Hoi! Welkom bij een nieuw recept. Even geleden benaderde Jenny van jennyalvares.com mij of ik het leuk zou vinden om een keer samen met haar een live video te maken op Instagram. En of mij dat leuk leek! We maakte er werk van en naar het resultaat ben je nu aan het kijken.
Na het uitwisselen van wat ideeën leek het ons leuk niet met iets al te moeilijks te beginnen en iets wat eigenlijk iedereen wel lust. Een lekker romig toetje met aardbeien en Oreo’s. Zoals je op de foto misschien kunt zien zijn dit vrij grote porties. Persoonlijk hou ik daar wel van maar als je echt een beter of gangbaarder formaat toetje wil hebben kun je dit recept beter over 4 glazen verdelen. Of misschien drie, dat is natuurlijk ook nog een optie!
De live video zit er inmiddels op en deze heb ik opgeslagen in mijn IGtv. Heb je Instagram en lijkt dit je nog leuk om terug te kijken? Dat kan! Klik daarvoor op deze link.
Klop eerst de slagroom voor de topping stijf samen met een zakje vanillesuiker. Schep dit vervolgens in een spuitzak waar je al een kartel spuitmondje in hebt zitten.
Maal dan de 6 Oreo's voor de vulling fijn in een keukenmachine.
Pureer 65 gram aardbeien en klop ook de andere slagroom stijf. Meng dit dan door elkaar.
Roer de mascarpone los samen met de suiker en vanille en voeg dit toe aan het slagroom-mascarpone mengsel. Meng dit tot een dikke gladde massa. Doe dit ook in een spuitzak.
Snijd de aardbeien in stukjes en verdeel deze over de bodem van de glazen.
Verdeel dan de helft van de aardbeienvulling ook hierover. Schep dan de helft van de gemalen Oreo's erop. Verdeel de rest van de aardbeienvulling gevolgd door weer een laagje Oreo. Spuit een mooie rozet slagroom op en maak af met een aardbei en een Oreo.
Fijn toetje om ruim van tevoren ter maken. Bewaar in de tussentijd gekoeld! Eet smakelijk!
Ingrediënten
Aanwijzingen
Klop eerst de slagroom voor de topping stijf samen met een zakje vanillesuiker. Schep dit vervolgens in een spuitzak waar je al een kartel spuitmondje in hebt zitten.
Maal dan de 6 Oreo's voor de vulling fijn in een keukenmachine.
Pureer 65 gram aardbeien en klop ook de andere slagroom stijf. Meng dit dan door elkaar.
Roer de mascarpone los samen met de suiker en vanille en voeg dit toe aan het slagroom-mascarpone mengsel. Meng dit tot een dikke gladde massa. Doe dit ook in een spuitzak.
Snijd de aardbeien in stukjes en verdeel deze over de bodem van de glazen.
Verdeel dan de helft van de aardbeienvulling ook hierover. Schep dan de helft van de gemalen Oreo's erop. Verdeel de rest van de aardbeienvulling gevolgd door weer een laagje Oreo. Spuit een mooie rozet slagroom op en maak af met een aardbei en een Oreo.
Fijn toetje om ruim van tevoren ter maken. Bewaar in de tussentijd gekoeld! Eet smakelijk!
Opzoek naar meer lekkere toetjes recepten? Dan kun je hier terecht! En als ik nog een tip mag geven, Jenny heeft een recept voor heel erg lekkere cinnamon rolls!