• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
Drankjes IJs Recepten

6 x IJskoffie + tips en variaties

Eefje
7 reacties
6 augustus 2020
6 x IJskoffie + tips en variaties

Ijskoffie overzicht vooraf

IJskoffie, het is hot en happening. Ik denk niet meer dat we van een hype kunnen spreken. Het hoort er gewoon bij nu! In mijn Instagram stories deel vaak het eindresultaat of de making of. Daar komen vaak vragen over. Hoe vaak ik ook deel welk melk of koffie ik gebruik, die vraag wordt telkens weer gesteld. Natuurlijk vind ik dat helemaal niet erg maar het heeft er wel voor gezorgd dat ik dit artikel nu aan het typen ben. Hier kan ik voortaan iedereen naar doorverwijzen. IJskoffie maken is geen hogere wiskunde! Ik doe het in ieder geval altijd op gevoel en ik deel nu mijn tips met je!

Zelf drink ik ijskoffie in echt alle mogelijke verschillen. Soms begint mijn dag met een espresso ‘on the rocks’, of ik neem nog voor mijn ontbijt een lekkere iced cappuccino of ik heb ‘s middags zin in iets kouds en lekkers en dan pak ik meestal meer uit. Een lekkere gemaakte ijskoffie kan ook prima als toetje dienen vind ik! In dit artikel ga ik je al mijn tips en opties geven voor ijskoffie!

Mijn eerste ervaringen met ijskoffie zijn die van Hema. Als tiener dronk ik dat weleens en heel veel koffiesmaak zat daar ook niet aan (daarom vond ik het ook lekker). Ik nam altijd met kaneelsiroop en ze werden gemaakt met melk, ijsblokjes een een zakje poeder. Wat dat poeder precies was, geen idee.. Lekker was het wel!

Ijskoffie siroop gieten

Melk

In de meeste ijskoffies zit wel iets van melk. Je kunt echt alle melk gebruiken die je zelf lekker vindt! Er is geen goed of fout. Gewone koemelk is iets wat ik al tijden niet meer koop en ik ga eigenlijk altijd voorn een plantaardige melk. Deze keuze is natuurlijk aan jou. Plantaardige melk vind ik echt iets toevoegen aan smaak. Mijn absolute favorieten zijn Oatly havermelk (grijs pak en te vinden bij de houdbare melk), creamy almond van Alpro (in plastic flessen in het koelschap) en mijn laatste en meest favoriete ontdekking is de ongezoete kokosmelk van AH merk (blauw pak, te vinden onderin het koelschap). 

De ene melk is de andere niet. Zo schuimen ze lang niet allemaal goed op. Probeer altijd een ‘barista style’ te kopen deze zijn daarvoor gemaakt. Zelf vind ik wel dat je verschil hebt tussen melk dat gewoon echt niet schuimt. melk dat het toch een beetje pakt en melk wat mega fluffy schuim wordt. Dit is natuurlijk alleen van belang als je graag (iced) cappuccino drinkt 

IJskoffie melk opties

IJs

IJsblokjes, gecrusht ijs of (vanille) schepijs. Noem het lui, maar ik vind het gewoon handig dus ik heb meestel wel zo’n zak supermarkt ijsklontjes liggen. Nog een extra tip. Ik had laatst een klein beetje bietensap nodig en daarvoor moest ik een hele liter kopen. De rest heb ik in ijsblok zakjes gedaan. Aangezien beetroot lattes etc helemaal hip zijn kun je dat ook doortrekken in je ijskoffie. 1 Bieten ijsblokje is al genoeg voor een leuk effect! Ik ben er zelf niet dol op de smaak van biet. Maar 1 ijsblokjes kan ik wel hebben haha! 

ijskoffie bieten ijsblokjes

Siroop

Hiermee maak je je ijskoffie natuurlijk tot echt iets lekkers! Mijn drie favoriete siropen zijn karamel (maakt niet zoveel uit welk melk), kaneel (van Douwe Egberts, te koop in de supermarkt) en roasted hazelnut van Monin (alleen nog maar gevonden bij Sligro). Die laatste is geweldig! Dat geroosterde geeft echt een andere smaak ervaring dan wanneer je ‘gewoon’ hazelnoot neemt. 

Wil je een echt goede koffie slush/frappuccino maken dan is het gebruik van siroop noodzakelijk. Door de suiker wordt het smooth. Je wil niet weten hoeveel liter suiker siroop ik in de frappuccino blenders heb staan pompen in mijn Starbucks tijd.

Als je geen siroop hebt en het is een beetje een ‘legaal’ tijdstip, raadpleeg dan de drankkast waar misschien nog wel een lekkere likeurtje als Baileys, Kalua, Likeur 43 of Tia Maria in staat. 

IJskoffie siroop opties

Koffie

Wat koffie betreft ben ik niet heel merk vast. Ik maak mijn ijskoffie wel meestal met een ‘verse’ espresso uit mijn Nespresso machine. Maar ik zet ook weleens koffie met mijn percolator en als je dat niet hebt kun je desnoods ook oploskoffie gebruiken. 

Ik heb wel voorkeur voor waar een koffieboon vandaan komt. Koffie dat uit Afrika en omgeving komt is altijd wat zuurder/frisser. Daar hou ik minder van. Koffiebonen afkomstig uit Zuid Amerika zijn over het algemeen iets zachter en hebben sneller een cacao/noot achtige smaak. Ik ben dus niet per se fan van een bepaald koffiemerk en dan een bepaalde koffie soort maar waar de boon vandaan komt kijk ik altijd wel naar. Dit kan ook weer een wereld van verschil zijn of je hem warm of koud drinkt. Dat is echt persoonlijke voorkeur dus. 

Ijskoffie koffies

Tools

Om de verschillende ijskoffies te maken kun je ook verschillende tools nodig hebben. Zoals een blender/keukenmachine (gebruik dan wel echt een kwalitatief sterke die ijsklontjes aankan) of melkschuimer. Melkschuimers heb je in verschillende uitvoeringen. Ik heb een kannetje die zelf warmt, het is een Silvercrest van Lidl en ik ben er al jaren blij mee. Onlangs heb ik ook een handschuimer op batterijen gekocht. Deze heb ik (merkloos) bij blokker vandaan voor 6 euro. Fijn ding en ook stukken mooier dan zo’n plastic uitvoering. Ik hoop dat ie lang mee gaat want ik vind het fijn. Je kunt elke hoeveelheid melk opschuimen hiermee. In een kannetje moet je toch vaak tot het streepje schenken voor goed schuim en vind ik het soms teveel.

IJskoffie melkschuimer

Iced latte

Laten we eenvoudig beginnen. Een iced latte is niet meer dan melk, ijsblokjes, koffie en optioneel wat siroop. Ik doe om te beginnen een handje ijsblokjes in mijn glas en vul dit vervolgens 3/4de met melk. Dan zet ik het glas onder mijn Nespresso en laat ik er een espresso of lungo op lopen (voor de foto is het andersom mooier om te doen haha). Ik drink de iced latte vaak ‘gemarmerd’ op. De ene slok is dan sterker qua koffie en de andere slok is lekker romig door bijvoorbeeld de kokosmelk. De meeste mensen zie ik het altijd door elkaar roeren, dat kan uiteraard ook.

Ijskoffie iced latte

Espresso on the rocks

Dit is natuurlijk het meest simpele ooit! Pak een klein glas en doe hier ijs in. Dit kan een handje gecrusht ijs zijn of 3 a 4 ijsblokjes. Je espresso moet er goed koud van worden maar je wil ook niet meteen een waterige bende bedoeling. Zet het glas onder je machine voor een espresso (ik doe ook weleens een lungo). Wals het ijs rond door het glas en je espresso on the rocks is klaar om te drinken. 

Op deze manier kun je ook een grote hoeveelheid maken met meer ijs en meer koffie. Gebruik dan een groter glas en vul deze voor 3 kwart met ijs. Neem een kop filterkoffie (percolator of French Press kan ook) en giet dit over het ijs. Roer en laat even staan. Zo maak je een iced americano.

Close up ijskoffie espresso

Koffie slush

Van alle ijskoffies is deze het meeste werk. Onlangs maakte ik een lekkere en vertel je nu even wat ik daarvoor heb gebruik:
• dubbele espresso (afgekoeld)
• 200 ml (haver)melk, ingevroren als ijsblokjes
• 2 el roasted hazelnut siroop (van Monin)
• 20 gram cookies and cream proteïne poeder
• scheutje water
• nougatine crunch als topping
Knikker alles bij elkaar in een sterke blender of keukenmachine. Laat draaien voor een minuut of 3. Inschenken en genieten maar.

Je kunt hier ook weer alle kanten mee op. Als maar een deel (de helft) goed bevroren is, zoals in dit geval de melk. Ik gebruikte wat proteïne poeder om het iets luchtiger te maken. Het geeft ook wat smaak maar is absoluut geen must voor een lekkere koffie slush. Hier kun je dus ook weer variëren met de soorten melk en siroop. Om echt helemaal wild te gaan klop je verse slagroom op als finishing touch en maak je het helemaal af met lekker (chocolade) sprinkler. Dan heb je gelijk een hele maaltijd zo vullend is dat! 

Ijskoffie koffie slush

Affogato

Italiaanse eenvoud, niets meer niet minder. Neem twee bollen roomijs en giet hier een sterke espresso op. Ik kreeg een keer deze Baked Alaska Ben & Jerry’s opgestuurd en die vond ik niet zo heel lekker. Maar als ijs voor in een affogato was het echt top. Ik vind het ook heel lekker kaneel- of hazelnoot ijs te gebruiken hiervoor.

Foodpost #3 - Bakmixen, likeur, ijs en meer!

Iced cappuccino 

Veel melkschuimers kunnen ook melk koud opschuimen. Dit is een functie niet niet altijd uitbundig op je melkschuimer vermeld staat maar welzeker aanwezig is. Vaak activeer je het door lang of dubbel op de knop te drukken. Bij mijn melkschuimer springt het rode lampje dan op blauw. Het hangt wel helemaal af van welke melk je gebruikt of het ook daadwerkelijk goed schuimt. Maar mocht je zo’n hand schuimer hebben werk dat ook top hiervoor. Schenk de koude melk in een glas en zet de schuimer erin tot je een lekkere schuimlaag hebt. Doe de ijsblokjes erbij en schenk de koffie/espresso erop.

Dalgona koffie

De hype van afgelopen half jaar! Ik moet zeggen hij heeft mij ook verrast en ik drink ‘m regelmatig. Het koffie schuim maak je met oploskoffie, suiker en heet water. Gebruik gelijke delen dus 1:1:1, dan kun je zoveel maken als je wil. Gebruik hiervoor een handmixer of een staafmixer met een garde erop. Zelfs met het hand schuimertje kom je een eind, alleen krijg ik het er niet totaal mee stijf geklopt. Vul een glas met melk en een handje ijs, schep hier vervolgens het dalgona schuim op. Wil je zien hoe je dat doet? Ik was onlangs op tv met een item waarin ik je precies laat zien hoe je dalgona koffie maakt. Benieuwd? Klik dan HIER.

Dalgona ijskoffie

Er zijn absoluut nog meer opties maar dit zijn alle tips en opties die ik met je weer delen. Ik deel weinig verhoudingen omdat je gewoon zelf moet vinden wat je het lekkerste vindt. De ene houdt van sterk en de ander helemaal niet. Aan de hand van de foto’s kun je de hoeveelheden misschien een beetje inschatten. De kans is groot dat ik in de loop van de tijd nog wat dingetjes toevoeg aan dit artikel. Om af te sluiten zijn hier zijn nog een aantal ijskoffie recepten:

Kokos-karamel ijskoffie 
Kaneel ijskoffie

Heb jij nog een gouden ijskoffie tip? Deel deze vooral hieronder zodat iedereen er iets aan heeft!

Liefs,
Eefje

Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
7 reacties
  1. Annemiek

    6 augustus 2020 18:39

    Mooi blog, ik ga eens kijken wat ik in Frankrijk kan kopen en er mee experimenteren. Het is warm hier en koude koffie gaat er wel in.

    Beantwoord
  2. Lieke

    12 augustus 2020 20:28

    Prachtige foto’s en leuke uitleg!

    Beantwoord
    1. Eefje

      12 augustus 2020 21:10

      Dankjewel Lieke, leuk om te lezen😊

      Beantwoord
  3. Annemiek

    13 augustus 2020 11:29

    Wat een mooie foto’s in deze blogpost! Mijn favoriet blijft toch een iced latte met Oatly havermelk maar heel af en toe heb ik ook wel zin in zo’n slechte caramel frappucinno van de Starbucks haha

    Beantwoord
    1. Eefje

      13 augustus 2020 16:16

      Wat leuk om te horen, dankjewel Annemiek! Is inderdaad leuk om af en toe eens uit te pakken maar een ‘gewone’ iced latte is hier ook favoriet.

      Beantwoord
  4. Denise

    14 augustus 2020 13:14

    Wow, ik wil je heel graag bedanken want kom er nu pas achter dat mijn melkopschuimer ook gewoon koud schuimt! Met heerlijke iced cappuccino’s to gevolg, mjam! Echt een superleuk artikel 🙂 Groetjes van een mede oud-Starbucks barista (inderdaad de liteeers suikersiroop en frappuccino’s nog goed in het geheugen)

    Beantwoord
    1. Eefje

      14 augustus 2020 19:28

      Hahaha wat leuk om te lezen. Zowel dat je je melkschuimer skills hebt uitgebreid en dat je bij Starbucks hebt gewerkt! Graag gedaan en dank voor de complimenten😃

      Beantwoord
Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Foodpost #7 – IJsjes, granola, thee en meer!

volgend bericht

Gegrilde aubergine van de barbecue

meest gelezen
58.892x bekeken

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
41.986x bekeken

Kersen kruimel cheesecake

Kersen kruimel cheesecake
37.187x bekeken

Super snelle pasta met tomaat en burrata

Super snelle pasta met tomaat en burrata
19.688x bekeken

Tiramisu shortbread bars

Tiramisu shortbread bars
Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Vega maaltijd recepten
Maaltijden Recepten

Vegetarische lasagne met 4 soorten groente

680CB9CD-005F-4D6F-A513-A431BE478FA7-scaled
Maaltijden Recepten

Patatje paddenstoelenstoof (vega)

IMG_0256-1536x1024
Maaltijden Recepten

Gebakken gnocchi met doperwtensaus en feta

4719DE2A-8E69-415F-A573-6BEDC3A5FA5F
Maaltijden Recepten

Pasta met linzen-tomatensaus, spinazie en feta

DB15DCFB-0503-4316-A38D-E8B4B527B4A5-scaled
Recepten Salades

Spinaziesalade met falafel en feta

IMG_6840-1536x1024
Dit vind je misschien ook leuk
Red velvet taart
Bakrecepten Recepten Taart

Red velvet taart

2 min leestijd
18 augustus 2015
Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
Bakrecepten Recepten Taart

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

1 min leestijd
5 april 2020
Tiramisu shortbread bars
Koekjes Recepten

Tiramisu shortbread bars

4 min leestijd
2 december 2020
Lemon meringue room taart
Bakrecepten Recepten

Lemon meringue room taart

1 min leestijd
28 maart 2020
Karamel-pecan shortbread
Bakrecepten Koekjes Recepten

Karamel-pecan shortbread

1 min leestijd
18 december 2016
Botercrème EEFSFOOD
Recepten Smeersels, dips & sausjes

Zelf maken: witte chocolade botercrème

1 min leestijd
17 februari 2017

eefsfood

• bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
• altijd eerlijk, tikkie perfectionistisch & enthousiast
• zakelijk? eef@highrollersagency.com | geen dm

Eefje | EEFSFOOD.NL
GODDELIJKE BANOFFEE TAART🍌 ⠀⠀⠀ Onlangs wa GODDELIJKE BANOFFEE TAART🍌
⠀⠀⠀
Onlangs was ik in een heel leuk zaakje waar ze allemaal heerlijke taarten hadden staan🎂 Ik nam heel standaard, net als de rest, appeltaart. Na de ‘lekker eensgezind’ opmerking dacht ik ja; wat maak ik weer een afgezaagde keus🍎 Ik switchte naar een punt banoffee taart. En dat bleek een goede, wát lekker!🤤 Het inspireerde mij om er zelf ook eentje te maken. En die is goddelijk gelukt kan ik je vertellen en machtig, dat ook! Dit heb je nodig voor 8-10 personen:
⠀⠀⠀
Bodem:
➡️300 gram Digestives
➡️125 gram roomboter
➡️1 el Ceylon kaneel
➡️Snufje zout
Vulling:
➡️1 blikje gecondenseerde melk
➡️2 bananen, in plakjes
➡️350 ml slagroom
➡️30 gram kristalsuiker
➡️1/2 el vanillepasta
➡️1 zakje klopfix (optioneel)
Topping:
➡️(70%) pure chocoladereep
⠀⠀⠀
🎂Maal de koekjes fijn en meng met de gesmolten boter, kaneel en het zout. Neem een springvorm van 18cm en bekleed deze met bakpapier op de bodem en acetaatfolie tegen de rand. Stort de kruimels erin en druk alles goed aan met een rand van zo’n 6 cm hoog.
⠀⠀⠀
🎂Maak de karamel (dulce de leche) door deze zo’n 2,5 te koken in een pannetje water. Ik raad aan dit een dag van tevoren te doen. Zoek deze methode even op als je die nog niet kent. Deze heb ok 2,5 uur laten koken. Laat afkoelen een verdeel een dikke laag op de bodem. Je hebt 3/4de van de hoeveelheid nodig.
⠀⠀⠀
🎂Maak af met plakjes banaan en stijf geklopte slagroom met suiker en vanille. Mocht je het niet vertrouwen kun je er een zakje klop fix doorheen doen! Maak af met geschaafde pure chocolade. Meteen aansnijden kan, maar 3 uurtjes koelkast maakt ‘m wat steviger. Aanvallen maar😍 Thank me laterrrr👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
Sla je het recept op? Zo kun je ‘m makkelijk terugvinden✅ Welke foto spreekt jou het meest aan? 1 of 2?👇🏻
⠀⠀⠀
#eefsfood #taart #instarecept #banaan #banoffee #slagroom #karamel #dulcedeleche #vanille #koekjes #roomboter #foodblog #nobaketaart #kaneel #banoffeetaart #heelhollandbakt #goddelijk #purechocolade
MORTADELLA BURRATA PIZZA🍕 ⠀⠀⠀⠀⠀ Comfo MORTADELLA BURRATA PIZZA🍕
⠀⠀⠀⠀⠀
Comfort food deluxe🔥
Dit is wat je nodig hebt👇🏻
⠀⠀⠀⠀⠀
➡️1 bol vers pizzadeeg*
➡️2 flinke el tomatensaus*
➡️8 kalamata olijven, gehalveerd
➡️20 gram grof geraspte parmezaan
➡️2 grote plakken mortadella (30 gram)
➡️1/2 kleine ui, in halve ringen
➡️1 kleine bol burrata
➡️3 tl verse pesto
➡️Grof gehakte pistache noten
➡️Zwarte peper
⠀⠀⠀⠀⠀
👉🏻Eerst alleen de saus op het deeg en dan 4 minuten bakken op 220 graden hete lucht. Uien, olijven en parmezaan erop en dit nog zo’n 8 minuten bakken. Afmaken met mortadella, burrata, pesto en wat pistachenoten voor een lekkere bite😍 Kan natuurlijk ook met andere basis pizzabodems!
⠀⠀⠀⠀⠀
Wie zou nu wel een puntje lusten??🙋🏻‍♀️ Sla je het recept ook gelijk op? Zo kun je ‘m snel terugvinden✅
⠀⠀⠀⠀⠀
*het deeg bestelde ik bij Crisp, dit komt vriesvers binnen❄️ Voor de saus nam ik basilico van Bertolli, die vind ik echt heerlijk🍅
⠀⠀⠀⠀⠀
#eefsfood #pizza #comfortfood #pizzadeeg #tomatensaus #instarecept #burrata #pistache #pesto #foodblog #pizzanight #ui #olijven #parmezaan #makingofreel #foodienl #receptenpagina
MIJN EETCLUB❤️ + OPROEP‼️ ⠀⠀⠀ Ik wee MIJN EETCLUB❤️ + OPROEP‼️
⠀⠀⠀
Ik weet nog als de dag van gisteren dat ik hier een oproep plaatste voor een eetclub🍴 Alle credits voor @lterveld want naar aanleiding van haar post toendertijd, leek het mij een strak plan om zelf ook te doen. En wat bleek? Een mega succes!
⠀⠀⠀
Vanochtend kreeg ik een DM van iemand die nieuw is in Leiden en mijn post uit 2019 had teruggevonden📮 Ze vroeg of er nog ‘plek’ was? Nou is ons clubje van 5 al bijna 3,5 jaar onderweg en behoorlijk compleet. Er zijn zelfs al 2 eetclub baby’s geboren!!👶🏻 Maar, ik vond dit bericht wel dé aanleiding voor deze post.
⠀⠀⠀
Dussssss, zoek je ook een eetclub? Gebruik de reacties hieronder om elkaar te vinden. In Leiden of waar dan ook! Handig als je je reactie begint met je woonplaats, dat is makkelijker zoeken voor iedereen📍 PAK JE KANS EN MAAK ER WAT LEUKS VAN😍
⠀⠀⠀
Wij gaan binnenkort weer ons eigen eetclub concept ‘hervatten’. We waren meer een uit eet club geworden afgelopen tijd🥂 Binnenkort doe ik een ’Thema Tuesday’ in mijn stories en dan kun je er alles over vragen!
⠀⠀⠀
Ps. we denken nu al aan hoe we ons 5 jarige jubileum gaan vieren🎉
⠀⠀⠀
Eline, Sherelle, Henneke & Denise; jullie zijn de beste eetclub🥰
⠀⠀⠀
#eetclubleiden #eetclub
KERSEN KRUIMEL CHEESECAKE🍒 ⠀⠀⠀ Goed, dit KERSEN KRUIMEL CHEESECAKE🍒
⠀⠀⠀
Goed, dit recept deelde ik al in april ‘22👩🏻‍🍳 Het was een succes bleef een succes! Nu dacht ik dus, leuk om er ook een video bij te maken🎥 Wat blijkt? Heb ik toen al gedaan👀 Lekker suf! Maar ik vind ze verschillend genoeg om alsnog te delen + ik ben gewoon heel erg fan van dit recept en ik hoop jij ook! Maken = genieten❤️
⠀⠀⠀
NODIG VOOR 9 STUKS:
Bodem:
➡️150 gram Bastogne koeken
➡️50 gram Digestive koekjes
➡️60 gram roomboter
➡️1/4de tl zout
Vulling:
➡️400 gram A-merk roomkaas, nodig voor de stevigheid
➡️2 middelgrote eieren
➡️40 gram kristalsuiker
➡️1 tl vanillepasta- of extract
➡️1 blik vlaaienfruit kers (420 gram)
➡️rasp van 1 limoen, optioneel
Topping:
➡️85 gram zelfrijzend bakmeel
➡️80 gram kristalsuiker
➡️75 gram koude roomboter
➡️50 gram havermout vlokken
➡️1/4de tl zout
⠀⠀⠀
👉🏻roer/meng zo min mogelijk om zoveel mogelijk stevigheid te behouden. Met een spatel is nog beter dan een garde. In deze video heb ik dat niet top gedaan dus🤓 Daarom zakte mijn kersen erin. Anders blijven ze erop liggen. Voor de smaak maakt het 0 verschil, dus no worries.
⠀⠀⠀
✅Wil je het recept uitgebreid nalezen? Ga dan naar eefsfood.nl en zet ‘kersen kruimel’ in de zoekbalk om ‘m makkelijk te vinden. Hij is gewoon echt de bom💣 Sla je ‘m op? Dit recept kan me niet ver genoeg verspreid worden🥰 Heb jij ‘m als eens gemaakt? Laat van je horennnnn📢
⠀⠀⠀
Link naar het recept staat ook 24 uur na plaatsen nog in mijn stories👌🏻
⠀⠀⠀
#eefsfood #makingofreel #kruimelcheesecake #kersen #cheesecake #koekkruimels #havermout #oats #suiker #vanillepasta #roomkaas #creamcheese #receptenpagina #vanille #foodblog #taart #roomboter #bastognekoeken #heelhollandbakt #receptensite #digestives
FROZEN FOOD EETDAGBOEK; DAG 2!✌🏻 ⠀⠀ Joeho FROZEN FOOD EETDAGBOEK; DAG 2!✌🏻
⠀⠀
Joehoee ben ik weer! Vandaag deel ik een nieuw eetdagboek. Heb je die van gisteren ook gezien?🎥
⠀⠀
adv - Nog even in het kort; ik doe mee aan de Frozen Food Challenge van Iglo. Dit houdt in dat ik 48 uur zoveel mogelijk mijn eten bereid met producten uit de vriezer❄️ Dag 2 van de challenge en dit stond er op het menu👇🏻
⠀⠀
➡️Ik startte de dag met een frozen smoothiebowl. Ik nam een halve bevroren banaan, een handje bevroren ananas, een handje bevroren frambozen een gekookt bietje, 2 el havermout, wat kokosyoghurt, een scheut water en een scheut sinaasappelsap🍊 Dit ging in een kom en maakte ik af met granola🥄
⠀⠀
➡️Als lunch maakte ik twee volkoren wraps met spicy hummus, crispy chili olie, plakjes tomaat, ijsbergsla, rode ui en wat krokante veggie sticks van Iglo. Wraps bewaar ik ook in de vriezer als de verpakking eenmaal open is.
⠀⠀
➡️Ik had veel te doen vandaag dus ik maakte het mezelf makkelijk en ging voor een kant en klaar maaltijd; Tagliatelle met champignons. Ik deed er zelf nog wat spinazie bij voor extra groente en maakte het af met geroosterde pijnboompitten, parmezaan en ringetjes bosui. Vet lekker😍 Wist je dat diepvries spinazie evenveel vitamines bevat als gekoelde spinazie? Daar hoef je het niet voor te laten dus🌱
⠀⠀
➡️Als toetje haalde ik nog een stuk karamel shortbread met pecannoten uit de vriezer. Lekker met een kop kamillethee erbij❤️
⠀⠀
✅Ik vond het een leuke challenge! Heel overzichtelijk zo die 48 uur. Bekijk je ook nog even mijn eetdagboek van gisteren? Hopelijk heb ik je geïnspireerd om meer je vriezer te gebruiken rondom het bereiden van maaltijden! Meer recepten kun je terugvinden op de pagina van @iglonederland 🍴
⠀⠀
In samenwerking met Iglo
⠀⠀
#eefsfood #frozenfoodchallenge #allebeetjeshelpen #poweredbyiglo #ontbijt #diner #lunch #eetdagboek #pasta #frozensmoothiebowl #volkorenwrap #sla #veggiesticks #granola
FROZEN FOOD CHALLENGE❄️ ⠀⠀ Zoals jullie we FROZEN FOOD CHALLENGE❄️
⠀⠀
Zoals jullie weten gebruik ik mijn vriezer(s) heel graag om al mijn baksels in de te bewaren. Dat zijn er nogal wat!🎂 Naast al dat lekkers ligt er natuurlijk nog veel meer in. Maaltijden, fruit, snacks, brood & groente vooral🥦
⠀⠀
adv - 48 uur zoveel mogelijk eten bereiden met producten uit de vriezer. Of ik die uitdaging aan wilde gaan vroeg @iglonederland mij? Maar natuurlijk! Als je regelmatig met diepvriesproducten kookt ga je zo’n 47% voedselverspilling tegen. Wist jij dat? Ik vind het ook fijn omdat je veel beter kunt proportioneren. Dat is echt handig als je, zoals ik, voornamelijk voor jezelf kookt👩🏻‍🍳 Al met al; duurzaam dus! Met dit eetdagboek hoop ik je te inspireren📅
⠀⠀
➡️Ik had nog wat bevroren pancakes liggen, deze warmde ik op in een koekenpan. Ik bracht 2 handjes diepvries rood fruit, 2 el water & 1 tl maizena aan de kook🔥 Dit maakte ik af met ahornsiroop en geroosterd amandelschaafsel.
⠀⠀
➡️Na een lange wandeling was het tijd voor lunch. Ik had flinke trek! Hiervoor bereidde ik lekkerbekjes in de airfryer. Op een wit bolletje met sla, ingelegde venkel, yoghurtsaus & augurk. Smullen! De overige twee witte verse bolletjes heb ik gelijk in de vriezer gedaan👌🏻
⠀⠀
➡️Voor het avondeten bakte ik aardappels met schil, daarbij vega balletjes & rode kool met appel. Een beetje mayo kon niet ontbreken. Simpel en lekker! De rode kool wordt snel na het oogsten ingevroren. Hierdoor blijven alle vitamines behouden en is de diepvries versie dus een hele goede keus👍🏻 Meestal heb ik rode kool uit een pot, maar ik vind dit veel handiger en zelfs lekkerder!
⠀⠀
➡️Extra: haver latte, kamille- muntthee, ginger beer, water & een lekker sappig appeltje🍎
⠀⠀
Nou ben ik benieuwd; wat ligt er bij jou áltijd in de vriezer?👇🏻 Check het kanaal van @iglonederland voor meer diepvries inspiratie🍝 Morgen dag 2!
⠀⠀
In samenwerking met Iglo🐟
⠀⠀
#eefsfood #frozenfoodchallenge #allebeetjeshelpen #poweredbyiglo #pancakes #ontbijt #lunch #diner #roodfruit #eetdagboek #foodblog #receptinspiratie #rodekool #aardappels
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
Nieuwste recepten
21 december 2022

5 x Chai latte

5 x Chai latte
21 december 2022

Mijn 5 favoriete recepten van 2022

Mijn 5 favoriete recepten van 2022
20 november 2022

Gevuld speculaastaart met kaneelmousse en appel

Gevuld speculaastaart met kaneelmousse en appel
12 november 2022

6 x Heerlijke wortelcake

6 x Heerlijke wortelcake
9 november 2022

Noodles met aubergine op Aziatische wijze

Noodles met aubergine op Aziatische wijze
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord