• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
Bakrecepten Recepten

Cheesecake met witte chocolade, karamel en pecannoten

Eefje
19 reacties
19 april 2020
Cheesecake met witte chocolade, karamel en pecannoten

karamel cheesecake bovenaf

Zo, ik heb weer een lekker cheesecake recept voor je! Ik was er van overtuigd dat ik nog genoeg roomkaas in huis had. Bleek niet het geval.. Ik heb deze cheesecake met witte chocolade, karamel en pecannoten dus gebakken met een deel magere kwark. Zo heb ik het recept ook uitgewerkt. Je kunt die kwark ook lekker laten voor wat het is en 500 gram roomkaas gebruiken (wordt ie nóg lekkerder van). Veel bakplezier en ik hoop dat ie je zal smaken!

karamel cheesecake gieten

Voorbereidingstijd30 minutenKooktijd45 minutenTotale tijd7 uur

Dit heb je nodig (8-10 puntjes)!
Bodem:
 135 gram bastogne koeken
 65 gram cruesli
 60 gram roomboter
Vulling:
 300 gram (magere) kwark
 200 gram luchtige monchou
 75 gram witte chocolade
 3 kleine eieren
 75 gram kristalsuiker
 2 tl vanille pasta of extract
Karamelsaus:
 100 gram kristalsuiker
 65 ml slagroom
 45 gram roomboter
 1 tl zout
Topping:
 100 gram geroosterde pecannoten, grof gehakt
 2 el witte chocolade, gesmolten voor een swirl
 1 el mini karamel blokjes
Nog meer nodig:
 springvorm van 18 cm
 velletje bakpapier
 keukenmachine
 steelpan
 mengkom
 spatel
 iets om chocolade in te smelten (au bain Marie of magnetron)

Zo maak je het!
1

Verwarm de oven voor op 150 graden hete lucht. Bekleed de bodem van de springvorm met een velletje bakpapier.

2

Maal de koeken en creusli fijn en voeg hier de gesmolten boter aan toe. Meng dit tot plakkerige kruimels. Doe dit vervolgens in de springvorm en druk goed en gelijkmatig aan.

3

Smelt de witte chocolade (au bain Marie of in de magnetron). In de tussentijd meng je de roomkaas met de kristalsuiker, 1 ei en vanille pasta. Voeg dan 1 ei toe aan de witte chocolade, roer dit er goed doorheen. Als het ei is opgenomen voeg je een tweede ei toe.

4

Voeg het chocolade-ei mengsel toe aan het monchou-suiker mengsel. Roer dit tot een glad geheel. Voeg dan de kwark toe. Als dit allemaal goed is gemengd giet je het op de koek bodem. De reden dat ik kwark heb gebruik is omdat ik niet genoeg roomkaas/monchou in huis had. Je kunt er dus ook voor kiezen 500 gram roomkaas te gebruiken in totaal en de kwark achterwegen te laten. Hier wordt de taart minstens nog lekkerder van!

5

Bak de cheesecake gaar in 45 tot 50 minuten. Het klopt dat de binnenkant dan nog een beetje wiebelig is. Zet de taart op het aanrecht om 1,5 uur af te laten koelen. Haal na een kwartier de ring er al vanaf. Plaats daarna de taart voor minimaal 3 uur (liever 5) in de koelkast.

6

Als de 3 (of 5) uur bijna voorbij zijn rooster je de grof gehakte pecannoten in een droge koekenpan of oven en maak je de karamelsaus volgens dit recept (het linkje daarnaar staat iets meer naar beneden in het groen).

7

Het is het lekkerste om deze cheececake direct te eten nadat je hem heb gedecoreerd. De karamel is dan nog lekker zacht. Wanneer je de taart in de koelkast zet wordt deze heel veel steviger en is de taart heel moeilijk te snijden (kan alleen met een gloeiend heet en scherp mes). Veel bak plezier en eet smakelijk!

Ingrediënten

Dit heb je nodig (8-10 puntjes)!
Bodem:
 135 gram bastogne koeken
 65 gram cruesli
 60 gram roomboter
Vulling:
 300 gram (magere) kwark
 200 gram luchtige monchou
 75 gram witte chocolade
 3 kleine eieren
 75 gram kristalsuiker
 2 tl vanille pasta of extract
Karamelsaus:
 100 gram kristalsuiker
 65 ml slagroom
 45 gram roomboter
 1 tl zout
Topping:
 100 gram geroosterde pecannoten, grof gehakt
 2 el witte chocolade, gesmolten voor een swirl
 1 el mini karamel blokjes
Nog meer nodig:
 springvorm van 18 cm
 velletje bakpapier
 keukenmachine
 steelpan
 mengkom
 spatel
 iets om chocolade in te smelten (au bain Marie of magnetron)

Aanwijzingen

Zo maak je het!
1

Verwarm de oven voor op 150 graden hete lucht. Bekleed de bodem van de springvorm met een velletje bakpapier.

2

Maal de koeken en creusli fijn en voeg hier de gesmolten boter aan toe. Meng dit tot plakkerige kruimels. Doe dit vervolgens in de springvorm en druk goed en gelijkmatig aan.

3

Smelt de witte chocolade (au bain Marie of in de magnetron). In de tussentijd meng je de roomkaas met de kristalsuiker, 1 ei en vanille pasta. Voeg dan 1 ei toe aan de witte chocolade, roer dit er goed doorheen. Als het ei is opgenomen voeg je een tweede ei toe.

4

Voeg het chocolade-ei mengsel toe aan het monchou-suiker mengsel. Roer dit tot een glad geheel. Voeg dan de kwark toe. Als dit allemaal goed is gemengd giet je het op de koek bodem. De reden dat ik kwark heb gebruik is omdat ik niet genoeg roomkaas/monchou in huis had. Je kunt er dus ook voor kiezen 500 gram roomkaas te gebruiken in totaal en de kwark achterwegen te laten. Hier wordt de taart minstens nog lekkerder van!

5

Bak de cheesecake gaar in 45 tot 50 minuten. Het klopt dat de binnenkant dan nog een beetje wiebelig is. Zet de taart op het aanrecht om 1,5 uur af te laten koelen. Haal na een kwartier de ring er al vanaf. Plaats daarna de taart voor minimaal 3 uur (liever 5) in de koelkast.

6

Als de 3 (of 5) uur bijna voorbij zijn rooster je de grof gehakte pecannoten in een droge koekenpan of oven en maak je de karamelsaus volgens dit recept (het linkje daarnaar staat iets meer naar beneden in het groen).

7

Het is het lekkerste om deze cheececake direct te eten nadat je hem heb gedecoreerd. De karamel is dan nog lekker zacht. Wanneer je de taart in de koelkast zet wordt deze heel veel steviger en is de taart heel moeilijk te snijden (kan alleen met een gloeiend heet en scherp mes). Veel bak plezier en eet smakelijk!

Cheesecake met witte chocolade, karamel en pecannoten
IngrediëntenAanwijzingen

ZELF KARAMELSAUS MAKEN

Close up vert karamel cheesecake

Puntje karamel cheesecake

Liefs,
Eefje

Cheesecake Karamel meest gelezen Pecannoten Taart Witte chocolade
Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
19 reacties
  1. Sophie

    8 juli 2020 11:55

    Wanneer je het ei bij de witte chocolade doet, moet je de chocolade dan weer zo ver mogelijk laten afkoelen? Anders lijkt het me toch dat je stukjes roerei in je chocolade krijgt, of niet?

    Beantwoord
    1. Eefje

      8 juli 2020 15:08

      Hi Sophie, het mag inderdaad niet heet zijn. Maar chocolade moet je nooit echt heet laten worden met smelten. Het ei gaat stolt minder snel dan je denkt. Handwarm is sowieso goed! Iets warmer kan ook zeker wel 🙂

      Beantwoord
  2. Danielle

    1 oktober 2020 19:03

    Hoi Eefje, ik wil deze taart morgen gaan maken en ben het recept aan het doorlezen. Wat mij opvalt is dat je de taart als hij klaar gelijk uit de oven haalt en ik dacht altijd dat je cheescake juist in de oven moet laten afkoelen.
    Even checken want wil het wel goed doen.

    Gr Danielle

    Beantwoord
    1. Eefje

      1 oktober 2020 20:45

      Hi Danielle,

      Het ‘moet’ niet! Het is tegen het scheuren en aangezien je deze taart nog helemaal wordt vol gelegd met lekkers zie je die eventuele scheuren toch niet. Het is dus aan jou of je dat wil doen 🙂

      Beantwoord
  3. Daniëlle

    2 oktober 2020 10:20

    Top dank je wel voor jou antwoord.

    Beantwoord
  4. Danielle

    2 oktober 2020 18:06

    Deze taart is niet normaal lekker. Was ook goed gelukt en voel thuis erg in de smaak. Bedankt voor delen.

    Beantwoord
    1. Eefje

      2 oktober 2020 18:21

      Wat ontzettend leuk om dit te horen Danielle! Jij bedankt voor je bericht 🙂

      Beantwoord
  5. Paulien

    18 december 2020 21:29

    Hi,
    Als je de kwark vervangt door roomkaas, betekent dat dan dat je 500 gram roomkaas + 200 gram mon chou moet gebruiken, of 500 gram roomkaas in totaal? En kan ik daarvoor dan gewoon 500 gram philadelphia light gebruiken, ik denk niet dat ze in België Mon Chou verkopen 🙂
    Bedankt!

    Beantwoord
    1. Eefje

      18 december 2020 22:29

      Ik zou dan voor 500 gram roomkaas in totaal gaan 🙂

      Beantwoord
  6. Ine

    25 januari 2021 11:04

    Hoi, kan je ook 500gr kwark gebruiken ipv een combinatie met roomkaas? Alvast bedankt!

    Beantwoord
    1. Eefje

      25 januari 2021 16:53

      Zou kunnen maar het wordt wel iets wateriger en gaat misschien is meer scheuren.

      Beantwoord
  7. Linda

    3 februari 2021 13:08

    Wat voor cruslie heb je gebruikt?

    Beantwoord
    1. Eefje

      3 februari 2021 16:43

      Is alweer even geleden maar ik denk de notencluesli van Quaker!

      Beantwoord
      1. Suus

        19 maart 2021 12:25

        Is 18 cm niet wat klein voor 8 a 10 stukjes? Vind die vorm altijd zo klein eruitzien.

        Beantwoord
        1. Eefje

          19 maart 2021 17:53

          Het is een machtige taart 8 porties is wat mij betreft prima. Maar als je groter punten wil zou ik op 6 rekenen..

          Beantwoord
  8. Lise

    18 februari 2021 16:35

    Hoi Eef, hoe groot is de springvorm die je gebruikt? Bedankt!

    Beantwoord
    1. Eefje

      18 februari 2021 19:34

      Hi Lise, dat staat in het recept onder de ingrediënten.

      Beantwoord
  9. Lotte

    10 maart 2021 11:18

    kan ik ook 500 gram monchou gebruiken? ik maak de taart voor iemand die van mon chou taart houdt. of moet ik dan de rest van de vulling ook veranderen qua hoeveelheden?

    Beantwoord
    1. Eefje

      11 maart 2021 12:56

      Hi Lotte! Ja hoor Monchou kun je ook gebruiken. Dat is immers ook roomkaas 🙂

      Beantwoord
Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Abrikoos-bastogne rolls met amandelschaafsel

volgend bericht

Mijn week in foto’s #1

meest gelezen
37.053x bekeken

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
21.678x bekeken

Super snelle pasta met tomaat en burrata

Super snelle pasta met tomaat en burrata
13.776x bekeken

Tiramisu shortbread bars

Tiramisu shortbread bars
10.891x bekeken

Blauwe bes cheesecake kruimel bites

Blauwe bes cheesecake kruimel bites
Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Vega maaltijd recepten
Maaltijden Recepten

Vegetarische lasagne met 4 soorten groente

680CB9CD-005F-4D6F-A513-A431BE478FA7-scaled
Maaltijden Recepten

Patatje paddenstoelenstoof (vega)

IMG_0256-1536x1024
Maaltijden Recepten

Gebakken gnocchi met doperwtensaus en feta

4719DE2A-8E69-415F-A573-6BEDC3A5FA5F
Maaltijden Recepten

Pasta met linzen-tomatensaus, spinazie en feta

DB15DCFB-0503-4316-A38D-E8B4B527B4A5-scaled
Recepten Salades

Spinaziesalade met falafel en feta

IMG_6840-1536x1024
Dit vind je misschien ook leuk
Red velvet taart
Bakrecepten Recepten Taart

Red velvet taart

2 min leestijd
18 augustus 2015
Lemon meringue room taart
Bakrecepten Recepten

Lemon meringue room taart

1 min leestijd
28 maart 2020
Tiramisu shortbread bars
Koekjes Recepten

Tiramisu shortbread bars

4 min leestijd
2 december 2020
Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
Bakrecepten Recepten Taart

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

1 min leestijd
5 april 2020
Karamel-pecan shortbread
Bakrecepten Koekjes Recepten

Karamel-pecan shortbread

1 min leestijd
18 december 2016
Botercrème EEFSFOOD
Recepten Smeersels, dips & sausjes

Zelf maken: witte chocolade botercrème

1 min leestijd
17 februari 2017

eefsfood

thuis in Leiden | bakt vooral zoet, eet het liefst hartig | ontwikkelt recepten en fotografeert eten | zakelijk? eef@highrollersagency.com

Eefje | EEFSFOOD.NL
GELUKSVOGEL🥰 adv - Wát heerlijk dit?!🍹 Ik GELUKSVOGEL🥰

adv - Wát heerlijk dit?!🍹 Ik sta hier op Concert at Sea, met een lieve vriendin, in de zon en mèt een lekkere 0.0 Gordon’s in mijn hand☀️

Erg aan het genieten want hier wilde ik altijd al eens heen🎶 Fijn sfeertje hier! Net het optreden van Racoon gezien, wát een band is dat toch😍 Hou zo van zijn stem🎤

Terug naar de Gordon’s 0.0, die is dus echt heel erg lekker en perfect om mee te proosten🥂 Ga jij nog naar een muziekfestival dit jaar? Dan is de kans zeer aanwezig dat je daar ook een Gordon’s bar tegenkomt. Of haal ‘m bij jouw dichtstbijzijnde winkel om Gordon's o'clock thuis te vieren🧊 Grijp je kans zou ik zeggen👌🏻

PROOST LIEVE MENSEN🥳

X Eef

In samenwerking met @gorndonsginglobal 💛

#eefsfood #gordonsoclock #gordonssummer #drinkIQ #nix18 #concertatsea #geluksvogel #gintonic #ijsblokjes #verfrissend #proost #tonic
LIMOEN MERINGUE KOKOS CHEESECAKE🥥
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Een stevige en super smaakvolle cheesecake! Hij is echt heer-lijk🤤 Ook maken? Dit heb je nodig voor 8 personen👇🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️100 gram kokoskoekjes
➡️100 gram crunchy havermout koekjes
➡️50 gram roomboter
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️400 gram roomkaas (A-merk)
➡️2 middelgrote eieren
➡️80 gram kristalsuiker
➡️30 gram kokosrasp
➡️Rasp van 2 limoenen
➡️Sap van 1 limoen
➡️1 tl vanille extract
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️50 gram (gepasteuriseerd) eiwit
➡️50 gram kristalsuiker
*Dit is een ‘snelle’ meringue. Perfect als je de taart direct serveert. Het zal minder lang stevig blijven staan dan meringue gemaakt op de ‘kook’ manier. Daarvan vind je een recept op mijn website en nu ook een ‘how to’ Reel in mijn stories🎥
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️Bekleed de bodem van een 18 cm springvorm met bakpapier.
➡️Maal de koekjes fijn en meng dit met de gesmolten boter. Stort in de vorm en druk goed aan.
➡️Doe voor de vulling alles behalve de eieren in een kom en klop dit door elkaar met een garde. Voeg dan de eieren toe en meng deze er ook doorheen. Giet het mengsel op de koekbodem.
➡️Bak de taart 35 minuten in een voorverwarmde oven van 160 graden hete lucht. Laat dan een uur of twee afkoelen op het aanrecht en schuif ‘m dan nog 3 uur de koelkast in.
➡️Maak de meringue door dit op hoge snelheid te mengen in een standmixer tot je er stijve pieken van kunt maken. Schep in een spuitzak en decoreer hiermee de taart. Maak af met een kleine gasbrander🔥 Eet smakelijk!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sla jij het recept op voor later?✅
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefsfood #cheesecake #taartrecept #foodblog #instarecept #meringue #koekbodem #kokos #limoen #foodienl #heelhollandbakt #foodfotografie #lime #coconut #taart #roomkaas #haverkoekjes
GRIEKENLAND DEEL 3 - VELIKA💙 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀ GRIEKENLAND DEEL 3 - VELIKA💙
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De laatste vakantiedagen waren in Velika🇬🇷 Weer heel anders dan de vorige twee plaatsen. Ruim 11km kustlijn! Hier in de buurt is ook niet super veel te doen, na het wéér niet vinden van een waterval heb ik ‘m vooral lekker op het chillen gezet🏖 Ze hebben hier namelijk wel de betere beach clubs met écht lekkere bedjes😍
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ik heb dus niet zoveel tips voor deze omgeving zoals in mijn vorige twee vakantie posts.. Wat wel leuk is, is om in een klein uurtje naar Larissa te rijden📍 Een gezellige stad bomvol terrasjes, bakkers en winkels🥨 Een veel leukere sfeer dan bijvoorbeeld in Volos. Ik deel wel een paar algemene tips en het antwoord op die ene veelgestelde vraag: BEN JE ALLEEN OP REIS⁉️ Nee, dat ben ik niet😁 Ik ben de ‘alleen game’ aardig aan het uitspelen maar in mijn eentje op vakantie is nog een drempeltje te ver voor nu. Overweeg wel zo’n groepsreis voor misschien volgend jaar!✈️ Heb jij daar ervaring mee? Ben benieuwd👇🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Mijn pro vakantie tips:
➡️Boek meerdere airbnb’s in 1 vakantie. Zo moet je steeds verhuizen en lijkt het wel vakantie in een vakantie. Voor je gevoel ben je veel langer weg dan, in mijn geval, 11 dagen👍🏻
➡️ Zorg dat je tweede en/of derde airbnb een wasmachine heeft. Met alleen handbagage reizen is heeeeerlijk en gaat prima als je je favo jurk en short kan wassen🧼
➡️ Fix een auto! Zonder lijkt me bijzonder saai🚗💨
➡️ Pak de ochtenden voor een uitje en plof ‘s middags op het strand⛱
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dit was ‘m! Vandaag nog een roadtrip van 4+ uur en dan veilig naar huis vliegen✈️ Komende week verschijnt er vast weer een lekker recept online (moet nog even bedenken wat😋). Op mijn persoonlijke account heb ik dagelijks een vakantie verslag in mijn stories gedeeld. Deze staan opgeslagen in een highlight mocht je nog benieuwd zijn✅ Check het via @eefjefriedhoff 🙋🏻‍♀️ Fijne zondag❤️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dikke liefs😙
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefopvakantie #reisverslag #kiezelstrand #vakantietips #griekenland #strandmeisje #beachclub #kustplaats #velika #greece #uiteten #baklava #blijmeid #vakantievibes
GRIEKENLAND DEEL 2 - KALA NERA💙 ⠀⠀⠀⠀⠀ GRIEKENLAND DEEL 2 - KALA NERA💙
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De roadtrip vanuit Nea Makri hiernaartoe was echt heeeerlijk🚗💨 Rustige mooie (tol)wegen met prachtig uitzicht🙌🏻 Kala Nera is een heel gezellig dorpje om binnen te rijden. Mooi lang strand, heel veel restaurantjes en een fijne sfeer🏖 Ik denk wel dat het hier erg druk is in het hoogseizoen, maar dit valt nu nog reuze mee👌🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✅In het bergdorpje Milies kwam ik per ongeluk terecht na het niet kunnen vinden van een waterval(letje)… Heel leuk om hier de auto even stil te zetten en een hapje en drankje te bestellen op het grote terras die helemaal in de schaduw staat door maar één mega grote boom?!🌳 Ook vond ik hier in het eerste de beste winkeltje mijn twee ‘vaste’ souvenirs; een mooi kopje en een ring💍
✅Ongeveer 2 uur en 15 minuten rijden is het naar Meteora📍 Hier staan bizarre rotsen met her en der een klooster erop gebouwd (hier kun je naar binnen). Absoluut een tikkie toeristisch, maar ik vond het de flinke rit zeker waard! Erg indrukwekkend👀
✅In een paar dagen heb ik niet alles uit kunnen proberen natuurlijk. Maar ik zou ‘1900’ uitkiezen om te gaan eten hier🍴 Voor wat ik deze vakantie allemaal heb gezien was dit de ‘modernste’ kaart met zowaar een vegan hoofdstuk🌱 Vooral de tweede avond heb ik er geweldig (o.a. Moussaka) gegeten😍
✅Als uitje is de stad Volos een prima plan om even doorheen de struinen en dan aan de haven wat de drinken. Mocht je ook een lange, brede vrouw zijn met maat 48? Dan kun je het wel vergeten om een leuke jurk te scoren👗 Tenzij je er voor elke bovenbeen 1 zoekt😂
✅Het is GEWELDIG om je appartement op 30 meter van zee te hebben🌊
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Vandaag door prachtig boerenlandschap in 2 uur naar het nieuwe huisje gereden voor deel 3 van deze vakantie🌾 Nu op 50 meter van zee🙌🏻🇬🇷
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dagelijks Grieks story verslag is te zien via @eefjefriedhoff mocht je dat leuk vinden🎥
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefopvakantie #griekenland #minireisverslag #kalenera #kustplaats #blijemeid #vakantievibes #meteora #greekfood #aubergine #feta #dinerenaanzee #souveniertje #eefdsfood #goldenhour #griekenlandvakantie #vakantieupdate
GRIEKENLAND DEEL 1 - NEA MAKRI💙 ⠀⠀⠀⠀⠀ GRIEKENLAND DEEL 1 - NEA MAKRI💙
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De eerste 2,5 dag zitten erop! Lekker eten, freddo cappuccino, het niet hebben van plannen, Griekse sfeer en meer🥰 Het leek me leuk per verblijf locatie een korte samenvatting te delen. Komt ie👇🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✅Strand - Moraitis beach (18 minuten rijden)🏖 Heerlijk (zand)strand, lekkere bedjes, niet druk (in deze tijd van het jaar), gezellige en relaxte sfeer en een strandbar met vet lekkere broodjes en salades👌🏻
✅Restaurant - To Akrogiali. Met je stoel in de kiezels, strak aan zee. Fijn uitzicht en lekker eten, vooral de gefrituurde courgette en gebakken kaas waren perfect💯
✅Bakkerij - Ik krijg de naam niet echt vertaald maar het zit op; Marathonos 118. Alles behalve klein en authentiek, maar ik was onder de indruk van de hoeveelheid en hoe geweldig vol en georganiseerd alles erbij lag🥖 Af te raden voor mensen met keuzestress🤓
✅Supermarkt - het zal een keten zijn, maar My Market vond ik top! Ik kom hier niet om groente te eten en zelf te koken, maar de groenteafdeling zag er echt méga goed uit🎉 Ook vond ik er mijn all time lievelingskauwgom die ik in Nederland al jaren niet meer kan kopen en online extreme verzendkosten heeft..🛒
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
❌Airbnb appartement: Would not recommend.. Het schoolvoorbeeld van hoe lovende recensies niet altijd echt waar zijn. Zeer ongezellig, echt oude bende en niet bepaald schoon. Wel 4 minuten lopen van zee👍🏻 Is ook wat waard😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Vandaag een roadtrip van ongeveer 4 uur naar het nieuwe huisje🚗💨 Zin in wat meer ‘idyllisch’ Griekenland, hoop ik vandaag te zien🙌🏻 Dagelijks verslag in stories via @eefjefriedhoff 📷
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefopvakantie #photodump #griekenland #freddocappuccino #minireisverslag #NeaMakri #vakantie #topsenflops #groenteafdeling #grieksesalade #zonzeestrand #chillvakantie
50.000 VOLGERS, VIJFTIGDUIZEND🥳🍾
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Liefde voor jullie❤️ Het is niet normaal⁉️ Ik had voor dit jaar een mooi en realistisch doel: met 45k volgers het jaar uit. Maar het zijn er nu al veel meer dan vijftigduizend (!!) en het is pas half juni😱 Super cool!😍 Afgelopen maanden was er zoveel groei en positiviteit. Dat voelt als méga waardering voor het harde werk🥰
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Echt, DANK DANK DANK🙌🏻 Door jullie bij elkaar kan ik deze uit de hand gelopen hobby mijn werk noemen! Fijn dat ik je kan inspireren met mijn recepten en kan vermaken met persoonlijke kijkjes in mijn leven en achter de schermen🎥 Hopelijk blijf je nog lang hangen hier☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De timing kon bijna niet beter☀️ Ik ga nu namelijk lekker chillen met mijn billen in het Griekse zand (of kiezels, je weet maar nooit daar)🇬🇷 Op wat vakantiekiekjes na zal het hier rustig zijn komende weken📸 Gelukkig staat eefsfood.nl bomvol met recepten dus je hoeft je niet te vervelen!✨
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hele dikke liefs,
Eef😙
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
Nieuwste recepten
28 mei 2022

Smeuïge pindakoeken met witte chocolade

Smeuïge pindakoeken met witte chocolade
25 mei 2022

Goedgevulde rijstsalade met veel groente

Goedgevulde rijstsalade met veel groente
16 mei 2022

Wortelcake met banaan en noten

Wortelcake met banaan en noten
3 mei 2022

8 x Lekkers met rood fruit

8 x Lekkers met rood fruit
28 april 2022

Kersen kruimel cheesecake

Kersen kruimel cheesecake
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord