• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
Bakrecepten Recepten

Chocolade-crèmetaart met banaan, karamel en pecannoten

Eefje
Geen reacties
26 mei 2020
Chocolade-crèmetaart met banaan, karamel en pecannoten

Chocoladetaart bovenaf

Hallo leuke lezer! Welkom bij weer een héér-lijk recept. Ik val maar gelijk met de deur in huis en dat is dat ik deze lekkere chocolade-crèmetaart met banaan, karamel en pecannoten heb gemaakt in samenwerking met Flora Plant. Ik wil je daar ook graag eerst wat meer over vertellen want het is namelijk een gloednieuw product.

Flora plant pakje 125 gram

Ook vind ik dat het wat uitleg aan jullie behoeft. Jij als trouwe lezer weet natuurlijk dat ik enorm team roomboter ben. Ik eet het graag en in ongeveer al mijn bakrecepten zit het verwerkt. Eerder dit jaar kreeg ik een verzoek om samen te werken met een niet nader te noemen margarine merk. Daar heb ik namelijk direct nee tegen gezegd. 1. Ik vind het nou niet echt lekker 2. Het matcht niet helemaal met wat ik doe en verder laat zien 3. Ik koop het nooit en was het ook niet van plan te doen. Maar waarom dan toch wel een samenwerking aangaan met Flora Plant?

Nou dat zal ik je eens vertellen! De grootste overtuiging is absoluut de smaak. Ik heb nog nooit eerder iets geproefd dat zo erg de smaak van normale roomboter benaderd. En daar ligt gelijk een goed punt. Over het algemeen willen mensen tegenwoordig best kiezen voor een plantaardige variant, als het maar niet ten koste gaat van de smaak. En dat vinden ze bij Flora Plant dus ook! Er is echt heel veel getest en geproefd, en de uiteindelijke lancering heeft langer op zich laten wachten omdat die perfectie er eerder gewoon nog niet was. 

Flora plant pakjes

Nou ben ik geen vegan of eet ik niet 100% vegetarisch, maar ook ik maak daar steeds meer andere keuzes in. En als ik een plantaardige variant van iets even lekker vind als het origineel zal ik de volgende keer waarschijnlijk toch weer de plantaardige kiezen. Zo vind je bijvoorbeeld al 2 jaar geen koemelk meer in mijn koelkast voor in de koffie maar is het altijd haver- kokos- of amandelmelk. Plus, de dag dat er een perfecte vervanger is voor slagroom ben ik ook de eerste die het zou kopen! 

Flora Plant weetjes:

– 100% Plantaardig, en dus beter voor de planeet 
– Met de aankoop van 1 pakje Flora Plant bespaar je qua CO2 uitstoot 7 km autorijden ten opzichte van een gewoon pakje roomboter
– De verpakking is 100% plasticvrij 
– De palmolie die in Flora Plant zit is gecertificeerd en dus op een duurzame manier verkregen
– De ongezouten variant is ook verkrijgbaar in pakjes van 125 gram

Met dit recept wil ik je heel graag laten merken dat je serieus de roomboter echt niet mist. En je er dus ook heel goed en lekker mee kunt bakken. Ik weet gewoon zeker dat als je dit iemand voorschotelt en achteraf pas zegt dat het gebakken is met een plantaardige boter eigenlijk niemand het gelooft. De komende maanden maak ik nog een aantal (bak)recepten met Flora waar ik je hopelijk mee kan inspireren. Ik zou in ieder geval gewoon eens een pakje proberen! En laat me vooral weten wat je ervan vindt!

Taart bovenaf choco flora

Dit heb je nodig (10-12 personen)!

Beslag:
225 gram kristalsuiker
130 gram zelfrijzend bakmeel + extra tl
100 gram ongezouten Flora Plant + extra klontje 
100 ml (plantaardige) melk, ik gebruikte havermelk
3 middelgrote eieren 
40 gram cacaopoeder
40 gram geroosterde pecannoten, in stukjes gehakt
1 tl vanille pasta of extract 
1/2 tl baking soda
snufje zout 

Botercrème:
250 gram ongezouten Flora Plant 
100 gram witte chocolade 
60 gram poedersuiker
1 tl vanille pasta of halve vanille peul

Vulling & decoratie:
2 bananen 
3 el mini karamel blokjes 
50 gram geroosterde pecannoten 
wit chocolade schaafsel 
30 gram melk chocolade om te smelten 

Nog meer nodig:
springvorm van 18 cm doorsnee 
velletje bakpapier 
standmixer met vlinder, handmixer zou ook kunnen
siliconen spatel
spuitzak (optioneel)
boterhamzakje 
diverse schaaltjes
bolzeef
kartelmes

??

Zo maak je het!
1. Zorg allereerst dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Bekleed de bodem van de bakvorm met bakpapier en vet de rand in met een dun laagje Flora Plant. Bestuif dit hierna met wat zelfrijzend bakmeel. Verwarm ook de oven voor op 175 graden convectie stand (boven en onder warmte). Mocht je hete lucht willen bakken zet de oven dan op 160 graden.

2. Klop dan eerst de Flora Plant zacht en een beetje luchtig in de kom van de standmixer. Als het aan de randen plakt hou dan even de zijkant van de kom onder de warme kraan. Zo laat het los mengt het weer beter.

3. Als de Flora Plant lekker zalvig is voeg je de suiker, vanille en het zout toe. Als dit goed door elkaar zit voeg je 1 ei toe. Meng op een lage stand tot deze is opgenomen. Herhaal dit met de andere twee eieren. In een standmixer kan het nooit kwaad de randen bij te schrapen met een spatel.

4. Haal de cacao, baking soda en het zelfrijzend bakmeel door een bolzeef. Voeg dit eraan toe en zet de machine op een lage stand aan. Terwijl alles mengt giet je ook langzaam de (plantaardige) melk erbij. Wanneer het bijna allemaal is gemengd zet je de machine uit. Het laatste beetje mengen is goed om zelf te doen met een spatel (je kunt namelijk te lang roeren en dat kan negatieve effecten hebben op het eindresultaat).

5. Giet het beslag dan in de springvorm en bak de cake gaar in 40 tot 45 minuten.

6. Maak de standmixer kom schoon en doe hier dan de Flora Plant voor de crème in. Dit luchtig kloppen heeft wel wat langer nodig. Warm de kom bij wanneer de nodig is (als het echt vast blijft plakken). Let wel op dat dit bij deze plantaardige boter wat sneller gaat dan een normale roomboter. 

7. Klop het geheel eerst 5 minuten op middelhoge stand. Schraap dan de randen bij en zet het voor 10 minuten op ongeveer de hoogste stand (verschild per machine, als er maar een beetje power in zit). Schraap dan weer de randen bij en zet nog 5 minuten op gemiddelde stand. Als het goed is is het nu in volume toegenomen en is de kleur witter worden. 

8. Tijdens al dat geklop en gewacht smelt je alvast de witte chocolade. Dit kan in de magnetron of au bain Marie. Laat de chocolade niet te heet worden. Eenmaal gesmolten zet je het apart en blijf je af en toe roeren zodat het goed afkoelt.

9. Meng dan de poedersuiker en vanille door de luchtige boter. Wanneer de chocolade voldoende is afgekoeld tussen de 30 en hooguit 35 graden (leg je hand om het schaaltje om te checken). Giet je al roerend de chocolade bij de crème. Schraap nog een keer alle randen aan en zorg dat alles goed gemengd is. De botercrème is nu af. Het kan zijn dat het geheel iets te slap is. Dan heb je te warme chocolade gebruikte. Geen paniek! Zet de kom dan in de koelkast en roer elke 10 minuten handmatig alles goed door elkaar. Op den duur zal de créme steviger worden.

10. Als de cake volledig is afgekoeld en de botercrème de gewenste dikte kun je aan het leukste beginnen. Namelijk het afmaken van de taart. Snijd de cake horizontaal 1 keer door en leg deze open. Verdeel 1/3de van de crème over de onder laag. Snijd 1 banaan in blokjes en verdeel deze samen met 1,5 el karamel blokjes over de crème. Leg dan de bovenste cake erop.

11. Smeer de overige 2/3de botercrème bovenop de taart. Om het mooi te verdelen zonder eventueel te knoeien heb ik gebruik gemaakt van een spuitzak en heb ik vervolgens met de bolle kant van een lepel een beetje het rustieke aangebracht. 

12. Smelt nu alvast de melkchocolade en doe dit vervolgens in een boterhamzakje.

13. Ondertussen snijd je de andere banaan in plakken. Deze duw je zachtjes in de crème zodat ze omhoog blijven staan. Verdeel de andere karamelblokjes en de pecannoten over de taart. Knip een klein puntje van het boterhamzakje en swirl de chocolade eroverheen. Maak af met wat wit chocolade schaafsel. Dit kun je gemakkelijk zelf maken met een witte reep chocolade en een kaasschaaf. 

14. De taart is nu klaar om gegeten te worden. Op de dag zelf het mooist en lekkerst om te eten, dit komt deels omdat je met verse banaan werkt. Deze taart bewaar ik het liefst buiten de koelkast als hij binnen 2 dagen op gaat. Wil je hem lang er bewaren? Zet de taart dan in de koelkast maar laat hem wel op kamer temperatuur komen voordat je er een puntje van eet. Invriezen kan ook prima! Veel bakplezier en eet smakelijk!

Chocoladetaart bovenaf staand

Puntje eruit chocoladetaart

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Flora Plant.

Als Boter Maar Beter

Liefs,
Eefje

Bakrecept Banaan cremetaart Flora Plant Pecannoten Taart
Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
geef een reactie
Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Zoete courgette koekjes met gember en sinaasappel

volgend bericht

Speculaas boterkoek met macadamia noten (vegan)

meest gelezen
66.427x bekeken

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
56.313x bekeken

Kersen kruimel cheesecake

Kersen kruimel cheesecake
40.786x bekeken

Super snelle pasta met tomaat en burrata

Super snelle pasta met tomaat en burrata
23.664x bekeken

Frambozen kruimel cheesecake met witte chocolade

Frambozen kruimel cheesecake met witte chocolade
Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Vega maaltijd recepten
Maaltijden Recepten

Vegetarische lasagne met 4 soorten groente

680CB9CD-005F-4D6F-A513-A431BE478FA7-scaled
Maaltijden Recepten

Patatje paddenstoelenstoof (vega)

IMG_0256-1536x1024
Maaltijden Recepten

Gebakken gnocchi met doperwtensaus en feta

4719DE2A-8E69-415F-A573-6BEDC3A5FA5F
Maaltijden Recepten

Pasta met linzen-tomatensaus, spinazie en feta

DB15DCFB-0503-4316-A38D-E8B4B527B4A5-scaled
Recepten Salades

Spinaziesalade met falafel en feta

IMG_6840-1536x1024
Dit vind je misschien ook leuk
Red velvet taart
Bakrecepten Recepten Taart

Red velvet taart

2 min leestijd
18 augustus 2015
Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
Bakrecepten Recepten Taart

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

1 min leestijd
5 april 2020
Tiramisu shortbread bars
Koekjes Recepten

Tiramisu shortbread bars

4 min leestijd
2 december 2020
Lemon meringue room taart
Bakrecepten Recepten

Lemon meringue room taart

1 min leestijd
28 maart 2020
Karamel-pecan shortbread
Bakrecepten Koekjes Recepten

Karamel-pecan shortbread

1 min leestijd
18 december 2016
Botercrème EEFSFOOD
Recepten Smeersels, dips & sausjes

Zelf maken: witte chocolade botercrème

1 min leestijd
17 februari 2017

eefsfood

• bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
• altijd eerlijk, tikkie perfectionistisch & enthousiast
• zakelijk? eef@highrollersagency.com | geen dm

Eefje | EEFSFOOD.NL
DE EEFSFOODCLUB DEUREN ZIJN WEER OPEN!🎂
⠀⠀⠀
Jaaahaaa, het is eindelijk zover!🎉 Je kunt je weer inschrijven voor een nieuwe ronde van Eefsfoodclub. Hét online platform waar je als thuisbakker je skills naar een hoger niveau tilt🧁 Voor 4 maanden lang krijg je elke week een instructievideo binnen een bepaald thema, zoals: ‘decoreren’, ‘frosting’, ’taart’ en 'cakes'. En omdat je dan lekker de smaak te pakken hebt, krijg je er van mij nog een 5de bonusmaand bij!🎁
⠀⠀⠀
VROEGE VOGEL?
Voor de eerste aanmelders heb ik iets super leuks! Je ontvangt namelijk een heel erg nuttig en tof brievenbuspakketje met handige bakproducten t.w.v. €39,95📮 De Eefsfoodmail abonnees hebben al een dag voorsprong gehad, maar er zijn nog wat vroege vogel plekken beschikbaar. Wacht dus niet te lang!
⠀⠀⠀
Op eefsfood.nl/club (link in bio) lees je alles over de inhoud van Eefsfoodclub. Zie ik jou binnenkort in de club?🪩Ik hoop het!💃🏻Tag jij nog iemand die dit niet mag missen? Dank je❤️
⠀⠀⠀
Liefs,
Eefje
⠀⠀⠀
#eefsfoodclub #bakskills #eefsfood #cupcakes #taart #stapeltaart #opspuiten #botercreme #onlineprogramma  #decoreren #beterlerenbakker #decorerenkunjeleren
MAKKELIJK PECAN-ROZIJNENBROOD🍞 ⠀⠀⠀ Van na MAKKELIJK PECAN-ROZIJNENBROOD🍞
⠀⠀⠀
Van nature ben ik niet bepaald een broodbakker, super saai! Maar op deze extreem makkelijke manier doe ik het weleens. Roeren, wachten en bakken is het enige dat je hoeft te doen🔥 Dat klinkt goed toch? Ik deelde al eens een hartige variant met rozemarijn, olijven en tomaat. Vandaag een zoete variant met pecannoten en rozijnen👇🏻
⠀⠀⠀
Dit heb je nodig:
➡️450 gram patentbloem
➡️400 ml lauwwarm water
➡️1 el kristalsuiker
➡️1 zakje gist (7 gram)
➡️8 gram zout
➡️175 gram rozijnen
➡️100 gram pecannoten, grof gehakt
➡️Voor het afbakken van het brood is een gietijzeren (brood)pan het best, maar het kan ook in een cakeblik (vermoedelijk wordt ie iets minder krokant dan)
⠀⠀⠀
Meng de eerste 5 ingrediënten door elkaar in een kom tot een slap deeg. Dek af en zet ‘warm’ weg voor een uur. Ik doe dat in een oven van 30 graden. Kan ook op of bij de verwarming die aanstaat of in de gootsteen met warm water erin. Zet nu ook de rozijnen te wellen in koud water.
⠀⠀⠀
Na een uur giet je de rozijnen af, spoel je ze om en maak je ze droog met een theedoek. Voeg samen met de noten aan het gerezen deeg toe en roer door. Zet nog eens 30 minuten warm. Ergens anders dan de oven, want deze zet je nu op 230 graden hete lucht. Als je iets van gietijzer gebruikt zet je dit gelijk in de oven om mee te verwarmen👌🏻
⠀⠀⠀
Als de oven eenmaal heet is doe je het deeg in de pan/vorm (waar nodig met bakpapier erin). Bak het brood 20 minuten en haal dan de deksel er vanaf. Bak nog eens 10 minuten zodat het brood wat meer kleur krijgt. Haal gelijk uit de vorm en laat een beetje afkoelen. Vers het allerlekkerste met roomboter en kaas🤤 Wist jij dat je zo makkelijk een brood kon bakken?
⠀⠀⠀
Ik zou het echt een keer proberen als ik jou was. De basis is prima en je kunt eraan toevoegen wat je wil, een hartige variant is ook héél erg aan te raden. Sla je ‘m op?✅ Veel bakplezier en eet smakelijk👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
#eefsfood #zelfbroodbakken #nokneadbread #pecannoten #rozijnen #brood #rozijnenbrood #instarecept #gist #bloem #broodvoorluiemensen #makingofreel #roomboter #kaas
KNAPPERIGE KAAS KRIELTJES🧀🥔 ⠀⠀⠀ Dit is KNAPPERIGE KAAS KRIELTJES🧀🥔
⠀⠀⠀
Dit is echt zó zó hemels🤤 De kans is groot dat je dit al eens voorbij hebt zien komen hier op the gram💛 Zelf heb ik het al talloze keren gezien en vorige week probeerde ik het👩🏻‍🍳 Mega lekker, maar nog niet perfect. Vandaag ging het in de herkansing en daar ben je nu naar aan het kijken🎥
⠀⠀⠀
DIT HEB JE NODIG:
➡️500 gram vastkokende krieltjes met schil
➡️50 gram fijn geraspte parmezaan
➡️25 gram fijn geraspte belegen kaas
➡️2 el olijfolie
➡️1 tl grove mosterd
➡️1 dikke teen knoflook, geraspt
➡️1/2 tl fijngehakte verse rozemarijn
➡️1/4 tl zout
➡️1/4 tl peper
➡️1/4 tl paprikapoeder
KNOFLOOKSAUS:
➡️2 flinke el mayonaise
➡️2 flinke el dikke yoghurt
➡️1 tl grove mosterd
➡️Peper & zout naar smaak
➡️Teentje geraspte knoflook
➡️Verse bieslook
⠀⠀⠀
ZO MAAK JE HET!
👉🏻Neem een bakplaat bekleed met bakpapier. Strooi hier de kaas op.
⠀⠀⠀
👉🏻Maak de krieltjes schoon, halveer ze in de lengte en marineer met de smaakmakers.
⠀⠀⠀
👉🏻Leg de krieltjes op de kaas. Bak voor 35-40 minuten in een oven van 200 graden. Ik deed eerst 20 minuten op hete lucht en daarna 15 minuten convectie stand🔥 Let vooral op de kleur👌🏻
⠀⠀⠀
👉🏻Het sausje maak je door alles hiervoor door elkaar te roeren. Dippen maar en GENIET!
⠀⠀⠀
Sla je het respect op?✅ Fijn weekend😘
⠀⠀⠀
#eefsfood #instarecept #aardappels #krieltjes #kaas #belegenkaas #parmezaan #yoghurt #mayonaise #hartig #knapperig #sidedish #foodienl #recept #cheese #potatos #crispy #foodblog #makingofreel
HARTIGE WAFELS MET TOMAAT & BURRATA🍅 ⠀⠀⠀ HARTIGE WAFELS MET TOMAAT & BURRATA🍅
⠀⠀⠀
Dit is echt heerlijk! Leuk om mee te lunchen, maar je kunt er ook kleine wafels van maken zodat het een borrelhapje zou kunnen zijn👌🏻 Multifunctioneel dus!
⠀⠀⠀
adv - Wat een feest was het weer om met een kookeiland te filmen🎥 Deze compleet marmeren keuken is echt te gek! Bij @velthuizenkeukens in Woudenberg kun je volop inspiratie opdoen. Je kunt op de bonnefooi langs, of een afspraak maken via de site💻
⠀⠀⠀
Dit heb je nodig voor 4 wafels:
➡️110 gram patentbloem (fijn tarwemeel)
➡️85 ml karnemelk
➡️1 middelgroot ei
➡️1 middelgrote ui, fijn gesnipperd
➡️50 gram geraspte kaas
➡️1 tl baking soda
➡️1 el olijfolie
➡️1 tl Italiaanse kruiden
➡️mespuntje zout
⠀⠀⠀
Voor de toppings en bereidingswijze verwijs ik je graag naar velthuizenkeukens.nl. In de menubalk vind je ‘recepten’ en als je daarop klikt staat dit recept bovenaan. Eet smakelijk alvast! Sla jij dit recept op? Zo heb je het makkelijk bij de hand✅
⠀⠀⠀
Veel bakplezier👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
#eefsfood #velthuizenkeukens #hartigewafels #burrata #pesto #tomaat #kaas #uien #lunch #borrelhapje #makingofreel #italiaansekruiden #wafelijzer #keukeninspiratie #basilicum #lekkerrecept
DE LEKKERSTE BLUEBERRY MUFFINS EVER😍 ⠀⠀⠀ DE LEKKERSTE BLUEBERRY MUFFINS EVER😍
⠀⠀⠀
Ik smijt niet zo snel met dat soort titels, dus als ik het doe kun je er wel vanuit gaan dat het écht goed is💯 Ik kon niet stoppen met eten en dat is voor mij het ultieme teken van een toprecept!🧁 Ontzettend smeuïg maar ook makkelijk en snel om te maken👩🏻‍🍳 Bak je mee??
⠀⠀⠀
Voor ongveer 10 muffins heb je nodig:
➡️210 gram zelfrijzend bakmeel
➡️150 gram kristalsuiker
➡️2 middelgrote eieren
➡️95 gram volvette Griekse yoghurt
➡️85 ml zonnebloemolie
➡️1/2 tl zout
➡️130 gram (diepvries) blauwe bessen
➡️Rasp van een kleine citroen
➡️1/2 tl baking soda
➡️1 tl vanille extract
⠀⠀⠀
Doe de suiker en zonnebloemolie in een kom. Voeg hier het zout en de vanille aan toe en roer door.
⠀⠀⠀
Voeg dan de Griekse yoghurt, eieren en citroenrasp toe. Roer ook dit door elkaar. Voeg dan het zelfrijzend bakmeel en de baking soda toe. Roer tot een beslag. Voeg de blauwe bessen toe en spatel deze er doorheen.
⠀⠀⠀
Verdeel het beslag over 10 vormpjes, dit gaat het makkelijkst met een ijsschep. Voor een klein beetje crunch strooi je er nog wat kokosbloesem- of rietsuiker op. Bak de muffins voor 22 minuten op 190 graden convectie stand🔥 Vers het allerallerlekkerst🤤 Eet smakelijk en veel bakplezier🙌🏻
⠀⠀⠀
Normaal vraag ik of je het recept niet vergeet op te slaan, maar nu wil ik eigenlijk zeggen; dit recept ‘MOET’ je echt opslaan✅ Zó lekker!! Thank me later😃
⠀⠀⠀
Op eefsfood.nl vind je nog veel meer lekkere (bak)recepten✨
⠀⠀⠀
#eefsfood #muffins #instarecept #zondagbakdag #heelhollandbakt #blueberrymuffins #citroenrasp #griekseyoghurt #foodienl #makingofreel #timelaps #cake #luchtig #smeuig #blauwebessen #blueberries #fruit #zoetrecept
TOMATEN-FETA PASTA MET PIT🌶️ ⠀⠀⠀ Wie ke TOMATEN-FETA PASTA MET PIT🌶️
⠀⠀⠀
Wie kent ‘m niet?! Één van de weinige foodtrends die ik 120% snap. Echt heerlijk vind ik het! Ik volg nooit een recept en doe altijd maar wat👩🏻‍🍳 Maar dit keer heb ik onthouden wat erin ging om het met jou te delen❤️
⠀⠀⠀
Voor 1 flink portie heb je nodig:
➡️250 gram cherry tomaatjes, gehalveerd*
➡️100 gram tagliatelle, of andere pasta
➡️100 gram feta
➡️2 tenen knoflook, in plakjes
➡️1 middelgrote ui in halve ringen
➡️10 kalamata olijven, gehalveerd
➡️1 tl gedroogde oregano
➡️1/2 tl chili flakes*
➡️1/2 tl (gerookt) paprikapoeder
➡️1 tl suiker (optioneel)*
➡️50 ml kookvocht van de pasta
➡️Peper & zout
➡️Verse peterselie
➡️Olijfolie
⠀⠀⠀
Doe alle smaakmakers (zie video) in de pan en zet deze in een oven van 200 graden. Haal na 10 minuten de deksel eraf en zet de oven op 220 graden. Rooster intussen de pijnboompitten.
⠀⠀⠀
Kook de pasta volgens de verpakking. Haal tijdens het koken ongeveer 50 ml kookvocht uit de pan en voeg deze 5 minuten voor het einde toe aan de pan in de oven. Haal deze er na 30 minuten uit, voeg de peterselie en olijven toe. Roer door, voeg de afgegoten pasta toe en roer nogmaals. Schep in een diep bord en maak af met de pijnboompitten en nog wat peterselie. EET SMAKELIJK😍
⠀⠀⠀
👉🏻Hou je niet zo van pit? Gebruik dan de helft of nog minder chili flakes. Dit gerecht is best hoog in zuur, ik hou daarvan maar je kunt altijd een beetje suiker toevoegen om het te compenseren. Ligt ook een beetje aan de soort tomaten (welke ik volledig vergeten ben te halveren in de video)🍅*
⠀⠀⠀
barter - Deze prachtige gietijzeren pannen heb ik gekregen van @lecreusetnederland 💙 Ter ere van deze gloednieuwe blauwe kleur ‘azure’ die nu in het assortiment te vinden is. Wat vind jij ervan?🔥
⠀⠀⠀
#eefsfood #LeCreusetAzure #fetapasta #instarecept #watetenwevandaag #spicy #pasta #braadpan #LeCreuset #feta #pijnboompitten #makingofreel #tagliatelle #ui #knoflook #peterselie #oregano
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
Nieuwste recepten
17 maart 2023

De allerlekkerste blueberry muffins

De allerlekkerste blueberry muffins
24 februari 2023

Bieten orzo met feta en walnoten

Bieten orzo met feta en walnoten
12 februari 2023

Boterkoek met macadamia & witte chocolade

Boterkoek met macadamia & witte chocolade
8 februari 2023

Truffel orzo met gebakken paddenstoelen

Truffel orzo met gebakken paddenstoelen
6 februari 2023

Pistache ijstaart met kletskop & frambozen

Pistache ijstaart met kletskop & frambozen
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord