Blog

Mijn week in foto’s #3

Mijn week in foto's #3

Hee hallo! Leuk dat je er weer bent bij een nieuwe week in foto’s. Het bevalt me heel goed om het zo om de week te doen dus daar ga ik voorlopig lekker mee door. Een week van nieuwe gordijnen, veel wandelen en herenigd zijn met mijn racefiets. Hoe dat eerste ritje afliep en meer ga je nu lezen!

Maandag

Maandagochtend begon ik achter de laptop om wat mail weg te werken en ik maak altijd een lijstje met to do’s voor de komende week. Deze bestaat vaak voor de helft uit moetjes en voor de helft uit willetjes. 

laptop en planner

Later in de ochtend bedacht ik me dat ik mail had gekregen dat mijn nieuwe gordijnen eindelijk binnen waren. Dus hup de auto in en met een lekker cd’tje van Lewis onderweg naar Zoeterwoude. Het was super rustig daar, dat was echt fijn. Naast het ophalen van de gordijnen kon ik het niet laten nog wat leuke spullen te kopen voor in huis. En belande ik ook nog even bij Action en Bristol. 

Cd Lewis

Maar die gordijnen, wat was dat een gedoe. Besteld, 4 weken gewacht, 6 keer gebeld en toen bleken mijn op maat gemaakte gordijnen kwijt. De enige optie was om hoogstpersoonlijk in de winkel te komen om ze weer opnieuw te laten bestellen. Nou dat heb ik toen maar gedaan, in de tussentijd kreeg ik nood gordijnen. Weer 4 weken later Greek ik mail dat het wederom vertraagd zou zijn maar wonder boven wonder kon ik ze een week later al ophalen. Super blij mee! Aan mijn vorige gordijnen heb ik me jaren lang lopen eregeren namelijk. Was heerlijk om die in de container te gooien. Lekker verduisterend zijn deze en ze staan goed bij mijn vernieuwde slaapkamer. 

Gordijnen nieuw

’s Avonds maakte ik nog een heerlijke wandeling door de stad!

Wandelen Leiden

Huigpark view

Dinsdag

Ik had nog wat nodig voor weer een live video die ik later deze dag ging doen. Glazen goed sluitende flesjes. Ik dacht dat dit echt makkelijk te vinden was. Bleek niet zo. Toen gokte ik op Sligro. Bingo! Gelukkig kon ik daar slagen en hadden ze ook wéér mooi nieuw servies en nam ik deze bordjes en schaaltjes ook nog mee naar huis. 

Sligro servies

Toen ging ik thuis sporten, en dat ging echt best wel lekker! Ik werd ook nog getagt in het beste nieuws van de dag. In juni komt seizoen 6 van Brooklyn Nine-Nine op Netflix. Hell yeah! Hopelijk snel ook seizoen 7, en 8 moet nog gemaakt worden. Ik ben nog nooit maar dan ook nooit zo’n fangirl van een serie geweest..

B 99 foto

’s Avonds ging ik wéér wandelen.. Het moet niet gekker worden! Anderhalf uur en het was al bijna donker toen ik thuis kwam. 

Poort van Leiden

Sporten en wandelen in één dag geeft ook lekkere resultaten. Dit motiveert echt als je het ziet staan op een schermpje.

Beweeg stats

Woensdag

Niet echt veel bijzonders gedaan deze dag. Eindelijk kwam mijn nieuwe helm en fietsshirt binnen. Passen allebei perfect, dus dat was fijn! 

Nieuw fietskleding

Ik smeerde een nieuwe kleurtje op mijn nagels.

Opi nagellak

En maakte een foto van weer nieuw opgehangen spullen op mijn slaapkamermuur waar ik helemaal blij mee bent. Dat trappetje had ik al een tijd maar die wilde ik aan de muur hebben zodat je er onder lekker kan stofzuigen en dat hij niet omvalt als je er tegenaan loopt. Handig voor wat kleding en een dekentje. Het goudkleurige rekje wil ik nog volhangen met foto’s en concertkaartjes etc.

Slaapkamer muur

Donderdag

Donderdag heb ik een artikel geschreven waarvoor ik nog foto’s nodig had. Ik trok mijn statief weer tevoorschijn en deed weer een shoot met mezelf. Je moet was in deze tijden. Ik vind het ook wel leuk om dat zelf een beetje te kunnen of in ieder geval een poging te doen.

Foto jurk bristol

Ook had ik maandag nog een eenvoudig jurkje gescoord bij Bristol. Ik paste thuis pas. Bij mijn armen zit ie goed en ik vind het een leuk printje. Het is lekker katoen en hij was met extra korting 15,50 als ik het goed heb onthouden. Verder is ie vrij ruim/hobbezak eigenlijk. Best leuk maar ik wilde het even uittesten met ceintuur. Zo kwam ik er ook achter dat ik geen zwart riempje meer in huis had. Dus trok een ceintuur uit mijn spijkerpak om even te testen of dat leuk was. Ik vind van wel, dus ik ga nu nog opzoek naar zo’n simpel riempje.

Voeten dove

Ik hoor iedereen over droge handen maar bij mij zijn echt mijn voeten een ramp! Ik ben zoveel thuis, en daar loop ik bijna altijd op blote voeten. Toen gewoon mijn badkamer matje aan mijn hiel bleef hangen was de maat vol. Echt een hele dikke laag vette zooi op je voeten smeren. Pedaalemmer zakje eromheen en een sok. Drie uur later: babyvoetjes! Geen permanente oplossing maar ik ga het snel weer doen! Dikke tip als je daar ook last van hebt.

Vrijdag

Elke vrijdag is het weer feest want dan staat er een nieuwe Zelfspodcast online. De eerste paar afleveringen had ik ook mijn bedenkingen maar eenmaal daar doorheen is het echt lachen. En het wordt alleen maar leuker als je het mij vraagt. Ik besloot een nieuwe wandelroute te testen luisterend naar een nieuwe aflevering. Ik was de straat nog niet uit of ik had al hardop gelachen en tranen weggeveegd.

Vrijdag wandeling

Ik liep de andere kant op ipv de stad in. Het was fris maar ook heel mooi weer. Al snel keek je uit over prachtig groene weilanden. Zeker voor herhaling vatbaar deze route!

Leiderdorp view

Na het wandelen besloot ik ook mijn eerste racefiets rit weer te gaan maken. Ik had er wel zin in maar was ook bang dat het vreselijk tegen zou vallen. Lekker mijn voor de helft nieuwe tenue aan en gaan!

Fiets tenue

Ik fietste weg en kwam er halverwege de straat al achter dat ik mijn bidons was vergeten dus ik kon gelijk terug. Na 500 meter fietsen kwam ik er ook achter dat mijn sporthorloge niet deed wat ik wilde. Voor fietsen moet je hem blijkbaar eerst nog handmatig koppelen voor de gps. Na 5 km stond ik alweer stil voor een open brug. Twee kilometer later was er alweer iets afgesloten waardoor ik route moest wijzigen (ik had juist een route gekozen die ik zeker weten nog uit mijn hoofd wist).

Toen was er een stuk verderop ineens een fietstunnels, die was er 5 jaar geleden ook nog niet. Hierdoor stond ik ineens middenin een wijk in Wassenaar. Wassenaar heb ik totaal uitgespeeld (bijkomende gedachte minstens acht keer ‘waar de fuck ben ik, en hoe kom ik hier weg?). Eenmaal uit de fuik kwam ik eindelijk op de weg naar Katwijk terecht. Aan het einde wéér afsluiting. Ik bedacht een andere route die ook weer anders bleek te zijn. Tot ik weer in Leiden was en gewoon wéér niet wist waar ik precies was. Uiteraard was dit al de fase dat alles zeer deed. Mijn ellebogen, rug en dat tering harde zadel is echt vreselijk als je weer wil beginnen. Voor mijn gevoel had ik uren gefietst. Maar wat denk je? 1 uur en 20 minuten. Hoe dit helemaal is verlopen is zo typisch mij, dat ik er achteraf wel weer om kon lachen. De eerste 30 km zit erop. Komende week, nieuwe kansen, nieuw ritje!

fiets stuur

Eenmaal thuis heb ik me snel gedoucht en omgekleed want ik had een eetclub borrel bij één van ons in de tuin. Dit was mijn eerste echte sociale uitje sinds ruim twee maanden. Het was méga gezellig, lekker en de wijn smaakte goed. Ik was daar om half 4 ofzo en ergens na middernacht plofte ik pas in bed. Topmiddag en avond dus!

borrel bij Hen

Zaterdag

Ik werd echt super brak wakker en na wat opstart problemen ging ik de keuken in om alvast een basis te bakken voor een recept opdracht. 

chocolade cake bakken

De rest van de dag heb ik een beetje lui gedaan en ’s avonds nog wat administratief werk verricht. Niet veel bijzonders dus!

Zondag

Begon in bed met een kopje koffie. Ik heb dit artikel lekker liggen typen maar ik heb afgelopen week ook een food experiment gedaan. En dit had best veel schrijf- en fotowerk nodig. Het is nogal een uitgebreid artikel geworden, dat ook deze week online verschijnt. Dus daar was ik mijn zondagochtend aan kwijt. Heerlijk! 

Koffie in bed

Ik had nog wel meer te doen. Dus ik ben naar de supermarkt geweest en heb nog 2 andere recept artikelen afgemaakt. Het was ook eindelijk weer heerlijk weer, dus heb ik nog lekker in de zon gelegen. Daarna ben ik nog thuis gaan sporten. Toen moest ik nog een taart op de foto zetten voor een opdracht, dat liep qua tijd een beetje uit de hand want toen was het ineens 19:30 en ging ik maar snel wat eten.

Later deze avond ben ik wéér gaan wandelen. Met een hele goede reden. Want ik mocht namelijk bij Mai alles komen ophalen voor een geweldige kom (door haar) homemade ramen noodles. Alles zelf gemaakt en dat staat morgen op het menu. Kan niet wachten! Naast lege terrassen heb ik ook de Haven nog nooit zo leeg gezien, zeker rond deze tijd van het jaar!

Leidse haven

Het was een leuke maar ook wel aparte week voor mijn gevoel, maar dat heeft meer te maken met het food experiment. Tot de volgende!

Liefs,
Eefje

3 Comments

Geef een reactie

Your email address will not be published.

No products in the cart.