• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
Blog Weekoverzichten

Mijn week in foto’s #4

Eefje
Geen reacties
1 juni 2020
Mijn week in foto's #4

Mijn week in foto's #4

Hee hoi, leuk dat je er weer bent! Dit was een week met een aantal verrassende wendingen, lekker eten, eindelijk weer het zwembad in, werk, voorbereiding en heer-lijk weer! Mijn week in foto’s #4

Maandag

Maandag 25 mei, de dag dat er eindelijk weer iets ging gebeuren. Ik had mijn Ortho afspraak weten te verzetten. Deze was ivm Corona van eind april naar eind juli verplaatst (lees: 3 maanden met je beugel lopen zonder dat het iets doet #vetstom). Ik was dus echt heel blij dat ik weer eerder kon komen. Ook werden de zwemtrainingen weer hervat. Met allemaal aanpassingen natuurlijk, maar we mogen weer!

Ik begon de ochtend met werken en ergens begin van de middag maakte ik een lekkere fluffy fruitbowl. Ik maakt deze met bevroren banaan en bevroren kersen. Met kokosmelk en een beetje proteïne poeder (dit maakt het zo fluffy). Ik maakte het af met wat cruesli. Ik vind dit altijd heerlijk en het zorgt voor een goed vol gevoel!

Ontbijt banenen bowl

Het was mooi weer en ik besloot wandelend naar de orthodontist te gaan. Ik had een heerlijk muziekje op en liep serieus glimlachend over straat. Ik was benieuwd wat me te wachten stond want zoals ik in de mail kon lezen hebben ze strikte regels nu. Dit bleek allemaal goed geregeld en voor ik het wist lag ik in de stoel. 

De orthodontist zelf kwam kijken en ik zei dat ik al echt heel blij ben met hoe het wordt. Ze zei dat ze blij was dat te horen maar dat ze natuurlijk naar perfectie streven en dat ze nog wel wat dingen wil doen om het nog mooier te maken. Ze vertelde wat, voor een normaal mens onbegrijpelijke taal, tegen de assistende en begon een soort origami uit te voeren op een nieuw draad. Knikje hier, bochtje daar. Ze klemde het draad in mijn slotjes en mijn hemel, alles stond gelijk ZO STRAK! Ik dacht echt dat ik de ergste pijn wel gehad had, maar dit was weer next level. De assistente maakte het verder af met de elastiekjes. Na een paar tanden schoot ze een beetje uit met de tang in mijn lip, even pijnlijk maar kan gebeuren. 

Twee tanden later schoot ze wéér uit. KEIHARD EN VOL IN MIJN NEUS! Ik lag natuurlijk in de stoel en de tranen stroomde over mijn wangen. Het deed echt zoveel zeer. Ik dacht, doorbijten Eef, echt niet fijn maar kan ook gebeuren. Nog geen paar seconden later moest ik ineens de hele tijd slikken. Volgens mij was het bloed, ik voelde het zowat stromen. Dus ik vraag terwijl de trainen bleven gaan, kan het zijn dat ik een bloedneus heb? Ik langzaam overeind, nou het gutste alle kanten op.. Top dit! In no time stonden er 3 mensen, van daar, boven mijn hoofd, alsof ik was flauwgevallen. Er werd zo’n tampon in mijn neus gepropt en ik kreeg doekjes in mijn handen. 

Ik word altijd een beetje jolig van dit soort dingen, komt door de ongemakkelijkheid denk ik. De ergste pijn was al weg, maar er was bloed, veel bloed. Ik ging weer liggen maar dat was ook niet best. Na een paar minuten geklooi stopte het met bloeden. Één van de drie zei; even een paar dagen niet tillen, bukken of sporten. Het enige wat ik dacht en ook zei. Ja maar, ja maar, ik mag vanavond na maanden eindelijk weer trainen. Ik zwem etc. Nou dat kan ik je echt 100% afraden zei ze. Ik kon serieus wel weer opnieuw janken, ik keek er zo naar uit. De tranen waren ook nog steeds niet gestopt, die bleven maar gaan, of ik nou wilde of niet. Enfin, Een half uur later stond ik buiten met mascara all over the place, een hand vol papier en nood tampons voor onderweg, een pijnlijke neus en een mega raar gevoel. Het ging allemaal zo snel dat het als een flits aan me voorbij is gegaan. En bovenal was ik wel een soort van boos. Heb ik weer?! Maanden mogen we niks en nu kan ik niet zwemmen vanavond omdat precies vandaag dit fout gaat. Hoe dan?!

Otrho ellende

Eenmaal thuis moest ik echt even een uurtje bijkomen. Klinkt misschien allemaal overdreven maar het was echt heel raar allemaal. Ik voelde me goed maar had wel verwacht wat misselijk te worden van het binnengekomen bloed. Dat viel gelukkig mee.

Reden genoeg om dus toch gewoon naar de training te gaan. Als het weer zou gaan bloeden sta je in no time naast het bad en kun je naar huis. Dat vond ik genoeg om het toch te proberen. Maar dan, volgende ‘probleem’. Wie ritst mijn badpak dicht? Ik heb een super strak waterpolo badpak waar ik ook het liefst in zwem. Deze moet je echt met twee handen bij elkaar houden voordat de rits dicht kan. En aangezien we niet bij elkaar in de buurt mogen komen moest ik dat toch zelf even oplossen. Voorheen deed ik dat weleens met een kleerhanger. Maar dat was nu even geen optie. Het moest dus anders en probeerde het met een veter. Met wat handigheid en een paar kilo lijf minder is het toch gelukt. Yeah!

Polo badpak veter

Hoe de training ging? Eigenlijk helemaal niet lekker. Na elke meter vroeg ik me af of mijn neus nog dicht was. We moeten in rondjes achter elkaar aanzwemmen wat helemaal niet chill is, het viel me allemaal mega zwaar. Ondanks het thuis sporten was mijn zwemconditie echt ver te zoeken. 

Dinsdag

In de ochtend werkte ik lekker en haalde ik boodschappen voor een live kookvideo die ik vrijdag moet verzorgen. Die avond zou ik ook naar de boot gaan en mijn moeder had gevraagd het eten te maken. Mocht alles zijn! Na 100 ideeën kwam ik uit op een Griekse barbecue.

Griekse bbq

Ik maakte aardappel pakketjes, kip- en gehakt spiesjes, tomatensalade, yoghurt-feta dip en courgette klaar, allemaal op zijn Grieks dus. Ik geloof dat ik wel 10 teentjes knoflook heb gebruikt.

Flatbread

Eerste wilde ik stokbrood kopen maar dat werd uiteindelijk toch zelfgemaakt flatbread met oregano. Tussen het koken door kwam er ook nog een opvallend en leuk mailtje binnen. Of ze aanstaande donderdag een tv item konden komen filmen in mijn keuken?! Whuuut? Wordt dit dan mijn tv debuut? *later in dit artikel meer*

Griekse bbq 2

Het was echt allemaal heerlijk. Het pakte nog beter uit dan gehoopt! Ik ben zó dol op Grieks.

Yathzee boot

Natuurlijk sloten wij de avond af met een potje Yahtzee <3. Minimaal 1 potje per dag. We hebben zelfs een thuis en boot competitie.

Woensdag

Wakker worden door de fluitende vogeltjes. Heerlijk! Even een kleine en korte uitleg. Naast dat mijn moeder en haar vriend een boot hebben is er ook een eiland in ‘ons’ bezit. Helemaal privé en hier kom ik al mijn hele leven. Dit is dus waar we altijd met de boot zijn. Het is geweldig, bijzonder en tegelijkertijd weet ik niet beter. Hier heb ik woensdag genoten van het lekkere weer. 

Eiland houtmuur

Donderdag

Deze ochtend ben ik aan de kant afgezet om naar weer huis te rijden. De dag van mijn tv debuut was aangebroken. Thuis snel nog wat opgeruimd en schoongemaakt in mijn keuken. alvast alles klaar gezet wat er nodig was. Er kwam een cameraman en regisseur in één. Hij was nog geen twee minuten binnen en het was al duidelijk dat we niet in mijn keuken gingen filmen haha. Mijn keuken is geweldig en super fijn maar voor het filmen van iets echt ruk. Ik kan namelijk nergens tegenover een camera staan. Het moet allemaal vanaf de zijkant. 

fllmklare keuken

Filmen voor mijn planten muur.. Maar hoe? Uiteindelijk hebben 4 bijna even hoge plantenpotten ervoor gezorgd dat mijn eettafel een soort aanrecht werd. Met een mooie tegel erop die ik voor fotografie gebruik hebben we er wat moois van gemaakt. Ik was echt totaal niet nerveus! Het was ook niet moeilijk wat ik moest doen. Maar wat kun je struikelen over woorden, zinnen en fouten. Niet te geloven. Dat kan echt mega frustreren. Dat wist ik natuurlijk al maar dat werd maar weer even bevestigd. Uiteindelijk is het allemaal goed gekomen en vond ik het heel leuk en leerzaam. 3,5 uur voor een item van 2 minuten #tvleef. Méga benieuwd naar het eindresultaat!

Tv film foto

Hoe, wat en wanneer? Dinsdag 30 juni zal het item te zien zijn bij ‘Wat eten we’ op Net5, rond de klok van 5. Exited!

Vrijdag

Na de opnames van gisteren ben ik weer in mijn auto gesprongen richting boot. Hier werd ik vrijdag dan ook weer heerlijk wakker! Niet voor lang want vandaag moest ik weer terug naar huis voor de live video later die middag.

Wakker worden in de boot

Eenmaal thuis vond ik mijn nieuwe bestelling van Vief Jewelry op de mat. Na het jaren dragen van kleine knopjes oorbellen wil ik wel weer eens iets nieuws en bestelde ik deze twee ringetjes. Heel blij mee, icm twee andere formaten ringen heb ik nu weer gezellig oren. Blij mee!

Pakketje Vief

Daarna ging ik even de stad in want ik had bedacht dat ik een paar sportschoenen nodig had. Afgelopen maanden heb ik thuis best veel gesport. Altijd op blote voeten, ik hou daar echt van. Waarschijnlijk ook gelijk de reden waarom ik een paar weken geleden mijn enkel/achillespees blesseerde met touwtje springen. Gelukkig gaat dat nu weer goed maar ik doe nog wel voorzichtig met spring dingen. Nou heb ik best veel sneakers maar een paar lichtgewicht fijne sportschoenen zonder al te lompe zolen ontbreken. Met mijn grote en smalle voeten wilde ik na een heel wat passen en meten deze afrekenen. Maar bij de kassa bleek dat er in 1 schoen maat 43 stond ipv 45 maar op het oog leken ze even groot. Raar dus, en de verkoper wilde mij een ander paar van dezelfde schoenen laten passen. Deze waren weer te groot, vooral te breed en ik snapte er niks meer van. Uiteindelijk heb ik het gelaten voor wat het was en heb ik dus nog geen schoenen..

project sportschoenen

Eenmaal thuis maakte ik mijn keuken in orde voor de live video van 17 uur. Die ging best goed, ondanks ik een klein onderdeel helemaal vergeten ben te vertellen. Ik vind dat zo stom! Ik bereid me echt voor, ik heb steekwoorden hangen als hulp en als je dan alsnog iets vergeet is dat echt zonde, en ook niks meer aan te doen omdat het live is. Na de video heb ik altijd nog een uurtje werk met alles posten en opsturen naar de opdrachtgever. Toen dat klaar was, was het de hoogste tijd om weer naar het zwembad te sjezen voor de vrijdagtraining!

Zwembad

Deze training ging wel lekker! Het was wat meer duurtraining ipv kort en snel sprint werk wat we afgelopen maandag hadden. Dat is iets meer mijn ding. Je mag je dus na de training wel omkleden maar niet douchen. Ik vind dat een beetje onzinnig want dan sta je je thuis weer om te kleden om te douchen. Ik kleed me dus gewoon aan met nat zwempak en al. Prima te doen!

kaasbroodje tankstation

Ik ging weer gelijk door naar de boot maar ik moest nog ergens bbq briketten scoren onderweg. Aangezien ik door de live video en training niet echt normaal avond had gegeten genoot ik van een lekker kaasbroodje en saté kroket bij het tankstation <3 Dit was overigens het eerste broodje dat ik sinds maandag weer ‘normaal’ kon eten. Mijn boven en ondertanden hebben zo los gestaan dat ik alles in mini stukjes moest snijden om het op te kunnen eten. 

Goede hour zwem sessie

Eenmaal op het eiland, dook ik daar nog even het water in om het chloor af te spoelen en mijn haar te wassen. Heerlijk met dat avondzonnetje!

Zaterdag 

Waking up in paradise dag 4! Toen ik vrijdag in de stad was heb ik nog dit badpak gescoord in de uitverkoop bij H&M. Het is een mega zacht stofje en heb hem direct omgedoopt tot pyjama badpak. Het voelt aan als katoen en heeft een dubbele wand, helemaal niet doorschijnend dus. Volgens mij is hij helemaal niet fijn om in te zwemmen en aan de zijkant is hij best wel hoog uitgesneden en zit ie helemaal niet zo mooi (bij mij dan). Maar met een hoog broekje eroverheen vind ik het echt een heerlijke outfit. Zo heb ik in twee dagen een beetje mijn sport- bh en badbak kruis op mijn rug weggewerkt. 

#ootd pyjama badpak

Ik heb besloten zonder haast mijn vaarlicentie te halen dus ik heb nog een hoofdstuk gelezen uit het leerboek. Er staan wel dingen in die je echt even uit je hoofd moet leren. Maar als je al je hele leven op het water bivakkeert is er ook zoveel logisch en voor de hand liggend! Nog nooit zo’n leuk leerboek gehad eigenlijk.

Vaar licentie

Gezellig bezoek gehad van mijn oom, tante en neef. Lekker vroeg ging de barbecue al aan en ik maakte weer deze heerlijke aubergine ‘salade’. Aubergine in dikke plakken snijden. Beetje olie en zout erop. Giet grillen op een hete barbecue. Daarna afmaken met mozzarella (of burrata, nog beter), Baharat kruiden, granaatappel pitjes en bieslook. Dikke yes, zelfs als je zoals ik geen groot fan van aubergine bent!

Aubergine salade

Weer een heerlijke dag op het water dus!

Zondag

Het wordt een beetje eentonig misschien, maar ook deze zondag weinig gedaan, heel veel genoten en lekker gegeten. Afgesloten met een mooi vuurtje.

Kampvuur zondag

Ontspannen en blij vond ik het na 5 nachten boot wel weer tijd voor mijn eigen bed!

Eiland happy face

Liefs,
Eefje

kijkje
Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
geef een reactie
Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Taco’s met rabarber en yoghurt

volgend bericht

Rabarber cake met mascarpone frosting

meest gelezen
65.882x bekeken

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
55.333x bekeken

Kersen kruimel cheesecake

Kersen kruimel cheesecake
40.497x bekeken

Super snelle pasta met tomaat en burrata

Super snelle pasta met tomaat en burrata
23.291x bekeken

Frambozen kruimel cheesecake met witte chocolade

Frambozen kruimel cheesecake met witte chocolade
Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Vega maaltijd recepten
Maaltijden Recepten

Vegetarische lasagne met 4 soorten groente

680CB9CD-005F-4D6F-A513-A431BE478FA7-scaled
Maaltijden Recepten

Patatje paddenstoelenstoof (vega)

IMG_0256-1536x1024
Maaltijden Recepten

Gebakken gnocchi met doperwtensaus en feta

4719DE2A-8E69-415F-A573-6BEDC3A5FA5F
Maaltijden Recepten

Pasta met linzen-tomatensaus, spinazie en feta

DB15DCFB-0503-4316-A38D-E8B4B527B4A5-scaled
Recepten Salades

Spinaziesalade met falafel en feta

IMG_6840-1536x1024
Dit vind je misschien ook leuk
Win een Ash en Eefs favorites goodiebag!
Blog

Win een Ash en Eefs favorites goodiebag!

2 min leestijd
7 oktober 2018
Taart winnen
Blog

WIN EEN EEFSFOOD TAART!

2 min leestijd
1 februari 2017
Win het hartige bakboek van Rutger, gesigneerd en al!
Blog

Gesloten – Win het hartige bakboek van Rutger, gesigneerd en al!

2 min leestijd
30 september 2017
Wanneer je je best doet, maar het niet wil lukken..
Blog Persoonlijk

Wanneer je je best doet, maar het niet wil lukken..

5 min leestijd
24 oktober 2017
Eef test #2 - Vegan tonijn
Eef test

Eef test #2 – Vegan tonijn

4 min leestijd
24 mei 2021
Wat is RestaurantKaart en hoe werkt het? + Toffe winactie!
Blog

Wat is RestaurantKaart en hoe werkt het? + Toffe winactie!

4 min leestijd
22 november 2017

eefsfood

• bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
• altijd eerlijk, tikkie perfectionistisch & enthousiast
• zakelijk? eef@highrollersagency.com | geen dm

Eefje | EEFSFOOD.NL
MAKKELIJK PECAN-ROZIJNENBROOD🍞 ⠀⠀⠀ Van na MAKKELIJK PECAN-ROZIJNENBROOD🍞
⠀⠀⠀
Van nature ben ik niet bepaald een broodbakker, super saai! Maar op deze extreem makkelijke manier doe ik het weleens. Roeren, wachten en bakken is het enige dat je hoeft te doen🔥 Dat klinkt goed toch? Ik deelde al eens een hartige variant met rozemarijn, olijven en tomaat. Vandaag een zoete variant met pecannoten en rozijnen👇🏻
⠀⠀⠀
Dit heb je nodig:
➡️450 gram patentbloem
➡️400 ml lauwwarm water
➡️1 el kristalsuiker
➡️1 zakje gist (7 gram)
➡️8 gram zout
➡️175 gram rozijnen
➡️100 gram pecannoten, grof gehakt
➡️Voor het afbakken van het brood is een gietijzeren (brood)pan het best, maar het kan ook in een cakeblik (vermoedelijk wordt ie iets minder krokant dan)
⠀⠀⠀
Meng de eerste 5 ingrediënten door elkaar in een kom tot een slap deeg. Dek af en zet ‘warm’ weg voor een uur. Ik doe dat in een oven van 30 graden. Kan ook op of bij de verwarming die aanstaat of in de gootsteen met warm water erin. Zet nu ook de rozijnen te wellen in koud water.
⠀⠀⠀
Na een uur giet je de rozijnen af, spoel je ze om en maak je ze droog met een theedoek. Voeg samen met de noten aan het gerezen deeg toe en roer door. Zet nog eens 30 minuten warm. Ergens anders dan de oven, want deze zet je nu op 230 graden hete lucht. Als je iets van gietijzer gebruikt zet je dit gelijk in de oven om mee te verwarmen👌🏻
⠀⠀⠀
Als de oven eenmaal heet is doe je het deeg in de pan/vorm (waar nodig met bakpapier erin). Bak het brood 20 minuten en haal dan de deksel er vanaf. Bak nog eens 10 minuten zodat het brood wat meer kleur krijgt. Haal gelijk uit de vorm en laat een beetje afkoelen. Vers het allerlekkerste met roomboter en kaas🤤 Wist jij dat je zo makkelijk een brood kon bakken?
⠀⠀⠀
Ik zou het echt een keer proberen als ik jou was. De basis is prima en je kunt eraan toevoegen wat je wil, een hartige variant is ook héél erg aan te raden. Sla je ‘m op?✅ Veel bakplezier en eet smakelijk👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
#eefsfood #zelfbroodbakken #nokneadbread #pecannoten #rozijnen #brood #rozijnenbrood #instarecept #gist #bloem #broodvoorluiemensen #makingofreel #roomboter #kaas
KNAPPERIGE KAAS KRIELTJES🧀🥔 ⠀⠀⠀ Dit is KNAPPERIGE KAAS KRIELTJES🧀🥔
⠀⠀⠀
Dit is echt zó zó hemels🤤 De kans is groot dat je dit al eens voorbij hebt zien komen hier op the gram💛 Zelf heb ik het al talloze keren gezien en vorige week probeerde ik het👩🏻‍🍳 Mega lekker, maar nog niet perfect. Vandaag ging het in de herkansing en daar ben je nu naar aan het kijken🎥
⠀⠀⠀
DIT HEB JE NODIG:
➡️500 gram vastkokende krieltjes met schil
➡️50 gram fijn geraspte parmezaan
➡️25 gram fijn geraspte belegen kaas
➡️2 el olijfolie
➡️1 tl grove mosterd
➡️1 dikke teen knoflook, geraspt
➡️1/2 tl fijngehakte verse rozemarijn
➡️1/4 tl zout
➡️1/4 tl peper
➡️1/4 tl paprikapoeder
KNOFLOOKSAUS:
➡️2 flinke el mayonaise
➡️2 flinke el dikke yoghurt
➡️1 tl grove mosterd
➡️Peper & zout naar smaak
➡️Teentje geraspte knoflook
➡️Verse bieslook
⠀⠀⠀
ZO MAAK JE HET!
👉🏻Neem een bakplaat bekleed met bakpapier. Strooi hier de kaas op.
⠀⠀⠀
👉🏻Maak de krieltjes schoon, halveer ze in de lengte en marineer met de smaakmakers.
⠀⠀⠀
👉🏻Leg de krieltjes op de kaas. Bak voor 35-40 minuten in een oven van 200 graden. Ik deed eerst 20 minuten op hete lucht en daarna 15 minuten convectie stand🔥 Let vooral op de kleur👌🏻
⠀⠀⠀
👉🏻Het sausje maak je door alles hiervoor door elkaar te roeren. Dippen maar en GENIET!
⠀⠀⠀
Sla je het respect op?✅ Fijn weekend😘
⠀⠀⠀
#eefsfood #instarecept #aardappels #krieltjes #kaas #belegenkaas #parmezaan #yoghurt #mayonaise #hartig #knapperig #sidedish #foodienl #recept #cheese #potatos #crispy #foodblog #makingofreel
HARTIGE WAFELS MET TOMAAT & BURRATA🍅 ⠀⠀⠀ HARTIGE WAFELS MET TOMAAT & BURRATA🍅
⠀⠀⠀
Dit is echt heerlijk! Leuk om mee te lunchen, maar je kunt er ook kleine wafels van maken zodat het een borrelhapje zou kunnen zijn👌🏻 Multifunctioneel dus!
⠀⠀⠀
adv - Wat een feest was het weer om met een kookeiland te filmen🎥 Deze compleet marmeren keuken is echt te gek! Bij @velthuizenkeukens in Woudenberg kun je volop inspiratie opdoen. Je kunt op de bonnefooi langs, of een afspraak maken via de site💻
⠀⠀⠀
Dit heb je nodig voor 4 wafels:
➡️110 gram patentbloem (fijn tarwemeel)
➡️85 ml karnemelk
➡️1 middelgroot ei
➡️1 middelgrote ui, fijn gesnipperd
➡️50 gram geraspte kaas
➡️1 tl baking soda
➡️1 el olijfolie
➡️1 tl Italiaanse kruiden
➡️mespuntje zout
⠀⠀⠀
Voor de toppings en bereidingswijze verwijs ik je graag naar velthuizenkeukens.nl. In de menubalk vind je ‘recepten’ en als je daarop klikt staat dit recept bovenaan. Eet smakelijk alvast! Sla jij dit recept op? Zo heb je het makkelijk bij de hand✅
⠀⠀⠀
Veel bakplezier👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
#eefsfood #velthuizenkeukens #hartigewafels #burrata #pesto #tomaat #kaas #uien #lunch #borrelhapje #makingofreel #italiaansekruiden #wafelijzer #keukeninspiratie #basilicum #lekkerrecept
DE LEKKERSTE BLUEBERRY MUFFINS EVER😍 ⠀⠀⠀ DE LEKKERSTE BLUEBERRY MUFFINS EVER😍
⠀⠀⠀
Ik smijt niet zo snel met dat soort titels, dus als ik het doe kun je er wel vanuit gaan dat het écht goed is💯 Ik kon niet stoppen met eten en dat is voor mij het ultieme teken van een toprecept!🧁 Ontzettend smeuïg maar ook makkelijk en snel om te maken👩🏻‍🍳 Bak je mee??
⠀⠀⠀
Voor ongveer 10 muffins heb je nodig:
➡️210 gram zelfrijzend bakmeel
➡️150 gram kristalsuiker
➡️2 middelgrote eieren
➡️95 gram volvette Griekse yoghurt
➡️85 ml zonnebloemolie
➡️1/2 tl zout
➡️130 gram (diepvries) blauwe bessen
➡️Rasp van een kleine citroen
➡️1/2 tl baking soda
➡️1 tl vanille extract
⠀⠀⠀
Doe de suiker en zonnebloemolie in een kom. Voeg hier het zout en de vanille aan toe en roer door.
⠀⠀⠀
Voeg dan de Griekse yoghurt, eieren en citroenrasp toe. Roer ook dit door elkaar. Voeg dan het zelfrijzend bakmeel en de baking soda toe. Roer tot een beslag. Voeg de blauwe bessen toe en spatel deze er doorheen.
⠀⠀⠀
Verdeel het beslag over 10 vormpjes, dit gaat het makkelijkst met een ijsschep. Voor een klein beetje crunch strooi je er nog wat kokosbloesem- of rietsuiker op. Bak de muffins voor 22 minuten op 190 graden convectie stand🔥 Vers het allerallerlekkerst🤤 Eet smakelijk en veel bakplezier🙌🏻
⠀⠀⠀
Normaal vraag ik of je het recept niet vergeet op te slaan, maar nu wil ik eigenlijk zeggen; dit recept ‘MOET’ je echt opslaan✅ Zó lekker!! Thank me later😃
⠀⠀⠀
Op eefsfood.nl vind je nog veel meer lekkere (bak)recepten✨
⠀⠀⠀
#eefsfood #muffins #instarecept #zondagbakdag #heelhollandbakt #blueberrymuffins #citroenrasp #griekseyoghurt #foodienl #makingofreel #timelaps #cake #luchtig #smeuig #blauwebessen #blueberries #fruit #zoetrecept
TOMATEN-FETA PASTA MET PIT🌶️ ⠀⠀⠀ Wie ke TOMATEN-FETA PASTA MET PIT🌶️
⠀⠀⠀
Wie kent ‘m niet?! Één van de weinige foodtrends die ik 120% snap. Echt heerlijk vind ik het! Ik volg nooit een recept en doe altijd maar wat👩🏻‍🍳 Maar dit keer heb ik onthouden wat erin ging om het met jou te delen❤️
⠀⠀⠀
Voor 1 flink portie heb je nodig:
➡️250 gram cherry tomaatjes, gehalveerd*
➡️100 gram tagliatelle, of andere pasta
➡️100 gram feta
➡️2 tenen knoflook, in plakjes
➡️1 middelgrote ui in halve ringen
➡️10 kalamata olijven, gehalveerd
➡️1 tl gedroogde oregano
➡️1/2 tl chili flakes*
➡️1/2 tl (gerookt) paprikapoeder
➡️1 tl suiker (optioneel)*
➡️50 ml kookvocht van de pasta
➡️Peper & zout
➡️Verse peterselie
➡️Olijfolie
⠀⠀⠀
Doe alle smaakmakers (zie video) in de pan en zet deze in een oven van 200 graden. Haal na 10 minuten de deksel eraf en zet de oven op 220 graden. Rooster intussen de pijnboompitten.
⠀⠀⠀
Kook de pasta volgens de verpakking. Haal tijdens het koken ongeveer 50 ml kookvocht uit de pan en voeg deze 5 minuten voor het einde toe aan de pan in de oven. Haal deze er na 30 minuten uit, voeg de peterselie en olijven toe. Roer door, voeg de afgegoten pasta toe en roer nogmaals. Schep in een diep bord en maak af met de pijnboompitten en nog wat peterselie. EET SMAKELIJK😍
⠀⠀⠀
👉🏻Hou je niet zo van pit? Gebruik dan de helft of nog minder chili flakes. Dit gerecht is best hoog in zuur, ik hou daarvan maar je kunt altijd een beetje suiker toevoegen om het te compenseren. Ligt ook een beetje aan de soort tomaten (welke ik volledig vergeten ben te halveren in de video)🍅*
⠀⠀⠀
barter - Deze prachtige gietijzeren pannen heb ik gekregen van @lecreusetnederland 💙 Ter ere van deze gloednieuwe blauwe kleur ‘azure’ die nu in het assortiment te vinden is. Wat vind jij ervan?🔥
⠀⠀⠀
#eefsfood #LeCreusetAzure #fetapasta #instarecept #watetenwevandaag #spicy #pasta #braadpan #LeCreuset #feta #pijnboompitten #makingofreel #tagliatelle #ui #knoflook #peterselie #oregano
KRUIDIGE CARROTCAKE🥕 ⠀⠀⠀ Met gemberfrosti KRUIDIGE CARROTCAKE🥕
⠀⠀⠀
Met gemberfrosting en amandelschaafsel! Een méga lekkere cake; smeuïg, kruidig en makkelijk om te maken. De lekkere frosting maakt het helemaal af🤤 Wil jij ‘m ook maken? Dit heb je ervoor nodig👇🏻
⠀⠀⠀
Beslag:
➡️300 gram geraspte wortel, ik nam een zakje julienne gesneden uit de supermarkt. Wanneer je zelf raspt zal het beslag wat natter zijn en wordt je cake mogelijk nóg smeuïger
➡️225 gram zelfrijzend bakmeel
➡️200 gram bruine basterdsuiker
➡️175 ml zonnebloemolie
➡️3 middelgrote eieren
➡️2,5 tl speculaaskruiden
➡️1,5 tl kaneel
➡️2,5 mespuntje nootmuskaat
➡️2 mespuntjes cayennepeper
➡️snuf zout
➡️2 mespuntjes baking soda
➡️1 tl citroensap of azijn
Topping:
➡️200 gram A-merk roomkaas
➡️35 gram roomboter
➡️40 gram poedersuiker
➡️15 gram geraspte verse gember (of anders naar smaak)
➡️3 el geroosterd amandelschaafsel
➡️1 tl vanillepasta
⠀⠀⠀
Voor de bereidingswijze ga je naar eefsfood.nl en zet je ‘kruidige carrotcake’ in de zoekbalk. De eerste hit moet je hebben👌🏻 Echt heel erg de moeite waard!
⠀⠀⠀
Ga jij ‘m bakken? Sla deze post dan op door op het vlaggetje rechtsonder de foto te klikken✅ Veel bakplezier👩🏻‍🍳 Liefs, Eef
⠀⠀⠀
#eefsfood #carrotcake #frosting #wortelcake #gember #bakrecept #roomkaas #kruidig #cake #foodienl #heelhollandbakt #specerijen
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
Nieuwste recepten
17 maart 2023

De allerlekkerste blueberry muffins

De allerlekkerste blueberry muffins
24 februari 2023

Bieten orzo met feta en walnoten

Bieten orzo met feta en walnoten
12 februari 2023

Boterkoek met macadamia & witte chocolade

Boterkoek met macadamia & witte chocolade
8 februari 2023

Truffel orzo met gebakken paddenstoelen

Truffel orzo met gebakken paddenstoelen
6 februari 2023

Pistache ijstaart met kletskop & frambozen

Pistache ijstaart met kletskop & frambozen
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord