar waar ik het vandaan had etc. Ik heb toen wel dagen lang over kleding gekletst volgens mij. Iets helemaal nieuw voor mij. Ik heb me er nooit op deze manier mee bezig gehouden. Ik deelde vaker outfits en soms kreeg ik de dag daarna wel 10 DM’s van mensen die dezelfde jumpsuit gelijk ook hadden gekocht. Vèt leuk!

Kledingsmaak

Mijn smaak is afgelopen jaren ook echt veranderd. Dit komt grotendeels door dat ik het allemaal wat meer snap voor mezelf. Het feit dat ik nu ook meer accepteer hoe mijn lijf is, helpt daar absoluut bij. High Waist broeken, jumpsuits, jurken en riempjes of ceinturen waren in mijn tienertijd echt de grootste no go’s denkbaar. Een broek met een shirt en vest of trui is wel wat ik voornamelijk aan had naar school. Jurkjes kwamen er daarna ook wel bij. Maar alleen A-lijn of los vallende modellen. En vooral niet te opvallend.

Maat

Welke maat er in mijn kleding stond heb ik nooit een ding gevonden. De maatvoering loopt natuurlijk ook enorm uit één. Mijn maat nu is 44/46 en ik ben 1.86 lang. Maar ik heb ook kledingstukken in maat M, 42 en 48 in mijn kast hangen. Als het maar goed zit of leuk staat!

Beperkte keus

Tot mijn 25ste ongeveer vond ik vaak dat er weinig keus was in ‘hippe’ kleding icm met een grote maat. In veel winkels paste ik de grootste maat niet eens en was ik echt aangewezen op C&A, Miss Etam & MS mode met soms een gelukje bij H&M. Toen ik 25 kilo was afgevallen maakte dat echt een wereld van verschil. Ik paste ineens dingen in winkels waar ik normaal niet eens naar binnen ging. Toen is de inhoud van mijn kledingkast wel diverser geworden. Ondanks ik toch wel weer ben aangekomen is die verandering wel gebleven en misschien nog wel meer geworden. Het allerliefst draag ik nu jumpsuits, tuinbroeken, jurkjes en andere dingen. Het is leuk geworden omdat er nu véél meer keus en mogelijkheden zijn. Ook juist richting grote(re) maten. 

Mijn favorieten

Ik ga nu de winkels en webshops delen waar ik geregeld een fijne aankoop doe. Het kan zijn dat dit al oude collectie is, maar wie weet is het nog te vinden. Veel is ook van vrij recent. Mijn favoriete zomer jumpsuit van Miss Etam kocht ik twee jaar geleden en zag ik afgelopen zomer nog in een uitverkoop rekje hangen. Ook wil ik nogmaals vermelden dat ik op sommige foto’s echt veel slanker lijk dan ik ben. Optisch scheelt het zo 10-15 kilo. Ik meld dit graag toch. Ik krijg namelijk regelmatig lieve maar onbegrip berichtjes dat ik op de foto een maat 46 draag terwijl ze vinden dat ik op maat 40 lijk. De foto hieronder is daar een perfect voorbeeld van.

Bij deze winkels koop ik graag mijn kleding

Top & short: H&M – Sandelen: Toms

Miss Etam 

In de tijd dat ik daar nog heen ‘moest’ omdat ik ergens anders niets paste hadden ze voornamelijk ouderwetse kleding. Tegenwoordig hebben ze echt zóveel leukere dingen. Fijne jurkjes, mooie jassen en fijne blousjes bijvoorbeeld. Soms loop ik door de winkel en vind ik echt niets leuk en drie weken later kan dat zo weer anders zijn. Altijd even het kijken waard dus! 

Zomer jumpsuit ME

Jumpsuit: Miss Etam

Bij deze winkels koop ik graag mijn kleding

Jurk: Miss Etam

Zomerjurk miss etam

Jurk: Miss Etam

C&A

Daar zijn ze ook flink de goede kant op gegaan. Ze hebben regelmatig nieuwe jumpsuits. Ik heb een volledig spijkerpak en dat is echt een favoriet. Ik heb mijn nieuwe groene jas daar vandaan. Die vind ik echt geweldig. Ook heb ik wel wat broeken versleten en hebben ze ook fijne basics en jasjes! Ik slaag bijna altijd wel.

Bij deze winkels koop ik graag mijn kleding

Jumpsuit: C&A

Kleding blog

Jasje: C&A

Groene jas

Groene jas: C&A

Monki 

Ik ben een paar keer door de winkel gelopen maar daar werd ik niet heel blij van. Meestal hangen daar alleen nog de kleinere maatjes (is mijn ervaring). Hoewel ze leuke dingen hebben had ik het vrij snel opgegeven. Tot ik een keer online ben gaan kijken. Ik deed een bestelling met echt wel 6-7 items waarvan ik dacht, ik zal een groot deel wel terug moeten sturen.. Zat dus alles goed! Ik was echt verrast en ik heb mijn lievelings High Waist broeken er ook vandaan. Net als een leuke blouse, jurk, shirtje en trui.

Bij deze winkels koop ik graag mijn kleding

Favoriete broek: Monki

Spijkerbroek monnik

Dezelfde broek maar dan in spijker: Monki

Jurk zwart wit

Jurk: Monki

MS mode

Ik kan echt niet uitstaan dat ze de winkel in Leiden hebben gesloten. Soms wil ik gewoon heel graag in de winkel kijken. Dan ga ik meestal naar Zoetermeer! Dit is naar mijn weten een iets grotere winkel dan Katwijk en Leiderdorp. Ik heb ook een aantal keer online besteld door de jaren heen. Ik weet daar nu vrij goed welke maat ik waarvan nodig heb. Onlangs bestelde ik een mega fijne goed aansluitende High Waist stretch skinny jeans. 

Skinny high waist

Broek & top: MS mode

Bristol 

Ze hebben best veel kleding maar voor mij een heleboel nét niet dingen. Maar soms hebben ze echt toffe jurken. Deze lopen meestal ook tot zeker maat 48, dus dat is fijn. Deze bloemenjurk heb ik er vandaan bijvoorbeeld.

Bristol jurk

katoenen jurk Bristol

Jurk: Bristol

Bonprix

Tegenwoordig weet ik ook goed waarop ik moet letten. Ik heb daar wel dingen besteld die qua stof en kwaliteit tegenvielen. Inmiddels kan ik dat aardig filteren en hebben ze tussen hun duizenden jurken (waar ik 80% echt wanstaltig van vind) echt top items zitten. Zo scoorde ik onlangs deze luipaard maxi jurk (van katoen, ja echt het bestaat nog). Helemaal blij mee! 

Luipaard jurk Bonpirx

Jurk: Bonprix

Hema

Hema, heeft ook lekker aan de weg getimmerd. Naast dat ze echt leuke dingen hebben tegenwoordig hebben ze ook wel iets aan de beschikbare maten gedaan. Ik kan me nog herinneren dat ze vaak alleen S, M & L hadden. Nu gaat alles in ieder geval tot XL. Ik heb een paar blousjes van ze die ik al jaren draag. Onlangs paste ik een super gave jas in de winkel. Ik heb hem gekocht maar vond bij C&A een nóg mooiere. Ik heb deze mooie kobaltblauwe jas dus weer terug gebracht. 

Blauwe Hema jas

Jas: Hema

Zeeman 

Hier heb ik al twee jaar op rij mijn favoriete jas gekocht. Vorig jaar scoorde ik een beige teddy jas (voor maar twee tientjes). Ik heb deze jas de hele winter gedragen. Hij kan wel een wasbeurt gebruiken nu maar dat durf ik niet zo goed aan. Maar dit jaar hing precies dezelfde jas er ook in het zwart. Zonder een seconde te twijfelen zat deze in mijn mandje. Hiervan kocht ik geen maat 48 maar 46. Ik vond die zwarte jas in mijn zoektocht naar een leuke jurk uit hun folder die ik ook kocht.

Teddy jas zwart

Jas: Zeeman

Zwarte bloemenjurk Zeeman

Jurk: Zeeman

Vintage

Ik vind het ook steeds leuker om toffe items bij vintage winkels te scoren. Zo kocht ik een jaar of twee geleden eindelijk een tuinbroek. Deze wilde ik al lang hebben maar in reguliere winkels was het niet te vinden. Het is een oude van Lee. Geen idee welke maat maar het is een mannen model, en dat is top voor mij. Een kijkje nemen bij Vntg Leiden is sowieso leuk. Ze hebben een kleine winkel waar niet eens alles in hangt. Hiervoor kun je kijken op de website, waar je ook kunt bestellen.

Bij deze winkels koop ik graag mijn kleding spijker tuinbroek

Spijker tuinbroek: Vntg Leiden

Ik was onlangs in Eindhoven en daar kwam ik ook bij een vintage winkel terecht. Ik kocht daar deze trui met ‘sjieke’ en ouderwetse blouse. 

Vintage Eindhoven

Lucy & Yak

Dat dit merk bestaat weet ik al een tijdje. Ik vind de broeken zó leuk. Telkens als ik er eentje wilde bestellen kwam ik er weer achter dat het een Engels bedrijf is. Op 1 of andere manier schrikt mij dat dan af om te bestellen. Ik verwacht gelijk gedoe enzo. Onnodig maar goed. Mijn nicht had er eentje besteld en die was binnen 3 dagen binnen. De druppel om zelf ook te bestellen. Kan via Paypal of met een creditcard. Ik heb de maten van mijn spijker tuinbroek opgemeten en deze naast met maatschema gelegd die je op de site kunt vinden. Ik durfde het toch niet helemaal aan en besloot na twijfelen toch een maat groter te bestellen (maat 20, dus 48 hier). Ik vind ‘m héél leuk (het is een ribstof) maar ik had een maatje kleiner toch wel kunnen hebben. Mocht ik er nog eentje bestellen ooit ga ik dat doen. Tot die tijd ben ik gewoon heel blij met deze. Heel je figuur is kwijt/weg, maar zo is het model ook. Houd daar rekening mee mocht je ook gaan bestellen. 

Bij deze winkels koop ik graag mijn kleding tuinbroek

Dat was ‘m!

Dit zijn de winkels waar ik over het algemeen mijn kleding vandaan haal. Wie weet zit er een leuke tip voor je bij! Verder deel ik mijn kleding dingen in mijn Instagram stories. Deze kun je HIER terugvinden.

Liefs,
Eefje

Geef een reactie

Your email address will not be published.

No products in the cart.