Drankjes

Pumpkin spice latte (100% plantaardig)

Pumpkin spice latte bovenaf

De herfst staat op de stoep en daar hoort dit lekkere warme drankje absoluut bij. Een pumpkin spice latte (100% plantaardig). Ik kan niet aan dit drankje denken zonder mijn tijd bij Starbucks te herbeleven.

Kijk ik vind het een lekker drankje hoor maar de hype en hysterie die hier omheen hing (toen der tijd en misschien nu nog steeds) heb ik eigenlijk nooit begrepen. Een mierzoete dikke siroop, espresso, melk, slagroom en een kruidenmix. Dat is wat het is. Nu heb ik super eenvoudige variant om thuis te maken die op deze manier ook nog eens helemaal plantaardig is. Mocht je liever ‘echte’ slagroom of honing gebruiken? Leef je uit! Ik drink dit niet heel vaak maar soms heb ik daar ineens enorme trek in. Net weer even iets anders dan warme chocolademelk.

Close up slagroom

Dit heb je nodig:

220 ml (plantaardige melk), ik gebruikte kokosmelk drink
1 shot espresso (2 als je van sterk houdt)
1 tl Pumkin Spice kruiden, Ik gebruikte deze van GreenGypsy
1,5 tl agave siroop
1 bus “TOPPING” (plantaardige slagroom, koop je bij AH)

Zo maak je het!

Verwarm de melk in een steelpan. Je zou ook een melkschuimer kunnen gebruiken. Het ligt een beetje aan welke melk je gebruikt. Het liefst eentje die niet goed schuimt in dit geval.

Doe de kruiden en agave siroop in een mok. Zet een verse espresso daarbij en roer het goed. De kruiden lossen niet op maar mengen wel beter als het het even goed door de espresso roert.

Giet hier de warme melk op en maak af met de plantaardige slagroom. Strooi hier nog een beetje van de kruiden overheen. Tijdens het drinken af en toe roeren anders zakken alle kruiden naar beneden.

*Deze slagroom is wel iet slapper dan je met ‘gewone’ slagroom gewend bent. Hij heeft iets minder body en smelt vrij snel door de warmte van het drankje*

Dit recept snel opslaan? Pin ‘m dan op Pinterest!

Pin afbeelding pumkpin spice

PROOST!

Fan van kruidige specerijen? Ik heb ook nog twee lekkere recepten met chai kruiden:

Chai-rijsttaart met walnoten
Chai-walnoot cookies

Liefs,
Eefje

Geef een reactie

Your email address will not be published.

No products in the cart.