Ontbijt/Lunch

8 x paasbrunch inspiratie + recepten

Paaskoek close up

Nog maar een paar nachten slapen en het paasweekend staat alweer voor de deur. Voor bijna iedereen gaat Pasen er dit jaar anders uit dan normaal. Of je nou alleen bent, met zijn tweeën of een heel gezin. Het is toch leuk om extra uit te pakken. Dalí van de foodblog zonderzooi.com kwam met het idee een om een inspiratie blog met lekkere paasrecepten te maken. Dat is gelukt kan ik wel zeggen! In dit artikel deel ik een aantal héérlijke recepten van mezelf en collega bloggers. Ben je er klaar voor? Hier zijn 8 x paasbrunch inspiratie + recepten. *groene tekst is klikbaar*

passie paaskoek bovenaf

Ik trap af met één van mijn eigen recepten die ik met minimale aanpassingen heb omgetoverd tot een passievrucht-paaskoek

Passievrucht-paaskoek

8 x paasbrunch inspiratie + recepten

Een tijdje geleden deelde ik het recept voor een reuze roze koek. Je kunt exact dit recept volgen. Alleen maak je het glazuur met het vruchtvlees van 1 passievrucht en 1,5 el eiwit. Het is ook nog lekker om er stukjes verse mango bij te serveren.

Cinnamon roll wentelteefjes van brioche

Brioche wentelteefjes

Jenny van jennyalvares.com maakte deze cinnamon roll wentelteefjes van brioche. Sinds ik de foto zag heb ik hier al trek in. Dikke kans dat dit tijdens Pasen voor mijn neus staat! Jenny kwam vorige zomer bij mij in een keuken om een lekkere taart samen te bakken. Eigenlijk is dit ook nog wel een dikke paastip: Zomerse biscuittaart met lemoncurd, frambozen en monchou-slagroom.

Aspergesoep met geroosterde bloemkool

Aspergesoep met bloemkool

Maar gelukkig hebben we ook een hartig recept! Merel van healthywanderlust.nl maakte een heerlijke aspergesoep met geroosterde bloemkool. De spread die je ziet op de foto is gemaakt van wortel en paprika. Het recept hiervan kun je ook vinden op Merel haar blog.

Glutenvrije yoghurttaart met mango en frambozen

Glutenvrije yoghurttaart

Marike van ohmypie.nl is de expert op het gebied van glutenvrij bakken. Daarnaast staat ze op zijn minst bekend om haar kleurrijke baksels zoals deze glutenvrije yoghurttaart met mango en frambozen.

Vegan gember-citroen cheesecake (raw)

Vegan gember-citroen

Mariette van zoetrecepten.nl is net als Marike ook koningin verantwoord bakken. Al heeft deze taart geen oven gezien kan zij daarmee echt toveren. Ik heb weleens haar witte bonen blondies met kokosroom geproefd (mega yum  en hartstikke vegan). Maar het gaat nu om deze prachtige raw vegan gember-citroen cheesecake

Toast met aardbeien en cashew cream

Toast cashew cream

Dit lekkere recept voor toast met aardbeien en cashew cream is gemaakt door Dalí. Liever een taartje? Dan kun je op zonderzooi.com ook terecht voor een vegan kokos-citroen taart recept.

Pannenkoektoren met koffie-dadelkaramel, pecannoten en sinaasappel

Pannenkoeken met dadelkaramel

Heb jij weleens karamel gemaakt van dadels? Lisa van lisagoesvegan.com weet als geen ander hoe je dat maakt. Ook deze pannenkoektoren met dadelkaramel, pecannoten en sinaasappel maken? Één klik, en je komt bij het recept terecht!

Plaatkoek met rood fruit (vegan)

Plaatkoek met rood fruit (vegan)

Deze plaatkoek met rood fruit deelde ik al eerder, mocht je hem gemist hebben? 

Ik hoop dat je met veel plezier dit artikel hebt gelezen en dat je er inspiratie uit hebt gehaald. Mocht je één van deze recepten hebben gemaakt? Stuur een foto via Instagram! Vind ik super leuk. Voor nu wens ik je alvast een heel fijn paasweekend 🙂

Liefs,
Eefje

Geef een reactie

Your email address will not be published.

No products in the cart.