• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
Bakrecepten Recepten Taart

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

Eefje
38 reacties
5 april 2020
Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

Chocomousse taart hori

Zoals jullie misschien weten ben ik helemaal niet zo dol op chocoladetaart. Er is één uitzondering en dat is deze luchtige chocoladetaart met krokante bodem. Het is echt een topper qua smaak en looks. Ook heel goed in te zetten als dessert. Vooral met verjaardagen of tijdens kerst is het een dikke hit!

Chocoladetaart puntje

Het is in principe geen taart met moeilijke ingrediënten of apparatuur. Het lastigst is de ganache laag die je er als laatst overheen giet. Mocht je dit uiteindelijk niet zien zitten. Gebruik dan ongeveer 1/4de van de topping en giet deze op de taart wanneer hij nog in de vorm zit. Zo heb je toch een ganache top laagje. Gebruik echt de (noten) cruesli want die maakt de bodem heel krokant. Je kunt ook andere koekjes gebruiken, de bodem zal dan zachter zijn.

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

Voorbereidingstijd45 minutenTotale tijd5 uur

Dit heb je nodig (10-12 personen)!
Bodem:
 120 gram noten cruesli
 80 gram Oreo's
 50 gram roomboter
Mousse:
 500 ml slagroom
 250 gram melkchocolade
 50 gram pure chocolade
 100 ml eiwit (vers of uit een pakje 'two chicks')
 2 el kristalsuiker
 1,5 el vanille pasta of extract
Topping:
 150 gram extra pure chocolade 70%
 200 a 250 ml slagroom
 3 el choco crisp parels of iets anders kleins dat je lekker vindt
Nog meer nodig:
 springvorm 18 cm
 velletje bakpapier
 handmixer
 acetaatfolie
 steelpan
 siliconen spatel
 mengkom
 keukenmachine

Zo maak je het!
1

Begin met het smelten van de chocolade. Dit kan au bain Marie of in de magnetron. Het is handig om deze zou koud mogelijk maar nog wel vloeibaar te verwerken. Dus als het gesmolten is zet je het even weg en roer je er af toen doorheen.

2

Maal dan de Oreo's en cruesli fijn in de keukenmachine. Smelt de boter en voeg deze toe. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en stort hier de koekkruimels in. Druk het het gelijkmatig en goed aan. Voorzie de binnenkant van de vorm dan ook met een laagje acetaatfolie. Dit werkt echt super fijn. Mocht je dit niet hebben of willen kopen, gebruik dan bakpapier om dit te doen. Het zou ook zonder kunnen eventueel. Dan moet je het later lossnijden van de vorm met een heet mesje.

3

Klop eiwitten stijf met een eetlepel suiker. Klop de slagroom lobbig met een eetlepel suiker en de vanille. Giet al roerend de chocolade door het eiwit heen. De dikke mousse die je dan overhoudt giet je vervolgens als mixend bij de slagroom. Roer goed door met een spatel, zo heb je een super luchtig en smaakvolle chocolademousse.

4

Giet dit vervolgens in de vorm en zorg dat je het glad afstrijkt mocht dit niet uit zichzelf gebeuren. Zet de taart voor minstens 3 uur in de koelkast (het liefst nog iets langer).

5

Verwarm de slagroom in een steelpan tot het bijna kookt. Zet het vuur dan uit en voeg de chocolade toe. Laat dit voor 5 minuten staan. Roer het dan tot een mooie gladde gietbare ganache. Ook dit wil je zo koud mogelijk over de taart gieten (anders kan de mousse smelten). De ganache wordt altijd iets dikker wanneer het afkoelt. Houd daar dus rekening mee. Voeg eventueel nog meer slagroom toe.

6

Ik vind dat de kwaliteit van chocolade invloed heeft op de dikte van je ganache. Zorg dus dat je wat extra slagroom in huis hebt om de ganache nog wat te verdunnen. Hier moet je gevoel een beetje bij komen kijken. Het moet dun genoeg zijn zodat het mooi uitvloeit en het ook weer dik genoeg zodat er wel een mooi laagje blijft hangen.

7

Je gaat sowieso ganache overhouden maar je hebt dit volume nodig om het er royaal overheen te kunnen gieten.

8

Het beste kun je de taart op een bakrooster zetten en dit rooster weer op een schone bakplaat. Zo zit je aanrecht niet onder de ganache. En kun je het overige zo weer in een bakje gieten om eventueel nog voor iets anders te gebruiken.

9

Als je genoeg ruimte hebt in je vriezer maak dan een mooi plekje vrij voor de taart. Zet hem dan na het gieten direct in een vriezer voor een kwartier. In de vriezer stopt het uitlopen sneller dan in de koelkast. Geen ruimte of geen vriezer? Dan moet ik gewoon in de koelkast voor zeker een uurtje. Plak dan een randje lekkers op de taart. Ik heb crispy chocoparels gebruikt, Hazelnoot nougatine zou ook lekker zijn! Daarna kun je super strakke punten snijden met een groot koksmes die je eerst even opwarmt onder de hete kraan en vervolgens afdroogt. GENIET!

Ingrediënten

Dit heb je nodig (10-12 personen)!
Bodem:
 120 gram noten cruesli
 80 gram Oreo's
 50 gram roomboter
Mousse:
 500 ml slagroom
 250 gram melkchocolade
 50 gram pure chocolade
 100 ml eiwit (vers of uit een pakje 'two chicks')
 2 el kristalsuiker
 1,5 el vanille pasta of extract
Topping:
 150 gram extra pure chocolade 70%
 200 a 250 ml slagroom
 3 el choco crisp parels of iets anders kleins dat je lekker vindt
Nog meer nodig:
 springvorm 18 cm
 velletje bakpapier
 handmixer
 acetaatfolie
 steelpan
 siliconen spatel
 mengkom
 keukenmachine

Aanwijzingen

Zo maak je het!
1

Begin met het smelten van de chocolade. Dit kan au bain Marie of in de magnetron. Het is handig om deze zou koud mogelijk maar nog wel vloeibaar te verwerken. Dus als het gesmolten is zet je het even weg en roer je er af toen doorheen.

2

Maal dan de Oreo's en cruesli fijn in de keukenmachine. Smelt de boter en voeg deze toe. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en stort hier de koekkruimels in. Druk het het gelijkmatig en goed aan. Voorzie de binnenkant van de vorm dan ook met een laagje acetaatfolie. Dit werkt echt super fijn. Mocht je dit niet hebben of willen kopen, gebruik dan bakpapier om dit te doen. Het zou ook zonder kunnen eventueel. Dan moet je het later lossnijden van de vorm met een heet mesje.

3

Klop eiwitten stijf met een eetlepel suiker. Klop de slagroom lobbig met een eetlepel suiker en de vanille. Giet al roerend de chocolade door het eiwit heen. De dikke mousse die je dan overhoudt giet je vervolgens als mixend bij de slagroom. Roer goed door met een spatel, zo heb je een super luchtig en smaakvolle chocolademousse.

4

Giet dit vervolgens in de vorm en zorg dat je het glad afstrijkt mocht dit niet uit zichzelf gebeuren. Zet de taart voor minstens 3 uur in de koelkast (het liefst nog iets langer).

5

Verwarm de slagroom in een steelpan tot het bijna kookt. Zet het vuur dan uit en voeg de chocolade toe. Laat dit voor 5 minuten staan. Roer het dan tot een mooie gladde gietbare ganache. Ook dit wil je zo koud mogelijk over de taart gieten (anders kan de mousse smelten). De ganache wordt altijd iets dikker wanneer het afkoelt. Houd daar dus rekening mee. Voeg eventueel nog meer slagroom toe.

6

Ik vind dat de kwaliteit van chocolade invloed heeft op de dikte van je ganache. Zorg dus dat je wat extra slagroom in huis hebt om de ganache nog wat te verdunnen. Hier moet je gevoel een beetje bij komen kijken. Het moet dun genoeg zijn zodat het mooi uitvloeit en het ook weer dik genoeg zodat er wel een mooi laagje blijft hangen.

7

Je gaat sowieso ganache overhouden maar je hebt dit volume nodig om het er royaal overheen te kunnen gieten.

8

Het beste kun je de taart op een bakrooster zetten en dit rooster weer op een schone bakplaat. Zo zit je aanrecht niet onder de ganache. En kun je het overige zo weer in een bakje gieten om eventueel nog voor iets anders te gebruiken.

9

Als je genoeg ruimte hebt in je vriezer maak dan een mooi plekje vrij voor de taart. Zet hem dan na het gieten direct in een vriezer voor een kwartier. In de vriezer stopt het uitlopen sneller dan in de koelkast. Geen ruimte of geen vriezer? Dan moet ik gewoon in de koelkast voor zeker een uurtje. Plak dan een randje lekkers op de taart. Ik heb crispy chocoparels gebruikt, Hazelnoot nougatine zou ook lekker zijn! Daarna kun je super strakke punten snijden met een groot koksmes die je eerst even opwarmt onder de hete kraan en vervolgens afdroogt. GENIET!

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
IngrediëntenAanwijzingen

Punt uit taart choco

Heb je na het maken van deze luchtige chocoladetaart met krokante bodem nog bepaalde bakvragen? Grote kans dat je hier het antwoord kunt vinden! Heel veel plezier met maken en vooral met het opeten.

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

Liefs,
Eefje

chocolademousse chocoladetaart meest gelezen No bake Recept Taart
Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
38 reacties
  1. Leoniek

    8 april 2020 13:13

    Kan je ook wat anders gebruiken ipv noten cruesli ivm notenallergie

    Beantwoord
    1. Eefje

      8 april 2020 20:41

      Natuurlijk! Cruesli zonder noten of een ander krokant koekje.

      Beantwoord
  2. Floor

    15 april 2020 22:50

    Kan je deze taart ook invriezen? We zijn met z’n tweeën en helaas kunnen we geen taart feest geven in deze tijden 🙂

    Beantwoord
    1. Eefje

      16 april 2020 20:10

      Ja hoor dat kan! Wel weer per punt in de koelkast laten ontdooien. Kan wel dat de bodem wat zachter wordt.

      Beantwoord
  3. Floor

    16 april 2020 21:43

    Dank Eefje! De taart is echt ontzettend lekker 🙂 We gaan het invriezen! De versierseltjes zijn wel beter gelukt op het plaatje van jouw taart, heb je daar een trucje voor?

    Beantwoord
    1. Eefje

      16 april 2020 23:01

      Wat leuk dat je hem hebt gemaakt Fleur! Ik zet de taart op een bord of rooster en schep dan met een dessert lepel de crispy’s er tegenaan. Er blijft genoeg plakken of ik herhaal het nog een keer. Misschien helpt dat je? Groetjes, Eefje

      Beantwoord
  4. Lieke

    4 november 2020 20:00

    Moet het voor de topping perse 70% chocolade zijn? Ik vind die vaak zo bitter.

    Beantwoord
    1. Mindy

      9 december 2020 15:44

      Hoi Eefje! Deze taart is prachtig. Ik wil hem graag voor mijn verjaardag maken. Hoe lang is hij houdbaar in de koelkast?

      Beantwoord
      1. Eefje

        9 december 2020 17:24

        Makkelijk 4 dagen! De bodem zal misschien wel iets minder crunchy worden.

        Beantwoord
  5. Kasper

    10 december 2020 00:17

    hallo, de taart al 3 x gemaakt als er vrienden kwamen ze vinden het allemaal ontzettend lekker . Ik serveerde er telkens vanille saus en frambozen bij dat maakt het nog lekkerder.

    Beantwoord
    1. Eefje

      10 december 2020 00:39

      Wat ónwijs leuk om dat te lezen Kasper! Die combinatie klinkt ook heel goed. Dankjewel!

      Beantwoord
  6. Maggy

    15 februari 2021 20:24

    Kan er iets anders dan oreo koekjes , lust die niet

    Beantwoord
    1. Eefje

      15 februari 2021 21:24

      Welk koekje je maar wil uiteraard👌🏻

      Beantwoord
    2. Sun

      5 maart 2021 23:13

      Hoi Eefje,
      Wat ziet jouw recept er lekker uit zeg. Ik sta te popelen om hem te proberen. Welke noten cruesli gebruik je en waar vind je die?
      Heel erg bedankt ❤
      Groetjes Sun

      Beantwoord
      1. Eefje

        6 maart 2021 14:16

        Hi Sun, dankjewel! Gewoon eenvoudige van Quaker, volgens mij is dat in elke supermarkt te krijgen.

        Groetjes,
        Eef

        Beantwoord
  7. Sandra Bouman

    6 maart 2021 01:36

    Als je wilt voorkomen dat je koekbodem zijn knapperigheid verliest smeer dan een dun laagje gesmolten chocolade op de koek laag. Even hard laten worden in de koelkast. Dan de toppen erover. Zo trekt eventuele vocht niet in je bodem. Tip ooit van iemand gelezen geen idee meer van wie maar werkt perfect

    Beantwoord
  8. Aksha

    16 april 2021 04:06

    Can I get this recipe in English???

    Beantwoord
    1. Eefje

      16 april 2021 13:15

      Maybe you can use a translate program?

      Beantwoord
  9. Van steenkiste celine

    7 mei 2021 13:08

    Beste, een domme vraag maar je schrijft ‘500ml slagroom’, is dit dan uit een spuitbus?

    Beantwoord
    1. Eefje

      7 mei 2021 17:59

      Nee dit is vloeibaar uit een pakje dat je zelf nog moet opkloppen 🙂

      Beantwoord
  10. Anne-Mie

    7 augustus 2021 20:44

    Hoi Eefje, Ik wil je taart ook graag maken, maar vind de versiering op je tweede taart zo mooi, die chocolade pieken en rondjes. Mag ik vragen wat er bij de chocolade gevoegd is aub, die bolletjes ? Ik heb je net ontdekt maar ga je blijven volgen, prachtige recepten. Dank u. Grtjs Anne-Mie

    Beantwoord
    1. Eefje

      9 augustus 2021 15:17

      Hoi Anne-Mie,

      Wat leuk om te lezen. Dankjewel! Dat is een soort musketzaad. Kun je online vinden als je naar sprinkels zoekt. En dan koperkleur. Fijne maandag!

      Groetjes,
      Eefje

      Beantwoord
  11. Shari Heyvaert

    17 augustus 2021 20:30

    Hallo Eef,

    Hoe krijg je de ganasch zo mooi aan de zijkanten? Ik heb dit nog nooit gedaan ☺️

    Beantwoord
    1. Eefje

      17 augustus 2021 20:56

      Door de ganache er royaal overheen te gieten. Als de mousse goed koud is blijft er een mooi laagje aanhangen 🙂

      Beantwoord
      1. Shari Heyvaert

        19 augustus 2021 15:44

        Dankjewel!

        Nog een stom vraagje ☺️
        Haal je de crème van de Oreo er tussenuit of plet je hem volledig?

        Beantwoord
        1. Eefje

          20 augustus 2021 00:03

          Volledig, anders had ik dat er natuurlijk bij gezet 🙂

          Beantwoord
  12. Nienke

    9 oktober 2021 10:34

    Hoi!
    Ik wil deze taart graag in een 24 cm vorm maken, ben ik in een keer klaar voor een verjaardag. Nu heb ik bij je bak collega van Rutgerbakt wel een omrekenmodel gevonden, maar ik ben een beetje bang dat de taart vanwege z’n formaat niet goed stevig wordt. Wat denk jij?

    Beantwoord
    1. Eefje

      9 oktober 2021 11:52

      Hoi Nienke, als je gewoon dezelfde hoeveelheden aanhoudt qua ingrediënten zou het even stevig moeten worden. Zelf heb ik hem uitsluitend in de kleinere maat gemaakt, dus daar heb ik geen ervaring mee. Maar ik denk dat het zonder problemen moet kunnen.

      Beantwoord
    2. Patricia

      6 juni 2022 13:09

      Ja hoor, ik maak deze taart altijd met een 24 cm vorm. Gaat prima en hij stijft netjes op, net zoals in de kleinere vorm, hij wordt alleen minder hoog. De hoeveelheid ingrediënten blijft hetzelfde. En ook de hoeveelheid ingrediënten voor de bodem is voldoende. Het is een geweldige taart. Ik heb ‘m al heel vaak gemaakt en het is steeds een groot succes.❤️🎂❤️

      Beantwoord
      1. Eefje

        7 juni 2022 11:10

        Wat geweldig om te lezen Patricia. Dat doet mij goed! Helemaal eens ook, ik vind de smaak ook nog steeds heerlijk.

        Beantwoord
  13. Havva Ozcan

    22 oktober 2021 11:24

    Hoi Eefje,
    Dat ziet er erg lekker uit. Ik wil het ook graag proberen. Alleen vroeg ik mij af hoelang je het kan bewaren in de koelkast, aangezien er eiwit inzit.

    Beantwoord
    1. Eefje

      23 oktober 2021 17:43

      Kan makkelijk dagen. Ik zou zeggen 5! En als je gepasteuriseerd eiwit gebruikt is er helemaal niks aan de hand 🙂

      Beantwoord
  14. Patricia van Walsum

    6 juni 2022 13:00

    Ik heb deze taart al verschillende keren gemaakt en het is steeds een groot succes! Niet moeilijk om te maken en héérlijk van smaak!❤️ Ik gebruik een springvorm van 24 cm, dan is ie niet zo hoog. De hoeveelheid ingrediënten zijn dan nog steeds voldoende. Ook succesvol als dessert met verse frambozen en een toef slagroom. Wel erg machtig. Al met al een geweldige taart!❤️🎂❤️

    Beantwoord
  15. An

    28 juli 2022 12:39

    Hoi Eef, ik wou graag eens een nieuw soort chocoladetaart uitproberen en mijn oog is op deze knapperd gevallen (mijn oog valt de laatste tijd héél vaak op jouw creaties, heerlijk gewoon!). Mijn grootste probleem bij dergelijke taarten is meestal om de taart netjes op een taartdrum te krijgen na het overgieten met de ganache. De overdracht vanop het rooster naar de taartdrum dus, die verloopt bij mij niet zo vlot… Heb je daar eventueel tips voor?

    Beantwoord
    1. Eefje

      28 juli 2022 20:35

      Dag An, wat leuk om te lezen zeg! Mijn tip is om een drum te gebruiken die iets kleiner is dan de taart. Dan kan ie er al op staan voordat je gaat gieten. Heb je daar iets aan?

      Beantwoord
      1. An

        31 juli 2022 21:21

        Bedankt Eef, supergoede tip, daar heb ik zeker iets aan, ga ik deze week proberen 🙂

        Beantwoord
  16. patrick

    13 oktober 2022 18:43

    Hallo, Eefje de taart al meerdere keren gemaakt iedereen vind ze zo lekker , maak altijd vanillesaus en doe er frambozen bij ” zalig ” ik neem een springvorm van 26 cm en neem alles dubbel van de ingrediënten mooie dikke taart , om de taart gemakkelijk uit de vorm te nemen plaats ik eerst een goud taartkarton ( te koop bij AVA ) in de springvorm en doe daar de oreon – cruesli bodem op en dan de rest , kan dan na het opstijven gemakkelijk opgenomen worden om de toplaag er over te gieten en daarna gewoon op een taartschotel geplaatst worden . Het taartkarton is 30 cm maar dat snijd ik op maat van de springvorm. Ik meld dit maar zodat ik andere mensen hiermee kan verder helpen zodat de taart gemakkelijk te hanteren valt zonder de bodem te breken . In plaats van de choco crisp parels gebruik ik bresilienne nootjes is ook lekker.

    Beantwoord
    1. Eefje

      17 oktober 2022 12:56

      Wat leuk om te lezen Patrick! Dat is inderdaad een goed idee. Persoonlijk vind ik het verplaatsen geen probleem maar het scheelt inderdaad een handeling. Wie weet lezen mensen je reactie een zijn ermee geholpen! Nogmaals dank, klinkt top met frambozensaus! Groetjes,
      Eefje

      Beantwoord
Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Reuze cranberry scone met citroenroom en jam

volgend bericht

8 x paasbrunch inspiratie + recepten

meest gelezen
58.589x bekeken

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
41.606x bekeken

Kersen kruimel cheesecake

Kersen kruimel cheesecake
37.060x bekeken

Super snelle pasta met tomaat en burrata

Super snelle pasta met tomaat en burrata
19.650x bekeken

Tiramisu shortbread bars

Tiramisu shortbread bars
Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Vega maaltijd recepten
Maaltijden Recepten

Vegetarische lasagne met 4 soorten groente

680CB9CD-005F-4D6F-A513-A431BE478FA7-scaled
Maaltijden Recepten

Patatje paddenstoelenstoof (vega)

IMG_0256-1536x1024
Maaltijden Recepten

Gebakken gnocchi met doperwtensaus en feta

4719DE2A-8E69-415F-A573-6BEDC3A5FA5F
Maaltijden Recepten

Pasta met linzen-tomatensaus, spinazie en feta

DB15DCFB-0503-4316-A38D-E8B4B527B4A5-scaled
Recepten Salades

Spinaziesalade met falafel en feta

IMG_6840-1536x1024
Dit vind je misschien ook leuk
Red velvet taart
Bakrecepten Recepten Taart

Red velvet taart

2 min leestijd
18 augustus 2015
Tiramisu shortbread bars
Koekjes Recepten

Tiramisu shortbread bars

4 min leestijd
2 december 2020
Lemon meringue room taart
Bakrecepten Recepten

Lemon meringue room taart

1 min leestijd
28 maart 2020
Karamel-pecan shortbread
Bakrecepten Koekjes Recepten

Karamel-pecan shortbread

1 min leestijd
18 december 2016
Botercrème EEFSFOOD
Recepten Smeersels, dips & sausjes

Zelf maken: witte chocolade botercrème

1 min leestijd
17 februari 2017
Red velvet cheesecake
Bakrecepten Recepten Taart

Red velvet cheesecake

1 min leestijd
25 oktober 2018

eefsfood

• bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
• altijd eerlijk, tikkie perfectionistisch & enthousiast
• zakelijk? eef@highrollersagency.com | geen dm

Eefje | EEFSFOOD.NL
MORTADELLA BURRATA PIZZA🍕 ⠀⠀⠀⠀⠀ Comfo MORTADELLA BURRATA PIZZA🍕
⠀⠀⠀⠀⠀
Comfort food deluxe🔥
Dit is wat je nodig hebt👇🏻
⠀⠀⠀⠀⠀
➡️1 bol vers pizzadeeg*
➡️2 flinke el tomatensaus*
➡️8 kalamata olijven, gehalveerd
➡️20 gram grof geraspte parmezaan
➡️2 grote plakken mortadella (30 gram)
➡️1/2 kleine ui, in halve ringen
➡️1 kleine bol burrata
➡️3 tl verse pesto
➡️Grof gehakte pistache noten
➡️Zwarte peper
⠀⠀⠀⠀⠀
👉🏻Eerst alleen de saus op het deeg en dan 4 minuten bakken op 220 graden hete lucht. Uien, olijven en parmezaan erop en dit nog zo’n 8 minuten bakken. Afmaken met mortadella, burrata, pesto en wat pistachenoten voor een lekkere bite😍 Kan natuurlijk ook met andere basis pizzabodems!
⠀⠀⠀⠀⠀
Wie zou nu wel een puntje lusten??🙋🏻‍♀️ Sla je het recept ook gelijk op? Zo kun je ‘m snel terugvinden✅
⠀⠀⠀⠀⠀
*het deeg bestelde ik bij Crisp, dit komt vriesvers binnen❄️ Voor de saus nam ik basilico van Bertolli, die vind ik echt heerlijk🍅
⠀⠀⠀⠀⠀
#eefsfood #pizza #comfortfood #pizzadeeg #tomatensaus #instarecept #burrata #pistache #pesto #foodblog #pizzanight #ui #olijven #parmezaan #makingofreel #foodienl #receptenpagina
MIJN EETCLUB❤️ + OPROEP‼️ ⠀⠀⠀ Ik wee MIJN EETCLUB❤️ + OPROEP‼️
⠀⠀⠀
Ik weet nog als de dag van gisteren dat ik hier een oproep plaatste voor een eetclub🍴 Alle credits voor @lterveld want naar aanleiding van haar post toendertijd, leek het mij een strak plan om zelf ook te doen. En wat bleek? Een mega succes!
⠀⠀⠀
Vanochtend kreeg ik een DM van iemand die nieuw is in Leiden en mijn post uit 2019 had teruggevonden📮 Ze vroeg of er nog ‘plek’ was? Nou is ons clubje van 5 al bijna 3,5 jaar onderweg en behoorlijk compleet. Er zijn zelfs al 2 eetclub baby’s geboren!!👶🏻 Maar, ik vond dit bericht wel dé aanleiding voor deze post.
⠀⠀⠀
Dussssss, zoek je ook een eetclub? Gebruik de reacties hieronder om elkaar te vinden. In Leiden of waar dan ook! Handig als je je reactie begint met je woonplaats, dat is makkelijker zoeken voor iedereen📍 PAK JE KANS EN MAAK ER WAT LEUKS VAN😍
⠀⠀⠀
Wij gaan binnenkort weer ons eigen eetclub concept ‘hervatten’. We waren meer een uit eet club geworden afgelopen tijd🥂 Binnenkort doe ik een ’Thema Tuesday’ in mijn stories en dan kun je er alles over vragen!
⠀⠀⠀
Ps. we denken nu al aan hoe we ons 5 jarige jubileum gaan vieren🎉
⠀⠀⠀
Eline, Sherelle, Henneke & Denise; jullie zijn de beste eetclub🥰
⠀⠀⠀
#eetclubleiden #eetclub
KERSEN KRUIMEL CHEESECAKE🍒 ⠀⠀⠀ Goed, dit KERSEN KRUIMEL CHEESECAKE🍒
⠀⠀⠀
Goed, dit recept deelde ik al in april ‘22👩🏻‍🍳 Het was een succes bleef een succes! Nu dacht ik dus, leuk om er ook een video bij te maken🎥 Wat blijkt? Heb ik toen al gedaan👀 Lekker suf! Maar ik vind ze verschillend genoeg om alsnog te delen + ik ben gewoon heel erg fan van dit recept en ik hoop jij ook! Maken = genieten❤️
⠀⠀⠀
NODIG VOOR 9 STUKS:
Bodem:
➡️150 gram Bastogne koeken
➡️50 gram Digestive koekjes
➡️60 gram roomboter
➡️1/4de tl zout
Vulling:
➡️400 gram A-merk roomkaas, nodig voor de stevigheid
➡️2 middelgrote eieren
➡️40 gram kristalsuiker
➡️1 tl vanillepasta- of extract
➡️1 blik vlaaienfruit kers (420 gram)
➡️rasp van 1 limoen, optioneel
Topping:
➡️85 gram zelfrijzend bakmeel
➡️80 gram kristalsuiker
➡️75 gram koude roomboter
➡️50 gram havermout vlokken
➡️1/4de tl zout
⠀⠀⠀
👉🏻roer/meng zo min mogelijk om zoveel mogelijk stevigheid te behouden. Met een spatel is nog beter dan een garde. In deze video heb ik dat niet top gedaan dus🤓 Daarom zakte mijn kersen erin. Anders blijven ze erop liggen. Voor de smaak maakt het 0 verschil, dus no worries.
⠀⠀⠀
✅Wil je het recept uitgebreid nalezen? Ga dan naar eefsfood.nl en zet ‘kersen kruimel’ in de zoekbalk om ‘m makkelijk te vinden. Hij is gewoon echt de bom💣 Sla je ‘m op? Dit recept kan me niet ver genoeg verspreid worden🥰 Heb jij ‘m als eens gemaakt? Laat van je horennnnn📢
⠀⠀⠀
Link naar het recept staat ook 24 uur na plaatsen nog in mijn stories👌🏻
⠀⠀⠀
#eefsfood #makingofreel #kruimelcheesecake #kersen #cheesecake #koekkruimels #havermout #oats #suiker #vanillepasta #roomkaas #creamcheese #receptenpagina #vanille #foodblog #taart #roomboter #bastognekoeken #heelhollandbakt #receptensite #digestives
FROZEN FOOD EETDAGBOEK; DAG 2!✌🏻 ⠀⠀ Joeho FROZEN FOOD EETDAGBOEK; DAG 2!✌🏻
⠀⠀
Joehoee ben ik weer! Vandaag deel ik een nieuw eetdagboek. Heb je die van gisteren ook gezien?🎥
⠀⠀
adv - Nog even in het kort; ik doe mee aan de Frozen Food Challenge van Iglo. Dit houdt in dat ik 48 uur zoveel mogelijk mijn eten bereid met producten uit de vriezer❄️ Dag 2 van de challenge en dit stond er op het menu👇🏻
⠀⠀
➡️Ik startte de dag met een frozen smoothiebowl. Ik nam een halve bevroren banaan, een handje bevroren ananas, een handje bevroren frambozen een gekookt bietje, 2 el havermout, wat kokosyoghurt, een scheut water en een scheut sinaasappelsap🍊 Dit ging in een kom en maakte ik af met granola🥄
⠀⠀
➡️Als lunch maakte ik twee volkoren wraps met spicy hummus, crispy chili olie, plakjes tomaat, ijsbergsla, rode ui en wat krokante veggie sticks van Iglo. Wraps bewaar ik ook in de vriezer als de verpakking eenmaal open is.
⠀⠀
➡️Ik had veel te doen vandaag dus ik maakte het mezelf makkelijk en ging voor een kant en klaar maaltijd; Tagliatelle met champignons. Ik deed er zelf nog wat spinazie bij voor extra groente en maakte het af met geroosterde pijnboompitten, parmezaan en ringetjes bosui. Vet lekker😍 Wist je dat diepvries spinazie evenveel vitamines bevat als gekoelde spinazie? Daar hoef je het niet voor te laten dus🌱
⠀⠀
➡️Als toetje haalde ik nog een stuk karamel shortbread met pecannoten uit de vriezer. Lekker met een kop kamillethee erbij❤️
⠀⠀
✅Ik vond het een leuke challenge! Heel overzichtelijk zo die 48 uur. Bekijk je ook nog even mijn eetdagboek van gisteren? Hopelijk heb ik je geïnspireerd om meer je vriezer te gebruiken rondom het bereiden van maaltijden! Meer recepten kun je terugvinden op de pagina van @iglonederland 🍴
⠀⠀
In samenwerking met Iglo
⠀⠀
#eefsfood #frozenfoodchallenge #allebeetjeshelpen #poweredbyiglo #ontbijt #diner #lunch #eetdagboek #pasta #frozensmoothiebowl #volkorenwrap #sla #veggiesticks #granola
FROZEN FOOD CHALLENGE❄️ ⠀⠀ Zoals jullie we FROZEN FOOD CHALLENGE❄️
⠀⠀
Zoals jullie weten gebruik ik mijn vriezer(s) heel graag om al mijn baksels in de te bewaren. Dat zijn er nogal wat!🎂 Naast al dat lekkers ligt er natuurlijk nog veel meer in. Maaltijden, fruit, snacks, brood & groente vooral🥦
⠀⠀
adv - 48 uur zoveel mogelijk eten bereiden met producten uit de vriezer. Of ik die uitdaging aan wilde gaan vroeg @iglonederland mij? Maar natuurlijk! Als je regelmatig met diepvriesproducten kookt ga je zo’n 47% voedselverspilling tegen. Wist jij dat? Ik vind het ook fijn omdat je veel beter kunt proportioneren. Dat is echt handig als je, zoals ik, voornamelijk voor jezelf kookt👩🏻‍🍳 Al met al; duurzaam dus! Met dit eetdagboek hoop ik je te inspireren📅
⠀⠀
➡️Ik had nog wat bevroren pancakes liggen, deze warmde ik op in een koekenpan. Ik bracht 2 handjes diepvries rood fruit, 2 el water & 1 tl maizena aan de kook🔥 Dit maakte ik af met ahornsiroop en geroosterd amandelschaafsel.
⠀⠀
➡️Na een lange wandeling was het tijd voor lunch. Ik had flinke trek! Hiervoor bereidde ik lekkerbekjes in de airfryer. Op een wit bolletje met sla, ingelegde venkel, yoghurtsaus & augurk. Smullen! De overige twee witte verse bolletjes heb ik gelijk in de vriezer gedaan👌🏻
⠀⠀
➡️Voor het avondeten bakte ik aardappels met schil, daarbij vega balletjes & rode kool met appel. Een beetje mayo kon niet ontbreken. Simpel en lekker! De rode kool wordt snel na het oogsten ingevroren. Hierdoor blijven alle vitamines behouden en is de diepvries versie dus een hele goede keus👍🏻 Meestal heb ik rode kool uit een pot, maar ik vind dit veel handiger en zelfs lekkerder!
⠀⠀
➡️Extra: haver latte, kamille- muntthee, ginger beer, water & een lekker sappig appeltje🍎
⠀⠀
Nou ben ik benieuwd; wat ligt er bij jou áltijd in de vriezer?👇🏻 Check het kanaal van @iglonederland voor meer diepvries inspiratie🍝 Morgen dag 2!
⠀⠀
In samenwerking met Iglo🐟
⠀⠀
#eefsfood #frozenfoodchallenge #allebeetjeshelpen #poweredbyiglo #pancakes #ontbijt #lunch #diner #roodfruit #eetdagboek #foodblog #receptinspiratie #rodekool #aardappels
FOOL PROOF GELE ROOM💛 ⠀⠀⠀ Dat is een eitj FOOL PROOF GELE ROOM💛
⠀⠀⠀
Dat is een eitje om te maken en ik laat graag zien hoe👩🏻‍🍳 Naar mijn mening kan deze niet mislukken🙌🏻 Lekker voor homemade tompoucen, om croissants mee te vullen of door je botercrème te doen. Tijdens het maken ontstond er ook nog een goddelijk ‘gebakje’🥰
⠀⠀⠀
Voor zo’n 650 gram gele room heb je nodig:
➡️400 ml volle melk
➡️100 ml slagroom + 50 ml slagroom*
➡️130 gram kristalsuiker
➡️30 gram maizena
➡️1 middelgroot ei
➡️2 eidooiers
➡️1 groot vanillestokje
⠀⠀⠀
Zo maak je het:
⚪️Doe de melk, 100 ml slagroom, 100 gram suiker en vanille in een steelpan. Zet op het vuur, roer af en toe door en breng tegen de kook aan.
⠀⠀⠀
⚪️Meng in een andere kom het ei, de overige suiker, maizena en dooiers tot een glad papje.
⠀⠀⠀
⚪️Giet al roerend de helft van de hete melk bij het eimengsel. Giet dit dan weer terug in de pan en blijf roeren met een garde op middelhoog🔥
⠀⠀⠀
⚪️Van het ene op het andere moment begin het in te dikken. Als het aan de kook is zet je het vuur laag en roer je het nog zo’n 20 seconden door.
⠀⠀⠀
⚪️Giet in een diep bord en dek direct af met een stuk folie. Laat een uurtje op het aanrecht staan en schuif dan de koelkast in voor minimaal 3 uur. 
⠀⠀⠀
👉🏻Deze gele room is best dik, dat vind ik fijn want zo kun je er veel mee. *De extra slagroom die staat beschreven kun je erbij roeren om te verdunnen als dat nodig is.
⠀⠀⠀
Lijkt jou dit wel wat? Sla het recept op, zo heb je ‘m altijd bij de hand✅
⠀⠀⠀
❤️Bonustip: bak bladerdeeg af in een contactgrill (ja dit kan echt!!). Doe twee handjes diepvries frambozen in een steelpan samen met een theelepel suiker en mespuntje maizena. Kook dit kort. Rooster wat amandelschaafsel en maak af met poedersuiker. GENIETEN!!
⠀⠀⠀
#eefsfood #melk #geleroom #foolproof #vanillestokje #versevanille #maizena #eigeel #ei #foodblog #instarecept #homemade #foolproof #bladerdeeg #amandelschaafsel #frambozen #poedersuiker #makingofreel
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
Nieuwste recepten
21 december 2022

5 x Chai latte

5 x Chai latte
21 december 2022

Mijn 5 favoriete recepten van 2022

Mijn 5 favoriete recepten van 2022
20 november 2022

Gevuld speculaastaart met kaneelmousse en appel

Gevuld speculaastaart met kaneelmousse en appel
12 november 2022

6 x Heerlijke wortelcake

6 x Heerlijke wortelcake
9 november 2022

Noodles met aubergine op Aziatische wijze

Noodles met aubergine op Aziatische wijze
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord