Blog

Update #15 Over hoe jezelf accepteren een verademing is!

Hoi leuke lezer, welkom! Dit artikel spookt al een tijdje door mijn hoofd. Het wordt een soort afsluiter van alle updates die ik met jullie heb gedeeld over mijn Intermittent Fasting/afval avontuur. Ik wist alleen maar niet hoe of wanneer. Maar ik denk nu dat ik een manier gevonden heb. Hier is Update #15 Over hoe jezelf accepteren een verademing is!

groene jas plantsoen

Geen gouden tip

Ik ga je geen gouden tip geven hoe je jezelf zo snel mogelijk kan accepteren. Je wil het niet horen, maar ‘het kost tijd’. Ik had nooit verwacht op dit punt te komen. Maar het is zo zonde een groot of misschien wel het grootste deel van je leven kwijt te zijn aan onvrede. Een goede tip is wel om bijvoorbeeld mensen te volgen die je positief inspireren rondom dit onderwerp. Volg je ook accounts waarvan je onzeker wordt? Ontvolgen die handel. Het klinkt eenvoudig, en dat is het ook!

Het begin

1 Juni 2017– ik schreef dit artikel over hoe ik Intermittent Fasting ging integreren in mijn leven. Ik wist niet wat me overkwam, het werd door onwijs veel mensen gelezen en er kwamen heel veel reacties op. Nog steeds weleens! Ondanks dat ik toen al wist dat je geluk niet afhangt van afvallen draaide het daar in mijn updates wel grotendeels om. Ik was echt veel te zwaar en had er zelf lichamelijk last van. Daarom moest er iets gebeuren vond ik. IF bleek helemaal mijn ding, dat hebben jullie uitgebreid kunnen lezen in de tijd die volgde. Ik doe nu trouwens nog steeds aan IF, om andere redenen!

25 kilo

In een kleine 2 jaar viel ik 25 kilo af en voelde me goed en trots dat dit mij gewoon gelukt was gelukt was. En de manier waarop was helemaal heel fijn voor mij! Heel geleidelijk en relatief gemakkelijk. Maar dan ligt je gewicht ‘zo houden’ altijd weer op de loer. Ik ben ervan overtuigd dat dit moeilijker is en blijft dan het afvallen zelf.

Update #15 Over hoe jezelf accepteren een verademing is!

Dit is precies hoe een verschil van 25 kilo eruit ziet

 Ik kwam weer 10 kilo aan, ik kreeg er weer 8 af, en dat zit er nu ook weer aan. Ik schreef daar ook over in bijvoorbeeld deze 2 artikelen; Update #13 Hoe ik in een jaar weer 10 kilo aankwam.. & Update #14 Over hoe ineens mijn motivatie terug was! Die motivatie van update #14 is trouwens ook alweer een tijdje pleite kan ik je vertellen. Ik maak me daar steeds minder druk om, ik weet dat het wel weer komt. En ondanks dat het dus schommelt is dat toch ergens ook weer ‘balans’. Maar terug naar die +25 kilo wil ik echt nooit meer!

Update #15 Over hoe jezelf accepteren een verademing is!

En dit ook!

Spoiler

Gek genoeg begon ik mij zelfverzekerder te gaan voelen toen ik weer wat was aangekomen. Dat vond ik een gekke maar ook fijne gewaarwording. Dit heeft eigenlijk alleen maar in een stijgende lijn doorgezet. Het blijft nu ook groeien heb ik het idee. Nee, ik ben niet alle dagen tevreden met mezelf. Spoiler; dat is niemand! Ook niet de vrouwen die in jouw ogen ontzettend knap zijn en een droomlichaam hebben. Die wetenschap had ik als kind wel willen hebben. 

Kleding 

Eigenlijk had dit een artikel over kleding moeten worden. Deze staat al lang op mijn lijstje om een keer te schrijven. Mijn smaak is enorm veranderd afgelopen jaar. Dingen die ik echt nooit aan wilde, kan ik nu in mijn voordeel laten werken en dat maakt het echt leuk. Denk aan een riempje in een jurk, jumpsuits of hoge broeken. Kleding shoppen heb ik altijd wel redelijk leuk gevonden volgens mij. Maar het is ook vaak genoeg voorgekomen dat ik weer de grootste maat niet pastte en helemaal sip thuis kwam. Dat vond ik echt wel lastig, zeker in mijn kindertijd. Altijd de langste (1.86) en de lompste zijn vond ik toen echt niet leuk. Nu lach ik vaak om mijn lompheid en heb ik redelijk geaccepteerd. 

Hoge broek in het plantsoen

Het artikel over kleding en waar ik dit meestal koop komt er dus nog aan. Ik vond dat dit artikel voorrang had om de aansluiting wat beter te maken. Zoals ik al eerder zei, zie ik dit ook een beetje als afsluiting. Een goed kledingstuk kan je zo 15 kilo lichter laten lijken. Dat vind ik dus ook met deze hoge broek. Ik vind het bijna ongeloofwaardig als ik naar deze bovenstaande foto kijk. Like it! Maar denk eraan, alles wat je online ziet is in het echt niet altijd wat het lijkt. Iedereen zet zichzelf het meest voordelig op de foto. Ik ook!

Ja, maar jij bent lang!

Hierover heb ik al eens uitgebreid gesproken in mijn Instagram stories. Ik ‘moet’ mijn hele leven mijn gewicht al een soort van verantwoorden. Als ik mijn gewicht noemde kreeg ik ALTIJD de reactie; ‘ja, maar jij bent lang!’. Alsof dat een soort vrijbrief is om (te) zwaar te zijn. Ik kan dat echt niet meer aanhoren. Ik kreeg dat te horen toen ik als kind 75 kilo woog en ik hoorde het toen ik als volwassene 120 kilo woog. Het zegt dus echt geen reet! Voor mij zit het een beetje in dezelfde lijn als ‘ja, maar jij kan het hebben’. Aan deze opmerking heb ik mij ook meerdere malen schuldig gemaakt. Nu ik weet dat dat echt een kut opmerking kan zijn let ik daar heel erg op.

Laat je horen!

Ik ben van mezelf bloedfanatiek maar niet zo heel snel strijdlustig als het om het veranderen van iets gaat. Zeker niet op een gebied als deze. Afgelopen maanden heb ik gemerkt dat ik dat wel aan het worden ben. Als ik dingen hoor waarvan ik denk ‘naja, waarom zeg je dat tegen of over iemand’ probeer ik er wel iets van te zeggen. Om diegene er op zijn minst over na te laten denken.

Plantsoen portret

Figuur

Naast je gewicht zit je ook nog opgescheept met je figuur. Iets waar je helemaal niks aan kunt doen. Nog een punt wat je moet accepteren (mocht je ontevreden zijn). Bij iedereen is dat anders. Overdreven gezegd; ik kan het bijvoorbeeld niet uitstaan dat ik ongeveer helemaal geen heupen heb. Je zou zeggen dat ik achterin de rij stond toen die werd uitgedeeld, maar ik kwam pas aan toen ze al uitverkocht waren.. Wat heb ik daar veel van gedroomd, hoe mijn figuur mèt, toch echt veel mooier zou zijn. En als ik dan hoor hoeveel vrouwen hun heupen vervloeken.. Maar het is wat het is en dat moeten we ook accepteren.

Accepteren kun je leren

En dat accepteren gaat mij dus steeds beter af. En dat draagt wel echt bij aan je geluksgevoel vind ik. De keren dat ik mij nog ‘druk’ maak om deze dingen worden steeds minder. En dat is echt lekker! Ik ben er nog lang niet hoor,  maar ik ben al zóveel verder dan een jaar geleden! En ik ben helemaal gelukkig als ik 1 iemand iets positiefs mee heb gegeven met dit artikel. Help elkaar, strooi met gemeende complimenten en zeg ergens iets van als je het niet vind kunnen. Zo worden we allemaal een beetje bewuster wat we zeggen en verpest je niet iemands dag met een (onbewust) nare opmerking!

Dit was mijn spreekbeurt

Foto strand Katwijk

Wil je nog iets kwijt hierover aan mij? Laat hieronder een reactie achter, stuur mij een DM op Instagram of stuur een mailtje naar eefje@eefsfood.nl. Meer lezen? Klik dan HIER om alle andere artikelen hierover te vinden.

Dikke liefs,
Eef

2 Comments

Geef een reactie

Your email address will not be published.

No products in the cart.