Daar ben ik weer met een nieuw mosselrecept! Dit keer heb ik pittige mosselen met tomaat en chorizo klaargemaakt. Een snel te maken en eenvoudig gerecht, bomvol smaak!
Snel klaar
Er wordt vaak gedacht dat het klaarmaken van mosselen lang duurt en ingewikkeld is. Eerlijk gezegd dacht ik dat zelf ook lange tijd! Maar dit blijkt dus helemaal niet zo te zijn. Dit gerecht zet je namelijk binnen 20 minuten op tafel. Het is een heerlijke maaltijd, die ook heel geschikt is als bijgerecht. Zelf houd ik meestal 1 kilo mosselen per persoon aan als ik het met brood serveer. Dus als complete maaltijd is dit recept ook voor 1 persoon. Mocht je het voor 2 personen klaar willen maken? Neem dan 2 kilo mosselen en gebruik voor de rest van de ingrediënten 1,5 keer zoveel. Dan is het mooi in verhouding.
Smaakvol
De grootste smaakmaker in dit gerecht is chorizo. Ik heb dunne plakjes in reepjes gesneden en deze gebruikt. Dit is gelijk een goed voorbeeld van tijdwinst maken met koken. Als ik blokjes gesneden chorizo worst zou gebruiken heb ik meer tijd nodig om deze goed te bakken. De dunne reepjes zijn natuurlijk veel sneller klaar. Met een blik tomatenblokjes en flink wat cayennepeper maak je een lekkere tomatensaus erbij. Naast dat de mosselen hiermee echt heerlijk smaken, is de ‘saus’ echt geweldig om je brood in te dippen. Hou je absoluut niet van pittig? Vervang dan de cayennepeper door (gerookt) paprikapoeder.
Het recept
Verzorg eerst al het snijwerk voor de ui, knoflook, tomaatjes, chorizo en bieslook.
Zet de hapjespan op laag vuur en smelt hier een klontje boter (of olie) in. Bak hier de ui en chorizoreepjes in voor ongeveer 4 minuten. Roer regelmatig om.
In de tussentijd spoel je de mosselen schoon en laat je ze uitlekken in een vergiet.
Voeg na die 4 minuten de knoflook en cayennepeper toe. Bak dit ook nog 1 minuut mee.
Doe dan de tomatenblokjes erbij en zet het vuur wat hoger, zodat het snel aan de kook komt.
Voeg de tomaatjes en de mosselen tegelijk toe. Doe de deksel op de pan en schep elke twee minuten de mosselen om met een pollepel.
Doe dit tot alle mosselen open staan.
Schep de mosselen in een mooie schaal en maak af met met bieslook en chilipeper. Serveer met heerlijk vers brood!
Ingrediënten
Aanwijzingen
Verzorg eerst al het snijwerk voor de ui, knoflook, tomaatjes, chorizo en bieslook.
Zet de hapjespan op laag vuur en smelt hier een klontje boter (of olie) in. Bak hier de ui en chorizoreepjes in voor ongeveer 4 minuten. Roer regelmatig om.
In de tussentijd spoel je de mosselen schoon en laat je ze uitlekken in een vergiet.
Voeg na die 4 minuten de knoflook en cayennepeper toe. Bak dit ook nog 1 minuut mee.
Doe dan de tomatenblokjes erbij en zet het vuur wat hoger, zodat het snel aan de kook komt.
Voeg de tomaatjes en de mosselen tegelijk toe. Doe de deksel op de pan en schep elke twee minuten de mosselen om met een pollepel.
Doe dit tot alle mosselen open staan.
Schep de mosselen in een mooie schaal en maak af met met bieslook en chilipeper. Serveer met heerlijk vers brood!
#mosselchallenge
Ben je op zoek naar nog meer mosselinspiratie? Dan heb ik een lekker recept voor Zeeuwse mosselen in gele curry voor je. Of ga naar mosselen.nl. Hier kun je ook de beelden van de #mosselchallenge terugkijken.
Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Het Nederlands Mosselbureau.
Liefs,
Eefje