• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • Eefsfoodpost
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • Eefsfoodpost
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
Desserts Recepten Taart

Chocolademousse-koffie taartjes met Kahlúa

Eefje
Geen reacties
19 oktober 2020
Chocolademousse-koffie taartjes met Kahlúa

Chocolademousse-koffie taartjes met Kahlúa heel

Ik zag bij collega- en goede vriendin Marike heerlijke taartjes voorbij komen afgelopen zondag. Ik werd erdoor geïnspireerd en ging zelf aan de slag. Met aan paar aanpassingen maakte ik er mijn versie van. Het zijn chocolademousse-koffie taartjes met Kahlúa geworden. 

Chocolademousse-koffie taartjes met Kahlúa puntje

Marike en ik bakken totaal anders maar inspireren elkaar toch regelmatig. Zo wilde Marike laatst een variant maken op mijn frisse framboos-kokostaart. Het werd deze luchtige mangotaart met speculaasbodem. Ik ben dit keer dus aan de haal gegaan met haar chocolademousse taartjes met Bailey’s recept. Ik had het eindresultaat anders in mijn hoofd. Wat strakker, zoals je misschien van mij gewend bent. Maar deze exemplaren zijn wat rommeliger uitgepakt, maar niet minder lekker. Echt smullen! Deze taartjes zijn bij uitstek geschikt als dessert. Maak je er 2, dan heb je voor 4 personen genoeg. 

Chocolademousse-koffie taartjes met Kahlúa schuin boven

Het recept

Voorbereidingstijd30 minutenTotale tijd2 uur 30 minuten

Dit heb je nodig (2 taartjes)!
Bodem:
 50 gram amandelmeel
 20 gram geroosterde pecannoten, in kleine stukjes
 3 dikke ontpitte medjoul dadels (90 gram)
 1 el cacaopoeder
 1 tl oplos espresso
 1/4de tl grof zeezout
Vulling:
 170 gram slagroom
 100 gram pure chocolade, in stukjes
 20 gram Kahlúa
 2 zakjes vanillesuiker
Topping:
 60 gram witte chocolade
 20 gram Kahlúa
 20 ml slagroom
 6 geroosterde pecannoten
Nog meer nodig:
 2 springvormpjes van 10 cm doorsnee
 bakpapier
 acetaatfolie (optioneel)
 handmixer
 iets om chocolade te smelten
 steelpan
 keukenmachine (optioneel)

Zo maak je het!
1

Bekleed eerst de vormpjes met bakpapier op de bodem en acetaatfolie tegen de randen

2

Doe alle bodem ingrediënten behalve de pecannoten bij elkaar. Maal of kneed dit tot een (plakkerig) deeg. Kneed dan de pecannoten erdoorheen. Zorg dat deze zijn geroosterd want dit geeft veel meer smaak.

3

Deel het deeg in tweeën en verdeel dit goed en gelijkmatig over de bodem van de vormpjes. Plakt het teveel? Maak dan je vingertoppen nat.

4

Smelt de chocolade met minimale hitte. Dit kan au bain marie of in de magnetron.

5

Klop de slagroom lobbig met twee zakjes vanillesuiker. Mix dan de Kahlúa erdoorheen. Als de chocolade handwarm aanvoelt kun je deze al roerend toevoegen aan de slagroom. Roer tot een luchtig en gladde mousse.

6

Ik heb dit al zo vaak gedaan, het gaat eigenlijk altijd goed en toch schiet het weleens in de schift. Dat gebeurde in dit geval bij mij. Ik had ook de slagroom iets te stijf geklopt. Gewoon niet goed opgelet, dus stom! Aan de smaak doet het helemaal niets af. En daarom heb ik ook besloten het zo te plaatsen.

7

Verdeel de mousse over de twee vormpjes. Als je het perfect hebt gedaan vloeit de mousse egaal aan de bovenkant. Strijk het anders glad met een spatel. Zet de taartjes in de koelkast voor in totaal 2 uur.

8

Verwarm de slagroom en Kahlúa in een steelpan op laag vuur. Zet het vuur uit als het bijna kookt. Voeg dan de witte chocolade toe en laat dit staan voor een minuut of 3. Roer tot een gladde massa. Verdeel en giet dit op de taartjes. Dit kan al na een uur. Leg hier de pecannoten op. Zet je taartjes dan terug voor een uur voordat je ze gaat eten.

Ingrediënten

Dit heb je nodig (2 taartjes)!
Bodem:
 50 gram amandelmeel
 20 gram geroosterde pecannoten, in kleine stukjes
 3 dikke ontpitte medjoul dadels (90 gram)
 1 el cacaopoeder
 1 tl oplos espresso
 1/4de tl grof zeezout
Vulling:
 170 gram slagroom
 100 gram pure chocolade, in stukjes
 20 gram Kahlúa
 2 zakjes vanillesuiker
Topping:
 60 gram witte chocolade
 20 gram Kahlúa
 20 ml slagroom
 6 geroosterde pecannoten
Nog meer nodig:
 2 springvormpjes van 10 cm doorsnee
 bakpapier
 acetaatfolie (optioneel)
 handmixer
 iets om chocolade te smelten
 steelpan
 keukenmachine (optioneel)

Aanwijzingen

Zo maak je het!
1

Bekleed eerst de vormpjes met bakpapier op de bodem en acetaatfolie tegen de randen

2

Doe alle bodem ingrediënten behalve de pecannoten bij elkaar. Maal of kneed dit tot een (plakkerig) deeg. Kneed dan de pecannoten erdoorheen. Zorg dat deze zijn geroosterd want dit geeft veel meer smaak.

3

Deel het deeg in tweeën en verdeel dit goed en gelijkmatig over de bodem van de vormpjes. Plakt het teveel? Maak dan je vingertoppen nat.

4

Smelt de chocolade met minimale hitte. Dit kan au bain marie of in de magnetron.

5

Klop de slagroom lobbig met twee zakjes vanillesuiker. Mix dan de Kahlúa erdoorheen. Als de chocolade handwarm aanvoelt kun je deze al roerend toevoegen aan de slagroom. Roer tot een luchtig en gladde mousse.

6

Ik heb dit al zo vaak gedaan, het gaat eigenlijk altijd goed en toch schiet het weleens in de schift. Dat gebeurde in dit geval bij mij. Ik had ook de slagroom iets te stijf geklopt. Gewoon niet goed opgelet, dus stom! Aan de smaak doet het helemaal niets af. En daarom heb ik ook besloten het zo te plaatsen.

7

Verdeel de mousse over de twee vormpjes. Als je het perfect hebt gedaan vloeit de mousse egaal aan de bovenkant. Strijk het anders glad met een spatel. Zet de taartjes in de koelkast voor in totaal 2 uur.

8

Verwarm de slagroom en Kahlúa in een steelpan op laag vuur. Zet het vuur uit als het bijna kookt. Voeg dan de witte chocolade toe en laat dit staan voor een minuut of 3. Roer tot een gladde massa. Verdeel en giet dit op de taartjes. Dit kan al na een uur. Leg hier de pecannoten op. Zet je taartjes dan terug voor een uur voordat je ze gaat eten.

Chocolademousse-koffie taartjes met Kahlúa
IngrediëntenAanwijzingen

Deze taartjes kun je met gemak al 2 dagen van tevoren voorbereiden. Als je dus eters krijgt hoef je daar niet meer naar om te kijken. Dat is fijn! 

Denk je nu; wat is acetaatfolie? Dat kun je onderaan DIT artikel vinden!

hapje staand

Naast deze chocolademousse-koffie taartjes met Kahlúa, heb ik natuurlijk nog veel meer recepten met chocolade. Hieronder vind je er drie. Maar als in de zoekbalk chocolade invult, krijg je nog veel meer recepten!

Nog meer recepten met chocolade:

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
Amandelkoeken met chocolade en karamel fudge
Goddelijke chocolade rotsjes

Liefs,
Eefje

Taart
Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
geef een reactie
Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Appeltaart met speculaas en citroen

volgend bericht

Zelf haver-kokosmelk maken

meest gelezen
32.279x bekeken

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
18.878x bekeken

Super snelle pasta met tomaat en burrata

Super snelle pasta met tomaat en burrata
12.150x bekeken

Tiramisu shortbread bars

Tiramisu shortbread bars
9.467x bekeken

Blauwe bes cheesecake kruimel bites

Blauwe bes cheesecake kruimel bites
Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Vega maaltijd recepten
Maaltijden Recepten

Vegetarische lasagne met 4 soorten groente

680CB9CD-005F-4D6F-A513-A431BE478FA7-scaled
Maaltijden Recepten

Patatje paddenstoelenstoof (vega)

IMG_0256-1536x1024
Maaltijden Recepten

Gebakken gnocchi met doperwtensaus en feta

4719DE2A-8E69-415F-A573-6BEDC3A5FA5F
Maaltijden Recepten

Pasta met linzen-tomatensaus, spinazie en feta

DB15DCFB-0503-4316-A38D-E8B4B527B4A5-scaled
Recepten Salades

Spinaziesalade met falafel en feta

IMG_6840-1536x1024
Dit vind je misschien ook leuk
Red velvet taart
Bakrecepten Recepten Taart

Red velvet taart

2 min leestijd
18 augustus 2015
Lemon meringue room taart
Bakrecepten Recepten

Lemon meringue room taart

1 min leestijd
28 maart 2020
Tiramisu shortbread bars
Koekjes Recepten

Tiramisu shortbread bars

4 min leestijd
2 december 2020
Karamel-pecan shortbread
Bakrecepten Koekjes Recepten

Karamel-pecan shortbread

1 min leestijd
18 december 2016
Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
Bakrecepten Recepten Taart

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

1 min leestijd
5 april 2020
Botercrème EEFSFOOD
Recepten Smeersels, dips & sausjes

Zelf maken: witte chocolade botercrème

1 min leestijd
17 februari 2017

eefsfood

thuis in Leiden | bakt vooral zoet, eet het liefst hartig | ontwikkelt recepten en fotografeert eten | zakelijk? eef@highrollersagency.com

Eefje | EEFSFOOD.NL
SMAAKVOLLE KLEFFE CAKE😍 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ I SMAAKVOLLE KLEFFE CAKE😍
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
In dit makkelijke recept kun je heel fijn wat restjes banaan en wortel kwijt🙌🏻 De cake is niet extreem luchtig maar wel ongelofelijk smeuïg en lekker klef🥕 Ik hou ervan! Gisteravond nog een stukje gegeten en deze was net zo lekker als 4 dagen geleden🍌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Het recept staat nu voor je uitgewerkt op eefsfood.nl✨ Neem je een kijkje?👀 Opslaan voor later kan door op het vlaggetje rechtsonder de foto te klikken✅
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefsfood #cakerecept #bakken #foodblog #carrotcake #wortelcake #bananencake #kaneel #pecannoten #bakrecept #foodfotografie #noten #restjes #nowaste #kleffecake #smeuig #heelhollandbakt #zoetbaksel #wortel
8 X LEKKERS MET ROOD FRUIT❤️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Op eefsfood.nl vind je nu een artikel met al deze heerlijke recepten erin🙌🏻 Met het oog op zondag leek me dat wel een goed idee😊
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️ Frisse frambozen kwarktaart
➡️ Frambozenslof met pistachespijs
➡️ Luchtig kwarktaartje met aardbeien
➡️ Kruimel cheesecake met framboos en witte choco
➡️ Aardbeienschelpen met room
➡️ Cakesicles met framboos en limoen
➡️ Yoghurtmousse taart met frambozen topping
➡️ Frisse frambozentaart met kokos
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Van welke zou jij zelf het liefst een hap nemen?👇🏻 Sla je ‘m op? Zo heb je altijd snel inspiratie bij de hand✅ Fijne vrijdag🥳
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefsfood #recepten #aardbeien #frambozen #yoghurt #kwarktaart #aardbeienschelpen #koekbodem #cakesicles #raspberries #yoghurtmousse #foodblog #nobakerecepten #foodfotografie #frisenfruitig #frambozenslof #bakinspiratie #koekkruimels #cheesecake #moederdaginspiratie
AFVALLEN ➡️ AANKOMEN ➡️ GOED VOELEN ⠀⠀ AFVALLEN ➡️ AANKOMEN ➡️ GOED VOELEN
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Een aantal jaar geleden viel ik 25 kilo af. Met behulp van Intermittent Fasting. Bijna maandelijks schreef ik hierover en met veel van jullie had ik hier gesprekken over💬 In tijden was ik niet zo slank geweest en voelde me heel goed. Afvallen op een fijne manier was toen het doel. En dat ging, want IF bleek op mijn lijf geschreven en hielp mij daar echt super goed bij⚖️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nu, jaren later, is er een groot deel weer bij. Sport en bewegen heb ik laten varen en daarbij heb ik afgelopen jaar nogal veel en vaak ongezond gegeten❌ Dan krijg je dat, zo simpel is het. Inmiddels weet ik van mezelf dat ik altijd weer op tijd ‘ingrijp’. Nu voel ik me blehh, niet fit en ongezond. Dat staat tegenover een meestal wel zelfverzekerd gevoel, wat heel fijn is☺️ Ik kan wel stellen dat ik me nu zekerder voel dan in die -25 kilo tijd. En dat is een proces van afgelopen jaren. Tussen je oren gebeurd een hoop!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Zoals je in mijn stories hebt kunnen zien is er weer een fittere tijd aangebroken🏋🏻‍♀️ Dit zat er al een tijdje aan te komen voelde ik. Totale motivatie is er nu! Dit keer is zaak nummer 1 om me weer fitter en energieker te voelen. Als afvallen daarbij komt kijken zou ik dat fijn vinden maar dat is niet het hoofddoel. En dat verschil in visie is top! Meer bewegen, minder slecht eten en meer voor voedzaam kiezen🍴Ik weet dondersgoed hoe het werkt👀 Maar ik vind het ook wel echt lastig met het oog op mijn werk🎂
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Laat je niet foppen door wat je allemaal online ziet. Afgelopen jaar heb ik meermaals de vraag in mijn DM gekregen of ik was afgevallen? Terwijl de kilo’s eraan vlogen. Optisch bedrog is overal! Deze foto’s zijn van afgelopen zomer☀️ Ik voelde me helemaal gelukkig in mijn nieuwe jurk welke maat 50 is👗 Opmerkingen over afvallen en aankomen naar of over anderen toe zijn sowieso niet meer van nu (vind ik)☎️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Voor wie het nodig heeft; laat de vorm van je lijf niet je geluk in de weg staan❤️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Lees verder in de reacties, want wat ik kwijt wilde paste niet allemaal hier👇🏻
NO BAKE SPECULOOS CHEESECAKE😍
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Met maar 6 ingrediënten⁉️ Ik vind ‘m echt goddelijk🤤 En het mooie; hij is dus 100% vegan!🌿 Dit is een recept van @lennaomrani en die mag ik hier met je delen🎂
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
BODEM:
➡️ 90 gram pecannoten
➡️ 6 speculoos koekjes
➡️ 7 eetlepels speculoospasta
➡️ 3 eetlepels agavesiroop
TUSSENLAAG:
➡️ 300 gram vegan roomkaas
➡️ 175 gram cashewnoten (minimaal 3 uur geweekt in water)
➡️ 75 gram agavesiroop
➡️ 2 eetlepels speculoospasta
TOPPING:
➡️ 4 eetlepels speculoospasta + extra kruimels
➡️ zelf heb ik er nog wat zeezout flakes op gedaan (aanraderrrr)👌🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
👉🏻 Zet een springvorm van 18 cm klaar met een velletje bakpapier erin. Maal de ingrediënten voor de bodem door elkaar in een keukenmachine en druk dit plat op de bodem🍪
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
👉🏻 Daarna doe je alle ingrediënten voor de tussenlaag in een goede blender of keukenmachine. Maal dit tot een zo glad mogelijk mengsel. Schep dit op de bodem en strijk egaal uit met een paletmes. Zet in de vriezer❄️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Na ongeveer 3 uur verwarm je de speculoos pasta en giet je dit op de bijna bevroren taart. Zet dan nog een half uurtje terug in de vriezer en snijd daarna de taart in punten met een groot glad koksmes🔪 Bewaar in de vriezer en haal ongeveer 1,5 uur van tevoren uit de vriezer. Eet smakelijk!❤️ De ontdooide puntjes blijven trouwens gewoon overeind staan, dat lijkt niet te kunnen wanneer je de vulling maakt. Maar dit komt goed dus👍🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ben jij opzoek naar nog meer vegan lekkers? Check dan zeker Lenna haar pagina👌🏻 Ze maakt niet alleen zoete, maar ook heel veel lekkere hartige gerechten en recepten👩🏻‍🍳 Allemaal plantaardig + talloze tips om dit laagdrempelig te maken🥕
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ook deze taart maken? Wat ik zou doen als ik jou was. Sla ‘m op door op het vlaggetje rechtsonder de foto te klikken✅ Wist jij dat speculoos een vegan product is?👇🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefsfood #ikgebruikteviolife #nobakecheesecake #speculoos #pecannoten #veganroomkaas #vegancheesecake #nobakerecept #koekjes #cashewnoten #agavesiroop #foodblog #foodienl #vegantaart #foodfotografie #taartstandaard #koekkruimels #veganfood #lennaomrani
KERSEN KRUIMEL CHEESECAKE🍒
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ja hoor, dit is héél goeeeeeed🤤 Een bodem van bastogne koeken, een zachte gebakken cheesecake laag met limoen, kersen vlaaifruit en een laag knapperige havermout kruimels❤️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Aangezien alle drie de kruimel cheesecake voorgangers in mijn top 3 beste posts ever staan ga ik gewoon nog even door met dit succesnummer🏆 Tot jullie het zat zijn😋 Ik vind deze persoonlijk nóg lekkerder dan de vorige👀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Het recept kun je nu vinden op eefsfood.nl✨ Mocht je een bijdrage willen leveren aan het succes? Opslaan, reageren & liken helpt🙌🏻 Doe ook vooral jezelf een plezier door ‘m te maken👩🏻‍🍳 Dikke liefs, Eef😙
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefsfood #bakrecept #foodfotografie #kersen #limoen #cheesecake #roomkaas #koekkruimels #bastognekoek #foodblog #fruit #heelhollandbakt #cherrypie #foodienl #vanillr #foodfotografie #havermout
VROLIJK PASEN🐣 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Ik kon het VROLIJK PASEN🐣
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ik kon het natuurlijk niet laten deze leuke macaron kuikentjes te maken💛 Zijn ze niet cute?🥰
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Tips om ze zelf ook te maken👉🏻 Neem een macaron recept die voor jou te grootste slagingspercentage heeft🤣 Gebruik kleurstofgel; ongeveer 5 delen citroengeel en 1 deel oranje. Gebruik eetbare stift voor de ogen, pootjes en snavel. Neem een kwastje en eetbaar koper parelmoer voor de blush wangetjes✨ Vul ze met een simpele botercrème of lekkere citroenvulling. Zet daarvoor ‘citroen ganache’ in de zoekbalk op eefsfood.nl🔎 Die is echt heeeeerlijk👌🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefsfood #macarons #kuikentjes #foodblog #vrolijkpasen #fijnepaasdagen #chickies #koekjes #citroenganache #botercreme
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • Eefsfoodpost
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
Nieuwste recepten
16 mei 2022

Wortelcake met banaan en noten

Wortelcake met banaan en noten
3 mei 2022

8 x Lekkers met rood fruit

8 x Lekkers met rood fruit
28 april 2022

Kersen kruimel cheesecake

Kersen kruimel cheesecake
13 april 2022

Over de top verjaardagstaart

Over de top verjaardagstaart
7 april 2022

Frambozencake met citroencrème

Frambozencake met citroencrème
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord