Bakrecepten

Frambozen kruimel muffins met limoen

Frambozen kruimel muffins met limoen binnenkant

Yes, een smeuïge muffin met frambozen, een vleugje limoen en een krokante kruimel topping. Eenvoudig om te maken en ook lekker met bijvoorbeeld blauwe bessen ipv frambozen. Ik maakte grote maar je kunt natuurlijk ook voor het ‘normale’ maatje kiezen. 

Binnenkant muffins limoen kruimel

Prep Time25 minsCook Time30 minsTotal Time2 hrs 20 mins
Dit heb je nodig voor 6 grote of 12 kleine muffins!
Beslag:
 230 gram zelfrijzend bakmeel
 150 gram kristalsuiker
 100 gram roomboter
 100 ml karnemelk
 2 middelgrote eieren
 150 gram frambozen (vers en diepvries)
 1 limoen, 3/4de van de rasp
 1 tl vanillepasta
 1 mespuntje zout
 1/2 tl baking soda
Kruimels:
 30 gram roomboter
 30 suiker
 30 gram (patent) bloem
 20 gram havermout
Nog meer nodig
 metalen muffin tray (6 groot of 12 'normaal')
 6 of 12 passende muffins papiertjes
 handmixer
 mengkom
 spatel
 ijsschep (optioneel)
 keukenmachine of staafmixer met maalbakje
Zo maak je het!
1

Zet de muffin tray met papiertjes erin alvast klaar. Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht.

2

Klop eerst de boter los in een mengkom met de handmixer. Voeg dan het zout, de vanille en kristal suiker toe.

3

Mix 1 ei erdoorheen. Als deze is opgenomen herhaal je dat met de tweede.

4

Meng de baking soda door het zelfrijzend bakmeel en voeg dit aan het mengsel toe. Giet ook de karnemelk erbij. Rasp de limoen erbij en roer dit alles tot een dik beslag. Spatel als laatste de frambozen er doorheen.

5

Verdeel het beslag over de vormpjes. Hiervoor gebruik ik meestal een ijsschep. Twee scheppen per cakeje als je 6 grote maakt en 1 schep als je er 12 maakt.

6

Doe dan alle ingrediënten voor de kruimels in de keukenmachine of het maal bakje van de staafmixer. Maal dit tot er grove kruimels ontstaan. Verdeel dit over de muffins.

7

Bak de grote gaar in zo'n 35 minuten en de kleintjes in 25 minuten. Check het altijd even met een satéprikker. Laat de muffins afkoelen voordat je ze opeet. Eet smakelijk!

Ingredients

Dit heb je nodig voor 6 grote of 12 kleine muffins!
Beslag:
 230 gram zelfrijzend bakmeel
 150 gram kristalsuiker
 100 gram roomboter
 100 ml karnemelk
 2 middelgrote eieren
 150 gram frambozen (vers en diepvries)
 1 limoen, 3/4de van de rasp
 1 tl vanillepasta
 1 mespuntje zout
 1/2 tl baking soda
Kruimels:
 30 gram roomboter
 30 suiker
 30 gram (patent) bloem
 20 gram havermout
Nog meer nodig
 metalen muffin tray (6 groot of 12 'normaal')
 6 of 12 passende muffins papiertjes
 handmixer
 mengkom
 spatel
 ijsschep (optioneel)
 keukenmachine of staafmixer met maalbakje

Directions

Zo maak je het!
1

Zet de muffin tray met papiertjes erin alvast klaar. Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht.

2

Klop eerst de boter los in een mengkom met de handmixer. Voeg dan het zout, de vanille en kristal suiker toe.

3

Mix 1 ei erdoorheen. Als deze is opgenomen herhaal je dat met de tweede.

4

Meng de baking soda door het zelfrijzend bakmeel en voeg dit aan het mengsel toe. Giet ook de karnemelk erbij. Rasp de limoen erbij en roer dit alles tot een dik beslag. Spatel als laatste de frambozen er doorheen.

5

Verdeel het beslag over de vormpjes. Hiervoor gebruik ik meestal een ijsschep. Twee scheppen per cakeje als je 6 grote maakt en 1 schep als je er 12 maakt.

6

Doe dan alle ingrediënten voor de kruimels in de keukenmachine of het maal bakje van de staafmixer. Maal dit tot er grove kruimels ontstaan. Verdeel dit over de muffins.

7

Bak de grote gaar in zo'n 35 minuten en de kleintjes in 25 minuten. Check het altijd even met een satéprikker. Laat de muffins afkoelen voordat je ze opeet. Eet smakelijk!

Frambozen kruimel muffins met limoen

Frambozen kruimel muffins met limoen staand

Nog meer recepten met framboos:

Smeuïge cakerol met framboos-limoenmousse
Frisse framboos-kokostaart
Frambooscake met mascarponeroom en pistachenootjes

Liefs,
Eefje

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet weergegeven.

Je winkelmandje is nog leeg.