• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
Maaltijden Recepten

Remia Cuisine Basissauzen, dit kun je ermee!

Eefje
Geen reacties
4 september 2020
Remia Cuisine Basissauzen, dit kun je ermee!

Biefstuk gerecht hori

Saus, ik ben er dol op. Warm of koud maakt niet uit, als het maar genoeg is! Zelf een lekker koud sausje maken gaat mij heel makkelijk af. Warme sauzen wat minder. Op zich is het niet moeilijk maar toch beland de saus weleens geschift op mijn bord.. Remia Cuisine Basissauzen, dit kun je ermee!

Saus maken bij warme gerechten vind ik dus soms toch een dingetje. Ik maak het meestal ook onnodig moeilijker dan het is. En dan besluit ik vervolgens vaak toch om voor een ander gerecht te gaan. Met de nieuwe Remia Cuisine Basissauzen zou dit ‘probleem’ voor mij zijn opgelost. De hoogste tijd om dat eens uit te proberen dus! Remia heeft nu een witte en bruine Cuisine Basissaus waar je echt alle kanten mee op kunt. Ik heb er twee heerlijke gerechten mee gemaakt. Nu ga ik je eerste informeren en daarna inspireren!

Close up witte saus

De Remia Cuisine Basissauzen zijn:

Makkelijk en divers in gebruik
Op te warmen in een pan of magnetron
100% plantaardig, dus helemaal vegan
Vrij van allergenen

Close up bruine saus

De sauzen zijn direct te gebruiken als smaakvolle toevoeging aan je gerecht. Maar je kunt heel eenvoudig de saus iets extra’s geven. Zo is de witte saus in een handomdraai tot bijvoorbeeld een vis- of kaassaus gemaakt en de bruine saus is perfect om onder andere peper- of jachtsaus mee te maken. En dit is nog maar het begin, je kunt het zo gek niet bedenken. Hoewel ik thuis bijna alleen maar vegetarisch eet heb ik nu voor een heerlijk vlees en een visgerecht gekozen. Allebei héél lekker en ook heel verschillend. Ik weet zeker dat je hier je gasten aangenaam mee kunt verrassen. Onderaan dit artikel deel ik graag nog een paar ideeën met je maar nu eerst door naar de recepten!

Tagliatelle met aspergetips

Tagliatelle met dragon-citroen roomsaus, groene aspergetips en zalm

Dit heb je nodig voor 2 personen:
225 gram (verse)tagliatelle
200 gram groene apergetips
½ bakje witte Remia Cuisine Basissaus (135 gram)
1,5 tl gedroogde dragon
Rasp van een halve citroen
Sap van een kwart citroen
2 moten zalm van elk 150 gram
1,5 el geroosterde pijnboompitten
2 middelgrote sjalotten, fijn gesnipperd
10 cm bosui, in ringetjes
1 tl mosterd (optioneel)
(olijf)olie
2 klontjes boter
peper/zout

Ingrediënten Tagliatelle

Nog meer nodig:
steelpan
koekenpan
kookpan
bolzeef
pollepel of spatel

Zo maak je het:
Rooster eerst de pijnboompitten in een droge koekenpan, snipper de sjalotten, snijd de bosui in ringetjes en strooi wat zout en peper over de zalm.

Zet een steelpan op laag vuur. Smelt hierin een klontje boter, voeg dan de sjalotten en en dragon toe en bak deze ongeveer 2 minuten. Voeg dan de citroenrasp- en sap toe + optioneel de mosterd. Giet dan de Remia Cuisine witte basissaus erbij en roer dit tot het begint te koken. Zet het vuur dan uit. Breng de saus goed op smaak met zout en peper. Schep de saus dan in een bakje en zet apart.

Zet een ruime pan met water op het vuur en breng aan de kook. Verwarm ook alvast 2 koekenpannen. Doe in 1 een klein scheutje olie (aspergetips) en in de anders een scheutje olie en een klontje boter (zalm).

Hapje zalm-asperge

Alles heeft nu nog zo’n 5 minuten nodig. Als het water aan de kook is voeg je de pasta toe. Roerbak de aspergetips en leg de zalmmoten in de pan (kant van de huid eerst). Schud de aspergetips af en toe om. Keer na 2 minuten de zalm om voor nog eens 2 minuten, zet daarna het vuur uit..

Giet dan de pasta af en doe dit terug in de pan. Roer dan de citroen-dragon roomsaus erdoorheen, gevolgd door de aspergetips. Verdeel dit over twee borden. Leg daarnaast een zalmmoot en maak het geheel af met een schijfje citroen, de bosui ringetjes en geroosterde pijnboompitten. Eet smakelijk!

Biefstuk met champignon-uiensaus

Biefstuk met champignon-uiensaus, aardappelschijfjes en gepofte tomaatjes

Dit heb je nodig voor 2 personen:
500 gram vastkokende krieltjes
2 biefstukken van ongeveer 150 gram
1 bakje (kastanje)champignons
3 middelgrote sjalotten, fijn gesnipperd
3/4de bakje bruine Remia Cuisine Basissaus
1 teen knoflook, geperst
1,5 el hoisin saus
2 handjes gemengde sla
12 Roma tomaatjes
½ tl gedroogde rozemarijn
zout/peper
(olijf)olie-boter

Nog meer nodig:
2 koekenpannen
steelpan
overschaal(tje)
oven of airfryer

Zo maak je het:
Een goede voorbereiding is het halve werk. Daar gaan we dan ook eerst mee beginnen. Zorg ervoor dat je op tijd de biefstuk uit de koelkast haalt om om kamertemperatuur te komen. Verwarm de oven of airfryer voor op 200 graden. Snijd de champignons in 6en en de sjalotten snipper je grof. Was de aardappels goed en laat de schil eraan zitten. Snijd deze vervolgens in plakken van ongeveer 4 mm.

Doe de tomaatjes in een ovenschaal. Sprenkel er wat olie overheen gevolgd door peper, zout, rozemarijn, en een teentje knoflook. Zet de schaal in de oven of airfryer voor ongeveer 12 minuten on te tomaatjes te poffen.

Verhit een koekenpan en doe hier een klein beetje olie en boter bij. Voeg de aardappels toe en laar het vuur laag zet. Schud de aarsappels geregeld om, leg ondertussen een deksel op de pan.

In de een andere pan bak je de champignons samen met de sjalot, als het meeste vocht uit de champignons is en ze bruine bak randjes hebben voeg je de Remia cuisine basissaus toe samen met de hoisin. Blijf de saus nog ongeveer een minuut doorroeren. Breng intussen de saus nog meer op smaak met peper en zout. Zet het vuur dan uit maar laat de pan staan

Verhit een koekenpan en doe hier een klont boter in. Bak de biefstuk op middelhoog tot hoog vuur aan beiden kanten voor 3 minuten. Wikkel de biefstukken in aluminiumfolie en laat deze nog rusten voor een paar minuten.

In de tussentijd zijn de aardappels gaar en goudbruin (dit duurt bij elkaar zo’n 25 minuten). Zet de pan met saus op laag vuur om nog even op de warmen. Pak twee van je mooiste borden erbij en schep daarop eerst een lekkere veelheid saus. Snijd de biefstuk in mooie repen en leg deze op de saus. Schep de aardappels erbij en maak gerecht af met wat sla en de gepofte tomaten. Eet smakelijk!

Close up biefstuk

Deze 2 recepten zijn maar een klein deel van alle ideeen die ik kreeg van de Remia Cuisine Basissauzen. Ik deel graag nog wat andere (onuitgewerkte) recept ideeën met je:

  • Gebakken gnocchi met paddestoelen en truffel roomsaus
  • Gegrilde bloemkool met kerrie-kaassaus en gebakken aardappels
  • Open lasagne met bechamelsaus, spinazie en gamba’s
  • Varkenshaas sate met pepersaus, frietjes en salade
  • Pasta met citroen roomsaus, broccoli en kip

Tagliatelle met de saus scherp

Heb je al trek gekregen van deze ideeën en recepten? Dan voorzie ik je graag ook nog van wat voorbeelden wat je nog meer met de saus kunt doen. Met wat verse truffel of truffel tapenade maak je in no time een culinaire saus voor bij de varkenshaas of door de pasta. De witte saus is ook een hele goede basis voor het maken van een romige tomatensaus die je bijvoorbeeld ook in lasagne kunt gebruiken. Ik denk dat ik binnenkort ook eens tempura bloekool roosjes ga maken met een pittige kaassaus erbij. Als je vegan kaas gebruikt heb je hiermee een onwijs lekkere veganistische snack voor de luxe borrel. Je hoort het al, ik heb nog ideeen genoeg. Ik ben fan en deze saus gaat absoluut vaker in mijn kast staan vanaf nu! Nog meer recepten kun je vinden op Remia.nl.

Dit artikel is gemaakt in betaalde samenwerking met Remia.

Liefs,
Eefje

aspergetips biefstuk Champignons Pasta Remia Tomaten Zalm
Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
geef een reactie
Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Galette met perzik, frambozen en pistache (vegan)

volgend bericht

Vega kaasburger met witlof, augurk en ei

meest gelezen
66.257x bekeken

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
56.091x bekeken

Kersen kruimel cheesecake

Kersen kruimel cheesecake
40.737x bekeken

Super snelle pasta met tomaat en burrata

Super snelle pasta met tomaat en burrata
23.592x bekeken

Frambozen kruimel cheesecake met witte chocolade

Frambozen kruimel cheesecake met witte chocolade
Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Vega maaltijd recepten
Maaltijden Recepten

Vegetarische lasagne met 4 soorten groente

680CB9CD-005F-4D6F-A513-A431BE478FA7-scaled
Maaltijden Recepten

Patatje paddenstoelenstoof (vega)

IMG_0256-1536x1024
Maaltijden Recepten

Gebakken gnocchi met doperwtensaus en feta

4719DE2A-8E69-415F-A573-6BEDC3A5FA5F
Maaltijden Recepten

Pasta met linzen-tomatensaus, spinazie en feta

DB15DCFB-0503-4316-A38D-E8B4B527B4A5-scaled
Recepten Salades

Spinaziesalade met falafel en feta

IMG_6840-1536x1024
Dit vind je misschien ook leuk
Red velvet taart
Bakrecepten Recepten Taart

Red velvet taart

2 min leestijd
18 augustus 2015
Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
Bakrecepten Recepten Taart

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

1 min leestijd
5 april 2020
Tiramisu shortbread bars
Koekjes Recepten

Tiramisu shortbread bars

4 min leestijd
2 december 2020
Lemon meringue room taart
Bakrecepten Recepten

Lemon meringue room taart

1 min leestijd
28 maart 2020
Karamel-pecan shortbread
Bakrecepten Koekjes Recepten

Karamel-pecan shortbread

1 min leestijd
18 december 2016
Botercrème EEFSFOOD
Recepten Smeersels, dips & sausjes

Zelf maken: witte chocolade botercrème

1 min leestijd
17 februari 2017

eefsfood

• bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
• altijd eerlijk, tikkie perfectionistisch & enthousiast
• zakelijk? eef@highrollersagency.com | geen dm

Eefje | EEFSFOOD.NL
DE EEFSFOODCLUB DEUREN ZIJN WEER OPEN!🎂
⠀⠀⠀
Jaaahaaa, het is eindelijk zover!🎉 Je kunt je weer inschrijven voor een nieuwe ronde van Eefsfoodclub. Hét online platform waar je als thuisbakker je skills naar een hoger niveau tilt🧁 Voor 4 maanden lang krijg je elke week een instructievideo binnen een bepaald thema, zoals: ‘decoreren’, ‘frosting’, ’taart’ en 'cakes'. En omdat je dan lekker de smaak te pakken hebt, krijg je er van mij nog een 5de bonusmaand bij!🎁
⠀⠀⠀
VROEGE VOGEL?
Voor de eerste aanmelders heb ik iets super leuks! Je ontvangt namelijk een heel erg nuttig en tof brievenbuspakketje met handige bakproducten t.w.v. €39,95📮 De Eefsfoodmail abonnees hebben al een dag voorsprong gehad, maar er zijn nog wat vroege vogel plekken beschikbaar. Wacht dus niet te lang!
⠀⠀⠀
Op eefsfood.nl/club (link in bio) lees je alles over de inhoud van Eefsfoodclub. Zie ik jou binnenkort in de club?🪩Ik hoop het!💃🏻Tag jij nog iemand die dit niet mag missen? Dank je❤️
⠀⠀⠀
Liefs,
Eefje
⠀⠀⠀
#eefsfoodclub #bakskills #eefsfood #cupcakes #taart #stapeltaart #opspuiten #botercreme #onlineprogramma  #decoreren #beterlerenbakker #decorerenkunjeleren
MAKKELIJK PECAN-ROZIJNENBROOD🍞 ⠀⠀⠀ Van na MAKKELIJK PECAN-ROZIJNENBROOD🍞
⠀⠀⠀
Van nature ben ik niet bepaald een broodbakker, super saai! Maar op deze extreem makkelijke manier doe ik het weleens. Roeren, wachten en bakken is het enige dat je hoeft te doen🔥 Dat klinkt goed toch? Ik deelde al eens een hartige variant met rozemarijn, olijven en tomaat. Vandaag een zoete variant met pecannoten en rozijnen👇🏻
⠀⠀⠀
Dit heb je nodig:
➡️450 gram patentbloem
➡️400 ml lauwwarm water
➡️1 el kristalsuiker
➡️1 zakje gist (7 gram)
➡️8 gram zout
➡️175 gram rozijnen
➡️100 gram pecannoten, grof gehakt
➡️Voor het afbakken van het brood is een gietijzeren (brood)pan het best, maar het kan ook in een cakeblik (vermoedelijk wordt ie iets minder krokant dan)
⠀⠀⠀
Meng de eerste 5 ingrediënten door elkaar in een kom tot een slap deeg. Dek af en zet ‘warm’ weg voor een uur. Ik doe dat in een oven van 30 graden. Kan ook op of bij de verwarming die aanstaat of in de gootsteen met warm water erin. Zet nu ook de rozijnen te wellen in koud water.
⠀⠀⠀
Na een uur giet je de rozijnen af, spoel je ze om en maak je ze droog met een theedoek. Voeg samen met de noten aan het gerezen deeg toe en roer door. Zet nog eens 30 minuten warm. Ergens anders dan de oven, want deze zet je nu op 230 graden hete lucht. Als je iets van gietijzer gebruikt zet je dit gelijk in de oven om mee te verwarmen👌🏻
⠀⠀⠀
Als de oven eenmaal heet is doe je het deeg in de pan/vorm (waar nodig met bakpapier erin). Bak het brood 20 minuten en haal dan de deksel er vanaf. Bak nog eens 10 minuten zodat het brood wat meer kleur krijgt. Haal gelijk uit de vorm en laat een beetje afkoelen. Vers het allerlekkerste met roomboter en kaas🤤 Wist jij dat je zo makkelijk een brood kon bakken?
⠀⠀⠀
Ik zou het echt een keer proberen als ik jou was. De basis is prima en je kunt eraan toevoegen wat je wil, een hartige variant is ook héél erg aan te raden. Sla je ‘m op?✅ Veel bakplezier en eet smakelijk👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
#eefsfood #zelfbroodbakken #nokneadbread #pecannoten #rozijnen #brood #rozijnenbrood #instarecept #gist #bloem #broodvoorluiemensen #makingofreel #roomboter #kaas
KNAPPERIGE KAAS KRIELTJES🧀🥔 ⠀⠀⠀ Dit is KNAPPERIGE KAAS KRIELTJES🧀🥔
⠀⠀⠀
Dit is echt zó zó hemels🤤 De kans is groot dat je dit al eens voorbij hebt zien komen hier op the gram💛 Zelf heb ik het al talloze keren gezien en vorige week probeerde ik het👩🏻‍🍳 Mega lekker, maar nog niet perfect. Vandaag ging het in de herkansing en daar ben je nu naar aan het kijken🎥
⠀⠀⠀
DIT HEB JE NODIG:
➡️500 gram vastkokende krieltjes met schil
➡️50 gram fijn geraspte parmezaan
➡️25 gram fijn geraspte belegen kaas
➡️2 el olijfolie
➡️1 tl grove mosterd
➡️1 dikke teen knoflook, geraspt
➡️1/2 tl fijngehakte verse rozemarijn
➡️1/4 tl zout
➡️1/4 tl peper
➡️1/4 tl paprikapoeder
KNOFLOOKSAUS:
➡️2 flinke el mayonaise
➡️2 flinke el dikke yoghurt
➡️1 tl grove mosterd
➡️Peper & zout naar smaak
➡️Teentje geraspte knoflook
➡️Verse bieslook
⠀⠀⠀
ZO MAAK JE HET!
👉🏻Neem een bakplaat bekleed met bakpapier. Strooi hier de kaas op.
⠀⠀⠀
👉🏻Maak de krieltjes schoon, halveer ze in de lengte en marineer met de smaakmakers.
⠀⠀⠀
👉🏻Leg de krieltjes op de kaas. Bak voor 35-40 minuten in een oven van 200 graden. Ik deed eerst 20 minuten op hete lucht en daarna 15 minuten convectie stand🔥 Let vooral op de kleur👌🏻
⠀⠀⠀
👉🏻Het sausje maak je door alles hiervoor door elkaar te roeren. Dippen maar en GENIET!
⠀⠀⠀
Sla je het respect op?✅ Fijn weekend😘
⠀⠀⠀
#eefsfood #instarecept #aardappels #krieltjes #kaas #belegenkaas #parmezaan #yoghurt #mayonaise #hartig #knapperig #sidedish #foodienl #recept #cheese #potatos #crispy #foodblog #makingofreel
HARTIGE WAFELS MET TOMAAT & BURRATA🍅 ⠀⠀⠀ HARTIGE WAFELS MET TOMAAT & BURRATA🍅
⠀⠀⠀
Dit is echt heerlijk! Leuk om mee te lunchen, maar je kunt er ook kleine wafels van maken zodat het een borrelhapje zou kunnen zijn👌🏻 Multifunctioneel dus!
⠀⠀⠀
adv - Wat een feest was het weer om met een kookeiland te filmen🎥 Deze compleet marmeren keuken is echt te gek! Bij @velthuizenkeukens in Woudenberg kun je volop inspiratie opdoen. Je kunt op de bonnefooi langs, of een afspraak maken via de site💻
⠀⠀⠀
Dit heb je nodig voor 4 wafels:
➡️110 gram patentbloem (fijn tarwemeel)
➡️85 ml karnemelk
➡️1 middelgroot ei
➡️1 middelgrote ui, fijn gesnipperd
➡️50 gram geraspte kaas
➡️1 tl baking soda
➡️1 el olijfolie
➡️1 tl Italiaanse kruiden
➡️mespuntje zout
⠀⠀⠀
Voor de toppings en bereidingswijze verwijs ik je graag naar velthuizenkeukens.nl. In de menubalk vind je ‘recepten’ en als je daarop klikt staat dit recept bovenaan. Eet smakelijk alvast! Sla jij dit recept op? Zo heb je het makkelijk bij de hand✅
⠀⠀⠀
Veel bakplezier👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
#eefsfood #velthuizenkeukens #hartigewafels #burrata #pesto #tomaat #kaas #uien #lunch #borrelhapje #makingofreel #italiaansekruiden #wafelijzer #keukeninspiratie #basilicum #lekkerrecept
DE LEKKERSTE BLUEBERRY MUFFINS EVER😍 ⠀⠀⠀ DE LEKKERSTE BLUEBERRY MUFFINS EVER😍
⠀⠀⠀
Ik smijt niet zo snel met dat soort titels, dus als ik het doe kun je er wel vanuit gaan dat het écht goed is💯 Ik kon niet stoppen met eten en dat is voor mij het ultieme teken van een toprecept!🧁 Ontzettend smeuïg maar ook makkelijk en snel om te maken👩🏻‍🍳 Bak je mee??
⠀⠀⠀
Voor ongveer 10 muffins heb je nodig:
➡️210 gram zelfrijzend bakmeel
➡️150 gram kristalsuiker
➡️2 middelgrote eieren
➡️95 gram volvette Griekse yoghurt
➡️85 ml zonnebloemolie
➡️1/2 tl zout
➡️130 gram (diepvries) blauwe bessen
➡️Rasp van een kleine citroen
➡️1/2 tl baking soda
➡️1 tl vanille extract
⠀⠀⠀
Doe de suiker en zonnebloemolie in een kom. Voeg hier het zout en de vanille aan toe en roer door.
⠀⠀⠀
Voeg dan de Griekse yoghurt, eieren en citroenrasp toe. Roer ook dit door elkaar. Voeg dan het zelfrijzend bakmeel en de baking soda toe. Roer tot een beslag. Voeg de blauwe bessen toe en spatel deze er doorheen.
⠀⠀⠀
Verdeel het beslag over 10 vormpjes, dit gaat het makkelijkst met een ijsschep. Voor een klein beetje crunch strooi je er nog wat kokosbloesem- of rietsuiker op. Bak de muffins voor 22 minuten op 190 graden convectie stand🔥 Vers het allerallerlekkerst🤤 Eet smakelijk en veel bakplezier🙌🏻
⠀⠀⠀
Normaal vraag ik of je het recept niet vergeet op te slaan, maar nu wil ik eigenlijk zeggen; dit recept ‘MOET’ je echt opslaan✅ Zó lekker!! Thank me later😃
⠀⠀⠀
Op eefsfood.nl vind je nog veel meer lekkere (bak)recepten✨
⠀⠀⠀
#eefsfood #muffins #instarecept #zondagbakdag #heelhollandbakt #blueberrymuffins #citroenrasp #griekseyoghurt #foodienl #makingofreel #timelaps #cake #luchtig #smeuig #blauwebessen #blueberries #fruit #zoetrecept
TOMATEN-FETA PASTA MET PIT🌶️ ⠀⠀⠀ Wie ke TOMATEN-FETA PASTA MET PIT🌶️
⠀⠀⠀
Wie kent ‘m niet?! Één van de weinige foodtrends die ik 120% snap. Echt heerlijk vind ik het! Ik volg nooit een recept en doe altijd maar wat👩🏻‍🍳 Maar dit keer heb ik onthouden wat erin ging om het met jou te delen❤️
⠀⠀⠀
Voor 1 flink portie heb je nodig:
➡️250 gram cherry tomaatjes, gehalveerd*
➡️100 gram tagliatelle, of andere pasta
➡️100 gram feta
➡️2 tenen knoflook, in plakjes
➡️1 middelgrote ui in halve ringen
➡️10 kalamata olijven, gehalveerd
➡️1 tl gedroogde oregano
➡️1/2 tl chili flakes*
➡️1/2 tl (gerookt) paprikapoeder
➡️1 tl suiker (optioneel)*
➡️50 ml kookvocht van de pasta
➡️Peper & zout
➡️Verse peterselie
➡️Olijfolie
⠀⠀⠀
Doe alle smaakmakers (zie video) in de pan en zet deze in een oven van 200 graden. Haal na 10 minuten de deksel eraf en zet de oven op 220 graden. Rooster intussen de pijnboompitten.
⠀⠀⠀
Kook de pasta volgens de verpakking. Haal tijdens het koken ongeveer 50 ml kookvocht uit de pan en voeg deze 5 minuten voor het einde toe aan de pan in de oven. Haal deze er na 30 minuten uit, voeg de peterselie en olijven toe. Roer door, voeg de afgegoten pasta toe en roer nogmaals. Schep in een diep bord en maak af met de pijnboompitten en nog wat peterselie. EET SMAKELIJK😍
⠀⠀⠀
👉🏻Hou je niet zo van pit? Gebruik dan de helft of nog minder chili flakes. Dit gerecht is best hoog in zuur, ik hou daarvan maar je kunt altijd een beetje suiker toevoegen om het te compenseren. Ligt ook een beetje aan de soort tomaten (welke ik volledig vergeten ben te halveren in de video)🍅*
⠀⠀⠀
barter - Deze prachtige gietijzeren pannen heb ik gekregen van @lecreusetnederland 💙 Ter ere van deze gloednieuwe blauwe kleur ‘azure’ die nu in het assortiment te vinden is. Wat vind jij ervan?🔥
⠀⠀⠀
#eefsfood #LeCreusetAzure #fetapasta #instarecept #watetenwevandaag #spicy #pasta #braadpan #LeCreuset #feta #pijnboompitten #makingofreel #tagliatelle #ui #knoflook #peterselie #oregano
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
Nieuwste recepten
17 maart 2023

De allerlekkerste blueberry muffins

De allerlekkerste blueberry muffins
24 februari 2023

Bieten orzo met feta en walnoten

Bieten orzo met feta en walnoten
12 februari 2023

Boterkoek met macadamia & witte chocolade

Boterkoek met macadamia & witte chocolade
8 februari 2023

Truffel orzo met gebakken paddenstoelen

Truffel orzo met gebakken paddenstoelen
6 februari 2023

Pistache ijstaart met kletskop & frambozen

Pistache ijstaart met kletskop & frambozen
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord