• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
Blog Weekoverzichten

Mijn week in foto’s #5

Eefje
4 reacties
14 september 2020
Mijn week in foto's #5

Afgelopen week is echt niet normaal snel voorbij gedaan. Hij zat bommetje vol, was productief, leerzaam en echt ontzettend leuk. Ik zou ‘m zo opnieuw doen en dan zou ik er niet eens iets aan willen veranderen. Ik begin lekker op de zondag dus je krijgt een dag kado! Het is alweer even geleden dat ik de laatste schreef maar hier is mijn week in foto’s #5

Zondag: chille ochtend, Yahtzee en vis in Katwijk

Google nest hub Lewis koffie
Lewis Capaldi fangirl hier!

Zondag vind ik echt zo’n heerlijke dag. Ik plan zelden iets. Als ik niks doe is het helemaal prima en soms heb ik juist ook een enorme werkflow te pakken waar ik dan dankbaar gebruik van maak. Dit laatste zorgt ook voor een extreem chill begin van de week. Mijn maandag is het aller lekkerst als ik zondag nog wat losse eindjes heb afgerond of alvast wat vooruit heb gepland. En zondag is bij mij de dag dat ik heel regelmatig naar Katwijk ga voor een bakje van mijn favoriete kibbeling. Volgens mij heb ik dit ook al veel vaker genoemd in voorgaande weekoverzichten. Vis & Zo in Katwijk, daar moet je zijn. Zeker op zondag (lekker gratis parkeren) en na het eten lekker een stukje over het strand wandelen. Vaak zijn we nog geen 1,5 uur weg bij elkaar maar het is altijd een heerlijk uitje (‘we’ zijn mijn moeder, haar vriend en ik). Zo ook deze zondag dus. Soms bestellen we er nog wel eens iets bij zodat we niet meer hoeven te koken. Dit keer was het een garnalen kroket. Mega lekker, die ga ik vaker bestellen.

Vis &zo Katwijk

Eenmaal thuis schoof ik nog even aan voor een potje Yahtzee. Monsterscore, en toch niet gewonnen. Ik deelde deze foto in mijn Instagram Stories en kreeg een hoop reactie over hoe ik alles opschrijf. Hier een kleine samenvatting; wij spelen sowieso altijd per heel blaadje. Kost met zijn 3en een klein uurtje. Rij 1 & 4 telt 1 x, rij 2 & 5 telt 2 x en rij 3 & 6 tellen 3 keer. Een aantal jaar geleden lachte ik nog een vriendin uit dat ze het zo opschreef (met die golfjes en + en –) maar ik ben al een hele tijd om en het is geweldig. Scheelt tellen en je ziet het veel sneller. Als je 3 dezelfde gooit is het dus een golfje. Meer of minder is een plus of min. Ook hebben wij de regel dat als je Yahtzee in 1 worp gooit je 150 op mag schrijven. En je mag alles invullen waar je maar wil. Gooi je die yahtzee dus in 1 keer is het heel erg fijn als je die nog kunt schrijven in een 3de of 6de rijtje. Hallo 450 punten <3 Uit ervaring kan ik trouwens vertellen dat zo’n worp zeker geen winst garandeert..

Ingevuld Yahtzee blaadje

Maandag: op de thee bij opa en oma, bezoekje aan Zeeman en tas inpakken

Maandag stond ik lekker op tijd op en stapte ik in de auto met allerlei lekkers uit de vriezer. Ik breng regelmatig een voorraadje bij mijn opa en oma en het was weer de hoogste tijd. Na een kopje thee en wat geklets ging ik weer naar huis. Ik pakte mijn fiets en sprintte even de stad in. Ik had weer gezien dat ze bij Zeeman een leuke jurk verkochten en dat wilde ik even met eigen ogen zien. Hij hing al gelijk bij binnenkomst voor mijn neus. Maten vallen altijd zo verschillend. Ik had thuis even een touwtje op lengte geknipt om in de winkel makkelijk te kunnen zien welke maat ik moest hebben bij de taille. Ik draag hiervan maat 46, alles boven mijn taille zit net aan, dat vond ik in verhouding best krap vallen.

Zeeman jurk

Toen de jurk eenmaal in mijn mand zat viel mijn oog op de meest fijne jas die ik afgelopen jaren heb gehad. Zo’n stevige teddy jas. Heel afgelopen winter heb ik erin gelopen en voor 2 tientjes had ik hem gescoord bij Zeeman. Hij hing daar, precies hetzelfde, maar dan in het zwart. Zonder een seconden na te denken wist ik dat ik ‘m zou kopen. Wederom had ik geluk, hij was weer in de aanbieding en koste 20 euro ipv 25. Totaal gelukkig mee! Ook hiervan heb ik maat 46 aan, die van vorig jaar heb ik in maat 48.

Happy kid Zeeman jas

Ik ben ook nog even bij Sligro en Xenos langs geweest en heb mij uiteraard niet in kunnen houden.. Ik was op zoek naar een bepaald soort gebaksbordjes. Niet helemaal kunnen vinden. Ik zal binnenkort mijn servies favorieten blog vol met tips weer eens updaten! Voor nu is de tip; ga langs Xenos als je nog iets leuks zoekt.

Xenos en Sligro vondsten

Daarna was het tijd om mij weekendtas in te pakken. Ik zou later die middag vertrekken naar Eindhoven. Dinsdag heb ik daar een cursus. Ik had al besloten dat het lekker zou zijn een een nachtje in Eindhoven te blijven. Maar toen ik realiseerde hoe vroeg ik dan alsnog moest vertrekken, rekening moest houden met file etc besloot ik er ook nog een nachtje voor te plakken. Na een heerlijke roadtrip van 1,5 uur checkte ik in bij het hotel (Strijp-S). Ik weet niet wat het is, hoe luxe of niet, overnachten in een hotel vind ik altijd leuk, zeker in mijn eentje (geen idee waarom).

Bureau in hotel Eindje

Ik had helemaal bedacht die avond alleen uit eten te gaan. Buiten de deur lunchen doe ik vaak zat, maar in mijn eentje dineren had ik nog nooit gedaan. Ik wilde niet ver hoeven lopen en mijn auto stond ook wel prima in de parkeergarage. Wat bleek; alles dicht op maandagavond. In ieder geval alle opties die ik voor ogen had. Ik was lekker aan het Insta Story’en over dit alles en ik kreeg al heel snel een berichtje van Bo. Ik ontmoette haar vorig jaar tijden een persreis in Zeeland. We hadden al een aantal keer plannen gehad om samen te gaan eten (Leiden-Den Bosch), was er nooit van gekomen. Ze zei dat ze in de buurt was en ook nog moest eten. Nou dat ging rap, het had 10 minuten nodig en ik had alsnog een top avondbesteding. Ze haalde mij op, we reden naar het centrum en daar hebben we heerlijk Spaans gegeten op het terras bij Lucie Cocina.

Spaans eten met Bo

Dinsdag: Pinterest cursus en cocktails

Normaal slaap ik echt NOOIT goed de eerste nacht in een hotel. Hoe moe ik ook ben of hoe lekker ik ook lig. Het is meestal uren wachten tot ik eindelijk in slaap val. Ik had me hier dus ook helemaal op ingesteld. Wat denk je? Gruwelijk goed geslapen! Dat is een lekker begin. Ik pakte mijn spullen en liep in zo 25 minuten naar de locatie van de Pinterest cursus. De cursus werd gegeven door Simone (Foodquotes.nl). Wij volgen elkaar al heel lang op the Gram, ontmoette elkaar twee jaar geleden voor het eerst en nu was het dan tijd om een Pinterest cursus bij haar te volgen. Deze geeft ze sinds kort. Ik heb al eens eerder mijn best gedaan om Pinterest zakelijk en nuttig in te zetten maar eigenlijk had ik werkelijk geen idee wat ik aan het doen was. Ik snapte heel de basis niet, en ik gebruik Pinterest zelf ook niet als inspiratiebron. Dusssss, na tijden van irritatie werd het tijd daar iets aan te doen. De cursus was leuk en fijn in een klein groepje. Tussen de uitleg door gingen we ook gelijk aan de slag met ruimte genoeg om vragen te stellen. Al snel begon het kwartje eindelijk te vallen. Zo fijn is dat!

Pinterest cursus locatie

Na de cursus dronken Simone en ik nog een lekkere cocktail, gingen vervolgens eten bij Stories in Eindhoven. Om daarna nog een cocktail te drinken op het terras van het hotel. Het was een leerzame dag en een hele gezellig avond.

