• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
Op pad met Eef

Een paar dagen varen + een weekendje Keulen (in foto’s)

Eefje
4 reacties
7 juli 2020
Een paar dagen varen + een weekendje Keulen

Fotograferen in Keulen

MINI VAKANTIE – Eigenlijk zou dit het begin moeten zijn van mijn vakantie artikel waarin ik vertel hoe geweldig Kroatië is. Helaasssss, bummer! Dat laat nog even op zich wachten, hopelijk volgend jaar. Voor nu: een paar dagen varen + een weekendje Keulen (in foto’s)

In plaats van Kroatië kwamen er wat andere dingen om de hoek kijken. Zo kon ik een paar dagen mee op vaarvakantie èn ging ik redelijk onverwacht een weekendje naar Keulen. Allemaal in 1 week, dus het voelde zeker wel als een beetje vakantie. Aan de hand van foto’s vertel ik je er meer over!

Varen

Amersfoort

Mijn moeder was al een weekje met haar vriend en hun boot op vaarvakantie door het land. Ik had geen afspraken staan en pas zondagavond wist ik dat ik de volgende dag niet in mijn eigen bed zou slapen. Maandagavond ging ik nog naar mijn laatste zwemtraining van het seizoen en daarna vertrok ik nog laat per trein richting Amersfoort. Door erg harde wind lagen ze daar wat langer dan vooraf gepland. Ruim na middernacht kwam ik aan.

Nacht haven Amersfoort

Vroeger toen ik nog op het station werkte (Hema, Shakies & Starbucks) moest ik een aantal keer naar Amersfoort voor een cursus. In een gebouw naast het station. Ik vond het altijd stom en saai dat ik ‘helemaal’ daarheen moest en heb daardoor volledig onterecht Amersfoort als niet leuke stad bestempeld (zo werkt dat blijkbaar in mijn hoofd). In afgelopen jaren heb ik regelmatig te horen gekregen dat Amersfoort juist wel een hele leuke stad is. Al die mensen hadden gelijk weet ik nu. Maar.. ik dwaal af, terug naar de haven. Na een heerlijke maar korte nacht werd ik wakker. Nog steeds wind en een grijze lucht. Temperatuur was wel prima. 

Koffie in boot Amersfoort

Na een bakkie koffie liep ik samen met mijn moeder de stad in. We liepen eerst door het ‘oude’ gedeelte wat ik echt leuk en mooi vond. Daarna strandde ik in een geweldige kookwinkel. Het was niet te vraag of ze een bepaald iets hadden maar welke van de 5 je graag wilde. Echt nog nooit zó een uitgebreide kookwinkel gezien (Oldenhof). Ik deed er ook een aankoop van het jaar, daarover later meer. 

Amersfoort city

Na een lunch incl. heerlijk verse Hema tompouce voeren we de haven uit, op naar Spakenburg.

Hema room tompouce

Spakenburg

Onderweg trok het grijze een beetje weg maar regende het ook af en toe. Jammergenoeg liet het weer het niet toe om lekker in het zonnetje op het dek te gaan liggen. En als ik het weerbericht moest geloven gaat dat er komende dagen er ook niet inzitten. Nederland is van het water af echt prachtig en we waren bijna de enige vandaag.

stuurwiel boot

Na een uurtje of 3,5 varen kwamen we aan in Spakenburg. Vrienden van ons die ook op vaarvakantie waren lagen er al en hadden een mooie plek voor ons gereserveerd. We wandelden Spakenburg in en dat leek hier en daar wel alsof je terug ging in de tijd. Zoals deze mooie ouderwetse scheepswerf en de talloze Botters die er lagen.

Scheepswerf Spakenburg

We streken neer bij de plaatselijke visboer (visspecialist ‘De Oude Haven’) waar ik echt de lekkerste poke bowl ever heb gegeten. Afgewisseld met een frietje en een lekker stukje kibbeling. Mocht je in de buurt zijn, die poke bowl zou ik als omrij waardig beschrijven. Daarna begon het te regenen, haalde we nog een ijsje, speelden we een potje Yahtzee en gingen we redelijk op tijd naar bed. 

Visboer Spakenburg

Weesp

De wind speelde grote rol. Op zo’n grote boot varen we niet en sommige wateren zoals de Randmeren etc. zijn niet super fijn om met heel veel wind op te varen. Het beste moment om naar Weesp te varen was ‘s ochtend vroeg. Dat deden we dus ook. Voor 7 uur voeren we (wij + boot met vrienden) Spakenburg uit om nog voor het middaguur in Weesp te belanden. Dikke plensbui op mijn kop, maar we waren onderweg!

Weg uit Spakenburg

Het beste van alles, op zo een tijd terug mijn bed in. Als ik iets heerlijk vind het is het wel lekker onder je dekens, met een beetje wind op het water met een draaiende motor. 

Varend in bed

Het weer werd steeds een beetje beter. Eenmaal in Weesp gingen we boodschappen doen per vouwfiets. Ik had geopperd om een Griekse barbecue voor te bereiden en daar was iedereen enthousiast over. Na de lunch begon ik dus lekker met kokkerellen. Tien tenen knoflook verder kreeg ik bezoek van de allerliefste beestjes op aarde <3

Eendjes voeren Weesp

Een paar uur daarna ging de barbecue aan en was ik helemaal in mijn element. We hadden een hele strook gras naast de boot waarin ik lekker mijn flatbreads aan het kneden en bakken was:

bbq Weesp

 We hebben echt héérlijk gegeten en zijn daarna Weesp nog ingewandeld voor een ijsje. 

Binnenstad Weesp

En wat voor een ijsje?! Nelis IJssalon schijnt een begrip te zijn hier. Terecht wel want het was méga lekker ijs. De tiramisu kan ik ernstig aanraden. 

IJsje Nelis

Weer een heerlijke dag was dit!

Aalsmeer

Tijd om naar ‘huis’ te gaan. Aalsmeer is de woonplaats van de boot. Een heerlijke tocht, een deel door Diemen, dwars door Amsterdam en dan nog een heel stuk Ringvaart. We begonnen met regen maar het weer werd nog redelijk en vooral droog. Maar goed ook want de tent moest van de boot voor de doorvaarthoogte. Dat is ook gelijk de reden waarom we met al die vaste bruggen dwars door Amsterdam kunnen. Ik blijf het een mooi tochtje vinden. Ook al is er onderweg best veel vergane glorie, te zien in de vorm van gezonken of echt totaal verwaarloosde boten.. Tijdens dit tochtje heb ik een aantal timelaps filmpjes gemaakt. Dat ziet er dus zo uit:

timelaps boot

Thuis

Mijn enige dag thuis deze week heb ik o.a. besteed aan de aankoop van het jaar waar ik het eerder over had. Namelijk; vaatwas proof tools voor mijn Kitchen Aid. Ik heb me altijd al afgevraagd waarom die nooit vanaf het begin van roestvrijstaal zijn gemaakt ipv aluminum. 

KA Tools

Ik kreeg van verrassend veel mensen de reactie dat ze deze tools altijd in de vaatwasser gooien. Het kan een tijdje goed gaan maar op langere termijn kan het gaan vastlopen op je machines etc, dus ik zou het echt zeer afraden.

Goed, terug naar de vakantie. Ik heb wat familie wonen in Duitsland, waaronder een nicht in Keulen. Ze ging met haar gezin op vakantie in eigen land en of wij een weekendje in haar huis wilde. Zeker!

Keulen

backpack foto

Zaterdagochtend vertrokken we vroeg! Onderweg genoten we van een heerlijk en gezellig ontbijt bij mij oom en tante. Ergens halverwege de middag kwamen we aan in Keulen. Het was warm en benauwd maar er was wederom geen zonnetje. We besloten naar een park in de buurt te lopen. Vol met bloemen, planten en weet ik het niet wat allemaal. Alles is voorzien van bordjes en kaartjes en je kunt er lekker rond wandelen. Ik had mijn camera mee en o.a. deze hommel was de klos.

Bij in Flora

Er stonden ook prachtige bloemen.

De volgende dag ontbeten we wederom met lekkere verse Duitse broodjes. En dit pruim-plaat-kruimel-ding. Yum!

Pruimen broodje Keulen

Daarna gingen we per tram naar het centrum. In Duitsland zijn de regels wat strenger. Naast het OV moet je ook een mondkapje op in alle openbare binnenruimtes zoals winkels en supermarkten. Bij Horeca moet je hem op tot je aan je tafeltje zit. Ik was hem voor het gemak helemaal vergeten mee te nemen maar gelukkig kon ik deze schoongewassen van mijn oom en tante lenen.

Mondkapje tram Keulen

We stapten naast de Dom uit. Indrukwekkend groot!

Dom Keulen

Het was zondag en gek genoeg (voor ons) zijn dan gewoon alle winkels dicht. We dronken was op een terras en wandelden een stuk langs de Rhein.

Ijskoffie terras Keulen
Second breakfast

Ik liep lekker de toerist uit te hangen met mijn camera. Eenmaal thuis was het tijd voor een tukkie. Dat uren slenteren door zo’n stad vind ik echt mega vermoeiend. En dat merk je vooral pas als je op de bank ploft.

Doorkijkje dom Keulen

Onderweg naar huis hadden we nog een ijsje gehaald en gereserveerd bij een Italiaan voor later die dag.

IJsje Keulen

Helemaal fris en uitgeslapen wandelden we daar naartoe. We hadden een fijn plekje buiten en op de achtergrond hoorden we de hele avond de zeehonden uit de Keulse dierentuin waar we vlakbij waren. We begonnen met bruschetta’s en Aperol Spritz. Daarna aten we een pizza en eenmaal thuis werd er uiteraard weer een potje yahtzee gespeeld. 

Mooie huizen Keulen

De volgende dag was het plan om een tochtje te maken in de kabelbaan over de Rhein. Ik maakte nog de grap dat het wel te hard zou waaien voor die bakjes. Dat bleek ook.. Geen kabelbaan dus. #jammerjoh! We zagen dat er nog een ‘sculpturen’ park vlakbij was. Daar hebben we doorheen gewandeld en toen zijn we lopend langs de Rhein weer naar het centrum gewandeld.

Fun aan de Rhein

Vlak voordat het echt keihard begon te regenen hadden we een overdekt plekje op een terras waar we genoten van een drankje en een stuk apfelstrudel. Voor de Dom stond nu geen rij dus zijn we snel even naar binnen gelopen. Vanbinnen is het ook intens groot, hoog en mooi!

Ramen in Dom

Eenmaal thuis weer even lekker liggen chillen met een zak chips waarna we naar een afhaal Griek liepen om een pita gyros te eten. Ik vind dit zó zó zó lekker!

Pita Gyros

De volgende ochtend pakten we onze spullen in en genoten we van een laatste ontbijt. Vandaag met kirsch-streusel-kuchen. Echt héél lekker was die!

Onderweg naar huis ging via de Betuwe om onze jaarlijkse portie kersen te halen. We namen een kratje van 5 kilo mee en mochten even de kersengaard op. 

Kersengaard Betuwe

Al met al voelde deze week heerlijk als vakantie. Die paar dagen varen voelde echt als een week. En een paar dagen totaal uit je eigen omgeving duurde gevoelsmatig ook langer dan maar een paar dagen. Blij dat er ipv Kroatië toch nog wat leuks als dit is aan komen waaien. 

Liefs,
Eefje

Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
4 reacties
  1. Nicolet

    9 juli 2020 18:59

    Leuke uitstapjes, lekker ijs,heerlijk Duits pruimending (dat kunnen ze daar heel goed!) en prachtige kersen!! Groet Nicolet

    Beantwoord
    1. Eefje

      9 juli 2020 22:59

      Dat kunnen ze daar zeker! Dank je Nicolet 🙂

      Beantwoord
  2. GW

    9 juli 2020 20:36

    Nah! Ben je gewoon in Spakenburg geweest! Zo leuk! Ik ga morgen gelijk maar es zo’n poke bowl halen bij de visboer…😉😋

    Beantwoord
    1. Eefje

      9 juli 2020 22:59

      Jaaa wat leuk! Ik ben benieuwd of je ‘m ook zo lekker vindt als ik 🙂

      Beantwoord
Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Hartige cheesecake met ui en tomaat

volgend bericht

Ravioli met spinazie en romige saus van erwtjes

meest gelezen
58.884x bekeken

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
41.974x bekeken

Kersen kruimel cheesecake

Kersen kruimel cheesecake
37.181x bekeken

Super snelle pasta met tomaat en burrata

Super snelle pasta met tomaat en burrata
19.685x bekeken

Tiramisu shortbread bars

Tiramisu shortbread bars
Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Vega maaltijd recepten
Maaltijden Recepten

Vegetarische lasagne met 4 soorten groente

680CB9CD-005F-4D6F-A513-A431BE478FA7-scaled
Maaltijden Recepten

Patatje paddenstoelenstoof (vega)

IMG_0256-1536x1024
Maaltijden Recepten

Gebakken gnocchi met doperwtensaus en feta

4719DE2A-8E69-415F-A573-6BEDC3A5FA5F
Maaltijden Recepten

Pasta met linzen-tomatensaus, spinazie en feta

DB15DCFB-0503-4316-A38D-E8B4B527B4A5-scaled
Recepten Salades

Spinaziesalade met falafel en feta

IMG_6840-1536x1024
Dit vind je misschien ook leuk
Dit was mijn vakantie in Griekenland | Juni '19
Blog Op pad met Eef Vakantieverhalen

Dit was mijn vakantie in Griekenland | Juni ’19

11 min leestijd
12 juli 2019
Op seafood reis door het mooie Zeeland
Blog Op pad met Eef Vakantieverhalen

Op seafood reis door het mooie Zeeland

7 min leestijd
30 mei 2019
Proef & beleef Tholen | Mijn 6 tips!
Blog Op pad met Eef Vakantieverhalen

Proef & beleef Tholen | Mijn 6 tips!

6 min leestijd
7 juli 2019
Vakantie dagboek Montenegro deel 1
Op pad met Eef

Vakantie dagboek Montenegro deel 1

7 min leestijd
11 oktober 2018
Hoe was mijn vakantie in Porto? + Tips!
Blog Op pad met Eef

Hoe was mijn vakantie in Porto? + Tips!

7 min leestijd
11 oktober 2017
Weekendje Den Haag - overnachting Voco hotel
Blog Op pad met Eef

Weekendje Den Haag – overnachting Voco hotel

6 min leestijd
17 augustus 2021

eefsfood

• bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
• altijd eerlijk, tikkie perfectionistisch & enthousiast
• zakelijk? eef@highrollersagency.com | geen dm

Eefje | EEFSFOOD.NL
GODDELIJKE BANOFFEE TAART🍌 ⠀⠀⠀ Onlangs wa GODDELIJKE BANOFFEE TAART🍌
⠀⠀⠀
Onlangs was ik in een heel leuk zaakje waar ze allemaal heerlijke taarten hadden staan🎂 Ik nam heel standaard, net als de rest, appeltaart. Na de ‘lekker eensgezind’ opmerking dacht ik ja; wat maak ik weer een afgezaagde keus🍎 Ik switchte naar een punt banoffee taart. En dat bleek een goede, wát lekker!🤤 Het inspireerde mij om er zelf ook eentje te maken. En die is goddelijk gelukt kan ik je vertellen en machtig, dat ook! Dit heb je nodig voor 8-10 personen:
⠀⠀⠀
Bodem:
➡️300 gram Digestives
➡️125 gram roomboter
➡️1 el Ceylon kaneel
➡️Snufje zout
Vulling:
➡️1 blikje gecondenseerde melk
➡️2 bananen, in plakjes
➡️350 ml slagroom
➡️30 gram kristalsuiker
➡️1/2 el vanillepasta
➡️1 zakje klopfix (optioneel)
Topping:
➡️(70%) pure chocoladereep
⠀⠀⠀
🎂Maal de koekjes fijn en meng met de gesmolten boter, kaneel en het zout. Neem een springvorm van 18cm en bekleed deze met bakpapier op de bodem en acetaatfolie tegen de rand. Stort de kruimels erin en druk alles goed aan met een rand van zo’n 6 cm hoog.
⠀⠀⠀
🎂Maak de karamel (dulce de leche) door deze zo’n 2,5 te koken in een pannetje water. Ik raad aan dit een dag van tevoren te doen. Zoek deze methode even op als je die nog niet kent. Deze heb ok 2,5 uur laten koken. Laat afkoelen een verdeel een dikke laag op de bodem. Je hebt 3/4de van de hoeveelheid nodig.
⠀⠀⠀
🎂Maak af met plakjes banaan en stijf geklopte slagroom met suiker en vanille. Mocht je het niet vertrouwen kun je er een zakje klop fix doorheen doen! Maak af met geschaafde pure chocolade. Meteen aansnijden kan, maar 3 uurtjes koelkast maakt ‘m wat steviger. Aanvallen maar😍 Thank me laterrrr👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
Sla je het recept op? Zo kun je ‘m makkelijk terugvinden✅ Welke foto spreekt jou het meest aan? 1 of 2?👇🏻
⠀⠀⠀
#eefsfood #taart #instarecept #banaan #banoffee #slagroom #karamel #dulcedeleche #vanille #koekjes #roomboter #foodblog #nobaketaart #kaneel #banoffeetaart #heelhollandbakt #goddelijk #purechocolade
MORTADELLA BURRATA PIZZA🍕 ⠀⠀⠀⠀⠀ Comfo MORTADELLA BURRATA PIZZA🍕
⠀⠀⠀⠀⠀
Comfort food deluxe🔥
Dit is wat je nodig hebt👇🏻
⠀⠀⠀⠀⠀
➡️1 bol vers pizzadeeg*
➡️2 flinke el tomatensaus*
➡️8 kalamata olijven, gehalveerd
➡️20 gram grof geraspte parmezaan
➡️2 grote plakken mortadella (30 gram)
➡️1/2 kleine ui, in halve ringen
➡️1 kleine bol burrata
➡️3 tl verse pesto
➡️Grof gehakte pistache noten
➡️Zwarte peper
⠀⠀⠀⠀⠀
👉🏻Eerst alleen de saus op het deeg en dan 4 minuten bakken op 220 graden hete lucht. Uien, olijven en parmezaan erop en dit nog zo’n 8 minuten bakken. Afmaken met mortadella, burrata, pesto en wat pistachenoten voor een lekkere bite😍 Kan natuurlijk ook met andere basis pizzabodems!
⠀⠀⠀⠀⠀
Wie zou nu wel een puntje lusten??🙋🏻‍♀️ Sla je het recept ook gelijk op? Zo kun je ‘m snel terugvinden✅
⠀⠀⠀⠀⠀
*het deeg bestelde ik bij Crisp, dit komt vriesvers binnen❄️ Voor de saus nam ik basilico van Bertolli, die vind ik echt heerlijk🍅
⠀⠀⠀⠀⠀
#eefsfood #pizza #comfortfood #pizzadeeg #tomatensaus #instarecept #burrata #pistache #pesto #foodblog #pizzanight #ui #olijven #parmezaan #makingofreel #foodienl #receptenpagina
MIJN EETCLUB❤️ + OPROEP‼️ ⠀⠀⠀ Ik wee MIJN EETCLUB❤️ + OPROEP‼️
⠀⠀⠀
Ik weet nog als de dag van gisteren dat ik hier een oproep plaatste voor een eetclub🍴 Alle credits voor @lterveld want naar aanleiding van haar post toendertijd, leek het mij een strak plan om zelf ook te doen. En wat bleek? Een mega succes!
⠀⠀⠀
Vanochtend kreeg ik een DM van iemand die nieuw is in Leiden en mijn post uit 2019 had teruggevonden📮 Ze vroeg of er nog ‘plek’ was? Nou is ons clubje van 5 al bijna 3,5 jaar onderweg en behoorlijk compleet. Er zijn zelfs al 2 eetclub baby’s geboren!!👶🏻 Maar, ik vond dit bericht wel dé aanleiding voor deze post.
⠀⠀⠀
Dussssss, zoek je ook een eetclub? Gebruik de reacties hieronder om elkaar te vinden. In Leiden of waar dan ook! Handig als je je reactie begint met je woonplaats, dat is makkelijker zoeken voor iedereen📍 PAK JE KANS EN MAAK ER WAT LEUKS VAN😍
⠀⠀⠀
Wij gaan binnenkort weer ons eigen eetclub concept ‘hervatten’. We waren meer een uit eet club geworden afgelopen tijd🥂 Binnenkort doe ik een ’Thema Tuesday’ in mijn stories en dan kun je er alles over vragen!
⠀⠀⠀
Ps. we denken nu al aan hoe we ons 5 jarige jubileum gaan vieren🎉
⠀⠀⠀
Eline, Sherelle, Henneke & Denise; jullie zijn de beste eetclub🥰
⠀⠀⠀
#eetclubleiden #eetclub
KERSEN KRUIMEL CHEESECAKE🍒 ⠀⠀⠀ Goed, dit KERSEN KRUIMEL CHEESECAKE🍒
⠀⠀⠀
Goed, dit recept deelde ik al in april ‘22👩🏻‍🍳 Het was een succes bleef een succes! Nu dacht ik dus, leuk om er ook een video bij te maken🎥 Wat blijkt? Heb ik toen al gedaan👀 Lekker suf! Maar ik vind ze verschillend genoeg om alsnog te delen + ik ben gewoon heel erg fan van dit recept en ik hoop jij ook! Maken = genieten❤️
⠀⠀⠀
NODIG VOOR 9 STUKS:
Bodem:
➡️150 gram Bastogne koeken
➡️50 gram Digestive koekjes
➡️60 gram roomboter
➡️1/4de tl zout
Vulling:
➡️400 gram A-merk roomkaas, nodig voor de stevigheid
➡️2 middelgrote eieren
➡️40 gram kristalsuiker
➡️1 tl vanillepasta- of extract
➡️1 blik vlaaienfruit kers (420 gram)
➡️rasp van 1 limoen, optioneel
Topping:
➡️85 gram zelfrijzend bakmeel
➡️80 gram kristalsuiker
➡️75 gram koude roomboter
➡️50 gram havermout vlokken
➡️1/4de tl zout
⠀⠀⠀
👉🏻roer/meng zo min mogelijk om zoveel mogelijk stevigheid te behouden. Met een spatel is nog beter dan een garde. In deze video heb ik dat niet top gedaan dus🤓 Daarom zakte mijn kersen erin. Anders blijven ze erop liggen. Voor de smaak maakt het 0 verschil, dus no worries.
⠀⠀⠀
✅Wil je het recept uitgebreid nalezen? Ga dan naar eefsfood.nl en zet ‘kersen kruimel’ in de zoekbalk om ‘m makkelijk te vinden. Hij is gewoon echt de bom💣 Sla je ‘m op? Dit recept kan me niet ver genoeg verspreid worden🥰 Heb jij ‘m als eens gemaakt? Laat van je horennnnn📢
⠀⠀⠀
Link naar het recept staat ook 24 uur na plaatsen nog in mijn stories👌🏻
⠀⠀⠀
#eefsfood #makingofreel #kruimelcheesecake #kersen #cheesecake #koekkruimels #havermout #oats #suiker #vanillepasta #roomkaas #creamcheese #receptenpagina #vanille #foodblog #taart #roomboter #bastognekoeken #heelhollandbakt #receptensite #digestives
FROZEN FOOD EETDAGBOEK; DAG 2!✌🏻 ⠀⠀ Joeho FROZEN FOOD EETDAGBOEK; DAG 2!✌🏻
⠀⠀
Joehoee ben ik weer! Vandaag deel ik een nieuw eetdagboek. Heb je die van gisteren ook gezien?🎥
⠀⠀
adv - Nog even in het kort; ik doe mee aan de Frozen Food Challenge van Iglo. Dit houdt in dat ik 48 uur zoveel mogelijk mijn eten bereid met producten uit de vriezer❄️ Dag 2 van de challenge en dit stond er op het menu👇🏻
⠀⠀
➡️Ik startte de dag met een frozen smoothiebowl. Ik nam een halve bevroren banaan, een handje bevroren ananas, een handje bevroren frambozen een gekookt bietje, 2 el havermout, wat kokosyoghurt, een scheut water en een scheut sinaasappelsap🍊 Dit ging in een kom en maakte ik af met granola🥄
⠀⠀
➡️Als lunch maakte ik twee volkoren wraps met spicy hummus, crispy chili olie, plakjes tomaat, ijsbergsla, rode ui en wat krokante veggie sticks van Iglo. Wraps bewaar ik ook in de vriezer als de verpakking eenmaal open is.
⠀⠀
➡️Ik had veel te doen vandaag dus ik maakte het mezelf makkelijk en ging voor een kant en klaar maaltijd; Tagliatelle met champignons. Ik deed er zelf nog wat spinazie bij voor extra groente en maakte het af met geroosterde pijnboompitten, parmezaan en ringetjes bosui. Vet lekker😍 Wist je dat diepvries spinazie evenveel vitamines bevat als gekoelde spinazie? Daar hoef je het niet voor te laten dus🌱
⠀⠀
➡️Als toetje haalde ik nog een stuk karamel shortbread met pecannoten uit de vriezer. Lekker met een kop kamillethee erbij❤️
⠀⠀
✅Ik vond het een leuke challenge! Heel overzichtelijk zo die 48 uur. Bekijk je ook nog even mijn eetdagboek van gisteren? Hopelijk heb ik je geïnspireerd om meer je vriezer te gebruiken rondom het bereiden van maaltijden! Meer recepten kun je terugvinden op de pagina van @iglonederland 🍴
⠀⠀
In samenwerking met Iglo
⠀⠀
#eefsfood #frozenfoodchallenge #allebeetjeshelpen #poweredbyiglo #ontbijt #diner #lunch #eetdagboek #pasta #frozensmoothiebowl #volkorenwrap #sla #veggiesticks #granola
FROZEN FOOD CHALLENGE❄️ ⠀⠀ Zoals jullie we FROZEN FOOD CHALLENGE❄️
⠀⠀
Zoals jullie weten gebruik ik mijn vriezer(s) heel graag om al mijn baksels in de te bewaren. Dat zijn er nogal wat!🎂 Naast al dat lekkers ligt er natuurlijk nog veel meer in. Maaltijden, fruit, snacks, brood & groente vooral🥦
⠀⠀
adv - 48 uur zoveel mogelijk eten bereiden met producten uit de vriezer. Of ik die uitdaging aan wilde gaan vroeg @iglonederland mij? Maar natuurlijk! Als je regelmatig met diepvriesproducten kookt ga je zo’n 47% voedselverspilling tegen. Wist jij dat? Ik vind het ook fijn omdat je veel beter kunt proportioneren. Dat is echt handig als je, zoals ik, voornamelijk voor jezelf kookt👩🏻‍🍳 Al met al; duurzaam dus! Met dit eetdagboek hoop ik je te inspireren📅
⠀⠀
➡️Ik had nog wat bevroren pancakes liggen, deze warmde ik op in een koekenpan. Ik bracht 2 handjes diepvries rood fruit, 2 el water & 1 tl maizena aan de kook🔥 Dit maakte ik af met ahornsiroop en geroosterd amandelschaafsel.
⠀⠀
➡️Na een lange wandeling was het tijd voor lunch. Ik had flinke trek! Hiervoor bereidde ik lekkerbekjes in de airfryer. Op een wit bolletje met sla, ingelegde venkel, yoghurtsaus & augurk. Smullen! De overige twee witte verse bolletjes heb ik gelijk in de vriezer gedaan👌🏻
⠀⠀
➡️Voor het avondeten bakte ik aardappels met schil, daarbij vega balletjes & rode kool met appel. Een beetje mayo kon niet ontbreken. Simpel en lekker! De rode kool wordt snel na het oogsten ingevroren. Hierdoor blijven alle vitamines behouden en is de diepvries versie dus een hele goede keus👍🏻 Meestal heb ik rode kool uit een pot, maar ik vind dit veel handiger en zelfs lekkerder!
⠀⠀
➡️Extra: haver latte, kamille- muntthee, ginger beer, water & een lekker sappig appeltje🍎
⠀⠀
Nou ben ik benieuwd; wat ligt er bij jou áltijd in de vriezer?👇🏻 Check het kanaal van @iglonederland voor meer diepvries inspiratie🍝 Morgen dag 2!
⠀⠀
In samenwerking met Iglo🐟
⠀⠀
#eefsfood #frozenfoodchallenge #allebeetjeshelpen #poweredbyiglo #pancakes #ontbijt #lunch #diner #roodfruit #eetdagboek #foodblog #receptinspiratie #rodekool #aardappels
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
Nieuwste recepten
21 december 2022

5 x Chai latte

5 x Chai latte
21 december 2022

Mijn 5 favoriete recepten van 2022

Mijn 5 favoriete recepten van 2022
20 november 2022

Gevuld speculaastaart met kaneelmousse en appel

Gevuld speculaastaart met kaneelmousse en appel
12 november 2022

6 x Heerlijke wortelcake

6 x Heerlijke wortelcake
9 november 2022

Noodles met aubergine op Aziatische wijze

Noodles met aubergine op Aziatische wijze
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord