• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
Blog

Bakvragen #3

Eefje
Geen reacties
15 oktober 2020
Bakvragen #3

Het is alweer ruim 2 jaar geleden dat ik Bakvragen #1 en #2 hier met je heb gedeeld. De hoogste tijd voor een derde deel dus. Ik vroeg via Instagram stories of jullie nog leuke vragen voor mij hadden? En of deze er waren! Ik heb er een selectie van gemaakt en deze ga ik nu voor je beantwoorden in Bakvragen #3

De antwoorden deel ik uit mijn eigen (bak)ervaring en zijn dus niet goed of fout. Zit jouw vraag er niet tussen? Dan had ik er of geen passend antwoord op of ik vond andere vragen leuker om te behandelen. Er komt ongetwijfeld nog een deel 4. Dan heb je weer alle kansen om je vraag in te sturen. 

Waar koop jij vanillepasta?

Deze vraag krijg ik vaak en heb ik ook al regelmatig beantwoord. Bij deze voor altijd een uitgebreide toelichting in Bakvragen #3. Ik gebruik het aller liefst vanille van Nielsen Massey. En dan de pasta (extract kan ook), maar pasta is mijn favoriet. Want die is qua smaak het lekkerst, je hebt de kleine zwarte puntjes en het is makkelijk(er) doseren. Je kunt het kopen in de betere bak- en kookwinkels (al zijn die met uitsterven bedreigd), online bestellen en als je het ala minute nodig hebt ga ik naar Dille en Kamille. Hier verkopen ze wel alleen de kleine potjes en niet de grote. 

Ik vind dat goede vanille een baksel onwijs kan verrijken in smaak. Dat is ook de reden dat ik er niet op bezuinig. Vanille is duur tegenwoordig. Door veel droogte afgelopen jaren zijn de oogsten niet je van het geweest. Ik omschrijf vanillepasta ook weleens als vloeibaar goud. Een vanille stokjes, als je deze al kunt vinden, kost al snel 5 euro per stuk. Mocht je het merg gebruikt hebben, stop de peul dan in een pot met suiker. Zo heb je zelf ook nog je eigen echt lekkere vanillesuiker gemaakt. Vanille aroma gebruik ik NOOIT. Dit is nep vanille en vind ik echt chemisch. Ik bak dan absoluut liever zonder. 

Vanillepasta

Als jij roomkaas gebruikt. Wat gebruik je dan precies? Welk merk?

Hierop nog aanvullend werd gevraagd of ik verschil maak in gebakken en ongebakken cheesecake. Voor gebakken cheesecake gebruik ik altijd de zuivelspread van AH of Lidl. Het is dat bakje met die blauwe veeg op de bovenkant. Waarom? Het goedkoopst, en in een gebakken cheesecake vind ik het verschil in smaak minimaal. Als ik een ongebakken cheesecake maak kies ik wel vaak voor Monchou bijvoorbeeld. Deze roomkaas is veel steviger dan de zuivelspread. En die stevigheid heb je nodig, omdat je niets meer gaar gaat bakken. Wat ook nog een fijne optie is is de roomkaas van Philadelphia.

Wat is de lekkerste chocoladetaart die je ooit gegeten hebt? En het recept?

Nou leuk vraag dit! Chocoladetaart is echt één van mijn minst favoriete taarten namelijk. Als ik keuze heb zal deze altijd ergens anders op vallen dan chocoladetaart. Als het dan toch ‘moet’ kies ik graag voor iets met mousse. Eerder dit jaar had ik wilde plannen om zo een chocolademousse taart te maken. Deze heb ik ook aan best veel mensen uitgedeeld. Iedereen vond ‘m heel lekker. Verrassing; ikzelf dus ook! Een beetje cheezy om te zeggen maar ik denk echt dat één van de lekkerste chocoladetaarten is die ik heb gegeten. De bodem is ook super crunchie omdat ik daarvoor cruesli heb gebruikt. Ik deel hier graag nog een keer het recept met je; Luchtige chocoladetaart met krokante bodem.

Bakvragen #3

Wat is de beste keukenmachine?

Hier heb ik geen sluitent antwoord op maar ik geef graag mijn mening. De vraag wordt mij regelmatig gesteld! Ten eerst; een keukenmachine vind ik een heel ruim begrip. Ikzelf vind een keukenmachine een machine die kan hakken, malen en misschien ook mengen. Vaak geef ik dan advies en blijkt de vraag over een standmixer te gaan. Er zit nogal een groot verschil in. Een keukenmachine is naar mijn mening met een mes en met een standmixer meng je vooral deeg of klop je slagroom op. Ik noem maar wat! Ik heb natuurlijk lang niet alles getest.. Wel heb ik een tijdje in een kookwinkel gewerkt en daar heb ik een beetje bijgeleerd. Zo ben ik meer te weten gekomen over het merk Magimix. Ik vind dat wel echt de nummer 1 aanrader op het gebied van keukenmachines. Ze kunnen veel doen op het gebied van reparatie of vervanging. Zo heb ik in de kookwinkel wel veel gezien dat er bijvoorbeeld iets kapot was aan een kom van een machine die al zeker 25 jaar oud was. Normaal gesproken is het vaak ‘ja, die kun je niet meer krijgen’. Maar bij Magimix kunnen ze echt nog veel nieuw aanbieden. Dus ook voor een oude machine die verder nog als een zonnetje loopt. Ik heb zelf de 4200XL op mijn aanrecht staan en ben er na bijna 3 jaar nog steeds onwijs blij mee.

Bakvragen #3
Keukenmachine

Standmixers vind ik weer een ander verhaal. Ik heb sinds een paar jaar een mooie Kitchen Aid op mijn aanrecht staan. Sùper blij mee! Want die wilde ik al hebben toen ik op mijn 17de naar de bakkersschool ging. Of het de beste aankoop is? Ik betwijfel het! De machine is zeker krachtig, de uitvoeringen en kleuren waarin ze verkrijgbaar zijn, zijn natuurlijk onwijs tof. En de gigantische hoeveelheid aan accessoires verrijkt de mogelijkheden enorm. Maar de klantenservice is niet om over naar huis te schrijven. Gelukkig heb ik dat (nog) niet zelf meegemaakt. Maar ik heb meerdere ervaringen van anderen hierover gehoord. Je verzint het niet, zo slecht is het soms. Ook al is mijn machine pas 2 jaar oud ben ik dus al de dood dat er iets mis mee is en ik dan ook die hele molen van ellendige service in ga. Daar zit je echt niet op te wachten, zeker gezien wat die dingen kosten. 

Bakvragen #3
Standmixer

Voordat ik een Kitchen Aid had deed ik al mijn standmix werk met een Kenwood. Deze kocht ik voor 100 euro bij Makro, op mijn 17de toen ik aan de bakkersschool begon. Een tôpding die mij nooit in de steek heeft gelaten. Inmiddels staat hij al interieur stuk in mijn woonkamer maar ik gebruik hem af en toe ook nog, als ik er twee tegelijk nodig heb). Ik merk wel echt dat de Kitchen Aid meer power heeft (mag ook wel voor dat geld). En de hoogste stand draait ook aanzienlijk sneller! Als je al jaren een Kitchen Aid wil, vooral kopen. Je zult er echt blij mee zijn (kan ik uit ervaring vertellen). Maar of het de beste keuze heb, weet ik niet. Mijn ervaringen met Kenwood zijn dus ook goed!

Hoe kan het dat een product soms niet rijst (gist). Heb je tips?

Dit klinkt heel stom, maar ik heb het zelf al vaker gehad. Over de datum gist. Dat werkt niet meer zo best. Zorg ervoor dat je deeg op een warme(re) plek staat om lekker te kunnen rijzen. Zelf zet ik de kom weleens naast mijn kachel (als deze lekker staat te loeien). Soms heeft de oven aangestaan en is deze nog aan het afkoelen, vaak een perfect temperatuur om de kom in te zetten. Of ik zet een laag warm/heet water in de gootsteen en zet mijn kom hierin. Water koelt natuurlijk af. Dus gedurende het rijzen ververs is dat nog minstens 1 keer. En dan nog een tip (ik lees hierover wisselende berichten). Zorg dat de gist niet rechtsreeks in aanraking komt het het zout wat je toevoegt aan het deeg. En wat je ook nog kunt proberen. Eerst even een papje maken met wat water, gist en een klein beetje suiker. Gist houdt van suiker en zo activeer je dit gist goed. Hopelijk zit er een fijn werkende tip voor je bij!

Enchanted cream een lekker smaakje geven, ik vind het naar eiwit smaken. 

Dat kan echt op veel verschillende manieren! Je kunt elke ‘vloeistof’ gebruiken die je maar wil. Denk aan Fristi, Tia Maria, kokosmelk of andere likeuren bijvoorbeeld. 1 Op 1 vervangen zou ik zeker niet doen. Vaak doe ik 1 deel (plantaardige)melk en een ander deel bijvoorbeeld limoncello. Ik gebruik ook weleens een afgekoelde kop koffie. Chocolademelk wil ik ook nog eens proberen, dit lijkt me trouwens top om te combineren met een zakje oploskoffie. Je zou ook frambozen kapot kunnen koken, dit door een bolzeef kunnen drukken en het frambozensap kunnen gebruiken. Je kunt er echt heel veel kanten mee op. Dus al je echte smaakmakers gebruikt denk ik dat je ei smaak niet meer herkend. 

Bakvragen #3

Hoe snijd je millionaires shortbread netjes en strak?

Ten eerste; dank voor het compliment! Daar heb ik drie dingen voor nodig. Een groot scherp koksmes, heet water en een theedoek. Eerst geef ik de maten aan hoe ik het wil snijden. Dan maak ik het mes heet met water en droog ik deze af. Vervolgens zet ik een streep door de chocolade met het hete mes. Dit zijn in totaal vier strepen als ik 9 blokjes snijd. Daarna maak ik het mes steeds opnieuw heet en die leg ik precies in de strepen die ik eerder hal had gemaakt. Met een beetje geduld smelt het mes door de chocolade. Dat voel je wel goed, en dan kun je in 1 keer strak doorsnijden.

Shortbread snijden

Staat jouw vraag er niet bij?

Dit was Bakvragen #3! Er zijn ook wat vragen gesteld die ik al in de eerdere Bakvragen heb behandeld. Die deel ik hier nog eventjes met je! Bakvragen #1 & Bakvragen #2. Ik heb ook nog een aantal vragen klaar staan om een bakvragen #4 te schrijven over een tijdje. 

Liefs,
Eefje

Bakvragen Diverse blogs Keuken tips
Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
geef een reactie
Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Zeeuwse mosselen met romige prei-saus

volgend bericht

Update #15 Over hoe jezelf accepteren een verademing is!

meest gelezen
66.848x bekeken

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
56.989x bekeken

Kersen kruimel cheesecake

Kersen kruimel cheesecake
41.036x bekeken

Super snelle pasta met tomaat en burrata

Super snelle pasta met tomaat en burrata
23.942x bekeken

Frambozen kruimel cheesecake met witte chocolade

Frambozen kruimel cheesecake met witte chocolade
Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Vega maaltijd recepten
Maaltijden Recepten

Vegetarische lasagne met 4 soorten groente

680CB9CD-005F-4D6F-A513-A431BE478FA7-scaled
Maaltijden Recepten

Patatje paddenstoelenstoof (vega)

IMG_0256-1536x1024
Maaltijden Recepten

Gebakken gnocchi met doperwtensaus en feta

4719DE2A-8E69-415F-A573-6BEDC3A5FA5F
Maaltijden Recepten

Pasta met linzen-tomatensaus, spinazie en feta

DB15DCFB-0503-4316-A38D-E8B4B527B4A5-scaled
Recepten Salades

Spinaziesalade met falafel en feta

IMG_6840-1536x1024
Dit vind je misschien ook leuk
Win een Ash en Eefs favorites goodiebag!
Blog

Win een Ash en Eefs favorites goodiebag!

2 min leestijd
7 oktober 2018
Taart winnen
Blog

WIN EEN EEFSFOOD TAART!

2 min leestijd
1 februari 2017
Win het hartige bakboek van Rutger, gesigneerd en al!
Blog

Gesloten – Win het hartige bakboek van Rutger, gesigneerd en al!

2 min leestijd
30 september 2017
Wanneer je je best doet, maar het niet wil lukken..
Blog Persoonlijk

Wanneer je je best doet, maar het niet wil lukken..

5 min leestijd
24 oktober 2017
Wat is RestaurantKaart en hoe werkt het? + Toffe winactie!
Blog

Wat is RestaurantKaart en hoe werkt het? + Toffe winactie!

4 min leestijd
22 november 2017
Eef test #2 - Vegan tonijn
Eef test

Eef test #2 – Vegan tonijn

4 min leestijd
24 mei 2021

eefsfood

• bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
• altijd eerlijk, tikkie perfectionistisch & enthousiast
• zakelijk? eef@highrollersagency.com | geen dm

Eefje | EEFSFOOD.NL
5 X LEKKERE TAART VOOR PASEN🎂 ⠀⠀⠀ Zoek ji 5 X LEKKERE TAART VOOR PASEN🎂
⠀⠀⠀
Zoek jij nog iets lekkers om tijdens het paasweekend op tafel te zetten? Scroll niet verder!🐣
⠀⠀⠀
➡️Blauwe bes kruimel cheesecake bites
➡️Mango kwarktaart met passievrucht topping
➡️XXL aardbeienschelp met kokosroom
➡️Luchtige limoentaart met kokos en witte chocolade
➡️Yoghurtmousse taartje met citroen en frambozen
⠀⠀⠀
Onder deze namen kun je de recepten terugvinden op mijn website✨ Ga naar eefsfood.nl en gebruik dan de zoekbalk🔎
⠀⠀⠀
PAS OP‼️ Ook lekker op niet paasdagen👀
⠀⠀⠀
Sla je ‘m op? Zo hebben je altijd inspiratie voor lekkers bij de hand✅ Welke van deze 5 lijkt jou het lekkerst?👇🏻
⠀⠀⠀
#eefsfood #taartrecepten #aardbeienschelp #yoghurtmousse #frambozen #receptinspiratie #cheesecake #koekkruimels #foodienl #receptpagina #aardbeien #mango #passievrucht
MIJN FAVO SNACK VAN HET MOMENT🥒 ⠀⠀⠀ Afgel MIJN FAVO SNACK VAN HET MOMENT🥒
⠀⠀⠀
Afgelopen zomer deelde ik al hoe je komkommer makkelijk en snel lekker kunt maken. Dit ‘recept’ is toen meer dan TWAALFDUIZEND (!!) x opgeslagen en ook heel vaak gemaakt😍 Vet leuk!
⠀⠀⠀
Deze komkommer snij ‘trend’ is allang voorbij, maar ik probeerde het laatst met dezelfde lekkere dressing. Ik weet niet wat het is, maar ik vind dit nóg lekkerder🙌🏻 Dagelijks trek in en ik heb het zeker 5x gemaakt afgelopen twee weken. Lekker als snack, maar ook als bijgerecht; icm gyoza’s bijvoorbeeld👌🏻
⠀⠀⠀
Misschien raar om het nog eens te delen, maar dat doe ik graag als het om iets lekkers gaat. Ga jij het ook proberen??
⠀⠀⠀
DIT HEB JE NODIG:
➡️10 snack komkommertjes
➡️1 el olijfolie
➡️1 el (noten)azijn
➡️1 el sojasaus
➡️1 tl kristalsuiker
➡️1/4 tl chili vlokken
➡️1 el geroosterde sesamzaadjes
⠀⠀⠀
👉🏻Voor het snijden heb je twee eetstokjes nodig. Snijd aan de ene kant recht en aan de andere kant schuin in. Roer de dressing er doorheen. Meteen eten kan, maar ik vind het lekker om eerst een half uurtje te laten staan en af en toe even om te schepen. Eet smakelijk!
⠀⠀⠀
Sla je ‘m op?✅
⠀⠀⠀
#eefsfood #komkommer #sojasaus #olijfolie #notenazijn #chiliflakes #snack #cucumber #bijgerecht #foodienl #makingofreel #zoetzuur #suiker #dressing #groente #receptenpagina
DE EEFSFOODCLUB DEUREN ZIJN WEER OPEN!🎂
⠀⠀⠀
Jaaahaaa, het is eindelijk zover!🎉 Je kunt je weer inschrijven voor een nieuwe ronde van Eefsfoodclub. Hét online platform waar je als thuisbakker je skills naar een hoger niveau tilt🧁 Voor 4 maanden lang krijg je elke week een instructievideo binnen een bepaald thema, zoals: ‘decoreren’, ‘frosting’, ’taart’ en 'cakes'. En omdat je dan lekker de smaak te pakken hebt, krijg je er van mij nog een 5de bonusmaand bij!🎁
⠀⠀⠀
VROEGE VOGEL?
Voor de eerste aanmelders heb ik iets super leuks! Je ontvangt namelijk een heel erg nuttig en tof brievenbuspakketje met handige bakproducten t.w.v. €39,95📮 De Eefsfoodmail abonnees hebben al een dag voorsprong gehad, maar er zijn nog wat vroege vogel plekken beschikbaar. Wacht dus niet te lang!
⠀⠀⠀
Op eefsfood.nl/club (link in bio) lees je alles over de inhoud van Eefsfoodclub. Zie ik jou binnenkort in de club?🪩Ik hoop het!💃🏻Tag jij nog iemand die dit niet mag missen? Dank je❤️
⠀⠀⠀
Liefs,
Eefje
⠀⠀⠀
#eefsfoodclub #bakskills #eefsfood #cupcakes #taart #stapeltaart #opspuiten #botercreme #onlineprogramma  #decoreren #beterlerenbakker #decorerenkunjeleren
MAKKELIJK PECAN-ROZIJNENBROOD🍞 ⠀⠀⠀ Van na MAKKELIJK PECAN-ROZIJNENBROOD🍞
⠀⠀⠀
Van nature ben ik niet bepaald een broodbakker, super saai! Maar op deze extreem makkelijke manier doe ik het weleens. Roeren, wachten en bakken is het enige dat je hoeft te doen🔥 Dat klinkt goed toch? Ik deelde al eens een hartige variant met rozemarijn, olijven en tomaat. Vandaag een zoete variant met pecannoten en rozijnen👇🏻
⠀⠀⠀
Dit heb je nodig:
➡️450 gram patentbloem
➡️400 ml lauwwarm water
➡️1 el kristalsuiker
➡️1 zakje gist (7 gram)
➡️8 gram zout
➡️175 gram rozijnen
➡️100 gram pecannoten, grof gehakt
➡️Voor het afbakken van het brood is een gietijzeren (brood)pan het best, maar het kan ook in een cakeblik (vermoedelijk wordt ie iets minder krokant dan)
⠀⠀⠀
Meng de eerste 5 ingrediënten door elkaar in een kom tot een slap deeg. Dek af en zet ‘warm’ weg voor een uur. Ik doe dat in een oven van 30 graden. Kan ook op of bij de verwarming die aanstaat of in de gootsteen met warm water erin. Zet nu ook de rozijnen te wellen in koud water.
⠀⠀⠀
Na een uur giet je de rozijnen af, spoel je ze om en maak je ze droog met een theedoek. Voeg samen met de noten aan het gerezen deeg toe en roer door. Zet nog eens 30 minuten warm. Ergens anders dan de oven, want deze zet je nu op 230 graden hete lucht. Als je iets van gietijzer gebruikt zet je dit gelijk in de oven om mee te verwarmen👌🏻
⠀⠀⠀
Als de oven eenmaal heet is doe je het deeg in de pan/vorm (waar nodig met bakpapier erin). Bak het brood 20 minuten en haal dan de deksel er vanaf. Bak nog eens 10 minuten zodat het brood wat meer kleur krijgt. Haal gelijk uit de vorm en laat een beetje afkoelen. Vers het allerlekkerste met roomboter en kaas🤤 Wist jij dat je zo makkelijk een brood kon bakken?
⠀⠀⠀
Ik zou het echt een keer proberen als ik jou was. De basis is prima en je kunt eraan toevoegen wat je wil, een hartige variant is ook héél erg aan te raden. Sla je ‘m op?✅ Veel bakplezier en eet smakelijk👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
#eefsfood #zelfbroodbakken #nokneadbread #pecannoten #rozijnen #brood #rozijnenbrood #instarecept #gist #bloem #broodvoorluiemensen #makingofreel #roomboter #kaas
KNAPPERIGE KAAS KRIELTJES🧀🥔 ⠀⠀⠀ Dit is KNAPPERIGE KAAS KRIELTJES🧀🥔
⠀⠀⠀
Dit is echt zó zó hemels🤤 De kans is groot dat je dit al eens voorbij hebt zien komen hier op the gram💛 Zelf heb ik het al talloze keren gezien en vorige week probeerde ik het👩🏻‍🍳 Mega lekker, maar nog niet perfect. Vandaag ging het in de herkansing en daar ben je nu naar aan het kijken🎥
⠀⠀⠀
DIT HEB JE NODIG:
➡️500 gram vastkokende krieltjes met schil
➡️50 gram fijn geraspte parmezaan
➡️25 gram fijn geraspte belegen kaas
➡️2 el olijfolie
➡️1 tl grove mosterd
➡️1 dikke teen knoflook, geraspt
➡️1/2 tl fijngehakte verse rozemarijn
➡️1/4 tl zout
➡️1/4 tl peper
➡️1/4 tl paprikapoeder
KNOFLOOKSAUS:
➡️2 flinke el mayonaise
➡️2 flinke el dikke yoghurt
➡️1 tl grove mosterd
➡️Peper & zout naar smaak
➡️Teentje geraspte knoflook
➡️Verse bieslook
⠀⠀⠀
ZO MAAK JE HET!
👉🏻Neem een bakplaat bekleed met bakpapier. Strooi hier de kaas op.
⠀⠀⠀
👉🏻Maak de krieltjes schoon, halveer ze in de lengte en marineer met de smaakmakers.
⠀⠀⠀
👉🏻Leg de krieltjes op de kaas. Bak voor 35-40 minuten in een oven van 200 graden. Ik deed eerst 20 minuten op hete lucht en daarna 15 minuten convectie stand🔥 Let vooral op de kleur👌🏻
⠀⠀⠀
👉🏻Het sausje maak je door alles hiervoor door elkaar te roeren. Dippen maar en GENIET!
⠀⠀⠀
Sla je het respect op?✅ Fijn weekend😘
⠀⠀⠀
#eefsfood #instarecept #aardappels #krieltjes #kaas #belegenkaas #parmezaan #yoghurt #mayonaise #hartig #knapperig #sidedish #foodienl #recept #cheese #potatos #crispy #foodblog #makingofreel
HARTIGE WAFELS MET TOMAAT & BURRATA🍅 ⠀⠀⠀ HARTIGE WAFELS MET TOMAAT & BURRATA🍅
⠀⠀⠀
Dit is echt heerlijk! Leuk om mee te lunchen, maar je kunt er ook kleine wafels van maken zodat het een borrelhapje zou kunnen zijn👌🏻 Multifunctioneel dus!
⠀⠀⠀
adv - Wat een feest was het weer om met een kookeiland te filmen🎥 Deze compleet marmeren keuken is echt te gek! Bij @velthuizenkeukens in Woudenberg kun je volop inspiratie opdoen. Je kunt op de bonnefooi langs, of een afspraak maken via de site💻
⠀⠀⠀
Dit heb je nodig voor 4 wafels:
➡️110 gram patentbloem (fijn tarwemeel)
➡️85 ml karnemelk
➡️1 middelgroot ei
➡️1 middelgrote ui, fijn gesnipperd
➡️50 gram geraspte kaas
➡️1 tl baking soda
➡️1 el olijfolie
➡️1 tl Italiaanse kruiden
➡️mespuntje zout
⠀⠀⠀
Voor de toppings en bereidingswijze verwijs ik je graag naar velthuizenkeukens.nl. In de menubalk vind je ‘recepten’ en als je daarop klikt staat dit recept bovenaan. Eet smakelijk alvast! Sla jij dit recept op? Zo heb je het makkelijk bij de hand✅
⠀⠀⠀
Veel bakplezier👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
#eefsfood #velthuizenkeukens #hartigewafels #burrata #pesto #tomaat #kaas #uien #lunch #borrelhapje #makingofreel #italiaansekruiden #wafelijzer #keukeninspiratie #basilicum #lekkerrecept
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
Nieuwste recepten
17 maart 2023

De allerlekkerste blueberry muffins

De allerlekkerste blueberry muffins
24 februari 2023

Bieten orzo met feta en walnoten

Bieten orzo met feta en walnoten
12 februari 2023

Boterkoek met macadamia & witte chocolade

Boterkoek met macadamia & witte chocolade
8 februari 2023

Truffel orzo met gebakken paddenstoelen

Truffel orzo met gebakken paddenstoelen
6 februari 2023

Pistache ijstaart met kletskop & frambozen

Pistache ijstaart met kletskop & frambozen
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord