• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
Foodpost

Foodpost #7 – IJsjes, granola, thee en meer!

Eefje
Geen reacties
6 augustus 2020
Foodpost #7 - IJsjes, granola, thee en meer!

Zo hee, het is alweer ruim een half jaar geleden dat ik mijn laatste foodpost artikel deelde. Het was een tijdje wat rustiger met pakketjes en wat ik dan binnen kreeg liet ik meestal zien in mijn Instagram stories. Toch heb ik nu weer een leuke selectie om aan jullie te laten zien. Foodpost #7 – IJsjes, granola, thee en meer!

Ayce cocktail sorbet

Dit pakketje werd aangekondigd opgestuurd en ik had helemaal verwacht dat ze een koerier met vriespost zouden sturen. Ik was dus totaal verbaasd dat ik er een track & trace mailtje voor kreeg. Hoe dan? IJs minimaal 48 in een doos? Nou daar kwam ik snel achter toen de pakket bezorger aanbelde. Ze verpakken dit ijs in een soort isolatie/bubbeltjes plastic zak met daarin zakjes droogijs. Alles was nog knetter goed bevroren en ik kon de potjes zo de vriezer inschuiven! 

Het duurde niet lang voor ik ging proeven. Ayce maakt cocktail sorbet ijs in de smaken Piña Colada, Strawberry Daiquiri en Pornstar Martini. Zoals vooraf al gedacht vind ik de Pornstar Martini het aller aller lekkerst! Gevolgd door de Strawberry en daarna de Piña Colada. Echt leuk en vernieuwd, ik ben fan! Ook online als particulier te bestellen. Oh en: na een paar quarantaine weken met 0 druppels alcohol zal ik misschien bijna een beetje tipsy op de bank nadat ik twee van deze potjes in rap tempo had leeggegeten..

Ayce cocktail ijsjes

BK koekenpan

Dit was een leuke verrassing! Ik kreeg een persbericht over deze pan en niet lang daarna een mailtje dat er een pakketje aan kwam. Deze black steel pan van BK is geschikt voor alle warmte bronnen. Dat is wel echt een toevoeging aan mijn pannen collectie. Deze kan namelijk met gemak in de oven en bijvoorbeeld op de barbecue. Ik moet eerlijk bekennen dat ik hem nog niet heb geprobeerd maar ik kan niet wachten tot ik een barbecue tot mijn beschikking heb. Ik wil heel graag shakshuka erin klaar maken met daarbij verse flatbreads. En wat dacht je van een pan vol s’mores? Jullie gaan er vast nog wat van voorbij zien komen!

Koekenpan BK

Kever Hard Seltzer

Dit drankje schijnt in Amerika al een dikke hit te zijn. Bij de omschrijving ervan dacht ik ook gelijk, yes dit is iets voor mij! Een doosje vol kwam mijn kant op en ik weet nog niet helemaal wat ik ervan vind. Het is helder met een lichte citroen smaak, een vleugje alcohol en koolzuur. Weinig calorieën, 78 per heel blikje van 33ml.

Ik heb pas één blikje op en mijn oordeel heb ik nog niet helemaal klaar. Het is ergens ook een tikkie bitter vind ik en het doet mij denken aan een gin tonic waarin net iets mist. Ik schrijf deze Kever Hard Seltzer zeker nog niet af maar zoals je leest ben ik ook nog niet laaiend enthousiast. Ik denk trouwens dat je het perfect kunt gebruiken om  een licht/frisse cocktail mee te maken.

Citroen drankjes

Meneer Hap

Een heleboel restaurants zijn afgelopen maanden gaan bezorgen. Zo kreeg ik een mailtje van Meneer Hap. Niet ver van mijn huis is een daktuin waar je lekker kunt zitten met een drankje en een lekkere hapje/maaltijd. In de tijd dat alles dicht was zijn ze begonnen met het bezorgen van maaltijden. Of ik daar wat van wilde uitproberen? Natuurlijk! Ik liet mij verrassen en er werden twee maaltijden bezorgd. 

Meneer hap salade

Een salade met geroosterde pompoen, bulgur, kikkererwten en aubergine met een lekkere schep hummus. Dit was zo verschrikkelijk smaakvol en lekker! Na 1 hap wil je gelijk meer en vraag je je af hoe ze die pompoen zo lekker op smaak hebben gekregen. 

Meneer hap pasta

Maar ook: een pasta bolgonaise. Sorry mam, maar dit is echt de lekkerste die ik ooit gegeten heb. Daarbij gezegd dat ik het zelden eet. Maar wederom, wat een smaakbom. Ik heb echt gigantisch zitten smullen. Meneer Hap is nu even op vakantie maar van 13 augustus kun je weer bestellen en ga ik dat zeker doen! Hopelijk staan deze gerechten nog op het menu en voor jou hoop ik dat je in Leiden woont 🙂

Arte & Zayne thee

Het is alweer een tijd geleden dat ik deze thee ontving. Super mooie en sjieke verpakking! Eerst ontving ik de zwarte thee met kokos en ananas omdat ik had aangeven niet erg fan te zijn van groene- of rooibos thee. Hij smaakt  lekker tropisch maar ik was niet gelijk hooked. Ze stuurde daarna nog een verrassing blik op met Lemon Lime thee. Ondanks het groene thee is vind ik deze lekkerder! Ook een toppertje voor een ijsthee. De blikjes komen in een mooi doosje, dus mocht je nog een kado nodig hebben voor een thee liefhebber is dit wellicht een tip!

Thee van arte&

Gigi groente & fruit ijsjes

Deze ijsjes heb ik bij veel van mijn foodblog collega’s voorbij zien komen. Dat samen met alleen maar lovende woorden. Ik kan niet anders dan dat bevestigen. De structuur is geweldig en doet niet af aan romig ijs. De ijsjes zijn 100% plantaardig en er zit ook wat groente in. Na lang twijfelen heb ik de roze als favoriet bestempeld, op de hielen gevolgd door de gele. De oranje; niet helemaal mijn ding. Het smaak echt 100% naar zo’n gezond sap shotje. Ik weet pas sinds kort gember te waarderen maar samen met de wortel vind ik ze een beetje te. Totaal een kwestie van smaak dus. In de andere twee smaken proef ik trouwen niets terug van de groente.

Gigi ijsjes

Homemade granola van Leanne’s Bakery

Ik kreeg een DM van Leanne of ik haar zelfgebakken granola wilde proeven. Nou granola gaat altijd heel rap op bij mij! Ik snap de portie aanduiding ook nooit. Als het bijvoorbeeld ‘goed voor 10 porties’ op staat maak ik daar al automatisch 6 van. Hmmm! Leanne heb ik eens ontmoet bij een event al jaren geleden, sindsdien volgen we elkaar. 

Hoogstpersoonlijk kwam ze een tas vol met 3 smaken granola brengen. Koffie, kaneel en kokos(vegan). Alledrie vind ik ze heerlijk maar de koffie was favoriet. Het is een granola die niet extreem krokant is maar wel crunchy en ook een beetje sticky waardoor er van die grote brokken uit het zakje zo in de yoghurt vallen. Er zitten ook véél hele noten in. Ik ben fan! Sinds vorige week heeft ze ook een webshop: leannesbakery.nl

Homemade granola Leanne

Van der Meulen Dippers

Ik kreeg twee zakken van deze nieuwe Dippers opgestuurd. Naturel maar ook een zakje met knoflooksmaak vergezelt met een bakje Heks’nkaas. De Dippers hebben een fijn formaat en zijn lekker dun en krokant. De knoflook variant was mijn favoriet! Daar maakte ik deze hartige cheesecakejes mee.

van der Meulen dippers

Back To The Roots kookboek 

Een boek gemaakt door een groepje studenten uit Leiden. In het boek kun je heerlijke recepten en mooie verhalen lezen van over de hele wereld. Leuk en interessant om te lezen en het uitproberen van een recept wil ik zeker nog doen!

“In Back to the Roots doen de verschillende culturen die in Nederland vertegenwoordigd zijn hun verhaal. Iedere cultuur heeft kenmerkende muziek, dans en gerechten. Door deze passie te combineren willen we de culturen verbinden.

Dompel jezelf onder in de culturen en doe kennis op door de gerechten zelf te maken en de interviews te lezen. Doormiddel van QR-codes te scannen luister je gemakkeljk naar de bijbehorende muziek.” 

Mocht je meer willen weten en lezen over dit boek kun je hier terecht: backtotheroots2020.nl

Back to the roots kookboek

Tony’s uitdeel zak

Het feit dat ik een stock foto gebruik hiervoor zegt genoeg denk ik. Toen de zak eenmaal open was escaleerde de boel en voor ik het wist was de zak leeg. Deze mini Tony’s bestaan al een tijdje maar dit was vooral voor de horeca etc. Maar nu kun je deze zakken ook vinden in de supermarkt. 

Tony's uitdeel zak

Zo, dat was hem weer voor nu! Ook al staan de pakketjes nu op een laag pitje vanwege de zomer komt er ergens in het najaar vast weer een foodpost aan, deel 8 alweer!

Liefs,
Eefje

Food post
Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
geef een reactie
Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

3 x Plantaardige borrel boter

volgend bericht

6 x IJskoffie + tips en variaties

meest gelezen
66.413x bekeken

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
56.300x bekeken

Kersen kruimel cheesecake

Kersen kruimel cheesecake
40.785x bekeken

Super snelle pasta met tomaat en burrata

Super snelle pasta met tomaat en burrata
23.654x bekeken

Frambozen kruimel cheesecake met witte chocolade

Frambozen kruimel cheesecake met witte chocolade
Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Vega maaltijd recepten
Maaltijden Recepten

Vegetarische lasagne met 4 soorten groente

680CB9CD-005F-4D6F-A513-A431BE478FA7-scaled
Maaltijden Recepten

Patatje paddenstoelenstoof (vega)

IMG_0256-1536x1024
Maaltijden Recepten

Gebakken gnocchi met doperwtensaus en feta

4719DE2A-8E69-415F-A573-6BEDC3A5FA5F
Maaltijden Recepten

Pasta met linzen-tomatensaus, spinazie en feta

DB15DCFB-0503-4316-A38D-E8B4B527B4A5-scaled
Recepten Salades

Spinaziesalade met falafel en feta

IMG_6840-1536x1024
Dit vind je misschien ook leuk
Foodpost #6 - Gimber drink, thee, pannenkoeken en meer!
Foodpost

Foodpost #6 – Gimber drink, thee, pannenkoeken en meer!

5 min leestijd
28 januari 2020
Foodpost #3 - Bakmixen, likeur, ijs en meer!
Foodpost

Foodpost #3 – Bakmixen, likeur, ijs en meer!

7 min leestijd
12 juli 2019
Foodpost #2 - chocoladerepen, Ben & Jerry's, Paasmuesli en meer!
Foodpost

Foodpost #2 – chocoladerepen, Ben & Jerry’s, Paasmuesli en meer!

2 min leestijd
31 maart 2019
Foodpost #1 - ketchup kaviaar en bakmixen
Foodpost

Foodpost #1 – ketchup kaviaar, bakmixen en meer!

5 min leestijd
6 februari 2019
Foodpost #5 - Knoppers, Boska, Bonduelle, ijs en meer!
Foodpost

Foodpost #5 – Knoppers, Boska, Bonduelle, ijs en meer!

5 min leestijd
25 november 2019
Foodpost #4 - Pindakaas, bakmixen, pizzasaus en meer!
Foodpost

Foodpost #4 – Pindakaas, bakmixen, pizzasaus en meer!

4 min leestijd
16 oktober 2019

eefsfood

• bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
• altijd eerlijk, tikkie perfectionistisch & enthousiast
• zakelijk? eef@highrollersagency.com | geen dm

Eefje | EEFSFOOD.NL
DE EEFSFOODCLUB DEUREN ZIJN WEER OPEN!🎂
⠀⠀⠀
Jaaahaaa, het is eindelijk zover!🎉 Je kunt je weer inschrijven voor een nieuwe ronde van Eefsfoodclub. Hét online platform waar je als thuisbakker je skills naar een hoger niveau tilt🧁 Voor 4 maanden lang krijg je elke week een instructievideo binnen een bepaald thema, zoals: ‘decoreren’, ‘frosting’, ’taart’ en 'cakes'. En omdat je dan lekker de smaak te pakken hebt, krijg je er van mij nog een 5de bonusmaand bij!🎁
⠀⠀⠀
VROEGE VOGEL?
Voor de eerste aanmelders heb ik iets super leuks! Je ontvangt namelijk een heel erg nuttig en tof brievenbuspakketje met handige bakproducten t.w.v. €39,95📮 De Eefsfoodmail abonnees hebben al een dag voorsprong gehad, maar er zijn nog wat vroege vogel plekken beschikbaar. Wacht dus niet te lang!
⠀⠀⠀
Op eefsfood.nl/club (link in bio) lees je alles over de inhoud van Eefsfoodclub. Zie ik jou binnenkort in de club?🪩Ik hoop het!💃🏻Tag jij nog iemand die dit niet mag missen? Dank je❤️
⠀⠀⠀
Liefs,
Eefje
⠀⠀⠀
#eefsfoodclub #bakskills #eefsfood #cupcakes #taart #stapeltaart #opspuiten #botercreme #onlineprogramma  #decoreren #beterlerenbakker #decorerenkunjeleren
MAKKELIJK PECAN-ROZIJNENBROOD🍞 ⠀⠀⠀ Van na MAKKELIJK PECAN-ROZIJNENBROOD🍞
⠀⠀⠀
Van nature ben ik niet bepaald een broodbakker, super saai! Maar op deze extreem makkelijke manier doe ik het weleens. Roeren, wachten en bakken is het enige dat je hoeft te doen🔥 Dat klinkt goed toch? Ik deelde al eens een hartige variant met rozemarijn, olijven en tomaat. Vandaag een zoete variant met pecannoten en rozijnen👇🏻
⠀⠀⠀
Dit heb je nodig:
➡️450 gram patentbloem
➡️400 ml lauwwarm water
➡️1 el kristalsuiker
➡️1 zakje gist (7 gram)
➡️8 gram zout
➡️175 gram rozijnen
➡️100 gram pecannoten, grof gehakt
➡️Voor het afbakken van het brood is een gietijzeren (brood)pan het best, maar het kan ook in een cakeblik (vermoedelijk wordt ie iets minder krokant dan)
⠀⠀⠀
Meng de eerste 5 ingrediënten door elkaar in een kom tot een slap deeg. Dek af en zet ‘warm’ weg voor een uur. Ik doe dat in een oven van 30 graden. Kan ook op of bij de verwarming die aanstaat of in de gootsteen met warm water erin. Zet nu ook de rozijnen te wellen in koud water.
⠀⠀⠀
Na een uur giet je de rozijnen af, spoel je ze om en maak je ze droog met een theedoek. Voeg samen met de noten aan het gerezen deeg toe en roer door. Zet nog eens 30 minuten warm. Ergens anders dan de oven, want deze zet je nu op 230 graden hete lucht. Als je iets van gietijzer gebruikt zet je dit gelijk in de oven om mee te verwarmen👌🏻
⠀⠀⠀
Als de oven eenmaal heet is doe je het deeg in de pan/vorm (waar nodig met bakpapier erin). Bak het brood 20 minuten en haal dan de deksel er vanaf. Bak nog eens 10 minuten zodat het brood wat meer kleur krijgt. Haal gelijk uit de vorm en laat een beetje afkoelen. Vers het allerlekkerste met roomboter en kaas🤤 Wist jij dat je zo makkelijk een brood kon bakken?
⠀⠀⠀
Ik zou het echt een keer proberen als ik jou was. De basis is prima en je kunt eraan toevoegen wat je wil, een hartige variant is ook héél erg aan te raden. Sla je ‘m op?✅ Veel bakplezier en eet smakelijk👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
#eefsfood #zelfbroodbakken #nokneadbread #pecannoten #rozijnen #brood #rozijnenbrood #instarecept #gist #bloem #broodvoorluiemensen #makingofreel #roomboter #kaas
KNAPPERIGE KAAS KRIELTJES🧀🥔 ⠀⠀⠀ Dit is KNAPPERIGE KAAS KRIELTJES🧀🥔
⠀⠀⠀
Dit is echt zó zó hemels🤤 De kans is groot dat je dit al eens voorbij hebt zien komen hier op the gram💛 Zelf heb ik het al talloze keren gezien en vorige week probeerde ik het👩🏻‍🍳 Mega lekker, maar nog niet perfect. Vandaag ging het in de herkansing en daar ben je nu naar aan het kijken🎥
⠀⠀⠀
DIT HEB JE NODIG:
➡️500 gram vastkokende krieltjes met schil
➡️50 gram fijn geraspte parmezaan
➡️25 gram fijn geraspte belegen kaas
➡️2 el olijfolie
➡️1 tl grove mosterd
➡️1 dikke teen knoflook, geraspt
➡️1/2 tl fijngehakte verse rozemarijn
➡️1/4 tl zout
➡️1/4 tl peper
➡️1/4 tl paprikapoeder
KNOFLOOKSAUS:
➡️2 flinke el mayonaise
➡️2 flinke el dikke yoghurt
➡️1 tl grove mosterd
➡️Peper & zout naar smaak
➡️Teentje geraspte knoflook
➡️Verse bieslook
⠀⠀⠀
ZO MAAK JE HET!
👉🏻Neem een bakplaat bekleed met bakpapier. Strooi hier de kaas op.
⠀⠀⠀
👉🏻Maak de krieltjes schoon, halveer ze in de lengte en marineer met de smaakmakers.
⠀⠀⠀
👉🏻Leg de krieltjes op de kaas. Bak voor 35-40 minuten in een oven van 200 graden. Ik deed eerst 20 minuten op hete lucht en daarna 15 minuten convectie stand🔥 Let vooral op de kleur👌🏻
⠀⠀⠀
👉🏻Het sausje maak je door alles hiervoor door elkaar te roeren. Dippen maar en GENIET!
⠀⠀⠀
Sla je het respect op?✅ Fijn weekend😘
⠀⠀⠀
#eefsfood #instarecept #aardappels #krieltjes #kaas #belegenkaas #parmezaan #yoghurt #mayonaise #hartig #knapperig #sidedish #foodienl #recept #cheese #potatos #crispy #foodblog #makingofreel
HARTIGE WAFELS MET TOMAAT & BURRATA🍅 ⠀⠀⠀ HARTIGE WAFELS MET TOMAAT & BURRATA🍅
⠀⠀⠀
Dit is echt heerlijk! Leuk om mee te lunchen, maar je kunt er ook kleine wafels van maken zodat het een borrelhapje zou kunnen zijn👌🏻 Multifunctioneel dus!
⠀⠀⠀
adv - Wat een feest was het weer om met een kookeiland te filmen🎥 Deze compleet marmeren keuken is echt te gek! Bij @velthuizenkeukens in Woudenberg kun je volop inspiratie opdoen. Je kunt op de bonnefooi langs, of een afspraak maken via de site💻
⠀⠀⠀
Dit heb je nodig voor 4 wafels:
➡️110 gram patentbloem (fijn tarwemeel)
➡️85 ml karnemelk
➡️1 middelgroot ei
➡️1 middelgrote ui, fijn gesnipperd
➡️50 gram geraspte kaas
➡️1 tl baking soda
➡️1 el olijfolie
➡️1 tl Italiaanse kruiden
➡️mespuntje zout
⠀⠀⠀
Voor de toppings en bereidingswijze verwijs ik je graag naar velthuizenkeukens.nl. In de menubalk vind je ‘recepten’ en als je daarop klikt staat dit recept bovenaan. Eet smakelijk alvast! Sla jij dit recept op? Zo heb je het makkelijk bij de hand✅
⠀⠀⠀
Veel bakplezier👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
#eefsfood #velthuizenkeukens #hartigewafels #burrata #pesto #tomaat #kaas #uien #lunch #borrelhapje #makingofreel #italiaansekruiden #wafelijzer #keukeninspiratie #basilicum #lekkerrecept
DE LEKKERSTE BLUEBERRY MUFFINS EVER😍 ⠀⠀⠀ DE LEKKERSTE BLUEBERRY MUFFINS EVER😍
⠀⠀⠀
Ik smijt niet zo snel met dat soort titels, dus als ik het doe kun je er wel vanuit gaan dat het écht goed is💯 Ik kon niet stoppen met eten en dat is voor mij het ultieme teken van een toprecept!🧁 Ontzettend smeuïg maar ook makkelijk en snel om te maken👩🏻‍🍳 Bak je mee??
⠀⠀⠀
Voor ongveer 10 muffins heb je nodig:
➡️210 gram zelfrijzend bakmeel
➡️150 gram kristalsuiker
➡️2 middelgrote eieren
➡️95 gram volvette Griekse yoghurt
➡️85 ml zonnebloemolie
➡️1/2 tl zout
➡️130 gram (diepvries) blauwe bessen
➡️Rasp van een kleine citroen
➡️1/2 tl baking soda
➡️1 tl vanille extract
⠀⠀⠀
Doe de suiker en zonnebloemolie in een kom. Voeg hier het zout en de vanille aan toe en roer door.
⠀⠀⠀
Voeg dan de Griekse yoghurt, eieren en citroenrasp toe. Roer ook dit door elkaar. Voeg dan het zelfrijzend bakmeel en de baking soda toe. Roer tot een beslag. Voeg de blauwe bessen toe en spatel deze er doorheen.
⠀⠀⠀
Verdeel het beslag over 10 vormpjes, dit gaat het makkelijkst met een ijsschep. Voor een klein beetje crunch strooi je er nog wat kokosbloesem- of rietsuiker op. Bak de muffins voor 22 minuten op 190 graden convectie stand🔥 Vers het allerallerlekkerst🤤 Eet smakelijk en veel bakplezier🙌🏻
⠀⠀⠀
Normaal vraag ik of je het recept niet vergeet op te slaan, maar nu wil ik eigenlijk zeggen; dit recept ‘MOET’ je echt opslaan✅ Zó lekker!! Thank me later😃
⠀⠀⠀
Op eefsfood.nl vind je nog veel meer lekkere (bak)recepten✨
⠀⠀⠀
#eefsfood #muffins #instarecept #zondagbakdag #heelhollandbakt #blueberrymuffins #citroenrasp #griekseyoghurt #foodienl #makingofreel #timelaps #cake #luchtig #smeuig #blauwebessen #blueberries #fruit #zoetrecept
TOMATEN-FETA PASTA MET PIT🌶️ ⠀⠀⠀ Wie ke TOMATEN-FETA PASTA MET PIT🌶️
⠀⠀⠀
Wie kent ‘m niet?! Één van de weinige foodtrends die ik 120% snap. Echt heerlijk vind ik het! Ik volg nooit een recept en doe altijd maar wat👩🏻‍🍳 Maar dit keer heb ik onthouden wat erin ging om het met jou te delen❤️
⠀⠀⠀
Voor 1 flink portie heb je nodig:
➡️250 gram cherry tomaatjes, gehalveerd*
➡️100 gram tagliatelle, of andere pasta
➡️100 gram feta
➡️2 tenen knoflook, in plakjes
➡️1 middelgrote ui in halve ringen
➡️10 kalamata olijven, gehalveerd
➡️1 tl gedroogde oregano
➡️1/2 tl chili flakes*
➡️1/2 tl (gerookt) paprikapoeder
➡️1 tl suiker (optioneel)*
➡️50 ml kookvocht van de pasta
➡️Peper & zout
➡️Verse peterselie
➡️Olijfolie
⠀⠀⠀
Doe alle smaakmakers (zie video) in de pan en zet deze in een oven van 200 graden. Haal na 10 minuten de deksel eraf en zet de oven op 220 graden. Rooster intussen de pijnboompitten.
⠀⠀⠀
Kook de pasta volgens de verpakking. Haal tijdens het koken ongeveer 50 ml kookvocht uit de pan en voeg deze 5 minuten voor het einde toe aan de pan in de oven. Haal deze er na 30 minuten uit, voeg de peterselie en olijven toe. Roer door, voeg de afgegoten pasta toe en roer nogmaals. Schep in een diep bord en maak af met de pijnboompitten en nog wat peterselie. EET SMAKELIJK😍
⠀⠀⠀
👉🏻Hou je niet zo van pit? Gebruik dan de helft of nog minder chili flakes. Dit gerecht is best hoog in zuur, ik hou daarvan maar je kunt altijd een beetje suiker toevoegen om het te compenseren. Ligt ook een beetje aan de soort tomaten (welke ik volledig vergeten ben te halveren in de video)🍅*
⠀⠀⠀
barter - Deze prachtige gietijzeren pannen heb ik gekregen van @lecreusetnederland 💙 Ter ere van deze gloednieuwe blauwe kleur ‘azure’ die nu in het assortiment te vinden is. Wat vind jij ervan?🔥
⠀⠀⠀
#eefsfood #LeCreusetAzure #fetapasta #instarecept #watetenwevandaag #spicy #pasta #braadpan #LeCreuset #feta #pijnboompitten #makingofreel #tagliatelle #ui #knoflook #peterselie #oregano
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
Nieuwste recepten
17 maart 2023

De allerlekkerste blueberry muffins

De allerlekkerste blueberry muffins
24 februari 2023

Bieten orzo met feta en walnoten

Bieten orzo met feta en walnoten
12 februari 2023

Boterkoek met macadamia & witte chocolade

Boterkoek met macadamia & witte chocolade
8 februari 2023

Truffel orzo met gebakken paddenstoelen

Truffel orzo met gebakken paddenstoelen
6 februari 2023

Pistache ijstaart met kletskop & frambozen

Pistache ijstaart met kletskop & frambozen
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord