• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
Blog Persoonlijk

Update #15 Over hoe jezelf accepteren een verademing is!

Eefje
2 reacties
15 oktober 2020
Update #15 Over hoe jezelf accepteren een verademing is!

Hoi leuke lezer, welkom! Dit artikel spookt al een tijdje door mijn hoofd. Het wordt een soort afsluiter van alle updates die ik met jullie heb gedeeld over mijn Intermittent Fasting/afval avontuur. Ik wist alleen maar niet hoe of wanneer. Maar ik denk nu dat ik een manier gevonden heb. Hier is Update #15 Over hoe jezelf accepteren een verademing is!

groene jas plantsoen

Geen gouden tip

Ik ga je geen gouden tip geven hoe je jezelf zo snel mogelijk kan accepteren. Je wil het niet horen, maar ‘het kost tijd’. Ik had nooit verwacht op dit punt te komen. Maar het is zo zonde een groot of misschien wel het grootste deel van je leven kwijt te zijn aan onvrede. Een goede tip is wel om bijvoorbeeld mensen te volgen die je positief inspireren rondom dit onderwerp. Volg je ook accounts waarvan je onzeker wordt? Ontvolgen die handel. Het klinkt eenvoudig, en dat is het ook!

Het begin

1 Juni 2017– ik schreef dit artikel over hoe ik Intermittent Fasting ging integreren in mijn leven. Ik wist niet wat me overkwam, het werd door onwijs veel mensen gelezen en er kwamen heel veel reacties op. Nog steeds weleens! Ondanks dat ik toen al wist dat je geluk niet afhangt van afvallen draaide het daar in mijn updates wel grotendeels om. Ik was echt veel te zwaar en had er zelf lichamelijk last van. Daarom moest er iets gebeuren vond ik. IF bleek helemaal mijn ding, dat hebben jullie uitgebreid kunnen lezen in de tijd die volgde. Ik doe nu trouwens nog steeds aan IF, om andere redenen!

25 kilo

In een kleine 2 jaar viel ik 25 kilo af en voelde me goed en trots dat dit mij gewoon gelukt was gelukt was. En de manier waarop was helemaal heel fijn voor mij! Heel geleidelijk en relatief gemakkelijk. Maar dan ligt je gewicht ‘zo houden’ altijd weer op de loer. Ik ben ervan overtuigd dat dit moeilijker is en blijft dan het afvallen zelf.

Update #15 Over hoe jezelf accepteren een verademing is!
Dit is precies hoe een verschil van 25 kilo eruit ziet

 Ik kwam weer 10 kilo aan, ik kreeg er weer 8 af, en dat zit er nu ook weer aan. Ik schreef daar ook over in bijvoorbeeld deze 2 artikelen; Update #13 Hoe ik in een jaar weer 10 kilo aankwam.. & Update #14 Over hoe ineens mijn motivatie terug was! Die motivatie van update #14 is trouwens ook alweer een tijdje pleite kan ik je vertellen. Ik maak me daar steeds minder druk om, ik weet dat het wel weer komt. En ondanks dat het dus schommelt is dat toch ergens ook weer ‘balans’. Maar terug naar die +25 kilo wil ik echt nooit meer!

Update #15 Over hoe jezelf accepteren een verademing is!
En dit ook!

Spoiler

Gek genoeg begon ik mij zelfverzekerder te gaan voelen toen ik weer wat was aangekomen. Dat vond ik een gekke maar ook fijne gewaarwording. Dit heeft eigenlijk alleen maar in een stijgende lijn doorgezet. Het blijft nu ook groeien heb ik het idee. Nee, ik ben niet alle dagen tevreden met mezelf. Spoiler; dat is niemand! Ook niet de vrouwen die in jouw ogen ontzettend knap zijn en een droomlichaam hebben. Die wetenschap had ik als kind wel willen hebben. 

Kleding 

Eigenlijk had dit een artikel over kleding moeten worden. Deze staat al lang op mijn lijstje om een keer te schrijven. Mijn smaak is enorm veranderd afgelopen jaar. Dingen die ik echt nooit aan wilde, kan ik nu in mijn voordeel laten werken en dat maakt het echt leuk. Denk aan een riempje in een jurk, jumpsuits of hoge broeken. Kleding shoppen heb ik altijd wel redelijk leuk gevonden volgens mij. Maar het is ook vaak genoeg voorgekomen dat ik weer de grootste maat niet pastte en helemaal sip thuis kwam. Dat vond ik echt wel lastig, zeker in mijn kindertijd. Altijd de langste (1.86) en de lompste zijn vond ik toen echt niet leuk. Nu lach ik vaak om mijn lompheid en heb ik redelijk geaccepteerd. 

Hoge broek in het plantsoen

Het artikel over kleding en waar ik dit meestal koop komt er dus nog aan. Ik vond dat dit artikel voorrang had om de aansluiting wat beter te maken. Zoals ik al eerder zei, zie ik dit ook een beetje als afsluiting. Een goed kledingstuk kan je zo 15 kilo lichter laten lijken. Dat vind ik dus ook met deze hoge broek. Ik vind het bijna ongeloofwaardig als ik naar deze bovenstaande foto kijk. Like it! Maar denk eraan, alles wat je online ziet is in het echt niet altijd wat het lijkt. Iedereen zet zichzelf het meest voordelig op de foto. Ik ook!

Ja, maar jij bent lang!

Hierover heb ik al eens uitgebreid gesproken in mijn Instagram stories. Ik ‘moet’ mijn hele leven mijn gewicht al een soort van verantwoorden. Als ik mijn gewicht noemde kreeg ik ALTIJD de reactie; ‘ja, maar jij bent lang!’. Alsof dat een soort vrijbrief is om (te) zwaar te zijn. Ik kan dat echt niet meer aanhoren. Ik kreeg dat te horen toen ik als kind 75 kilo woog en ik hoorde het toen ik als volwassene 120 kilo woog. Het zegt dus echt geen reet! Voor mij zit het een beetje in dezelfde lijn als ‘ja, maar jij kan het hebben’. Aan deze opmerking heb ik mij ook meerdere malen schuldig gemaakt. Nu ik weet dat dat echt een kut opmerking kan zijn let ik daar heel erg op.

Laat je horen!

Ik ben van mezelf bloedfanatiek maar niet zo heel snel strijdlustig als het om het veranderen van iets gaat. Zeker niet op een gebied als deze. Afgelopen maanden heb ik gemerkt dat ik dat wel aan het worden ben. Als ik dingen hoor waarvan ik denk ‘naja, waarom zeg je dat tegen of over iemand’ probeer ik er wel iets van te zeggen. Om diegene er op zijn minst over na te laten denken.

Plantsoen portret

Figuur

Naast je gewicht zit je ook nog opgescheept met je figuur. Iets waar je helemaal niks aan kunt doen. Nog een punt wat je moet accepteren (mocht je ontevreden zijn). Bij iedereen is dat anders. Overdreven gezegd; ik kan het bijvoorbeeld niet uitstaan dat ik ongeveer helemaal geen heupen heb. Je zou zeggen dat ik achterin de rij stond toen die werd uitgedeeld, maar ik kwam pas aan toen ze al uitverkocht waren.. Wat heb ik daar veel van gedroomd, hoe mijn figuur mèt, toch echt veel mooier zou zijn. En als ik dan hoor hoeveel vrouwen hun heupen vervloeken.. Maar het is wat het is en dat moeten we ook accepteren.

Accepteren kun je leren

En dat accepteren gaat mij dus steeds beter af. En dat draagt wel echt bij aan je geluksgevoel vind ik. De keren dat ik mij nog ‘druk’ maak om deze dingen worden steeds minder. En dat is echt lekker! Ik ben er nog lang niet hoor,  maar ik ben al zóveel verder dan een jaar geleden! En ik ben helemaal gelukkig als ik 1 iemand iets positiefs mee heb gegeven met dit artikel. Help elkaar, strooi met gemeende complimenten en zeg ergens iets van als je het niet vind kunnen. Zo worden we allemaal een beetje bewuster wat we zeggen en verpest je niet iemands dag met een (onbewust) nare opmerking!

Dit was mijn spreekbeurt

Foto strand Katwijk

Wil je nog iets kwijt hierover aan mij? Laat hieronder een reactie achter, stuur mij een DM op Instagram of stuur een mailtje naar eefje@eefsfood.nl. Meer lezen? Klik dan HIER om alle andere artikelen hierover te vinden.

Dikke liefs,
Eef

Diverse blogs Update #15
Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
2 reacties
  1. Tamara

    17 oktober 2020 08:32

    Mooi artikel!!!! En zo herkenbaar.. Ik schommel ook heel erg, maar wijsheid over je lichaam komt met de jaren…

    Beantwoord
  2. Kim

    18 oktober 2020 09:55

    Heel mooi. Veel dingen herkenbaar. Ik IF sinds augustus 2018. Ik deed het niet om af te vallen, maar omdat het goed zou zijn voor mijn darmen en dat is het! Dikke winst. Ik ben wel wat afgevallen, maar de afgelopen jaren vooral bezig geweest met mezelf te accepteren. Bij dat proces hoort idd ook dat het je opvalt wat mensen zeggen aan fat- of skinny shaming tegen anderen. En ik zeg er ook steeds vaker wat van 🙂

    Beantwoord
Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Bakvragen #3

volgend bericht

Appeltaart met speculaas en citroen

meest gelezen
65.887x bekeken

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
55.343x bekeken

Kersen kruimel cheesecake

Kersen kruimel cheesecake
40.501x bekeken

Super snelle pasta met tomaat en burrata

Super snelle pasta met tomaat en burrata
23.297x bekeken

Frambozen kruimel cheesecake met witte chocolade

Frambozen kruimel cheesecake met witte chocolade
Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Vega maaltijd recepten
Maaltijden Recepten

Vegetarische lasagne met 4 soorten groente

680CB9CD-005F-4D6F-A513-A431BE478FA7-scaled
Maaltijden Recepten

Patatje paddenstoelenstoof (vega)

IMG_0256-1536x1024
Maaltijden Recepten

Gebakken gnocchi met doperwtensaus en feta

4719DE2A-8E69-415F-A573-6BEDC3A5FA5F
Maaltijden Recepten

Pasta met linzen-tomatensaus, spinazie en feta

DB15DCFB-0503-4316-A38D-E8B4B527B4A5-scaled
Recepten Salades

Spinaziesalade met falafel en feta

IMG_6840-1536x1024
Dit vind je misschien ook leuk
Win een Ash en Eefs favorites goodiebag!
Blog

Win een Ash en Eefs favorites goodiebag!

2 min leestijd
7 oktober 2018
Taart winnen
Blog

WIN EEN EEFSFOOD TAART!

2 min leestijd
1 februari 2017
Win het hartige bakboek van Rutger, gesigneerd en al!
Blog

Gesloten – Win het hartige bakboek van Rutger, gesigneerd en al!

2 min leestijd
30 september 2017
Wanneer je je best doet, maar het niet wil lukken..
Blog Persoonlijk

Wanneer je je best doet, maar het niet wil lukken..

5 min leestijd
24 oktober 2017
Wat is RestaurantKaart en hoe werkt het? + Toffe winactie!
Blog

Wat is RestaurantKaart en hoe werkt het? + Toffe winactie!

4 min leestijd
22 november 2017
Eef test #2 - Vegan tonijn
Eef test

Eef test #2 – Vegan tonijn

4 min leestijd
24 mei 2021

eefsfood

• bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
• altijd eerlijk, tikkie perfectionistisch & enthousiast
• zakelijk? eef@highrollersagency.com | geen dm

Eefje | EEFSFOOD.NL
MAKKELIJK PECAN-ROZIJNENBROOD🍞 ⠀⠀⠀ Van na MAKKELIJK PECAN-ROZIJNENBROOD🍞
⠀⠀⠀
Van nature ben ik niet bepaald een broodbakker, super saai! Maar op deze extreem makkelijke manier doe ik het weleens. Roeren, wachten en bakken is het enige dat je hoeft te doen🔥 Dat klinkt goed toch? Ik deelde al eens een hartige variant met rozemarijn, olijven en tomaat. Vandaag een zoete variant met pecannoten en rozijnen👇🏻
⠀⠀⠀
Dit heb je nodig:
➡️450 gram patentbloem
➡️400 ml lauwwarm water
➡️1 el kristalsuiker
➡️1 zakje gist (7 gram)
➡️8 gram zout
➡️175 gram rozijnen
➡️100 gram pecannoten, grof gehakt
➡️Voor het afbakken van het brood is een gietijzeren (brood)pan het best, maar het kan ook in een cakeblik (vermoedelijk wordt ie iets minder krokant dan)
⠀⠀⠀
Meng de eerste 5 ingrediënten door elkaar in een kom tot een slap deeg. Dek af en zet ‘warm’ weg voor een uur. Ik doe dat in een oven van 30 graden. Kan ook op of bij de verwarming die aanstaat of in de gootsteen met warm water erin. Zet nu ook de rozijnen te wellen in koud water.
⠀⠀⠀
Na een uur giet je de rozijnen af, spoel je ze om en maak je ze droog met een theedoek. Voeg samen met de noten aan het gerezen deeg toe en roer door. Zet nog eens 30 minuten warm. Ergens anders dan de oven, want deze zet je nu op 230 graden hete lucht. Als je iets van gietijzer gebruikt zet je dit gelijk in de oven om mee te verwarmen👌🏻
⠀⠀⠀
Als de oven eenmaal heet is doe je het deeg in de pan/vorm (waar nodig met bakpapier erin). Bak het brood 20 minuten en haal dan de deksel er vanaf. Bak nog eens 10 minuten zodat het brood wat meer kleur krijgt. Haal gelijk uit de vorm en laat een beetje afkoelen. Vers het allerlekkerste met roomboter en kaas🤤 Wist jij dat je zo makkelijk een brood kon bakken?
⠀⠀⠀
Ik zou het echt een keer proberen als ik jou was. De basis is prima en je kunt eraan toevoegen wat je wil, een hartige variant is ook héél erg aan te raden. Sla je ‘m op?✅ Veel bakplezier en eet smakelijk👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
#eefsfood #zelfbroodbakken #nokneadbread #pecannoten #rozijnen #brood #rozijnenbrood #instarecept #gist #bloem #broodvoorluiemensen #makingofreel #roomboter #kaas
KNAPPERIGE KAAS KRIELTJES🧀🥔 ⠀⠀⠀ Dit is KNAPPERIGE KAAS KRIELTJES🧀🥔
⠀⠀⠀
Dit is echt zó zó hemels🤤 De kans is groot dat je dit al eens voorbij hebt zien komen hier op the gram💛 Zelf heb ik het al talloze keren gezien en vorige week probeerde ik het👩🏻‍🍳 Mega lekker, maar nog niet perfect. Vandaag ging het in de herkansing en daar ben je nu naar aan het kijken🎥
⠀⠀⠀
DIT HEB JE NODIG:
➡️500 gram vastkokende krieltjes met schil
➡️50 gram fijn geraspte parmezaan
➡️25 gram fijn geraspte belegen kaas
➡️2 el olijfolie
➡️1 tl grove mosterd
➡️1 dikke teen knoflook, geraspt
➡️1/2 tl fijngehakte verse rozemarijn
➡️1/4 tl zout
➡️1/4 tl peper
➡️1/4 tl paprikapoeder
KNOFLOOKSAUS:
➡️2 flinke el mayonaise
➡️2 flinke el dikke yoghurt
➡️1 tl grove mosterd
➡️Peper & zout naar smaak
➡️Teentje geraspte knoflook
➡️Verse bieslook
⠀⠀⠀
ZO MAAK JE HET!
👉🏻Neem een bakplaat bekleed met bakpapier. Strooi hier de kaas op.
⠀⠀⠀
👉🏻Maak de krieltjes schoon, halveer ze in de lengte en marineer met de smaakmakers.
⠀⠀⠀
👉🏻Leg de krieltjes op de kaas. Bak voor 35-40 minuten in een oven van 200 graden. Ik deed eerst 20 minuten op hete lucht en daarna 15 minuten convectie stand🔥 Let vooral op de kleur👌🏻
⠀⠀⠀
👉🏻Het sausje maak je door alles hiervoor door elkaar te roeren. Dippen maar en GENIET!
⠀⠀⠀
Sla je het respect op?✅ Fijn weekend😘
⠀⠀⠀
#eefsfood #instarecept #aardappels #krieltjes #kaas #belegenkaas #parmezaan #yoghurt #mayonaise #hartig #knapperig #sidedish #foodienl #recept #cheese #potatos #crispy #foodblog #makingofreel
HARTIGE WAFELS MET TOMAAT & BURRATA🍅 ⠀⠀⠀ HARTIGE WAFELS MET TOMAAT & BURRATA🍅
⠀⠀⠀
Dit is echt heerlijk! Leuk om mee te lunchen, maar je kunt er ook kleine wafels van maken zodat het een borrelhapje zou kunnen zijn👌🏻 Multifunctioneel dus!
⠀⠀⠀
adv - Wat een feest was het weer om met een kookeiland te filmen🎥 Deze compleet marmeren keuken is echt te gek! Bij @velthuizenkeukens in Woudenberg kun je volop inspiratie opdoen. Je kunt op de bonnefooi langs, of een afspraak maken via de site💻
⠀⠀⠀
Dit heb je nodig voor 4 wafels:
➡️110 gram patentbloem (fijn tarwemeel)
➡️85 ml karnemelk
➡️1 middelgroot ei
➡️1 middelgrote ui, fijn gesnipperd
➡️50 gram geraspte kaas
➡️1 tl baking soda
➡️1 el olijfolie
➡️1 tl Italiaanse kruiden
➡️mespuntje zout
⠀⠀⠀
Voor de toppings en bereidingswijze verwijs ik je graag naar velthuizenkeukens.nl. In de menubalk vind je ‘recepten’ en als je daarop klikt staat dit recept bovenaan. Eet smakelijk alvast! Sla jij dit recept op? Zo heb je het makkelijk bij de hand✅
⠀⠀⠀
Veel bakplezier👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
#eefsfood #velthuizenkeukens #hartigewafels #burrata #pesto #tomaat #kaas #uien #lunch #borrelhapje #makingofreel #italiaansekruiden #wafelijzer #keukeninspiratie #basilicum #lekkerrecept
DE LEKKERSTE BLUEBERRY MUFFINS EVER😍 ⠀⠀⠀ DE LEKKERSTE BLUEBERRY MUFFINS EVER😍
⠀⠀⠀
Ik smijt niet zo snel met dat soort titels, dus als ik het doe kun je er wel vanuit gaan dat het écht goed is💯 Ik kon niet stoppen met eten en dat is voor mij het ultieme teken van een toprecept!🧁 Ontzettend smeuïg maar ook makkelijk en snel om te maken👩🏻‍🍳 Bak je mee??
⠀⠀⠀
Voor ongveer 10 muffins heb je nodig:
➡️210 gram zelfrijzend bakmeel
➡️150 gram kristalsuiker
➡️2 middelgrote eieren
➡️95 gram volvette Griekse yoghurt
➡️85 ml zonnebloemolie
➡️1/2 tl zout
➡️130 gram (diepvries) blauwe bessen
➡️Rasp van een kleine citroen
➡️1/2 tl baking soda
➡️1 tl vanille extract
⠀⠀⠀
Doe de suiker en zonnebloemolie in een kom. Voeg hier het zout en de vanille aan toe en roer door.
⠀⠀⠀
Voeg dan de Griekse yoghurt, eieren en citroenrasp toe. Roer ook dit door elkaar. Voeg dan het zelfrijzend bakmeel en de baking soda toe. Roer tot een beslag. Voeg de blauwe bessen toe en spatel deze er doorheen.
⠀⠀⠀
Verdeel het beslag over 10 vormpjes, dit gaat het makkelijkst met een ijsschep. Voor een klein beetje crunch strooi je er nog wat kokosbloesem- of rietsuiker op. Bak de muffins voor 22 minuten op 190 graden convectie stand🔥 Vers het allerallerlekkerst🤤 Eet smakelijk en veel bakplezier🙌🏻
⠀⠀⠀
Normaal vraag ik of je het recept niet vergeet op te slaan, maar nu wil ik eigenlijk zeggen; dit recept ‘MOET’ je echt opslaan✅ Zó lekker!! Thank me later😃
⠀⠀⠀
Op eefsfood.nl vind je nog veel meer lekkere (bak)recepten✨
⠀⠀⠀
#eefsfood #muffins #instarecept #zondagbakdag #heelhollandbakt #blueberrymuffins #citroenrasp #griekseyoghurt #foodienl #makingofreel #timelaps #cake #luchtig #smeuig #blauwebessen #blueberries #fruit #zoetrecept
TOMATEN-FETA PASTA MET PIT🌶️ ⠀⠀⠀ Wie ke TOMATEN-FETA PASTA MET PIT🌶️
⠀⠀⠀
Wie kent ‘m niet?! Één van de weinige foodtrends die ik 120% snap. Echt heerlijk vind ik het! Ik volg nooit een recept en doe altijd maar wat👩🏻‍🍳 Maar dit keer heb ik onthouden wat erin ging om het met jou te delen❤️
⠀⠀⠀
Voor 1 flink portie heb je nodig:
➡️250 gram cherry tomaatjes, gehalveerd*
➡️100 gram tagliatelle, of andere pasta
➡️100 gram feta
➡️2 tenen knoflook, in plakjes
➡️1 middelgrote ui in halve ringen
➡️10 kalamata olijven, gehalveerd
➡️1 tl gedroogde oregano
➡️1/2 tl chili flakes*
➡️1/2 tl (gerookt) paprikapoeder
➡️1 tl suiker (optioneel)*
➡️50 ml kookvocht van de pasta
➡️Peper & zout
➡️Verse peterselie
➡️Olijfolie
⠀⠀⠀
Doe alle smaakmakers (zie video) in de pan en zet deze in een oven van 200 graden. Haal na 10 minuten de deksel eraf en zet de oven op 220 graden. Rooster intussen de pijnboompitten.
⠀⠀⠀
Kook de pasta volgens de verpakking. Haal tijdens het koken ongeveer 50 ml kookvocht uit de pan en voeg deze 5 minuten voor het einde toe aan de pan in de oven. Haal deze er na 30 minuten uit, voeg de peterselie en olijven toe. Roer door, voeg de afgegoten pasta toe en roer nogmaals. Schep in een diep bord en maak af met de pijnboompitten en nog wat peterselie. EET SMAKELIJK😍
⠀⠀⠀
👉🏻Hou je niet zo van pit? Gebruik dan de helft of nog minder chili flakes. Dit gerecht is best hoog in zuur, ik hou daarvan maar je kunt altijd een beetje suiker toevoegen om het te compenseren. Ligt ook een beetje aan de soort tomaten (welke ik volledig vergeten ben te halveren in de video)🍅*
⠀⠀⠀
barter - Deze prachtige gietijzeren pannen heb ik gekregen van @lecreusetnederland 💙 Ter ere van deze gloednieuwe blauwe kleur ‘azure’ die nu in het assortiment te vinden is. Wat vind jij ervan?🔥
⠀⠀⠀
#eefsfood #LeCreusetAzure #fetapasta #instarecept #watetenwevandaag #spicy #pasta #braadpan #LeCreuset #feta #pijnboompitten #makingofreel #tagliatelle #ui #knoflook #peterselie #oregano
KRUIDIGE CARROTCAKE🥕 ⠀⠀⠀ Met gemberfrosti KRUIDIGE CARROTCAKE🥕
⠀⠀⠀
Met gemberfrosting en amandelschaafsel! Een méga lekkere cake; smeuïg, kruidig en makkelijk om te maken. De lekkere frosting maakt het helemaal af🤤 Wil jij ‘m ook maken? Dit heb je ervoor nodig👇🏻
⠀⠀⠀
Beslag:
➡️300 gram geraspte wortel, ik nam een zakje julienne gesneden uit de supermarkt. Wanneer je zelf raspt zal het beslag wat natter zijn en wordt je cake mogelijk nóg smeuïger
➡️225 gram zelfrijzend bakmeel
➡️200 gram bruine basterdsuiker
➡️175 ml zonnebloemolie
➡️3 middelgrote eieren
➡️2,5 tl speculaaskruiden
➡️1,5 tl kaneel
➡️2,5 mespuntje nootmuskaat
➡️2 mespuntjes cayennepeper
➡️snuf zout
➡️2 mespuntjes baking soda
➡️1 tl citroensap of azijn
Topping:
➡️200 gram A-merk roomkaas
➡️35 gram roomboter
➡️40 gram poedersuiker
➡️15 gram geraspte verse gember (of anders naar smaak)
➡️3 el geroosterd amandelschaafsel
➡️1 tl vanillepasta
⠀⠀⠀
Voor de bereidingswijze ga je naar eefsfood.nl en zet je ‘kruidige carrotcake’ in de zoekbalk. De eerste hit moet je hebben👌🏻 Echt heel erg de moeite waard!
⠀⠀⠀
Ga jij ‘m bakken? Sla deze post dan op door op het vlaggetje rechtsonder de foto te klikken✅ Veel bakplezier👩🏻‍🍳 Liefs, Eef
⠀⠀⠀
#eefsfood #carrotcake #frosting #wortelcake #gember #bakrecept #roomkaas #kruidig #cake #foodienl #heelhollandbakt #specerijen
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
Nieuwste recepten
17 maart 2023

De allerlekkerste blueberry muffins

De allerlekkerste blueberry muffins
24 februari 2023

Bieten orzo met feta en walnoten

Bieten orzo met feta en walnoten
12 februari 2023

Boterkoek met macadamia & witte chocolade

Boterkoek met macadamia & witte chocolade
8 februari 2023

Truffel orzo met gebakken paddenstoelen

Truffel orzo met gebakken paddenstoelen
6 februari 2023

Pistache ijstaart met kletskop & frambozen

Pistache ijstaart met kletskop & frambozen
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord