Maaltijden

Pittige mosselen met tomaat en chorizo

Pittige mosselen met tomaat en chorizo bovenaf

Daar ben ik weer met een nieuw mosselrecept! Dit keer heb ik pittige mosselen met tomaat en chorizo klaargemaakt. Een snel te maken en eenvoudig gerecht, bomvol smaak! 

Snel klaar

Er wordt vaak gedacht dat het klaarmaken van mosselen lang duurt en ingewikkeld is. Eerlijk gezegd dacht ik dat zelf ook lange tijd! Maar dit blijkt dus helemaal niet zo te zijn. Dit gerecht zet je namelijk binnen 20 minuten op tafel. Het is een heerlijke maaltijd, die ook heel geschikt is als bijgerecht. Zelf houd ik meestal 1 kilo mosselen per persoon aan als ik het met brood serveer. Dus als complete maaltijd is dit recept ook voor 1 persoon. Mocht je het voor 2 personen klaar willen maken? Neem dan 2 kilo mosselen en gebruik voor de rest van de ingrediƫnten 1,5 keer zoveel. Dan is het mooi in verhouding.

Mosselen totaalplaatje

Smaakvol

De grootste smaakmaker in dit gerecht is chorizo. Ik heb dunne plakjes in reepjes gesneden en deze gebruikt. Dit is gelijk een goed voorbeeld van tijdwinst maken met koken. Als ik blokjes gesneden chorizo worst zou gebruiken heb ik meer tijd nodig om deze goed te bakken. De dunne reepjes zijn natuurlijk veel sneller klaar. Met een blik tomatenblokjes en flink wat cayennepeper maak je een lekkere tomatensaus erbij. Naast dat de mosselen hiermee echt heerlijk smaken, is de ‘saus’ echt geweldig om je brood in te dippen. Hou je absoluut niet van pittig? Vervang dan de cayennepeper door (gerookt) paprikapoeder.

Liggen bovenaf mossel

Het recept 

Prep Time10 minsCook Time10 minsTotal Time20 mins
Dit heb je nodig!
 1 kilo verse Zeeuwse mosselen
 200 gram tomatenblokjes uit blik
 100 gram cherrytomaten, gehalveerd
 80 gram chorizo (broodbeleg plakjes), in reepjes
 1 ui, in halve ringen
 1 teentje knoflook, fijngesneden
 3/4de tl (maatschepje) cayennepeper
 olie of roomboter
 ongeveer 15 takjes bieslook, in stukjes
 1 chilipeper, in ringetjes (ter garnering)
 vers brood naar keuze
Nog meer nodig
 hapjespan met deksel
 pollepel
 vergiet
Zo maak je het!
1

Verzorg eerst al het snijwerk voor de ui, knoflook, tomaatjes, chorizo en bieslook.

2

Zet de hapjespan op laag vuur en smelt hier een klontje boter (of olie) in. Bak hier de ui en chorizoreepjes in voor ongeveer 4 minuten. Roer regelmatig om.

3

In de tussentijd spoel je de mosselen schoon en laat je ze uitlekken in een vergiet.

4

Voeg na die 4 minuten de knoflook en cayennepeper toe. Bak dit ook nog 1 minuut mee.

5

Doe dan de tomatenblokjes erbij en zet het vuur wat hoger, zodat het snel aan de kook komt.

6

Voeg de tomaatjes en de mosselen tegelijk toe. Doe de deksel op de pan en schep elke twee minuten de mosselen om met een pollepel.

7

Doe dit tot alle mosselen open staan.

8

Schep de mosselen in een mooie schaal en maak af met met bieslook en chilipeper. Serveer met heerlijk vers brood!

Ingredients

Dit heb je nodig!
 1 kilo verse Zeeuwse mosselen
 200 gram tomatenblokjes uit blik
 100 gram cherrytomaten, gehalveerd
 80 gram chorizo (broodbeleg plakjes), in reepjes
 1 ui, in halve ringen
 1 teentje knoflook, fijngesneden
 3/4de tl (maatschepje) cayennepeper
 olie of roomboter
 ongeveer 15 takjes bieslook, in stukjes
 1 chilipeper, in ringetjes (ter garnering)
 vers brood naar keuze
Nog meer nodig
 hapjespan met deksel
 pollepel
 vergiet

Directions

Zo maak je het!
1

Verzorg eerst al het snijwerk voor de ui, knoflook, tomaatjes, chorizo en bieslook.

2

Zet de hapjespan op laag vuur en smelt hier een klontje boter (of olie) in. Bak hier de ui en chorizoreepjes in voor ongeveer 4 minuten. Roer regelmatig om.

3

In de tussentijd spoel je de mosselen schoon en laat je ze uitlekken in een vergiet.

4

Voeg na die 4 minuten de knoflook en cayennepeper toe. Bak dit ook nog 1 minuut mee.

5

Doe dan de tomatenblokjes erbij en zet het vuur wat hoger, zodat het snel aan de kook komt.

6

Voeg de tomaatjes en de mosselen tegelijk toe. Doe de deksel op de pan en schep elke twee minuten de mosselen om met een pollepel.

7

Doe dit tot alle mosselen open staan.

8

Schep de mosselen in een mooie schaal en maak af met met bieslook en chilipeper. Serveer met heerlijk vers brood!

Pittige mosselen met tomaat en chorizo

Pittige mosselen met tomaat en chorizo close up

#mosselchallenge

Ben je op zoek naar nog meer mosselinspiratie? Dan heb ik een lekker recept voor Zeeuwse mosselen in gele curry voor je. Of ga naar mosselen.nl. Hier kun je ook de beelden van de #mosselchallenge terugkijken.

Pittige mosselen met tomaat en chorizo staand met saus

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Het Nederlands Mosselbureau.

Liefs,
Eefje 

 

2 reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet weergegeven.

Je winkelmandje is nog leeg.