Oh jongens, deze speculoos cheesecake met witte chocolade en slagroom is zó LEKKERRR! Ik kan wel gaan vertellen waarom maar dat doe ik niet. Maak hem maar gewoon en bedank me later!
Zorg eerst dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Ik moet eerlijk bekennen dat ik dat niet heb gedaan bij deze taart. En toch is ie heel goed gelukt! Het is wel echt beter om te doen. Maar als ik ineens een idee heb om zoiets te maken heb ik geen geduld om te wachten.. Het is dus aan jou haha! Verwarm ook alvast de oven voor op 140 graden hete lucht.
Maal de koekjes fijn samen met de gesmolten roomboter tot een plakkerig koekkruim. Stort deze in de vorm waar op een bodem een velletje bakpapier ligt. Druk goed en gelijkmatig aan!
Meng eerst de monchou goed met de speculoos, voeg dan ook de suiker, vanille en daarna de Griekse yoghurt toe.
Meng hier dan weer eerst 1 ei doorheen. Als deze is opgenomen het volgende ei. Dit mengsel giet je dan op de koek bodem. Bak de taart voor 40 tot 45 minuten. Ja, het klopt dat de binnenkant dan nog 'flubberig' is. Zet de oven uit en zet de deur op een kier maar laat de taart nog staan voor een klein uurtje.
Wanneer die tijd om is doe je de slagroom voor de toplaag in een steelpan. Breng dit tegen de kook aan. Zet dan het vuur uit en voeg de witte chocolade en speculoos toe. Laat even 3 minuten staan. Roer dit vervolgens glad. Het is vrij dik maar loopt wel uit. Giet dit op de taart en zet deze vervolgens voor minstens 4 uur in de koelkast.
Klop dan de slagroom stijf samen met het zakje vanillesuiker. Spuit 8 mooie rozetten op. Verdeel hier wat witte chocolade krullen overheen en zet er halve Speculoos koekjes in. Leg 1 mooi heel koekje in het midden. Smullen maarrrrr! Deze taart is ook prima in de te vriezen. Gebruik een heet scherp mes om mooie punten te snijden.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Zorg eerst dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Ik moet eerlijk bekennen dat ik dat niet heb gedaan bij deze taart. En toch is ie heel goed gelukt! Het is wel echt beter om te doen. Maar als ik ineens een idee heb om zoiets te maken heb ik geen geduld om te wachten.. Het is dus aan jou haha! Verwarm ook alvast de oven voor op 140 graden hete lucht.
Maal de koekjes fijn samen met de gesmolten roomboter tot een plakkerig koekkruim. Stort deze in de vorm waar op een bodem een velletje bakpapier ligt. Druk goed en gelijkmatig aan!
Meng eerst de monchou goed met de speculoos, voeg dan ook de suiker, vanille en daarna de Griekse yoghurt toe.
Meng hier dan weer eerst 1 ei doorheen. Als deze is opgenomen het volgende ei. Dit mengsel giet je dan op de koek bodem. Bak de taart voor 40 tot 45 minuten. Ja, het klopt dat de binnenkant dan nog 'flubberig' is. Zet de oven uit en zet de deur op een kier maar laat de taart nog staan voor een klein uurtje.
Wanneer die tijd om is doe je de slagroom voor de toplaag in een steelpan. Breng dit tegen de kook aan. Zet dan het vuur uit en voeg de witte chocolade en speculoos toe. Laat even 3 minuten staan. Roer dit vervolgens glad. Het is vrij dik maar loopt wel uit. Giet dit op de taart en zet deze vervolgens voor minstens 4 uur in de koelkast.
Klop dan de slagroom stijf samen met het zakje vanillesuiker. Spuit 8 mooie rozetten op. Verdeel hier wat witte chocolade krullen overheen en zet er halve Speculoos koekjes in. Leg 1 mooi heel koekje in het midden. Smullen maarrrrr! Deze taart is ook prima in de te vriezen. Gebruik een heet scherp mes om mooie punten te snijden.
Ben je nog op zoek naar andere lekkere cheesecake recepten? KLIK HIER!