Blog

Mijn servies favorieten!

Servies bovenaf

Voordat Eefsfood bestond had ik één servies en daar at ik alles van. Inclusief matchende schaaltjes, soepkommen en mokken. Ik gaf er niet zoveel om en er was zeker weten ook nog niet zoveel aandacht en aanbod voor dan nu. Inmiddels puilen mijn kasten uit. Als je bij mij komt eten is de kans zo’n 100% dat we van een verschillend bord eten.

Close up mok

In de loop der jaren heb ik van veel servies 1 stuk gekocht. Handig en makkelijk voor mijn food foto’s. Ik heb hooguit twee dezelfde ontbijtbordjes. Ik gebruik deze borden en schaaltjes dus voor mijn food foto’s maar ik gebruik ze ook echt om van te eten of uit te drinken. Ik ben verder helemaal geen servies freak en zou er nooit heel veel geld aan uitgeven maar ik kan er wel van genieten. Zeker als je uit eten gaat en je eten wordt geserveerd op echt mooi spul.

Er komt weleens wat voorbij in mijn Instagram stories, ik laat het daar meestal zien als ik iets nieuws heb gekocht. Afgelopen week kreeg ik het verzoek of ik daar niet eens een artikel van wilde maken. En dat vond ik eigenlijk gelijk een heel leuk idee. Dus hier zit ik nu. Foto’s uit te zoeken die ik net heb gemaakt. Ook dat was eigenlijk leuk om te doen. Voor mij gevoel heb ik niet zoveel met blauw, maar als ik het zo zie heeft de overhand toch blauw/grijstinten. Ik ga het niet ingewikkeld maken dus je kan er lekker doorheen scrollen. Daar gaan we!

Hema

Hema

Hema is hipper dan ooit. Eerder dit jaar zag ik al bij een lancering dat deze lijn eraan zat te komen en ik kon het niet laten er een schaaltje en bord van te bestellen. Ze hebben ze ook nog dat het overloopt naar zwart. De andere mok heb ik al een tijd. Daar hebben zo ook schaaltjes en borden van. Het groene bord is ook nieuw en ik ga daar snel een stapel pannenkoeken vanaf eten.

Blokker

Blokker

Blokker kan natuurlijk niet achterblijven. Een tijd geleden kocht ik daar twee maaltijd borden in het wit, met zwarte stipjes en opstaande randen. Deze zijn nog steeds favoriet al vind ik wel dat die snel niet meer zo heel mooi zijn. Je ziet snel snij strepen. Deze gebruik ik dus zelf minder vaak om ze nog wel mooi te houden voor de foto. Dit bovenstaande bord staat wel een paar keer per week in de vaatwasser.

Kwantum

Kwantum

Ik was laatst bij Kwantum op om nieuwe gordijnen te bestellen. Maar eenmaal beneden ontdekte ik het servies deel. Ze hebben súper veel en betaalbaar gave dingen. Ik nam uiteindelijk alleen deze schaal mee en daar ontbijt ik regelmatig uit. Ook perfect voor curry of shakshuka. Multi functioneel ding dus!

Xenos

Xenos

Elke keer als ik bij Xenos naar binnenloop moet ik als een gek langs het servies rennen om niks te kopen. Lukt natuurlijk nooit. Ook hier gaat bijna altijd wel iets mee. Een mooi bord, schaaltje of mok. Het kopje op rechts heb ik ook nog in grijs en lichtblauw. Deze heb ik al een paar jaar maar ik vind ze nog steeds leuk!

Dille & Kamille

Dille & Kamille

Ja, wie wil hier niet alles kopen? Ik heb wel meer van hen in de kast staan maar op dit moment zijn deze mokken groot favoriet.

Intratuin

Intratuin

Ik moest even graven hoor in mijn geheugen. De schaal op links heb ik bij Intratuin vandaan, je zal je nog verbazen wat ze daar allemaal hebben aan servies. Dit is van het merk Riverdale. Het schaaltje op rechts heb ik een keer online besteld maar is merkloos, daar kan ik je dus niet aan helpen.

Hoogvliet

Hoogvliet

Deze bordjes kocht ik een keer bij Hoogvliet. Je verwacht het niet maar soms liggen er afgeprijsde pareltjes in die rekken bij de kassa in de buurt. Deze zijn van het merk SIAKA. Ik kocht toen ook een plank die je regelmatig op mijn food foto’s voorbij ziet komen.

Sligro

Sligro

Bij Sligro kom ik regelmatig voor bepaalde boodschappen. Ik kan het nooit laten om even langs al het servies te lopen. Het gebeurd zelden dat ik met lege handen weer naar huis ga. Ik neem altijd wel een kommetje of gebaksbordje mee. 

Cosy & Trendy

Cosy & Trendy

Het glas op links is een onderdeel van een set. Deze kreeg ik ooit van Cookinglife.nl kado toen mijn nieuwe keuken net af was. Elk glas heeft een ander printje en ik vind ze mooi en fijn voor zowel koffie, fris als cocktails. Er is al menig gin & tonic uit gedronken. Het kopje op rechts kocht ik bij een kookwinkel in Groningen toe ik daar een weekende was. Het is van Cosy & Trendy. Het doet mij denken aan een eierschil er drink er regelmatig espresso uit. 

Bowls and Dishes

Bowl and Dishes

Beide heb ik gekregen. Het schaaltje zat een keer in een goodiebag en de borden waren iets met een bestelfout waardoor ik ze kreeg van een foodvriendin. Ik vind ze super mooi maar voor de foto (met eten erin) tegelijkertijd ook super moeilijk. Het blauw/groen van de diepe borden vind ik heel vaak niet bij het eten passen qua kleur. Ik gebruik ze dus wel maar niet vaak voor de foto. De enige keer was voor deze Parelcouscous salade met forel en tomaat.

mokken

Ik kan natuurljk niet beloven dat alles nog te koop is bij desbetreffende winkels, maar het meeste is vrij recent gekocht. Andere winkels wisselen ook heel vaak, dus daarbij is het assortiment sowieso niet eindeloos beschikbaar. Ik ben benieuwd of er een leuke tip voor je bij zat!

Borden

Meer van zulk soort artikelen maken? Suggesties kun je hieronder kwijt!

Liefs,
Eefje

Geef een reactie

Your email address will not be published.

No products in the cart.