Ginger beer cocktail terras

Woensdag: bagels en vintage kleding

Coffeelab kokos koffie

De volgende dag sprak ik weer af met Simone. Eerst dronken we een bakkie bij Coffeelab, daarna struinde we nog wat in het rond en belandde we bij Urban Shopper Eindhoven. Een grote hal met allemaal toffe ondernemers en winkels erin. Ik werd naar binnen gelokt door een prachtig espresso kopje. Sinds mijn vingers totaal zijn voorzien van leuke zilveren ringetjes koop ik nu meestal een espresso kopjes tijdens een weekend weg of vakantie.

Espresso kopje Eindhoven

Ansichtkaart meeuw

Na het kopen van het kopje liepen we verder de hal in. Ik kocht nog wat ansichtkaarten waarvan de meeuw mijn absolute favoriet is. Voordat ik het wist stond ik vintage kleding te shoppen. Het is niet zozeer mijn style (wat dat wel is weet ik ook niet) maar ik vind dit super leuk, dus dan moet ik het maar mijn style maken. Ik kocht de kabel trui en ‘ouderwetse’ blouse met sierlijke kraag. Laat die winter maar komen!

Vintage outfit Eindje

Daarna landde Simone en ik bij Bagels & Juice op het terras. Ik eet niet vaak bagels maar dit is de lekkerste die ik ooit heb gegeten. Het verse ananas, appel en gembersapje was ook echt top. Na de lunch gingen wij binnen zitten en sloegen we onze laptop open. Verder met wat ik gisteren heb geleerd en dat met de expert naast me. Ik kon dus alles vragen. Dat was fijn!

Bagels & Juice

Rond een uurtje of 3 stapte ik in de auto naar huis. Dit keer duurde dat dik 2 uur.. Er was een ongeluk gebeurd op de A2. Eenmaal thuis kookte ik mijn favoriete pasta/witlof maaltjes en kwam ik de avond lekker bij.

Ingrediënten witlof maaltje

 

Donderdag; tweede ronde EEFSFOODPOST en een Insta live kookvideo

voor degene die het hebben gemist; ik ben afgelopen tijd met iets nieuws bezig geweest. Namelijk; EEFSFOODPOST. Binnen een uur was vorige week alles uitverkocht. Ik beloofde snel met een nieuwe datum te komen. Eigenlijk had ik volgende week bedacht, maar ik dacht deze dag, waarom niet gewoon vandaag? Leroy kwam langs om alles weer gereed te maken. Ik plaatste ‘s avonds een post en weeeeeeeer was een hele lading uitverkocht binnen een uur <3

EEFSFOODPOST 2 foto

In de avond was er weer ander werk aan de winkel. Voor een opdrachtgever stond er een live video gepland. Ik kookte een heerlijke pasta maaltijd. Mocht je de video terug willen zien? Dat kan op mijn IGtv!

Pasta met zalm en asperges

De dag was weer voorbij voor ik het doorhad. En met een heel voldaan gevoel lag ik in bed. Uitverkopen binnen een uur voelt echt heel lekker!

Vrijdag; theetje buiten de deur en recepten koken

EEFSFOOD auto foto

In de ochtend vertrok ik naar Brasserie Buitenhuis. Ik had daar afgesproken met Marike, vriendin en collega, om wat te werken en een theetje te drinken. Gelijk doorgepakt met pinnen en wat ik dinsdag allemaal heb geleerd. Was een leuke ochtend.

Werken bij Buitenhuis

Eenmaal thuis ging ik even langs te supermarkt. Ik had wat recept ideeën. Waar andere dit heel gestructureerd doen is dat bij mij alles belahve. Enfin, voor ik het wist had ik 3 zoete en 1 hartig recept gemaakt. Het hartige gerecht ging gelijk op de foto want dat was mijn avondmaaltijd (deze vega kaasburger). De bak recepten bewaarde ik voor zaterdagochtend. Het recept van deze pindakaas-ptretzel blondies komt er deze week aan!

Pindakaas blondies

Zaterdag; fotograferen en pinnen

Ik was van plan lekker uit te slapen want ik was moe. Voor achten was ik wakker, dat noem ik niet echt uitslapen maar goed.. In de loop van de ochtend zette ik alle recepten op de foto, werkte ik alvast 1 recept uit en ging ik verder met het inplannen van Pins.

Later in de middag stapte ik in de middag richting de boot (van mijn moeder). Hitteplan deel 3 deze zomer, en dat halverwege september. Hoewel je ‘s avonds al met een koude neus in je bed ligt is het overdag echt heerlijk. Vanuit hier kan ik ook nog iets nuttigs doen op mijn laptop als het moet.

Mijn week in foto's #5 zonsondergang

Zondag; bbq, spelletjes, lezen, zwemmen en ijsvogels spotten

Wakker worden in de natuur vind ik altijd een feestje, zo ook deze ochtend. Lekker zonnetje op mijn snuit terwijl het nog best wel fris was. Ik begon in het boek Zwem. van Suzanne Brummel terwijl ik ondertussen werd getrakteerd op een ijsvogel show (die zitten hier en ik vind het prachtig mooie beestjes). Maar ze op foto of film krijgen is lastig. Ze zijn mega snel namelijk! Ik zie ze vooral omdat ik hun geluid heel goed herken. Dan hoor je ze aankomen en weet je waar je moet kijken. Er schuilt een stiekeme vogelaar in mij.

Lezen in het boek zwem.

Toen ik na de lunch een beetje was gaargekookt van de zon was het tijd voor een duikie! Het water is echt al super afgekoeld maar daar deins ik niet zo snel voor terug. Het was heerlijk verfrissend en de enige mogelijkheid tot ‘douchen’ hier. 

Zwemmen eiland

Daarna gymde ik nog wat rond. Spierpijn gegarandeerd!

Handstand

Zakkie chips, altijd goed!

Bugles eten

Daarna speelde we een ‘nieuw’ spelletje Qwixx. Ik heb dit in quarantaine tijd zoveel voorbij zien komen in mensen hun Stories dat ik het onlangs ook heb gekocht. De eerste paar potjes vonden we al leuk. Maar daarna kwamen erachter dat we nog een spelregel waren vergeten. Enfin, volgens mij hebben we nu alle regels te pakken en hebben we het tot een succes bestempeld! Absolute tip.

Qwixx

Einde middag begon ik met de bbq preps met een beetje hulp van di mama! Op het menu; aardappel pakketjes, knoflookbrood, biefstuk, maiskolven en gegrilde aubergine met burrata. Een kleine variatie op dit recept voor gegrilde aubergine van de barbecue. Lekkerrrrr! Na de bbq en de afwas hebben we nog een uurtjes bij het kampvuur gezeten. Daarna nog een paar potjes Qwixx in de boot en toen was het tijd om te slapen.

bbq bordje

Dat was ‘m dan, mijn bomvolle week in foto’s #5 nu ik hem zo teruglees zit ie bombol met leuke tips. Voor mij is het vooral leuk naslagwerk en ik hoop dat jij met plezier hebt meegelezen!

Liefs,
Eefje

kijkje Weekoverzicht
Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
4 reacties
  1. Bianca

    14 september 2020 19:42

    Heerlijke week gehad zo te zien.

    Beantwoord
    1. Eefje

      14 september 2020 20:05

      Absoluut van genoten!

      Beantwoord
  2. Kim

    14 september 2020 20:10

    Ziet er uit als een top week!
    Heerlijk zeg.

    Beantwoord
    1. Eefje

      14 september 2020 20:32

      Ja echt hoor, doe me er nog maar zo eentje 🙂

      Beantwoord
Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Luchtige limoentaart met kokos en witte chocolade

volgend bericht

Pindakaas pretzel blondies

meest gelezen
39.635x bekeken

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
24.877x bekeken

Super snelle pasta met tomaat en burrata

Super snelle pasta met tomaat en burrata
14.557x bekeken

Tiramisu shortbread bars

Tiramisu shortbread bars
11.891x bekeken

Blauwe bes cheesecake kruimel bites

Blauwe bes cheesecake kruimel bites
Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Vega maaltijd recepten
Maaltijden Recepten

Vegetarische lasagne met 4 soorten groente

680CB9CD-005F-4D6F-A513-A431BE478FA7-scaled
Maaltijden Recepten

Patatje paddenstoelenstoof (vega)

IMG_0256-1536x1024
Maaltijden Recepten

Gebakken gnocchi met doperwtensaus en feta

4719DE2A-8E69-415F-A573-6BEDC3A5FA5F
Maaltijden Recepten

Pasta met linzen-tomatensaus, spinazie en feta

DB15DCFB-0503-4316-A38D-E8B4B527B4A5-scaled
Recepten Salades

Spinaziesalade met falafel en feta

IMG_6840-1536x1024
Dit vind je misschien ook leuk
Win een Ash en Eefs favorites goodiebag!
Blog

Win een Ash en Eefs favorites goodiebag!

2 min leestijd
7 oktober 2018
Taart winnen
Blog

WIN EEN EEFSFOOD TAART!

2 min leestijd
1 februari 2017
Win het hartige bakboek van Rutger, gesigneerd en al!
Blog

Gesloten – Win het hartige bakboek van Rutger, gesigneerd en al!

2 min leestijd
30 september 2017
Wanneer je je best doet, maar het niet wil lukken..
Blog Persoonlijk

Wanneer je je best doet, maar het niet wil lukken..

5 min leestijd
24 oktober 2017
Wat is RestaurantKaart en hoe werkt het? + Toffe winactie!
Blog

Wat is RestaurantKaart en hoe werkt het? + Toffe winactie!

4 min leestijd
22 november 2017
Eef test #2 - Vegan tonijn
Eef test

Eef test #2 – Vegan tonijn

4 min leestijd
24 mei 2021

eefsfood

thuis in Leiden | bakt vooral zoet, eet het liefst hartig | ontwikkelt recepten en fotografeert eten | zakelijk? eef@highrollersagency.com

Eefje | EEFSFOOD.NL
BOTERKOEK MET ABRIKOOS EN ROZEMARIJN🍑 ⠀⠀⠀ BOTERKOEK MET ABRIKOOS EN ROZEMARIJN🍑
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Deze boterkoek is mijn standaard succesnummer! De mensen die het proeven zijn áltijd aangenaam verrast en vragen naar het recept😍 Een dikke tip als je iets lekkers wilt meenemen dus! Je hebt er geen moeilijke dingen voor nodig. Een groot scherp koksmes is wel aan te raden. Zo kun je de abrikozen en rozemarijn makkelijk snijden en hakken🔪
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Als ik denk aan goede messen, dan denk ik aan Wüsthof. Serieus waar! Een aantal jaar geleden werkte ik in een kookwinkel en daar verkochten we ook dit prachtige merk. Ik stond altijd glunderend naar messenkast te kijken met de gedachte “als ik later groot ben ga ik hier een set van kopen”💭 Dat is er tot op heden nog niet van gekomen en nu mag ik gewoon met ze samenwerken?! Dat zijn goals hoor!❤️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Wüsthof is een Duits merk en bestaat al sinds 1814. Deze messen komen uit de Classic Ikon lijn. Het is echt een geweldig kado voor een kookgrage vriend, familielid of jezelf. Check wusthof.com voor meer informatie. Er is zelfs een lijn waarmee je je mes zelf kunt samenstellen🙌🏻 Het is echt een keukenvriend voor het leven want ze gaan héél lang mee!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Wil jij de boterkoek ook maken? Dit heb je er voor nodig:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️300 gram patentbloem
➡️250 gram roomboter
➡️100 gram kristalsuiker
➡️80 gram witte basterdsuiker
➡️1 zakje vanillesuiker
➡️flinke snuf zout
➡️75 gram gedroogde abrikozen, in kleine blokjes
➡️15 groene blaadjes rozemarijn, fijngehakt (1/2 el ongeveer)
➡️2 eetlepel melk of geklutst ei
➡️1 handje amandelstiften
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De bereidingswijze kun je nu vinden op de homepage van eefsfood.nl ✨ Veel bakplezier!👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
In samenwerking met @wusthof 🔪
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefsfood #WUSTHOF #MyWUSTHOF #boterkoek #recept #receptenpagina #succesnummer #bakrecept #messen #vlijmscherp #koksmes #abrikoos #rozemarijn #roomboter #foodienl #instarecept #foodblog #koek
BIJNA WEEKEND🥂 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Jaren gele BIJNA WEEKEND🥂
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Jaren geleden ging ik een keer uit eten en kreeg ik dit lekkere drankje om de avond mee te beginnen🍋 Het is me altijd bijgebleven en ik heb het al eens vaag in mijn stories gedeeld. Je hebt 5 ingrediënten nodig, meer niet! Één daarvan is verrassend, namelijk witte Port👌🏻 Het zijn 3 gelijke delen. Voor een lekker gevuld wijnglas neem je:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️50 ml witte Port
➡️50 ml tonic, ik nam Fever Tree citrus & fresh
➡️50 ml bruiswater met citroen, ik nam Charlie’s
➡️3-4 ijsblokjes
➡️2 schijfjes bio citroen
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Doe alles bij elkaar in een mooi glas en het proosten kan beginnen🥂 Mocht je geen fan zijn van tonic en het ook iets zoeter willen kun je het ook met bitter lemon proberen🍸 Perfect om vrienden of familie mee te verrassen die bij je komen eten🍴
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Lijkt je dit lekker? Sla de video dan op om het makkelijk terug te kunnen vinden✅
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Fijne vrijdag en PRRRRROOST☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefsfood #zomers #nix18 #tonic #witteport #bruiswater #citroen #ijsblokjes #biocitroen #aperitief #weekenddrankje #verfrissend #foodblog #receptenpagina #ijsklontjes
PIÑA COLADA SLOF🍍 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Say wh PIÑA COLADA SLOF🍍
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Say whuut? Ja echt! Ineens viel het kwartje en leek me dit een briljant idee. Ik ben het gelijk uit gaan voeren en hierbij het resultaat🎉 Hij is echt heeeeeel lekker😍
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Wist jij dat o.a. verse ananas de werking van gelatine weet te kraken?! Een bepaald stofje uit deze vrucht zorgt ervoor dat gelatine niet doet wat het zou moeten doen. Toch wilde ik per se verse ananas gebruiken en heb ik een manier geprobeerd om toch een mooie en vooral lekkere toplaag te maken. Dat is gelukt💛
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De slof heb ik gevuld met een smeuïge spijs die voor een groot deel uit verse kokos bestaat🥥 De tussenlaag is gemaakt van kokosyoghurt. Een beetje fluffy gemaakt met xanthaangom, geinig spul is dat (niet noodzakelijk overigens)👌🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ook maken? Wat ik érg kan aanraden. Het recept staat nú voor je klaar op eefsfood.nl✨ Durf jij het aan? Sla de post op door op het vlaggetje rechtsonder de foto te klikken✅ Of tag de grootste piña colada lover die je kent👇🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefsfood #nix18 #sloffentaart #pinacolada #ananas #kokos #rum #foodblog #bakrecept #cocktailtaart #fruit #koek #spijs #foodfotografie #pineapple #heelhollandbakt #coconut #yoghurt #slof #versekokos #kokosyoghurt #zomertaart
FAVORIETE SUSHIBOWL🍤 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Soms FAVORIETE SUSHIBOWL🍤
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Soms heb ik ineens zóveel zin in sushi, dat ik daar dan echt iets mee moet doen😍 Als ik het dan thuis wil maken kies ik altijd voor een bowl. Veel sneller klaar en eigenlijk net zo lekker!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ik ben weinig experimenteel want ik maak ze bijna altijd hetzelfde. Op deze manier vind ik het gewoon het lekkerst🤤 Voornamelijk groene groentes, een licht pittige mayo, gebakken uitjes en wat tonijn, zalm of garnalen🐟
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Mijn ingrediënten voor deze bowl heb ik bij @flinknederland besteld🚴🏻‍♀️💨 Binnen minuten staan ze voor de deur en dan kun je gelijk de keuken in👩🏻‍🍳 Tijdbesparing en ultiem gemak als je het mij vraagt🙌🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Wil je Flink ook proberen?! Met de code EEFSFOOD ontvang je €15,- korting op een bestelling van minimaal €30,-. Deze code doet het alleen voor nieuwe gebruikers en is geldig tot en met 17 augustus✅
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️Kook de rijst volgens de verpakking (ongeveer 75 gram pp) en breng daarna op smaak met wat sushi azijn.
➡️Snijd ongeveer 8 garnalen doormidden en marineer deze in wat olie, knoflook en chili poeder. Bak op hoog vuur in korte tijd gaar.
➡️Maak de mayo aan met wat chilipoeder.
➡️Schaaf de komkommer tot linten, snij een bosui in ringetjes en de avocado in blokjes.
➡️Doe de afgekoelde rijst in een kom, doe hier de edamame boontjes, bosui, avocado, komkommer & garnalen bovenop. Maak af met de mayo, sojasaus, sesamzaadjes, gebakken uitjes en wat nori kruimels.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Schenk een lekker drankje in en het feest kan beginnen! Eet smakelijk🥂
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
In samenwerking met Flink💞
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefsfood #flinknederland #sushibowl #instarecept #garnalen #nori #sushirijst #komkommer #bosui #avocado #sojasaus #chilimayo #sesamzaadjes #comfortfood #gebakkenuitjes #foodienl #foodblog #receptenpagina
LEKKER LUXE LUNCHBROODJE🥖 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ LEKKER LUXE LUNCHBROODJE🥖
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Vorige week maakte ik zoiets als lunch met pita’s die op moesten. Het was verrassend lekker dus ik fabriceerde er vandaag opnieuw wat heerlijks van😍 Dit was zó lekker dat ik het graag met je deel, puur ter inspiratie👌🏻 Dit heb je nodig👇🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️je favoriete verse broodje
➡️pikante hummus
➡️gegrilde paprika
➡️handje spinazie
➡️plakjes gebakken halloumi
➡️plakjes avocado
➡️tomaat (gepoft nóg lekkerder)
➡️zure room
➡️za’atar
➡️peper
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️hoeveelheden kun je zelf bepalen, maar wees niet te zuinig zou ik zeggen. Pak uit, geniet en zit vol😋 Enjoy! Wat heb jij vandaag geluncht?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ook maken? Sla op voor later✅
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefsfood #desembroodje #halloumi #hummus #lunchtip #spinazie #paprika #za’atar #lunch #brood #foodienl#lunchinspiratie #veggies #kaas #zureroom #foodblog #receptenpagina #smaakvol #sourcream #roastedbellpepper
SMEUÏGSTE CAKE EVER😍 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Luc SMEUÏGSTE CAKE EVER😍
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Luchtig en lekker plakkerig, precies wat cake moet zijn🙌🏻 De pindakaas frosting maakt het helemaal af🥜 Het beslag is echt makkelijk om te maken en misschien heb je alle ingrediënten al wel in huis!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dit heb je ervoor nodig:
➡️100 gram zelfrijzend bakmeel
➡️50 gram havermeel (tot poeder gemalen havermout)
➡️50 gram amandelmeel
➡️2 rijpe bananen, 200 gram netto gewicht
➡️100 gram licht- of donkerbruine basterdsuiker
➡️2 middelgrote eieren
➡️50 ml zonnebloemolie
➡️50 ml (plantaardige)melk
➡️1 tl ceylon kaneel
➡️1 tl bakpoeder
➡️1 tl vanille extract
➡️1/2 tl zout
Topping:
➡️200 gram (plantaardige)boter, op kamertemperatuur
➡️80 gram pindakaas
➡️50 gram poedersuiker
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Voor het recept ga je naar eefsfood.nl, klik je de zoekbalk aan en zet je hier bananencake in🔎 De eerste hit moet je hebben🍌 Lijkt het je wat? Sla de post dan op✅
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Fijne avond😘
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefsfood #cake #bakrecept #pindakaas #foodienl #banaan #foodblog #receptenpagina #banana #heelhollandbakt #ingredientenlijst #smeuig #kaneel #makkelijlrecept #smaakvol #homebaking #bakken #foodfotgrafie
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
Nieuwste recepten
4 augustus 2022

Piña colada sloffentaart

Piña colada sloffentaart
3 augustus 2022

Boterkoek met rozemarijn en abrikoos

Boterkoek met rozemarijn en abrikoos
30 juli 2022

Romige speculoos ijsjes

Romige speculoos ijsjes
27 juli 2022

Zomers bladerdeegtaartje met burrata en groene asperges

Zomers bladerdeegtaartje met burrata en groene asperges
11 juli 2022

Sinaasappel-kardemom cake met glazuur

Sinaasappel-kardemom cake met glazuur
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord