Vandaag heb ik een eenvoudig maar súper smaakvol recept voor je. Dit is echt de simpelheid waar de Italiaanse keuken bekend om staat. Daarbij ook een top aanvulling voor een uitgebreide borrelplank maar ook als snel hapje voordat bijvoorbeeld het diner begint. Deze heerlijke bruschetta’s maak je zo:
Gezien je niet zoveel ingrediënten gebruikt is het daarom wel belangrijk dat je goede producten gebruikt. Zo zijn de tomaten en olijfolie het meest belangrijk als je het mij vraagt. In dit recept heb ik Carapelli olijfolie gebruikt. Carapelli is een karakteristieke extra vergine olijfolie. Deze olie wordt gemaakt van de eerste koude persing van de olijf. De oorspong van deze olijfolie is Florence, Italië en het olijfoliehuis is opgericht in 1893.
Zet de koekenpan op laag vuur. Snijd 6 schuine plakken brood uit 1 pistolet. Besprenkel deze met een beetje Carapelli olijfolie en bak ze dan lichtbruin en krokant in een droge koekenpan. Draai de broodjes regelmatig om.
Snijd een kruisje in onderop de tomaten. Doe deze vervolgens in een pannetje of schaal en voeg kokend water toe. Laat dit voor ongeveer 3 minuten staan.
Giet dan het water af. Haal het velletje van de tomaten. Snijd ze vervolgens in vieren en haal ook het vruchtvlees uit de binnenkant (dit kun je nog verwerken in een soep bijvoorbeeld). Snijd de tomaat in kleine blokjes en doe dit in een kommetje.
Scheur of snijd de basilicum grof en voeg dit samen met de olie, peper en zout (naar eigen smaak) toe aan de tomaat. Roer dit door elkaar.
Ontvel de teen knoflook en wrijf hiermee de broodjes in. Maak deze vervolgens af met een flinke schep van de tomaten en wat pijnboompitten.
De bruschetta’s zijn dan klaar. Dit vind ik het typische voorbeeld van extreem lekker simpel Italiaans eten. Serveer met wat andere lekkere hapjes zoals olijven. Geniet ervan!
Ingrediënten
Aanwijzingen
Zet de koekenpan op laag vuur. Snijd 6 schuine plakken brood uit 1 pistolet. Besprenkel deze met een beetje Carapelli olijfolie en bak ze dan lichtbruin en krokant in een droge koekenpan. Draai de broodjes regelmatig om.
Snijd een kruisje in onderop de tomaten. Doe deze vervolgens in een pannetje of schaal en voeg kokend water toe. Laat dit voor ongeveer 3 minuten staan.
Giet dan het water af. Haal het velletje van de tomaten. Snijd ze vervolgens in vieren en haal ook het vruchtvlees uit de binnenkant (dit kun je nog verwerken in een soep bijvoorbeeld). Snijd de tomaat in kleine blokjes en doe dit in een kommetje.
Scheur of snijd de basilicum grof en voeg dit samen met de olie, peper en zout (naar eigen smaak) toe aan de tomaat. Roer dit door elkaar.
Ontvel de teen knoflook en wrijf hiermee de broodjes in. Maak deze vervolgens af met een flinke schep van de tomaten en wat pijnboompitten.
De bruschetta’s zijn dan klaar. Dit vind ik het typische voorbeeld van extreem lekker simpel Italiaans eten. Serveer met wat andere lekkere hapjes zoals olijven. Geniet ervan!
Dit artikel en recept is gemaakt in samenwerking met Eatertainment.nl en Carapelli.nl.