Bakrecepten

Witte chocolade cheesecake met citroen en pistache

Puntje citroentaart

Zoooooo, dit is me een lekker taartje. Ik kan vaak heel goed alleen twee of drie happen nemen van een baksel om te proeven maar van dit puntje kon ik niet stoppen met eten. Voor ik het wist was hij weg. Ik heb de rest snel ingevroren om mezelf van een tweede puntje te beschermen. Deze witte chocolade cheesecake met citroen en pistache is een dikke vette winnaar wat mij betreft!

Ik heb de basis een beetje gepikt van mijn eigen cheesecake met witte chocolade en frambozen recept. Mocht je die al een keer gemaakt hebben dan weet je dus een beetje wat je kunt verwachten. Heb je liever een andere twist dan kun je ook deze mini citroen-passievrucht cheesecakes maken. Veel bak plezier!

Citroen pistache bovenaf

Prep Time20 minsCook Time45 minsTotal Time6 hrs
Dit heb je nodig (10-12 puntjes)!
Bodem:
 250 gram rood fruit cruesli
 75 gram roomboter
Vulling:
 400 gram luchtige monchou (2 kuipjes)
 250 volle kwark
 100 gram witte chocolade, druppels of een fijngehakte reep)
 4 kleine eieren of 3 grote
 90 gram witte basterdsuiker
 2 zakjes vanillesuiker
 1 citroen, het rasp ervan
 1 tl vanille pasta of extract (niet noodzakelijk, wel extra lekker)
Topping:
 4 el lemoncurd
 2 el geroosterde ongezouten pistachenoten, grof gehakt
 30 gram witte chocolade, geraspt of fijngehakt
Nog meer nodig:
 keukenmachine
 springvorm van 24 cm
 velletje bakpapier
 steelpan
 iets om chocolade in te smelten
 siliconen spatel
 (Microplane)rasp
 mengkom
Zo maak je het!
1

Zet minimaal een uur van tevoren alle ingrediënten klaar op het aanrecht, zo kan het op temperatuur komen.

2

Verwarm de oven voor op 150 graden hete lucht, smelt de witte chocolade (zet apart) en bekleed de bodem van de springvorm met een velletje bakpapier.

3

Smelt de boter in een steelpan. Maal de cruesli fijn en voeg hier dan de gesmolten boter aan toen. Roer dit goed! Stort de kruimels op de bodem van de springvorm en druk aan, vooral goed strak bij de randen. Ik gebruik cruesli omdat ik het lekker vind en omdat het de bodem meer bite vind hebben dan bijvoorbeeld een havermout koekje. Je kunt ook prima, Bastogne of Digestives gebruiken als je wil.

4

Roer de luchtige monchou los samen met de suiker, vanillesuiker, (optionele vanille pasta) en citroenrasp. Voeg dan de kwark toe en roer dit tot een glad geheel. Soms komen er bij mij klontjes in en ik weet niet altijd hoe dat komt. Mocht het bij jou ook gebeuren kun je gewoon de staafmixer erin zetten om het weer glad te maken.

5

De gesmolten chocolade zal nu nog warm aanvoelen. Roer er één voor één een eitje doorheen tot je een glad ei-chocolade mengsel hebt. Giet dit al roerend bij het monchou-kwark mengsel. Meng dit tot een romig glad geheel. Giet dit vervolgens op de koekbodem.

6

Schuif de taart voor 45 minuten de oven in. Zet 'm dan uit en laat de ovendeur op een kier staan voor zo'n 3 kwartier. Laat de taart dan nog een uurtje afkoelen op het aanrecht. Ik raad wel aan om de ring er gelijk af te halen zodra je de taart uit de oven haalt. Als je deze laat zitten wordt de bodem vaak slapper door de stoom en later het condens dat blijft hangen. Schuif de cheesecake dan voor minimaal 3 uur in de koelkast.

7

Maak de taart af met een laagje lemoncurd, de pisctache en witte chocolade. Dit is echt één van mijn favoriete cheesecakes ooit gebakken <3. Eet smakelijk!

Ingredients

Dit heb je nodig (10-12 puntjes)!
Bodem:
 250 gram rood fruit cruesli
 75 gram roomboter
Vulling:
 400 gram luchtige monchou (2 kuipjes)
 250 volle kwark
 100 gram witte chocolade, druppels of een fijngehakte reep)
 4 kleine eieren of 3 grote
 90 gram witte basterdsuiker
 2 zakjes vanillesuiker
 1 citroen, het rasp ervan
 1 tl vanille pasta of extract (niet noodzakelijk, wel extra lekker)
Topping:
 4 el lemoncurd
 2 el geroosterde ongezouten pistachenoten, grof gehakt
 30 gram witte chocolade, geraspt of fijngehakt
Nog meer nodig:
 keukenmachine
 springvorm van 24 cm
 velletje bakpapier
 steelpan
 iets om chocolade in te smelten
 siliconen spatel
 (Microplane)rasp
 mengkom

Directions

Zo maak je het!
1

Zet minimaal een uur van tevoren alle ingrediënten klaar op het aanrecht, zo kan het op temperatuur komen.

2

Verwarm de oven voor op 150 graden hete lucht, smelt de witte chocolade (zet apart) en bekleed de bodem van de springvorm met een velletje bakpapier.

3

Smelt de boter in een steelpan. Maal de cruesli fijn en voeg hier dan de gesmolten boter aan toen. Roer dit goed! Stort de kruimels op de bodem van de springvorm en druk aan, vooral goed strak bij de randen. Ik gebruik cruesli omdat ik het lekker vind en omdat het de bodem meer bite vind hebben dan bijvoorbeeld een havermout koekje. Je kunt ook prima, Bastogne of Digestives gebruiken als je wil.

4

Roer de luchtige monchou los samen met de suiker, vanillesuiker, (optionele vanille pasta) en citroenrasp. Voeg dan de kwark toe en roer dit tot een glad geheel. Soms komen er bij mij klontjes in en ik weet niet altijd hoe dat komt. Mocht het bij jou ook gebeuren kun je gewoon de staafmixer erin zetten om het weer glad te maken.

5

De gesmolten chocolade zal nu nog warm aanvoelen. Roer er één voor één een eitje doorheen tot je een glad ei-chocolade mengsel hebt. Giet dit al roerend bij het monchou-kwark mengsel. Meng dit tot een romig glad geheel. Giet dit vervolgens op de koekbodem.

6

Schuif de taart voor 45 minuten de oven in. Zet 'm dan uit en laat de ovendeur op een kier staan voor zo'n 3 kwartier. Laat de taart dan nog een uurtje afkoelen op het aanrecht. Ik raad wel aan om de ring er gelijk af te halen zodra je de taart uit de oven haalt. Als je deze laat zitten wordt de bodem vaak slapper door de stoom en later het condens dat blijft hangen. Schuif de cheesecake dan voor minimaal 3 uur in de koelkast.

7

Maak de taart af met een laagje lemoncurd, de pisctache en witte chocolade. Dit is echt één van mijn favoriete cheesecakes ooit gebakken <3. Eet smakelijk!

Witte chocolade cheesecake met citroen en pistache

Punt eruit citroen

hapje ervan citroen

Liefs,
Eefje

2 Comments

Geef een reactie

Your email address will not be published.

No products in the cart.