• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • Eefsfoodpost
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • Eefsfoodpost
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
Bakrecepten Recepten Taart

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

Eefje
30 reacties
5 april 2020
Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

Chocomousse taart hori

Jullie hebben mij al vaker horen zeggen dat ik niet zo dol ben op chocoladetaart. Dat is nog steeds het geval, met een kleine uitzondering daar. Zoals deze luchtige chocoladetaart met krokante bodem. Nog steeds niet mijn eerste keus maar stiekem toch wel heel er lekker hoor! 

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

Het is in principe geen taart met moeilijke ingrediënten of apparatuur. Het lastigst is de ganache laag die je er als laatst overheen giet. Mocht je dit uiteindelijk niet zien zitten. Gebruik dan ongeveer 1/4de van de topping en giet deze op de taart wanneer hij nog in de vorm zit. Zo heb je toch een ganache top laagje. Gebruik echt de (noten) cruesli want die maakt de bodem heel krokant. Je kunt ook andere koekjes gebruiken, de bodem zal dan zachter zijn.

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

Voorbereidingstijd45 minutenTotale tijd5 uur

Dit heb je nodig (10-12 personen)!
Bodem:
 120 gram noten cruesli
 80 gram Oreo's
 50 gram roomboter
Mousse:
 500 ml slagroom
 250 gram melkchocolade
 50 gram pure chocolade
 100 ml eiwit (vers of uit een pakje 'two chicks')
 2 el kristalsuiker
 1,5 el vanille pasta of extract
Topping:
 150 gram extra pure chocolade 70%
 200 a 250 ml slagroom
 3 el choco crisp parels of iets anders kleins dat je lekker vindt
Nog meer nodig:
 springvorm 18 cm
 velletje bakpapier
 handmixer
 acetaatfolie
 steelpan
 siliconen spatel
 mengkom
 keukenmachine

Zo maak je het!
1

Begin met het smelten van de chocolade. Dit kan au bain Marie of in de magnetron. Het is handig om deze zou koud mogelijk maar nog wel vloeibaar te verwerken. Dus als het gesmolten is zet je het even weg en roer je er af toen doorheen.

2

Maal dan de Oreo's en cruesli fijn in de keukenmachine. Smelt de boter en voeg deze toe. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en stort hier de koekkruimels in. Druk het het gelijkmatig en goed aan. Voorzie de binnenkant van de vorm dan ook met een laagje acetaatfolie. Dit werkt echt super fijn. Mocht je dit niet hebben of willen kopen, gebruik dan bakpapier om dit te doen. Het zou ook zonder kunnen eventueel. Dan moet je het later lossnijden van de vorm met een heet mesje.

3

Klop eiwitten stijf met een eetlepel suiker. Klop de slagroom lobbig met een eetlepel suiker en de vanille. Giet al roerend de chocolade door het eiwit heen. De dikke mousse die je dan overhoudt giet je vervolgens als mixend bij de slagroom. Roer goed door met een spatel, zo heb je een super luchtig en smaakvolle chocolademousse.

4

Giet dit vervolgens in de vorm en zorg dat je het glad afstrijkt mocht dit niet uit zichzelf gebeuren. Zet de taart voor minstens 3 uur in de koelkast (het liefst nog iets langer).

5

Verwarm de slagroom in een steelpan tot het bijna kookt. Zet het vuur dan uit en voeg de chocolade toe. Laat dit voor 5 minuten staan. Roer het dan tot een mooie gladde gietbare ganache. Ook dit wil je zo koud mogelijk over de taart gieten (anders kan de mousse smelten). De ganache wordt altijd iets dikker wanneer het afkoelt. Houd daar dus rekening mee. Voeg eventueel nog meer slagroom toe.

6

Ik vind dat de kwaliteit van chocolade invloed heeft op de dikte van je ganache. Zorg dus dat je wat extra slagroom in huis hebt om de ganache nog wat te verdunnen. Hier moet je gevoel een beetje bij komen kijken. Het moet dun genoeg zijn zodat het mooi uitvloeit en het ook weer dik genoeg zodat er wel een mooi laagje blijft hangen.

