• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • Eefsfoodpost
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • Eefsfoodpost
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
Recepten Salades

Gegrilde aubergine van de barbecue

Eefje
Geen reacties
14 augustus 2020
Gegrilde aubergine van de barbecue

bbq recept bovenaf

Volgens mij is dit in 5 jaar bloggen mijn eerste recept met aubergine. Als kind vond ik deze groenten helemaal niks. Niet per se om de smaak, maar de sponzige structuur was niet aan mij besteed. In de tijden daarna ben ik ook nog geen fan geworden maar afgelopen jaren begin ik aubergine steeds meer te waarderen. Dit voorjaar kocht ik ze zowaar een keer zelf om er iets lekkers mee (proberen) te maken. Schot in de roos! Ik vind gegrilde aubergine van de barbecue op deze manier klaargemaakt echt héél lekker. Ik heb het al meerdere keren gemaakt inmiddels!

Het stelt niet zoveel voor maar toch wil je het recept niet onthouden. Ik heb er al meerdere malen mensen positief mee verrast. Nu zijn de overige ingrediënten die ik gebruik voor deze gegrilde aubergine van de barbecue natuurlijk wel echte smaakmakers dus dat helpt zeker mee! Heb je geen barbecue of wil je geen barbecue gebruiken dat kun je dit recept ook maken met een oven of grillpan. Wellicht heb je dan iets meer tijd nodig want niets gaat zo snel als een goed opgestookte barbecue. 

Close up gegrilde aubergine

Voorbereidingstijd5 minutenKooktijd10 minutenTotale tijd20 minuten

Dit heb je nodig:
 2 middelgrote aubergines, in langwerpige plakken van 4 mm dik
 1 XL bol mozzarella (of burrata, nóg lekkerder maar moeilijker te krijgen)
 4 el granaatappel pitjes
 een handje gepelde en gezouten pistachenoten, grof gehakt
 8 sprietjes bieslook, klein gesneden
 1 tl baharat kruiden (meer naar smaak)
 peper
 zout
 (olijf)olie
Nog meer nodig!
 een barbecue die zo'n 200 graden heet is
 of grillpan of oven

Zo maak je het!
1

Snijd de aubergines in de lengte in plakken van ongeveer 4 mm dik. Besprenkel de plakken aan beide kanten met olie en strooi er wat zout overheen.

2

Leg de plakken op een rijtje op het barbecue rooster en doe (als je deze hebt) de deksel erop.

3

In de tussentijd snijd je de mozzarella in plakken, hak je de pistachenoten grof en de bieslook fijn.

4

Draai na ongeveer 5 minuten de plakken aubergine op voor nog eens 5 minuten. Bak het vooral op zicht, ga net zo lang door tot er lekker donkere grill randen op zitten, dan zijn ze klaar.

5

Leg de plakken op een mooi bord en verdeel alle andere ingrediënten hier overheen. Maak af met de baharat kruiden, een beetje peper en wat zout naar smaak. Eet smakelijk!

Ingrediënten

Dit heb je nodig:
 2 middelgrote aubergines, in langwerpige plakken van 4 mm dik
 1 XL bol mozzarella (of burrata, nóg lekkerder maar moeilijker te krijgen)
 4 el granaatappel pitjes
 een handje gepelde en gezouten pistachenoten, grof gehakt
 8 sprietjes bieslook, klein gesneden
 1 tl baharat kruiden (meer naar smaak)
 peper
 zout
 (olijf)olie
Nog meer nodig!
 een barbecue die zo'n 200 graden heet is
 of grillpan of oven

Aanwijzingen

Zo maak je het!
1

Snijd de aubergines in de lengte in plakken van ongeveer 4 mm dik. Besprenkel de plakken aan beide kanten met olie en strooi er wat zout overheen.

2

Leg de plakken op een rijtje op het barbecue rooster en doe (als je deze hebt) de deksel erop.

3

In de tussentijd snijd je de mozzarella in plakken, hak je de pistachenoten grof en de bieslook fijn.

4

Draai na ongeveer 5 minuten de plakken aubergine op voor nog eens 5 minuten. Bak het vooral op zicht, ga net zo lang door tot er lekker donkere grill randen op zitten, dan zijn ze klaar.

5

Leg de plakken op een mooi bord en verdeel alle andere ingrediënten hier overheen. Maak af met de baharat kruiden, een beetje peper en wat zout naar smaak. Eet smakelijk!

Gegrilde aubergine van de barbecue
IngrediëntenAanwijzingen

Mozzarella bbq bovenaf

Ben jij wel dol op aubergine en eet je het regelmatig? Dan wil ik je graag doorverwijzen naar een recept van vriendin, collega foodblogger en tevens koningin van de groente voor aubergine curry met pindakaas en sambal. Ik heb dit zo vaak bij haar voorbij zien komen dat dit echt op mijn ‘to cook’ lijstje staat. Het lijkt me super lekker. Curry’s met pindakaas zijn de bom!

Meer recepten met mozzarella:

Plukbrood met mozzarella en chorizo
Spaghetti met tomatensaus, tonijn, champignons en mozzarella

Ik ben benieuwd wat is jouw favoriete manier is om aubergine te eten! Laat je het hieronder weten? Ik wil het super graag heel lekker vinden (en niet alleen op deze manier), dus tips zijn hartstikke welkom!

Liefs,
Eefje

Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
geef een reactie
Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

6 x IJskoffie + tips en variaties

volgend bericht

Kokos rijstepap met mango en limoensiroop

meest gelezen
32.212x bekeken

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
18.819x bekeken

Super snelle pasta met tomaat en burrata

Super snelle pasta met tomaat en burrata
12.128x bekeken

Tiramisu shortbread bars

Tiramisu shortbread bars
9.450x bekeken

Blauwe bes cheesecake kruimel bites

Blauwe bes cheesecake kruimel bites
Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Vega maaltijd recepten
Maaltijden Recepten

Vegetarische lasagne met 4 soorten groente

680CB9CD-005F-4D6F-A513-A431BE478FA7-scaled
Maaltijden Recepten

Patatje paddenstoelenstoof (vega)

IMG_0256-1536x1024
Maaltijden Recepten

Gebakken gnocchi met doperwtensaus en feta

4719DE2A-8E69-415F-A573-6BEDC3A5FA5F
Maaltijden Recepten

Pasta met linzen-tomatensaus, spinazie en feta

DB15DCFB-0503-4316-A38D-E8B4B527B4A5-scaled
Recepten Salades

Spinaziesalade met falafel en feta

IMG_6840-1536x1024
Dit vind je misschien ook leuk
Red velvet taart
Bakrecepten Recepten Taart

Red velvet taart

2 min leestijd
18 augustus 2015
Lemon meringue room taart
Bakrecepten Recepten

Lemon meringue room taart

1 min leestijd
28 maart 2020
Tiramisu shortbread bars
Koekjes Recepten

Tiramisu shortbread bars

4 min leestijd
2 december 2020
Karamel-pecan shortbread
Bakrecepten Koekjes Recepten

Karamel-pecan shortbread

1 min leestijd
18 december 2016
Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
Bakrecepten Recepten Taart

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

1 min leestijd
5 april 2020
Botercrème EEFSFOOD
Recepten Smeersels, dips & sausjes

Zelf maken: witte chocolade botercrème

1 min leestijd
17 februari 2017

eefsfood

thuis in Leiden | bakt vooral zoet, eet het liefst hartig | ontwikkelt recepten en fotografeert eten | zakelijk? eef@highrollersagency.com

Eefje | EEFSFOOD.NL
SMAAKVOLLE KLEFFE CAKE😍 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ I SMAAKVOLLE KLEFFE CAKE😍
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
In dit makkelijke recept kun je heel fijn wat restjes banaan en wortel kwijt🙌🏻 De cake is niet extreem luchtig maar wel ongelofelijk smeuïg en lekker klef🥕 Ik hou ervan! Gisteravond nog een stukje gegeten en deze was net zo lekker als 4 dagen geleden🍌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Het recept staat nu voor je uitgewerkt op eefsfood.nl✨ Neem je een kijkje?👀 Opslaan voor later kan door op het vlaggetje rechtsonder de foto te klikken✅
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefsfood #cakerecept #bakken #foodblog #carrotcake #wortelcake #bananencake #kaneel #pecannoten #bakrecept #foodfotografie #noten #restjes #nowaste #kleffecake #smeuig #heelhollandbakt #zoetbaksel #wortel
8 X LEKKERS MET ROOD FRUIT❤️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Op eefsfood.nl vind je nu een artikel met al deze heerlijke recepten erin🙌🏻 Met het oog op zondag leek me dat wel een goed idee😊
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️ Frisse frambozen kwarktaart
➡️ Frambozenslof met pistachespijs
➡️ Luchtig kwarktaartje met aardbeien
➡️ Kruimel cheesecake met framboos en witte choco
➡️ Aardbeienschelpen met room
➡️ Cakesicles met framboos en limoen
➡️ Yoghurtmousse taart met frambozen topping
➡️ Frisse frambozentaart met kokos
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Van welke zou jij zelf het liefst een hap nemen?👇🏻 Sla je ‘m op? Zo heb je altijd snel inspiratie bij de hand✅ Fijne vrijdag🥳
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefsfood #recepten #aardbeien #frambozen #yoghurt #kwarktaart #aardbeienschelpen #koekbodem #cakesicles #raspberries #yoghurtmousse #foodblog #nobakerecepten #foodfotografie #frisenfruitig #frambozenslof #bakinspiratie #koekkruimels #cheesecake #moederdaginspiratie
AFVALLEN ➡️ AANKOMEN ➡️ GOED VOELEN ⠀⠀ AFVALLEN ➡️ AANKOMEN ➡️ GOED VOELEN
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Een aantal jaar geleden viel ik 25 kilo af. Met behulp van Intermittent Fasting. Bijna maandelijks schreef ik hierover en met veel van jullie had ik hier gesprekken over💬 In tijden was ik niet zo slank geweest en voelde me heel goed. Afvallen op een fijne manier was toen het doel. En dat ging, want IF bleek op mijn lijf geschreven en hielp mij daar echt super goed bij⚖️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nu, jaren later, is er een groot deel weer bij. Sport en bewegen heb ik laten varen en daarbij heb ik afgelopen jaar nogal veel en vaak ongezond gegeten❌ Dan krijg je dat, zo simpel is het. Inmiddels weet ik van mezelf dat ik altijd weer op tijd ‘ingrijp’. Nu voel ik me blehh, niet fit en ongezond. Dat staat tegenover een meestal wel zelfverzekerd gevoel, wat heel fijn is☺️ Ik kan wel stellen dat ik me nu zekerder voel dan in die -25 kilo tijd. En dat is een proces van afgelopen jaren. Tussen je oren gebeurd een hoop!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Zoals je in mijn stories hebt kunnen zien is er weer een fittere tijd aangebroken🏋🏻‍♀️ Dit zat er al een tijdje aan te komen voelde ik. Totale motivatie is er nu! Dit keer is zaak nummer 1 om me weer fitter en energieker te voelen. Als afvallen daarbij komt kijken zou ik dat fijn vinden maar dat is niet het hoofddoel. En dat verschil in visie is top! Meer bewegen, minder slecht eten en meer voor voedzaam kiezen🍴Ik weet dondersgoed hoe het werkt👀 Maar ik vind het ook wel echt lastig met het oog op mijn werk🎂
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Laat je niet foppen door wat je allemaal online ziet. Afgelopen jaar heb ik meermaals de vraag in mijn DM gekregen of ik was afgevallen? Terwijl de kilo’s eraan vlogen. Optisch bedrog is overal! Deze foto’s zijn van afgelopen zomer☀️ Ik voelde me helemaal gelukkig in mijn nieuwe jurk welke maat 50 is👗 Opmerkingen over afvallen en aankomen naar of over anderen toe zijn sowieso niet meer van nu (vind ik)☎️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Voor wie het nodig heeft; laat de vorm van je lijf niet je geluk in de weg staan❤️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Lees verder in de reacties, want wat ik kwijt wilde paste niet allemaal hier👇🏻
NO BAKE SPECULOOS CHEESECAKE😍
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Met maar 6 ingrediënten⁉️ Ik vind ‘m echt goddelijk🤤 En het mooie; hij is dus 100% vegan!🌿 Dit is een recept van @lennaomrani en die mag ik hier met je delen🎂
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
BODEM:
➡️ 90 gram pecannoten
➡️ 6 speculoos koekjes
➡️ 7 eetlepels speculoospasta
➡️ 3 eetlepels agavesiroop
TUSSENLAAG:
➡️ 300 gram vegan roomkaas
➡️ 175 gram cashewnoten (minimaal 3 uur geweekt in water)
➡️ 75 gram agavesiroop
➡️ 2 eetlepels speculoospasta
TOPPING:
➡️ 4 eetlepels speculoospasta + extra kruimels
➡️ zelf heb ik er nog wat zeezout flakes op gedaan (aanraderrrr)👌🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
👉🏻 Zet een springvorm van 18 cm klaar met een velletje bakpapier erin. Maal de ingrediënten voor de bodem door elkaar in een keukenmachine en druk dit plat op de bodem🍪
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
👉🏻 Daarna doe je alle ingrediënten voor de tussenlaag in een goede blender of keukenmachine. Maal dit tot een zo glad mogelijk mengsel. Schep dit op de bodem en strijk egaal uit met een paletmes. Zet in de vriezer❄️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Na ongeveer 3 uur verwarm je de speculoos pasta en giet je dit op de bijna bevroren taart. Zet dan nog een half uurtje terug in de vriezer en snijd daarna de taart in punten met een groot glad koksmes🔪 Bewaar in de vriezer en haal ongeveer 1,5 uur van tevoren uit de vriezer. Eet smakelijk!❤️ De ontdooide puntjes blijven trouwens gewoon overeind staan, dat lijkt niet te kunnen wanneer je de vulling maakt. Maar dit komt goed dus👍🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ben jij opzoek naar nog meer vegan lekkers? Check dan zeker Lenna haar pagina👌🏻 Ze maakt niet alleen zoete, maar ook heel veel lekkere hartige gerechten en recepten👩🏻‍🍳 Allemaal plantaardig + talloze tips om dit laagdrempelig te maken🥕
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ook deze taart maken? Wat ik zou doen als ik jou was. Sla ‘m op door op het vlaggetje rechtsonder de foto te klikken✅ Wist jij dat speculoos een vegan product is?👇🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefsfood #ikgebruikteviolife #nobakecheesecake #speculoos #pecannoten #veganroomkaas #vegancheesecake #nobakerecept #koekjes #cashewnoten #agavesiroop #foodblog #foodienl #vegantaart #foodfotografie #taartstandaard #koekkruimels #veganfood #lennaomrani
KERSEN KRUIMEL CHEESECAKE🍒
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ja hoor, dit is héél goeeeeeed🤤 Een bodem van bastogne koeken, een zachte gebakken cheesecake laag met limoen, kersen vlaaifruit en een laag knapperige havermout kruimels❤️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Aangezien alle drie de kruimel cheesecake voorgangers in mijn top 3 beste posts ever staan ga ik gewoon nog even door met dit succesnummer🏆 Tot jullie het zat zijn😋 Ik vind deze persoonlijk nóg lekkerder dan de vorige👀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Het recept kun je nu vinden op eefsfood.nl✨ Mocht je een bijdrage willen leveren aan het succes? Opslaan, reageren & liken helpt🙌🏻 Doe ook vooral jezelf een plezier door ‘m te maken👩🏻‍🍳 Dikke liefs, Eef😙
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefsfood #bakrecept #foodfotografie #kersen #limoen #cheesecake #roomkaas #koekkruimels #bastognekoek #foodblog #fruit #heelhollandbakt #cherrypie #foodienl #vanillr #foodfotografie #havermout
VROLIJK PASEN🐣 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Ik kon het VROLIJK PASEN🐣
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ik kon het natuurlijk niet laten deze leuke macaron kuikentjes te maken💛 Zijn ze niet cute?🥰
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Tips om ze zelf ook te maken👉🏻 Neem een macaron recept die voor jou te grootste slagingspercentage heeft🤣 Gebruik kleurstofgel; ongeveer 5 delen citroengeel en 1 deel oranje. Gebruik eetbare stift voor de ogen, pootjes en snavel. Neem een kwastje en eetbaar koper parelmoer voor de blush wangetjes✨ Vul ze met een simpele botercrème of lekkere citroenvulling. Zet daarvoor ‘citroen ganache’ in de zoekbalk op eefsfood.nl🔎 Die is echt heeeeerlijk👌🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefsfood #macarons #kuikentjes #foodblog #vrolijkpasen #fijnepaasdagen #chickies #koekjes #citroenganache #botercreme
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • Eefsfoodpost
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
Nieuwste recepten
16 mei 2022

Wortelcake met banaan en noten

Wortelcake met banaan en noten
3 mei 2022

8 x Lekkers met rood fruit

8 x Lekkers met rood fruit
28 april 2022

Kersen kruimel cheesecake

Kersen kruimel cheesecake
13 april 2022

Over de top verjaardagstaart

Over de top verjaardagstaart
7 april 2022

Frambozencake met citroencrème

Frambozencake met citroencrème
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord