Recepten

Luchtige limoentaart met kokos en witte chocolade

Luchtige limoentaart binnenakant

Gezien er nog wat warme zomerdagen aankomen is deze luchtige limoentaart met kokos en witte chocolade wel op zijn plaats. Lekker fris en luchtig maar ook zoet en romig. Het taartje is bijna identiek aan deze frisse framboos-kokostaart maar dan gemaakt met mijn favoriete citrusfruit namelijk; limoen. Met lekkere stukjes witte chocolade in de bodem voor wat extra smaak. 

limoentaart recht vooraf

Voor deze luchtige limoentaart met kokos en witte chocolade heb je geen oven nodig maar wel een beetje geduld en een koelkast. Dit taartje is ook bij uitstek geschikt als dessert vind ik. Zou je hem nog iets feestelijker willen serveren? Smeer dan gesmolten witte chocolade dun uit op een bakplaat met bakpapier. Zet dit in de koelkast tot het hard is en breek er dan schotsen van. Plak dit tegen de zijkant van de taart of steek ze er in het midden bovenop in. Wil je dit taartje liever wat kleur geven? Dan zou ik voor verse frambozen gaan. Of om erbij te serveren of om er een coulis van te maken en eroverheen te gieten. Keuze genoeg! 

Prep Time30 minsTotal Time4 hrs 30 mins
Dit heb je nodig voor 8 personen!
Bodem:
 150 gram Nizza kokos koekjes
 65 gram roomboter
 2 el geroosterde kokosrasp
 2 mespuntjes zout
 50 gram witte chocolade druppels
Vulling:
 500 ml slagroom
 80 gram kristalsuiker
 2 limoenen sap en rasp
 4 blaadjes gelatine
 1 tl vanille pasta (Nielsen Massey)
Nog meer nodig:
 steelpan
 springvorm van 18 cm doorsnee (20 kan ook)
 velletje bakpapier
 acetaatfolie (optioneel)
 handmixer
 mengkom
 keukenmachine
Zo maak je het!
1

Bekleed eerst de bodem van de springvorm met bakpapier en zet een strookje acetaatfolie tegen de randen. Zet ook de gelatine alvast te weken in koud water.

2

Smelt de boter in een steelpan. Maal intussen de Nizza koekjes fijn in een keukenmachine (of mep ze fijn met een deegroller). Voeg dan de warme gesmolten boter en kokosrasp toe en maal dit kort. Voeg dan de chocolade stukjes toe en maal dit ook kort. Door de warmte van de boter smelt de witte chocolade een klein beetje, daardoor plakt alles ook lekker aan elkaar. Stort dit dan in de vorm en druk het gelijkmatig goed aan tot in de randjes.

3

Doe de limoenrasp- en sap in een steelpan samen met de suiker en vanille pasta. Verwarm dit tot de suiker is opgelost. Zo heb je een limoen suiker siroop. Knijp de gelatine uit en los dit hierin op. Laat het geheel zoveel mogelijk afkoelen. Dit gaat het snelst door het in een stenen schaaltje te gieten en regelmatig te roeren.

4

In de tussentijd klop je de slagroom lobbig met een handmixer. Als de suikersiroop is afgekoeld tot in ieder geval handwarm kun je dit al mixend bij de slagroom gieten. Omdat de slagroom koud is gaat de gelatine redelijk snel werken. Na het mixen spatel je de boel met de hand nog even goed door en giet je dit op de koek bodem. Als het goed is loopt het vanzelf glad uit. Zo niet, egaliseer de boel dan met een spatel of paletmes (volgende keer de slagroom iets minder stijf kloppen).

5

Zet de taart voor minstens 3 uur in de koelkast voordat je hem aan kunt snijden. Genieten maar!

Ingredients

Dit heb je nodig voor 8 personen!
Bodem:
 150 gram Nizza kokos koekjes
 65 gram roomboter
 2 el geroosterde kokosrasp
 2 mespuntjes zout
 50 gram witte chocolade druppels
Vulling:
 500 ml slagroom
 80 gram kristalsuiker
 2 limoenen sap en rasp
 4 blaadjes gelatine
 1 tl vanille pasta (Nielsen Massey)
Nog meer nodig:
 steelpan
 springvorm van 18 cm doorsnee (20 kan ook)
 velletje bakpapier
 acetaatfolie (optioneel)
 handmixer
 mengkom
 keukenmachine

Directions

Zo maak je het!
1

Bekleed eerst de bodem van de springvorm met bakpapier en zet een strookje acetaatfolie tegen de randen. Zet ook de gelatine alvast te weken in koud water.

2

Smelt de boter in een steelpan. Maal intussen de Nizza koekjes fijn in een keukenmachine (of mep ze fijn met een deegroller). Voeg dan de warme gesmolten boter en kokosrasp toe en maal dit kort. Voeg dan de chocolade stukjes toe en maal dit ook kort. Door de warmte van de boter smelt de witte chocolade een klein beetje, daardoor plakt alles ook lekker aan elkaar. Stort dit dan in de vorm en druk het gelijkmatig goed aan tot in de randjes.

3

Doe de limoenrasp- en sap in een steelpan samen met de suiker en vanille pasta. Verwarm dit tot de suiker is opgelost. Zo heb je een limoen suiker siroop. Knijp de gelatine uit en los dit hierin op. Laat het geheel zoveel mogelijk afkoelen. Dit gaat het snelst door het in een stenen schaaltje te gieten en regelmatig te roeren.

4

In de tussentijd klop je de slagroom lobbig met een handmixer. Als de suikersiroop is afgekoeld tot in ieder geval handwarm kun je dit al mixend bij de slagroom gieten. Omdat de slagroom koud is gaat de gelatine redelijk snel werken. Na het mixen spatel je de boel met de hand nog even goed door en giet je dit op de koek bodem. Als het goed is loopt het vanzelf glad uit. Zo niet, egaliseer de boel dan met een spatel of paletmes (volgende keer de slagroom iets minder stijf kloppen).

5

Zet de taart voor minstens 3 uur in de koelkast voordat je hem aan kunt snijden. Genieten maar!

Luchtige limoentaart met kokos en witte chocolade

Limoentaart vooraanzicht

Mocht je nu bijvoorbeeld helemaal niet van kokos houden kun je natuurlijk een ander soort koekje gebruiken voor de bodem. Laat dan ook de geroosterde kokosrasp achterwegen. Het roosteren daarvan doe je trouwens in een droge koekenpan. Waarom? Omdat het dan meer smaak afgeeft dan wanneer je het niet roostert. Je zou voor deze taart ook Bastogne- of Digestive koeken kunnen gebruiken bijvoorbeeld of een mix daarvan, zodat het niet te overheersend wordt. Ik denk zelfs dat gemberkoekjes best een leuke toevoeging kunnen zijn. Die van Farm Brothers zijn daar zeker geschikt voor. Daar maakte ik ook een mango taartje mee. Het recept daarvan kun je hieronder vinden.

Luchtige limoentaart schuin bovenaf

Recepten voor andere no bake taartjes:

Kokos yoghurttaart met aardbei en mango
Yoghurt ontbijttaart met haverbodem en bosvruchten
Mango-yoghurt taartje

Liefs,
Eefje

2 Comments

Geef een reactie

Your email address will not be published.

No products in the cart.