7

Je gaat sowieso ganache overhouden maar je hebt dit volume nodig om het er royaal overheen te kunnen gieten.

8

Het beste kun je de taart op een bakrooster zetten en dit rooster weer op een schone bakplaat. Zo zit je aanrecht niet onder de ganache. En kun je het overige zo weer in een bakje gieten om eventueel nog voor iets anders te gebruiken.

9

Als je genoeg ruimte hebt in je vriezer maak dan een mooi plekje vrij voor de taart. Zet hem dan na het gieten direct in een vriezer voor een kwartier. In de vriezer stopt het uitlopen sneller dan in de koelkast. Geen ruimte of geen vriezer? Dan moet ik gewoon in de koelkast voor zeker een uurtje. Plak dan een randje lekkers op de taart. Ik heb crispy chocoparels gebruikt, Hazelnoot nougatine zou ook lekker zijn! Daarna kun je super strakke punten snijden met een groot koksmes die je eerst even opwarmt onder de hete kraan en vervolgens afdroogt. GENIET!

Ingrediënten

Dit heb je nodig (10-12 personen)!
Bodem:
 120 gram noten cruesli
 80 gram Oreo's
 50 gram roomboter
Mousse:
 500 ml slagroom
 250 gram melkchocolade
 50 gram pure chocolade
 100 ml eiwit (vers of uit een pakje 'two chicks')
 2 el kristalsuiker
 1,5 el vanille pasta of extract
Topping:
 150 gram extra pure chocolade 70%
 200 a 250 ml slagroom
 3 el choco crisp parels of iets anders kleins dat je lekker vindt
Nog meer nodig:
 springvorm 18 cm
 velletje bakpapier
 handmixer
 acetaatfolie
 steelpan
 siliconen spatel
 mengkom
 keukenmachine

Aanwijzingen

Zo maak je het!
1

Begin met het smelten van de chocolade. Dit kan au bain Marie of in de magnetron. Het is handig om deze zou koud mogelijk maar nog wel vloeibaar te verwerken. Dus als het gesmolten is zet je het even weg en roer je er af toen doorheen.

2

Maal dan de Oreo's en cruesli fijn in de keukenmachine. Smelt de boter en voeg deze toe. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en stort hier de koekkruimels in. Druk het het gelijkmatig en goed aan. Voorzie de binnenkant van de vorm dan ook met een laagje acetaatfolie. Dit werkt echt super fijn. Mocht je dit niet hebben of willen kopen, gebruik dan bakpapier om dit te doen. Het zou ook zonder kunnen eventueel. Dan moet je het later lossnijden van de vorm met een heet mesje.

3

Klop eiwitten stijf met een eetlepel suiker. Klop de slagroom lobbig met een eetlepel suiker en de vanille. Giet al roerend de chocolade door het eiwit heen. De dikke mousse die je dan overhoudt giet je vervolgens als mixend bij de slagroom. Roer goed door met een spatel, zo heb je een super luchtig en smaakvolle chocolademousse.

4

Giet dit vervolgens in de vorm en zorg dat je het glad afstrijkt mocht dit niet uit zichzelf gebeuren. Zet de taart voor minstens 3 uur in de koelkast (het liefst nog iets langer).

5

Verwarm de slagroom in een steelpan tot het bijna kookt. Zet het vuur dan uit en voeg de chocolade toe. Laat dit voor 5 minuten staan. Roer het dan tot een mooie gladde gietbare ganache. Ook dit wil je zo koud mogelijk over de taart gieten (anders kan de mousse smelten). De ganache wordt altijd iets dikker wanneer het afkoelt. Houd daar dus rekening mee. Voeg eventueel nog meer slagroom toe.

6

Ik vind dat de kwaliteit van chocolade invloed heeft op de dikte van je ganache. Zorg dus dat je wat extra slagroom in huis hebt om de ganache nog wat te verdunnen. Hier moet je gevoel een beetje bij komen kijken. Het moet dun genoeg zijn zodat het mooi uitvloeit en het ook weer dik genoeg zodat er wel een mooi laagje blijft hangen.

7

Je gaat sowieso ganache overhouden maar je hebt dit volume nodig om het er royaal overheen te kunnen gieten.

8

Het beste kun je de taart op een bakrooster zetten en dit rooster weer op een schone bakplaat. Zo zit je aanrecht niet onder de ganache. En kun je het overige zo weer in een bakje gieten om eventueel nog voor iets anders te gebruiken.

9

Als je genoeg ruimte hebt in je vriezer maak dan een mooi plekje vrij voor de taart. Zet hem dan na het gieten direct in een vriezer voor een kwartier. In de vriezer stopt het uitlopen sneller dan in de koelkast. Geen ruimte of geen vriezer? Dan moet ik gewoon in de koelkast voor zeker een uurtje. Plak dan een randje lekkers op de taart. Ik heb crispy chocoparels gebruikt, Hazelnoot nougatine zou ook lekker zijn! Daarna kun je super strakke punten snijden met een groot koksmes die je eerst even opwarmt onder de hete kraan en vervolgens afdroogt. GENIET!

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
IngrediëntenAanwijzingen

Punt uit taart choco

Heb je na het maken van deze luchtige chocoladetaart met krokante bodem nog bepaalde bakvragen? Grote kans dat je hier het antwoord kunt vinden!

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

Liefs,
Eefje

chocolademousse chocoladetaart meest gelezen No bake Recept Taart
Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
30 reacties
  1. Leoniek

    8 april 2020 13:13

    Kan je ook wat anders gebruiken ipv noten cruesli ivm notenallergie

    Beantwoord
    1. Eefje

      8 april 2020 20:41

      Natuurlijk! Cruesli zonder noten of een ander krokant koekje.

      Beantwoord
  2. Floor

    15 april 2020 22:50

    Kan je deze taart ook invriezen? We zijn met z’n tweeën en helaas kunnen we geen taart feest geven in deze tijden 🙂

    Beantwoord
    1. Eefje

      16 april 2020 20:10

      Ja hoor dat kan! Wel weer per punt in de koelkast laten ontdooien. Kan wel dat de bodem wat zachter wordt.

      Beantwoord
  3. Floor

    16 april 2020 21:43

    Dank Eefje! De taart is echt ontzettend lekker 🙂 We gaan het invriezen! De versierseltjes zijn wel beter gelukt op het plaatje van jouw taart, heb je daar een trucje voor?

    Beantwoord
    1. Eefje

      16 april 2020 23:01

      Wat leuk dat je hem hebt gemaakt Fleur! Ik zet de taart op een bord of rooster en schep dan met een dessert lepel de crispy’s er tegenaan. Er blijft genoeg plakken of ik herhaal het nog een keer. Misschien helpt dat je? Groetjes, Eefje

      Beantwoord
  4. Lieke

    4 november 2020 20:00

    Moet het voor de topping perse 70% chocolade zijn? Ik vind die vaak zo bitter.

    Beantwoord
    1. Mindy

      9 december 2020 15:44

      Hoi Eefje! Deze taart is prachtig. Ik wil hem graag voor mijn verjaardag maken. Hoe lang is hij houdbaar in de koelkast?

      Beantwoord
      1. Eefje

        9 december 2020 17:24

        Makkelijk 4 dagen! De bodem zal misschien wel iets minder crunchy worden.

        Beantwoord
  5. Kasper

    10 december 2020 00:17

    hallo, de taart al 3 x gemaakt als er vrienden kwamen ze vinden het allemaal ontzettend lekker . Ik serveerde er telkens vanille saus en frambozen bij dat maakt het nog lekkerder.

    Beantwoord
    1. Eefje

      10 december 2020 00:39

      Wat ónwijs leuk om dat te lezen Kasper! Die combinatie klinkt ook heel goed. Dankjewel!

      Beantwoord
  6. Maggy

    15 februari 2021 20:24

    Kan er iets anders dan oreo koekjes , lust die niet

    Beantwoord
    1. Eefje

      15 februari 2021 21:24

      Welk koekje je maar wil uiteraard👌🏻

      Beantwoord
    2. Sun

      5 maart 2021 23:13

      Hoi Eefje,
      Wat ziet jouw recept er lekker uit zeg. Ik sta te popelen om hem te proberen. Welke noten cruesli gebruik je en waar vind je die?
      Heel erg bedankt ❤
      Groetjes Sun

      Beantwoord
      1. Eefje

        6 maart 2021 14:16

        Hi Sun, dankjewel! Gewoon eenvoudige van Quaker, volgens mij is dat in elke supermarkt te krijgen.

        Groetjes,
        Eef

        Beantwoord
  7. Sandra Bouman

    6 maart 2021 01:36

    Als je wilt voorkomen dat je koekbodem zijn knapperigheid verliest smeer dan een dun laagje gesmolten chocolade op de koek laag. Even hard laten worden in de koelkast. Dan de toppen erover. Zo trekt eventuele vocht niet in je bodem. Tip ooit van iemand gelezen geen idee meer van wie maar werkt perfect

    Beantwoord
  8. Aksha

    16 april 2021 04:06

    Can I get this recipe in English???

    Beantwoord
    1. Eefje

      16 april 2021 13:15

      Maybe you can use a translate program?

      Beantwoord
  9. Van steenkiste celine

    7 mei 2021 13:08

    Beste, een domme vraag maar je schrijft ‘500ml slagroom’, is dit dan uit een spuitbus?

    Beantwoord
    1. Eefje

      7 mei 2021 17:59

      Nee dit is vloeibaar uit een pakje dat je zelf nog moet opkloppen 🙂

      Beantwoord
  10. Anne-Mie

    7 augustus 2021 20:44

    Hoi Eefje, Ik wil je taart ook graag maken, maar vind de versiering op je tweede taart zo mooi, die chocolade pieken en rondjes. Mag ik vragen wat er bij de chocolade gevoegd is aub, die bolletjes ? Ik heb je net ontdekt maar ga je blijven volgen, prachtige recepten. Dank u. Grtjs Anne-Mie

    Beantwoord
    1. Eefje

      9 augustus 2021 15:17

      Hoi Anne-Mie,

      Wat leuk om te lezen. Dankjewel! Dat is een soort musketzaad. Kun je online vinden als je naar sprinkels zoekt. En dan koperkleur. Fijne maandag!

      Groetjes,
      Eefje

      Beantwoord
  11. Shari Heyvaert

    17 augustus 2021 20:30

    Hallo Eef,

    Hoe krijg je de ganasch zo mooi aan de zijkanten? Ik heb dit nog nooit gedaan ☺️

    Beantwoord
    1. Eefje

      17 augustus 2021 20:56

      Door de ganache er royaal overheen te gieten. Als de mousse goed koud is blijft er een mooi laagje aanhangen 🙂

      Beantwoord
      1. Shari Heyvaert

        19 augustus 2021 15:44

        Dankjewel!

        Nog een stom vraagje ☺️
        Haal je de crème van de Oreo er tussenuit of plet je hem volledig?

        Beantwoord
        1. Eefje

          20 augustus 2021 00:03

          Volledig, anders had ik dat er natuurlijk bij gezet 🙂

          Beantwoord
  12. Nienke

    9 oktober 2021 10:34

    Hoi!
    Ik wil deze taart graag in een 24 cm vorm maken, ben ik in een keer klaar voor een verjaardag. Nu heb ik bij je bak collega van Rutgerbakt wel een omrekenmodel gevonden, maar ik ben een beetje bang dat de taart vanwege z’n formaat niet goed stevig wordt. Wat denk jij?

    Beantwoord
    1. Eefje

      9 oktober 2021 11:52

      Hoi Nienke, als je gewoon dezelfde hoeveelheden aanhoudt qua ingrediënten zou het even stevig moeten worden. Zelf heb ik hem uitsluitend in de kleinere maat gemaakt, dus daar heb ik geen ervaring mee. Maar ik denk dat het zonder problemen moet kunnen.

      Beantwoord
  13. Havva Ozcan

    22 oktober 2021 11:24

    Hoi Eefje,
    Dat ziet er erg lekker uit. Ik wil het ook graag proberen. Alleen vroeg ik mij af hoelang je het kan bewaren in de koelkast, aangezien er eiwit inzit.

    Beantwoord
    1. Eefje

      23 oktober 2021 17:43

      Kan makkelijk dagen. Ik zou zeggen 5! En als je gepasteuriseerd eiwit gebruikt is er helemaal niks aan de hand 🙂

      Beantwoord
Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Reuze cranberry scone met citroenroom en jam

volgend bericht

8 x paasbrunch inspiratie + recepten

meest gelezen
32.274x bekeken

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
18.877x bekeken

Super snelle pasta met tomaat en burrata

Super snelle pasta met tomaat en burrata
12.150x bekeken

Tiramisu shortbread bars

Tiramisu shortbread bars
9.467x bekeken

Blauwe bes cheesecake kruimel bites

Blauwe bes cheesecake kruimel bites
Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Vega maaltijd recepten
Maaltijden Recepten

Vegetarische lasagne met 4 soorten groente

680CB9CD-005F-4D6F-A513-A431BE478FA7-scaled
Maaltijden Recepten

Patatje paddenstoelenstoof (vega)

IMG_0256-1536x1024
Maaltijden Recepten

Gebakken gnocchi met doperwtensaus en feta

4719DE2A-8E69-415F-A573-6BEDC3A5FA5F
Maaltijden Recepten

Pasta met linzen-tomatensaus, spinazie en feta

DB15DCFB-0503-4316-A38D-E8B4B527B4A5-scaled
Recepten Salades

Spinaziesalade met falafel en feta

IMG_6840-1536x1024
Dit vind je misschien ook leuk
Red velvet taart
Bakrecepten Recepten Taart

Red velvet taart

2 min leestijd
18 augustus 2015
Lemon meringue room taart
Bakrecepten Recepten

Lemon meringue room taart

1 min leestijd
28 maart 2020
Tiramisu shortbread bars
Koekjes Recepten

Tiramisu shortbread bars

4 min leestijd
2 december 2020
Karamel-pecan shortbread
Bakrecepten Koekjes Recepten

Karamel-pecan shortbread

1 min leestijd
18 december 2016
Botercrème EEFSFOOD
Recepten Smeersels, dips & sausjes

Zelf maken: witte chocolade botercrème

1 min leestijd
17 februari 2017
Red velvet cheesecake
Bakrecepten Recepten Taart

Red velvet cheesecake

1 min leestijd
25 oktober 2018

eefsfood

thuis in Leiden | bakt vooral zoet, eet het liefst hartig | ontwikkelt recepten en fotografeert eten | zakelijk? eef@highrollersagency.com

Eefje | EEFSFOOD.NL
SMAAKVOLLE KLEFFE CAKE😍 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ I SMAAKVOLLE KLEFFE CAKE😍
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
In dit makkelijke recept kun je heel fijn wat restjes banaan en wortel kwijt🙌🏻 De cake is niet extreem luchtig maar wel ongelofelijk smeuïg en lekker klef🥕 Ik hou ervan! Gisteravond nog een stukje gegeten en deze was net zo lekker als 4 dagen geleden🍌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Het recept staat nu voor je uitgewerkt op eefsfood.nl✨ Neem je een kijkje?👀 Opslaan voor later kan door op het vlaggetje rechtsonder de foto te klikken✅
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefsfood #cakerecept #bakken #foodblog #carrotcake #wortelcake #bananencake #kaneel #pecannoten #bakrecept #foodfotografie #noten #restjes #nowaste #kleffecake #smeuig #heelhollandbakt #zoetbaksel #wortel
8 X LEKKERS MET ROOD FRUIT❤️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Op eefsfood.nl vind je nu een artikel met al deze heerlijke recepten erin🙌🏻 Met het oog op zondag leek me dat wel een goed idee😊
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️ Frisse frambozen kwarktaart
➡️ Frambozenslof met pistachespijs
➡️ Luchtig kwarktaartje met aardbeien
➡️ Kruimel cheesecake met framboos en witte choco
➡️ Aardbeienschelpen met room
➡️ Cakesicles met framboos en limoen
➡️ Yoghurtmousse taart met frambozen topping
➡️ Frisse frambozentaart met kokos
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Van welke zou jij zelf het liefst een hap nemen?👇🏻 Sla je ‘m op? Zo heb je altijd snel inspiratie bij de hand✅ Fijne vrijdag🥳
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefsfood #recepten #aardbeien #frambozen #yoghurt #kwarktaart #aardbeienschelpen #koekbodem #cakesicles #raspberries #yoghurtmousse #foodblog #nobakerecepten #foodfotografie #frisenfruitig #frambozenslof #bakinspiratie #koekkruimels #cheesecake #moederdaginspiratie
AFVALLEN ➡️ AANKOMEN ➡️ GOED VOELEN ⠀⠀ AFVALLEN ➡️ AANKOMEN ➡️ GOED VOELEN
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Een aantal jaar geleden viel ik 25 kilo af. Met behulp van Intermittent Fasting. Bijna maandelijks schreef ik hierover en met veel van jullie had ik hier gesprekken over💬 In tijden was ik niet zo slank geweest en voelde me heel goed. Afvallen op een fijne manier was toen het doel. En dat ging, want IF bleek op mijn lijf geschreven en hielp mij daar echt super goed bij⚖️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nu, jaren later, is er een groot deel weer bij. Sport en bewegen heb ik laten varen en daarbij heb ik afgelopen jaar nogal veel en vaak ongezond gegeten❌ Dan krijg je dat, zo simpel is het. Inmiddels weet ik van mezelf dat ik altijd weer op tijd ‘ingrijp’. Nu voel ik me blehh, niet fit en ongezond. Dat staat tegenover een meestal wel zelfverzekerd gevoel, wat heel fijn is☺️ Ik kan wel stellen dat ik me nu zekerder voel dan in die -25 kilo tijd. En dat is een proces van afgelopen jaren. Tussen je oren gebeurd een hoop!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Zoals je in mijn stories hebt kunnen zien is er weer een fittere tijd aangebroken🏋🏻‍♀️ Dit zat er al een tijdje aan te komen voelde ik. Totale motivatie is er nu! Dit keer is zaak nummer 1 om me weer fitter en energieker te voelen. Als afvallen daarbij komt kijken zou ik dat fijn vinden maar dat is niet het hoofddoel. En dat verschil in visie is top! Meer bewegen, minder slecht eten en meer voor voedzaam kiezen🍴Ik weet dondersgoed hoe het werkt👀 Maar ik vind het ook wel echt lastig met het oog op mijn werk🎂
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Laat je niet foppen door wat je allemaal online ziet. Afgelopen jaar heb ik meermaals de vraag in mijn DM gekregen of ik was afgevallen? Terwijl de kilo’s eraan vlogen. Optisch bedrog is overal! Deze foto’s zijn van afgelopen zomer☀️ Ik voelde me helemaal gelukkig in mijn nieuwe jurk welke maat 50 is👗 Opmerkingen over afvallen en aankomen naar of over anderen toe zijn sowieso niet meer van nu (vind ik)☎️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Voor wie het nodig heeft; laat de vorm van je lijf niet je geluk in de weg staan❤️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Lees verder in de reacties, want wat ik kwijt wilde paste niet allemaal hier👇🏻
NO BAKE SPECULOOS CHEESECAKE😍
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Met maar 6 ingrediënten⁉️ Ik vind ‘m echt goddelijk🤤 En het mooie; hij is dus 100% vegan!🌿 Dit is een recept van @lennaomrani en die mag ik hier met je delen🎂
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
BODEM:
➡️ 90 gram pecannoten
➡️ 6 speculoos koekjes
➡️ 7 eetlepels speculoospasta
➡️ 3 eetlepels agavesiroop
TUSSENLAAG:
➡️ 300 gram vegan roomkaas
➡️ 175 gram cashewnoten (minimaal 3 uur geweekt in water)
➡️ 75 gram agavesiroop
➡️ 2 eetlepels speculoospasta
TOPPING:
➡️ 4 eetlepels speculoospasta + extra kruimels
➡️ zelf heb ik er nog wat zeezout flakes op gedaan (aanraderrrr)👌🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
👉🏻 Zet een springvorm van 18 cm klaar met een velletje bakpapier erin. Maal de ingrediënten voor de bodem door elkaar in een keukenmachine en druk dit plat op de bodem🍪
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
👉🏻 Daarna doe je alle ingrediënten voor de tussenlaag in een goede blender of keukenmachine. Maal dit tot een zo glad mogelijk mengsel. Schep dit op de bodem en strijk egaal uit met een paletmes. Zet in de vriezer❄️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Na ongeveer 3 uur verwarm je de speculoos pasta en giet je dit op de bijna bevroren taart. Zet dan nog een half uurtje terug in de vriezer en snijd daarna de taart in punten met een groot glad koksmes🔪 Bewaar in de vriezer en haal ongeveer 1,5 uur van tevoren uit de vriezer. Eet smakelijk!❤️ De ontdooide puntjes blijven trouwens gewoon overeind staan, dat lijkt niet te kunnen wanneer je de vulling maakt. Maar dit komt goed dus👍🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ben jij opzoek naar nog meer vegan lekkers? Check dan zeker Lenna haar pagina👌🏻 Ze maakt niet alleen zoete, maar ook heel veel lekkere hartige gerechten en recepten👩🏻‍🍳 Allemaal plantaardig + talloze tips om dit laagdrempelig te maken🥕
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ook deze taart maken? Wat ik zou doen als ik jou was. Sla ‘m op door op het vlaggetje rechtsonder de foto te klikken✅ Wist jij dat speculoos een vegan product is?👇🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefsfood #ikgebruikteviolife #nobakecheesecake #speculoos #pecannoten #veganroomkaas #vegancheesecake #nobakerecept #koekjes #cashewnoten #agavesiroop #foodblog #foodienl #vegantaart #foodfotografie #taartstandaard #koekkruimels #veganfood #lennaomrani
KERSEN KRUIMEL CHEESECAKE🍒
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ja hoor, dit is héél goeeeeeed🤤 Een bodem van bastogne koeken, een zachte gebakken cheesecake laag met limoen, kersen vlaaifruit en een laag knapperige havermout kruimels❤️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Aangezien alle drie de kruimel cheesecake voorgangers in mijn top 3 beste posts ever staan ga ik gewoon nog even door met dit succesnummer🏆 Tot jullie het zat zijn😋 Ik vind deze persoonlijk nóg lekkerder dan de vorige👀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Het recept kun je nu vinden op eefsfood.nl✨ Mocht je een bijdrage willen leveren aan het succes? Opslaan, reageren & liken helpt🙌🏻 Doe ook vooral jezelf een plezier door ‘m te maken👩🏻‍🍳 Dikke liefs, Eef😙
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefsfood #bakrecept #foodfotografie #kersen #limoen #cheesecake #roomkaas #koekkruimels #bastognekoek #foodblog #fruit #heelhollandbakt #cherrypie #foodienl #vanillr #foodfotografie #havermout
VROLIJK PASEN🐣 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Ik kon het VROLIJK PASEN🐣
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ik kon het natuurlijk niet laten deze leuke macaron kuikentjes te maken💛 Zijn ze niet cute?🥰
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Tips om ze zelf ook te maken👉🏻 Neem een macaron recept die voor jou te grootste slagingspercentage heeft🤣 Gebruik kleurstofgel; ongeveer 5 delen citroengeel en 1 deel oranje. Gebruik eetbare stift voor de ogen, pootjes en snavel. Neem een kwastje en eetbaar koper parelmoer voor de blush wangetjes✨ Vul ze met een simpele botercrème of lekkere citroenvulling. Zet daarvoor ‘citroen ganache’ in de zoekbalk op eefsfood.nl🔎 Die is echt heeeeerlijk👌🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefsfood #macarons #kuikentjes #foodblog #vrolijkpasen #fijnepaasdagen #chickies #koekjes #citroenganache #botercreme
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • Eefsfoodpost
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
Nieuwste recepten
16 mei 2022

Wortelcake met banaan en noten

Wortelcake met banaan en noten
3 mei 2022

8 x Lekkers met rood fruit

8 x Lekkers met rood fruit
28 april 2022

Kersen kruimel cheesecake

Kersen kruimel cheesecake
13 april 2022

Over de top verjaardagstaart

Over de top verjaardagstaart
7 april 2022

Frambozencake met citroencrème

Frambozencake met citroencrème
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord