Scones zijn natuurlijk hartstikke lekker, tenminste dat vind ik. En hoewel ze het hele jaar door kunnen vind ik het wel echt een paas dingetje op één of andere manier. Twee jaar geleden deelde ik dit basisrecept voor scones al met je. Vandaag vertel ik je hoe je deze reuze cranberry scone met citroenroom en jam maakt.
Verwarm de oven voor op 220 graden hete lucht en leg een velletje bakpapier op de bakplaat.
Doe alle ingrediënten voor het deeg bij elkaar in een kom en kneed dit tot een bal. Dit kan met de hand of met een deeghaak in de machine. Kneed het daarna handmatig altijd nog even goed door. Vorm het deeg dan ook zelf tot het scone looks heeft. Andere invulling kun je er zelf aan geven.
Leg de scone op de bakplaat. Smeer de bovenkant in met nog een eetlepel karnemelk en schuif deze voor ongeveer 25 minuten de oven in. Bak gaar en goudbruin.
Wanneer de scone afkoeld klop je de slagroom op en voeg je hier vervolgens de lemoncurd aan toe. Meng dit er goed doorheen. Serveer samen met een schaaltje bosvruchtenjam bij de scone. Eet smakelijk!
Ingrediënten
Aanwijzingen
Verwarm de oven voor op 220 graden hete lucht en leg een velletje bakpapier op de bakplaat.
Doe alle ingrediënten voor het deeg bij elkaar in een kom en kneed dit tot een bal. Dit kan met de hand of met een deeghaak in de machine. Kneed het daarna handmatig altijd nog even goed door. Vorm het deeg dan ook zelf tot het scone looks heeft. Andere invulling kun je er zelf aan geven.
Leg de scone op de bakplaat. Smeer de bovenkant in met nog een eetlepel karnemelk en schuif deze voor ongeveer 25 minuten de oven in. Bak gaar en goudbruin.
Wanneer de scone afkoeld klop je de slagroom op en voeg je hier vervolgens de lemoncurd aan toe. Meng dit er goed doorheen. Serveer samen met een schaaltje bosvruchtenjam bij de scone. Eet smakelijk!