Ik nam een duik in mijn voorraadkast en daardoor ontstond het idee voor deze goddelijke chocolade rotsjes gelijk. Je kunt natuurlijk allerlei soorten kopen maar het is ook best leuk om ze zelf af en toe te maken. Want je kunt er echt alles in doen wat je zelf lekker vindt!
Smelt allebei de chocolades apart van elkaar. Zorg dat je de chocolade niet te heet laat worden. Als het voor de helft gesmolten is haal je het van of uit de warmtebron en laat je het even staan en roer je na ongeveer 2 minuten de chocolade glad.
Meng de andere ingrediënten door elkaar en verdeel dat ook in tweeën. Doe het ene deel bij de witte chocolade en het andere deel in de pure chocolade.
Doe dit vervolgens ook bij elkaar en haal 3 keer een lepel er doorheen zodat je een marmer effect krijgt.
Gebruik twee lepels om 15 gelijkmatige rotsjes te scheppen op een bakplaat met een velletje bakpapier erop.
Maak de rotsjes dan af met een beetje van de ingrediënten, zodat je ook kunt zien wat erin zit. Je kunt er optioneel ook nog wat zeezout korrels overheen strooien.
Laat de rotsjes dan weer hard worden. Als je chocolade niet te heet is geweest kan dit gewoon op kamertemperatuur. Mochten ze niet echt hard willen worden kun je ze gerust even in de koelkast zetten. Bewaren in een goed afsluitbare pot of bak. Smullen maar!
Ingrediënten
Aanwijzingen
Smelt allebei de chocolades apart van elkaar. Zorg dat je de chocolade niet te heet laat worden. Als het voor de helft gesmolten is haal je het van of uit de warmtebron en laat je het even staan en roer je na ongeveer 2 minuten de chocolade glad.
Meng de andere ingrediënten door elkaar en verdeel dat ook in tweeën. Doe het ene deel bij de witte chocolade en het andere deel in de pure chocolade.
Doe dit vervolgens ook bij elkaar en haal 3 keer een lepel er doorheen zodat je een marmer effect krijgt.
Gebruik twee lepels om 15 gelijkmatige rotsjes te scheppen op een bakplaat met een velletje bakpapier erop.
Maak de rotsjes dan af met een beetje van de ingrediënten, zodat je ook kunt zien wat erin zit. Je kunt er optioneel ook nog wat zeezout korrels overheen strooien.
Laat de rotsjes dan weer hard worden. Als je chocolade niet te heet is geweest kan dit gewoon op kamertemperatuur. Mochten ze niet echt hard willen worden kun je ze gerust even in de koelkast zetten. Bewaren in een goed afsluitbare pot of bak. Smullen maar!
Alle producten die ik heb gebruikt komen van DeNotenshop.nl. Door foodblog collega en vriendin Marike van OhMyPie.nl leerde ik De Notenshop een tijd geleden kennen. Zij werkt voor- en met hen samen. Marike en ik hebben een serie foto’s geschoten voor hun website. Daar zijn we allebei ook heel trots op! In De Notenshop pakketen zit vaak minimaal één receptkaartje. Dit is regelmatig een recept van mij. Súper leuk vind ik dat! Ook mag ik weleens een bestelling doorgeven welke ik dan krijg opgestuurd. Ik vind het een mooi bedrijf, ze zijn gigantisch aan het groeien en er werken onwijs lieve mensen. Ongeacht of ik die pakketjes krijg of zelf betaal ben ik fan. Mooie complete pakketten, fijne verpakkingen en service. Nu in deze tijden kan het allemaal iets langer duren voor je het is huis hebt maar mijn ervaring is dat je het binnen twee dagen hebt. Ook vind ik heel veel producten echt goed betaalbaar. Zie het als een dikke tip!
Mocht je de rostjes maken, laat mij vooral weten wat je ervan vond. Vind ik leuk!