• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
Bakrecepten Recepten

Lemon meringue room taart

Eefje
38 reacties
28 maart 2020
Lemon meringue room taart

Binnenkant merengue taart

Nou daar is ie dan eindelijk, hét recept van mijn favoriete taart! Dat ik echt dol ben op lemon meringue room taart is niets nieuws. Ik had blijkbaar even (lees: veel te lang) nodig om te bedenken hoe ik dit aan ging pakken.

Taartje eten Mimi 

Regelmatig at ik zo’n taartje bij Proeflokaal Mimi in Voorschoten. Deze gebakjes komen bij Maison Kelder vandaan en ik wilde heel graag dezelfde looks en smaak creëren maar dan voor 6-8 personen. En dat is gelukt! De smaak is echt bijna 1 op 1 te vergelijken en ik ben super blij het recept voor deze lemon meringue room taart eindelijk met je te delen!

Laat je niet afschrikken door de lange lijst ingrediënten. Ik hoop dat ik alle stappen zo goed mogelijk heb opgeschreven. Mocht je iets niet duidelijk zijn stel alsjeblieft je vraag onder dit artikel. Zo kan ik het daar uitleggen en misschien hebben andere daar ook nog iets aan. Veel bak plezier!

Lemon room heel

Voorbereidingstijd1 uurKooktijd35 minutenTotale tijd2 uur 30 minuten

Dit heb je nodig!
Deeg:
 110 gram zelfrijzend bakmeel
 65 gram roomboter
 55 gram witte basterdsuiker
 1/4de ei
 rasp 1/4de citroen
 2 mespuntjes baking soda
 2 mespuntjes vanille boon pasta
 snuf zout
Amandelvulling:
 60 gram amandelmeel (of amandelen)
 2 el eiwit
 20 gram suiker
Citroenvulling:
 120 ml slagroom + 2 el
 80 gram lemoncurd
 1 blaadje gelatine
 rasp van een halve limoen
Meringue:
 210 gram kristalsuiker
 130 ml eiwit
 56 gram water
 30 gram poedersuiker
Nog meer nodig:
 gasbrander
 standmixer met garde en vlinder
 2 spuitzakken met glad spuitmondje (minimaal 6mm)
 springvorm van 14 of 15 cm doorsnee
 keukenfolie
 gelijkmatig bol kommetje met een doorsnee van zo'n 11 cm
 1 el zonnebloemolie
 fijne rasp
 steelpannetje
 keukenmachine of staafmixer maalbakje
 thermometer
 velletje bakpapier

Zo maak je het!
1

Maak eerst het deeg door alle ingrediënten hiervoor bij elkaar te kneden. Dit kan met de hand of in een standmixer (gebruik dan de vlinder). Maak er een bal van en druk dit dan plat en wikkel het in keukenfolie en leg het deeg te rusten in de koelkast (voor 20-30 minuten).

2

Zet dan het gelatine blaadje te weken in koud water (minimaal 10 minuten). Klop de slagroom stijf en mix hier dan de limoenrasp en lemoncurd doorheen. Doe de twee el slagroom in een steelpan en verhit dit. Voeg dan het blaadje gelatine toe zonder deze uit te knijpen. Roer tot deze is opgelost. Giet dit mengsel al roerend bij het slagroom/lemoncurd mengsel. Smeer een kommetje (11 cm) in met een dun laagje olie en bekleed deze vervolgens met een stukje keukenfolie. Schep hier het mengsel in. Tik het kommetje een paar keer op het aanrecht zodat het er glad in zit. Zet dit dan in de koelkast.

3

Meng in een keukenmachine de amandelen samen met de suiker en het eiwit tot spijs. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met een beetje zonnebloemolie. Haal het deeg uit de koeling en rol deze precies uit zodat het de bodem van de vorm bedekt (ongeveer 1,5 cm dik). Verdeel in het midden de spijs. Dit kan met de bolle kant van een lepel of met behulp van een spuitzak. Zorg dat je zeker 1,5 cm van de rand verwijderd blijft.

4

Bak de koekbodem af in een voorwarmde oven van 185 graden hete lucht. Hiervoor heb je 30 tot 35 minuten nodig. Laat vervolgens volledig afkoelen.

5

Klop het eiwit stijf samen met de poedersuiker. Doe de kristalsuiker en het water in een steelpan (van zo'n 18 cm doorsnee). Breng dit aan de kook op laag vuur en kook dit net zo lang tot de suikersiroop 121 graden is. Zet het schuim in de machine dan weer aan op gemiddelde snelheid. Giet langzaam de suikersiroop erbij tot het pannetje leeg is. Zet de machine dan nog 2 standjes harder en laat draaien voor een minuut of tien. Zet de stand dan laag zodat het nog wel goed blijft mengen en het eiwit schuim af kan koelen.

6

Na ongeveer twee uur kun je het taartje opbouwen. Haal de citroenmousse voorzichtig uit het kommetje en leg deze dan met folie en al in de palm van je hand. Pak met de andere hand de koekbodem en leg deze met de amandelkant tegen de mousse aan. Draai om en zet neer op het aanrecht. Haal dan voorzicht de folie eraf. Je hebt dan de koekbodem staan met in het midden een bol citroenmousse.

7

Doe de meringue in een spuitzak waarin een groot (minimaal 6 mm) glad spuitmondje zit. Spuit rondom gladde banen tot bovenop. Pak de gasbrander erbij en voorzie de taart meringue van een mooi bruin laagje.

8

Bewaar de taart in de koelkast! Persoonlijk vind ik deze taart de volgende- en die dag daarna nóg lekkerder. De koekbodem is dan lekker taai geworden. Wanneer je de taart gelijk aansnijdt is deze nog helemaal krokant. Het is natuurlijk aan jou waar je voor kiest! Eet smakelijk, en ik ben benieuwd of dit nu ook jouw lievelingstaart is?

Ingrediënten

Dit heb je nodig!
Deeg:
 110 gram zelfrijzend bakmeel
 65 gram roomboter
 55 gram witte basterdsuiker
 1/4de ei
 rasp 1/4de citroen
 2 mespuntjes baking soda
 2 mespuntjes vanille boon pasta
 snuf zout
Amandelvulling:
 60 gram amandelmeel (of amandelen)
 2 el eiwit
 20 gram suiker
Citroenvulling:
 120 ml slagroom + 2 el
 80 gram lemoncurd
 1 blaadje gelatine
 rasp van een halve limoen
Meringue:
 210 gram kristalsuiker
 130 ml eiwit
 56 gram water
 30 gram poedersuiker
Nog meer nodig:
 gasbrander
 standmixer met garde en vlinder
 2 spuitzakken met glad spuitmondje (minimaal 6mm)
 springvorm van 14 of 15 cm doorsnee
 keukenfolie
 gelijkmatig bol kommetje met een doorsnee van zo'n 11 cm
 1 el zonnebloemolie
 fijne rasp
 steelpannetje
 keukenmachine of staafmixer maalbakje
 thermometer
 velletje bakpapier

Aanwijzingen

Zo maak je het!
1

Maak eerst het deeg door alle ingrediënten hiervoor bij elkaar te kneden. Dit kan met de hand of in een standmixer (gebruik dan de vlinder). Maak er een bal van en druk dit dan plat en wikkel het in keukenfolie en leg het deeg te rusten in de koelkast (voor 20-30 minuten).

2

Zet dan het gelatine blaadje te weken in koud water (minimaal 10 minuten). Klop de slagroom stijf en mix hier dan de limoenrasp en lemoncurd doorheen. Doe de twee el slagroom in een steelpan en verhit dit. Voeg dan het blaadje gelatine toe zonder deze uit te knijpen. Roer tot deze is opgelost. Giet dit mengsel al roerend bij het slagroom/lemoncurd mengsel. Smeer een kommetje (11 cm) in met een dun laagje olie en bekleed deze vervolgens met een stukje keukenfolie. Schep hier het mengsel in. Tik het kommetje een paar keer op het aanrecht zodat het er glad in zit. Zet dit dan in de koelkast.

3

Meng in een keukenmachine de amandelen samen met de suiker en het eiwit tot spijs. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met een beetje zonnebloemolie. Haal het deeg uit de koeling en rol deze precies uit zodat het de bodem van de vorm bedekt (ongeveer 1,5 cm dik). Verdeel in het midden de spijs. Dit kan met de bolle kant van een lepel of met behulp van een spuitzak. Zorg dat je zeker 1,5 cm van de rand verwijderd blijft.

4

Bak de koekbodem af in een voorwarmde oven van 185 graden hete lucht. Hiervoor heb je 30 tot 35 minuten nodig. Laat vervolgens volledig afkoelen.

5

Klop het eiwit stijf samen met de poedersuiker. Doe de kristalsuiker en het water in een steelpan (van zo'n 18 cm doorsnee). Breng dit aan de kook op laag vuur en kook dit net zo lang tot de suikersiroop 121 graden is. Zet het schuim in de machine dan weer aan op gemiddelde snelheid. Giet langzaam de suikersiroop erbij tot het pannetje leeg is. Zet de machine dan nog 2 standjes harder en laat draaien voor een minuut of tien. Zet de stand dan laag zodat het nog wel goed blijft mengen en het eiwit schuim af kan koelen.

6

Na ongeveer twee uur kun je het taartje opbouwen. Haal de citroenmousse voorzichtig uit het kommetje en leg deze dan met folie en al in de palm van je hand. Pak met de andere hand de koekbodem en leg deze met de amandelkant tegen de mousse aan. Draai om en zet neer op het aanrecht. Haal dan voorzicht de folie eraf. Je hebt dan de koekbodem staan met in het midden een bol citroenmousse.

7

Doe de meringue in een spuitzak waarin een groot (minimaal 6 mm) glad spuitmondje zit. Spuit rondom gladde banen tot bovenop. Pak de gasbrander erbij en voorzie de taart meringue van een mooi bruin laagje.

8

Bewaar de taart in de koelkast! Persoonlijk vind ik deze taart de volgende- en die dag daarna nóg lekkerder. De koekbodem is dan lekker taai geworden. Wanneer je de taart gelijk aansnijdt is deze nog helemaal krokant. Het is natuurlijk aan jou waar je voor kiest! Eet smakelijk, en ik ben benieuwd of dit nu ook jouw lievelingstaart is?

Lemon meringue room taart
IngrediëntenAanwijzingen

Packman meringue

Hier heb ik nog een paar lekkere recepten met citroen en meringue:

  • Frisse kokos-limoencheesecake met meringue
  • Limoen meringue koekjes
  • Basisrecept voor meringue kookschuim 
  • Lemon meringue cheesecake

Binnenkant lemon room

Liefs, 
Eefje

Citroen lemon curd Meringue Taart
Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
38 reacties
  1. Anne

    15 april 2020 15:21

    Ik wou even laten weten, deze taart is echt top!! Zo lekker! 😍

    Beantwoord
    1. Eefje

      15 april 2020 20:07

      Súper om te horen! Dankjewel Anne😊

      Beantwoord
    2. Marjolein

      15 april 2020 23:00

      De taart is erg lekker .hij leek me best ingewikkeld om te maken,maar het is gelukt.
      Oh..en die meringue,mmmm zo heerlijk

      Beantwoord
  2. Lotte

    16 april 2020 15:04

    Hoi! Hoeveel eiwitten zijn ongeveer 130 gram?

    Beantwoord
    1. Eefje

      16 april 2020 22:59

      Hoi Lotte, dit zijn 4 a 5 middelgrote eieren.

      Beantwoord
  3. Carlijn

    21 juni 2020 19:27

    Hoi Eefje, dit taartje staat voor dinsdag op de planning. Nu spreek jij bij punt 2 over limoenrasp, bedoel je hier niet de citroen mee? Want bij de ingrediënten zeg je citroen.

    Beantwoord
    1. Eefje

      22 juni 2020 14:58

      Hoi Carlijn, klopt er gaat citroen in de bodem en limoen in de vulling (staan allebei genoemd bij de ingrediënten). Ik zou nog een keertje lezen (heel herkenbaar, gebeurd mij ook regelmatig). Kom je er zo uit denk je? Groetjes, Eefje

      Beantwoord
  4. Joan

    2 juli 2020 19:44

    Het lijkt me zo klein voor 6-8 personen, een taartje van 14 cm doorsnee?
    Of sla ik de plank helemaal mis?

    Beantwoord
    1. Eefje

      8 juli 2020 15:11

      De taart is redelijk hoog. 6 Personen zijn flinke punten, 8 wat kleiner.

      Beantwoord
  5. Joan

    2 juli 2020 19:54

    En kan ik ook vanille aroma gebruiken ipv vanille boon pasta?

    Beantwoord
    1. Eefje

      3 juli 2020 18:42

      Dat kan. Ik ben er geen fan van. Aroma heeft niks te maken met het origineel, het is kunstmatig. Ik zou voor extract kiezen ipv pasta, dit komt wel echt van een vanille boon af namelijk 🙂

      Beantwoord
  6. Joan

    5 juli 2020 15:56

    Dankjewel voor je reactie.
    Ik had nog een vraag gepost, maar die lijkt te zijn verdwenen? Namelijk, is een vorm van 14 a 15 cm echt voldoende voor een taartje voor 6 tot 8 personen? Ik wil natuurlijk niet te weinig hebben?

    Beantwoord
    1. Eefje

      6 juli 2020 17:41

      Voor 6 sowieso genoeg! Ik ben zelf een grote eter dus dat is voor een ander altijd lastig inschatten. Vandaar mijn 6-8. De 8, zijn dus in mijn ogen wat kleinere puntjes.

      Beantwoord
  7. Joan

    8 juli 2020 20:28

    Dankjewel voor je antwoorden!

    Beantwoord
  8. Susan

    20 juli 2020 07:38

    Hoe lang blijft de merengue goed? Slaat deze niet neer in de koelkast? Gr Susan

    Beantwoord
    1. Eefje

      21 juli 2020 17:23

      Als je hem op de ‘kook’ manier maakt zoals in dit blijft hij dagen staan! Zelfs heel goed in te vriezen en weer te ontdooien voordat je het weer gaat eten! Bij mij is het nog nooit ingezakt en ik heb het echt al vaak gemaakt 🙂 Succes!

      Beantwoord
  9. Joan

    30 juli 2020 15:20

    Beetje laat, maar wilde je nog bedanken voor het fijne recept, heb de taart al 2x gemaakt, 1 x als grote, 1x als tartelettes, heerlijk!

    Beantwoord
    1. Eefje

      30 juli 2020 18:24

      Wat onwijs leuk om te horen Joan! Dankjewel voor je berichtje 🙂

      Beantwoord
  10. Silvia

    23 november 2020 21:52

    Al zoveel recepten gevonden die ik absoluut eens wil proberen. Dit is mijn favoriet! Deze ga ik absoluut proberen te maken. Beetje spannend om voor de eerste keer meringue te maken. Dank voor deze tip (via insta)

    Beantwoord
    1. Eefje

      23 november 2020 22:24

      Heel graag gedaan Silvia, leuk om dat te lezen! Succes met bakken en als je een vraag hebt mag je die altijd stellen😄

      Beantwoord
  11. Sitah

    13 januari 2021 12:40

    Kan je ook kant en klare amandelspijs gebruiken?

    Beantwoord
    1. Eefje

      13 januari 2021 16:02

      Uiteraard!

      Beantwoord
      1. Sitah

        14 januari 2021 20:46

        Fijn! Bedankt voor je antwoord!

        Beantwoord
  12. Gerke

    22 januari 2021 12:24

    Hoi hoi, op de één of andere manier rijst mijn ‘sloffendeeg’ nooit mooi. Enig idee waar dat door komt? Juiste hoeveelheid baksoda gebruikt sowieso..

    Beantwoord
    1. Eefje

      22 januari 2021 15:36

      Is misschien je zelfrijzend bakmeel over de datum? Durf zo niet te zeggen wat de oorzaak precies is!

      Beantwoord
  13. Patricia

    28 februari 2021 14:42

    Hey Eefje, wat heb je toch een fantastische recepten; ik ben nog aan het leren en maak iedere week iets anders van je. Dit weekend was dat de framboos yoghurt cake met granola topping. Heel lekker! Dit Merenguetaartje wil ik heel graag volgende week proberen. Maar ik heb geen standmixer… maar een handmixer. Raad je het dan af? En ik heb bakvormen van 22, 18 of 12 cm. Dus geen 14… Als ik die van 18 cm wil gebruiken, moet ik de ingrediënten dan met een bepaalde factor vermenigvuldigen?

    Beantwoord
    1. Eefje

      2 maart 2021 21:15

      Hi Patricia, dankjewel! Op je vraag heb ik zo snel geen antwoord. Volgens mijn zijn er via Google zat omreken tabellen te vinden. En anders zou ik het 1 op 1 doen. De baktijd iets verkorten. Het eindresultaat zal dan wel een iets andere verhouding qua vorm hebben dan op mijn foto’s.

      Beantwoord
  14. Patricia

    2 maart 2021 20:27

    Hoi Eefje, hoe reken ik de ingrediënten om naar een bakvorm van 18 cm?

    Beantwoord
  15. Patricia

    19 maart 2021 15:00

    Ik heb deze taart twee weken geleden gemaakt en het was echt heel erg lekker!! Ga ‘m morgen weer maken. Wel een vraag: de bodem was nog erg hard; heb deze gebakken op 185 graden in 30 minuten. Zou je aanraden op lagere temperatuur te bakken, of kortere tijd, of beide…?

    Beantwoord
    1. Eefje

      19 maart 2021 17:55

      Leuk om te lezen 🙂 Ik zou dan 180 graden voor 25-28minuten proberen!

      Beantwoord
  16. Marielle van Vliet

    2 juni 2021 17:02

    Hoi Eefje,

    Ik zou deze 6-8 personen taart graag willen maken in de vorm van kleine gebakjes per persoon. Zoals ook te zien op jouw foto hierboven.
    Is er op deze manier iets waar ik rekening mee moet /kan houden? Kloppen de aantallen en hoeveelheden zoals hierboven beschreven dan nog?

    Of zou jouw voorkeur eerder uitgaan naar de yoghurtcakejes met lemon curd en meringue? Het is bedoeld voor een verjaardag.
    Graag hoor ik van je terug.

    Beantwoord
    1. Eefje

      2 juni 2021 22:50

      Hi Marielle,

      Dat durf ik niet precies te zeggen want ik heb dat niet eerder gedaan. Ik denk dat je wat meer vulling zou moeten maken. Maar ik kan dat niet zo voor je uitdenken helaas. Proberen zou ik zeggen 🙂

      Beantwoord
  17. Marielle van Vliet

    2 juni 2021 20:31

    Beste Eefje,

    Ik zou deze 6-8 persoons taart graag willen maken in kleine gebakjes, per persoon. Zie je eigen foto hierboven. Wanneer ik deze kleine gebakjes wil maken kloppen dan de aantallen en hoeveelheden zoals hierboven beschreven? Heb je nog tips?
    Of zou jouw voorkeur voor een verjaardag uitgaan naar de yoghurt caketjes met lemon curd en meringue?

    Beantwoord
    1. Eefje

      2 juni 2021 22:50

      Die cakejes zijn wel een stuk sneller en eenvoudiger om te maken 🙂

      Beantwoord
  18. Robert

    12 april 2022 09:43

    Hoi Eefje,

    Ik zie bij het deeg 1/4 ei staan. Wat bedoel je daar mee ?

    Groeten Robert

    Beantwoord
    1. Eefje

      12 april 2022 15:38

      Ha Robert, daarmee bedoel ik 1/4de ei. Dus een kwart van 1 middelgroot geklutst ei. Groet, Eefje

      Beantwoord
  19. Iris

    2 maart 2023 09:15

    Hoi Eefje,

    Ik kijk er naar uit deze te gaan bakken, maar merk dat ik er ook een beetje tegenop zie. Ik zie dat de hoeveelheden erg precies zijn, wat heel fijn is. Wat is de reden dat de hoeveelheid ei niet in grammen staat? Een kwart ei lijkt mij best moeilijk inschatten (kan aan mijn ruimtelijk inzicht liggen 😉 ) en ook 130 ml blijft een inschatting in een maatbeker.
    Alvast bedankt!

    Beantwoord
    1. Eefje

      5 maart 2023 15:06

      Hoi Iris, een kwart ei kun je wel op zicht doen hoor. Kluts er anders eentje deel het dan in 2 en dan nog eens. Gebruik een middelgroot ei, dan komt het helemaal in orde. Dat van de maatbeker snap ik niet helemaal, staan daar geen streepjes op?

      Beantwoord
Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Karamel cupcakes met hazelnoot crunch

volgend bericht

Plaatkoek met rood fruit (vegan)

meest gelezen
66.848x bekeken

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
56.992x bekeken

Kersen kruimel cheesecake

Kersen kruimel cheesecake
41.037x bekeken

Super snelle pasta met tomaat en burrata

Super snelle pasta met tomaat en burrata
23.943x bekeken

Frambozen kruimel cheesecake met witte chocolade

Frambozen kruimel cheesecake met witte chocolade
Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Vega maaltijd recepten
Maaltijden Recepten

Vegetarische lasagne met 4 soorten groente

680CB9CD-005F-4D6F-A513-A431BE478FA7-scaled
Maaltijden Recepten

Patatje paddenstoelenstoof (vega)

IMG_0256-1536x1024
Maaltijden Recepten

Gebakken gnocchi met doperwtensaus en feta

4719DE2A-8E69-415F-A573-6BEDC3A5FA5F
Maaltijden Recepten

Pasta met linzen-tomatensaus, spinazie en feta

DB15DCFB-0503-4316-A38D-E8B4B527B4A5-scaled
Recepten Salades

Spinaziesalade met falafel en feta

IMG_6840-1536x1024
Dit vind je misschien ook leuk
Red velvet taart
Bakrecepten Recepten Taart

Red velvet taart

2 min leestijd
18 augustus 2015
Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
Bakrecepten Recepten Taart

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

1 min leestijd
5 april 2020
Tiramisu shortbread bars
Koekjes Recepten

Tiramisu shortbread bars

4 min leestijd
2 december 2020
Karamel-pecan shortbread
Bakrecepten Koekjes Recepten

Karamel-pecan shortbread

1 min leestijd
18 december 2016
Botercrème EEFSFOOD
Recepten Smeersels, dips & sausjes

Zelf maken: witte chocolade botercrème

1 min leestijd
17 februari 2017
Panterprint cakerol met vanilleslagroom
Bakrecepten Cake(jes)

Panterprint cakerol met vanilleslagroom

1 min leestijd
6 december 2020

eefsfood

• bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
• altijd eerlijk, tikkie perfectionistisch & enthousiast
• zakelijk? eef@highrollersagency.com | geen dm

Eefje | EEFSFOOD.NL
5 X LEKKERE TAART VOOR PASEN🎂 ⠀⠀⠀ Zoek ji 5 X LEKKERE TAART VOOR PASEN🎂
⠀⠀⠀
Zoek jij nog iets lekkers om tijdens het paasweekend op tafel te zetten? Scroll niet verder!🐣
⠀⠀⠀
➡️Blauwe bes kruimel cheesecake bites
➡️Mango kwarktaart met passievrucht topping
➡️XXL aardbeienschelp met kokosroom
➡️Luchtige limoentaart met kokos en witte chocolade
➡️Yoghurtmousse taartje met citroen en frambozen
⠀⠀⠀
Onder deze namen kun je de recepten terugvinden op mijn website✨ Ga naar eefsfood.nl en gebruik dan de zoekbalk🔎
⠀⠀⠀
PAS OP‼️ Ook lekker op niet paasdagen👀
⠀⠀⠀
Sla je ‘m op? Zo hebben je altijd inspiratie voor lekkers bij de hand✅ Welke van deze 5 lijkt jou het lekkerst?👇🏻
⠀⠀⠀
#eefsfood #taartrecepten #aardbeienschelp #yoghurtmousse #frambozen #receptinspiratie #cheesecake #koekkruimels #foodienl #receptpagina #aardbeien #mango #passievrucht
MIJN FAVO SNACK VAN HET MOMENT🥒 ⠀⠀⠀ Afgel MIJN FAVO SNACK VAN HET MOMENT🥒
⠀⠀⠀
Afgelopen zomer deelde ik al hoe je komkommer makkelijk en snel lekker kunt maken. Dit ‘recept’ is toen meer dan TWAALFDUIZEND (!!) x opgeslagen en ook heel vaak gemaakt😍 Vet leuk!
⠀⠀⠀
Deze komkommer snij ‘trend’ is allang voorbij, maar ik probeerde het laatst met dezelfde lekkere dressing. Ik weet niet wat het is, maar ik vind dit nóg lekkerder🙌🏻 Dagelijks trek in en ik heb het zeker 5x gemaakt afgelopen twee weken. Lekker als snack, maar ook als bijgerecht; icm gyoza’s bijvoorbeeld👌🏻
⠀⠀⠀
Misschien raar om het nog eens te delen, maar dat doe ik graag als het om iets lekkers gaat. Ga jij het ook proberen??
⠀⠀⠀
DIT HEB JE NODIG:
➡️10 snack komkommertjes
➡️1 el olijfolie
➡️1 el (noten)azijn
➡️1 el sojasaus
➡️1 tl kristalsuiker
➡️1/4 tl chili vlokken
➡️1 el geroosterde sesamzaadjes
⠀⠀⠀
👉🏻Voor het snijden heb je twee eetstokjes nodig. Snijd aan de ene kant recht en aan de andere kant schuin in. Roer de dressing er doorheen. Meteen eten kan, maar ik vind het lekker om eerst een half uurtje te laten staan en af en toe even om te schepen. Eet smakelijk!
⠀⠀⠀
Sla je ‘m op?✅
⠀⠀⠀
#eefsfood #komkommer #sojasaus #olijfolie #notenazijn #chiliflakes #snack #cucumber #bijgerecht #foodienl #makingofreel #zoetzuur #suiker #dressing #groente #receptenpagina
DE EEFSFOODCLUB DEUREN ZIJN WEER OPEN!🎂
⠀⠀⠀
Jaaahaaa, het is eindelijk zover!🎉 Je kunt je weer inschrijven voor een nieuwe ronde van Eefsfoodclub. Hét online platform waar je als thuisbakker je skills naar een hoger niveau tilt🧁 Voor 4 maanden lang krijg je elke week een instructievideo binnen een bepaald thema, zoals: ‘decoreren’, ‘frosting’, ’taart’ en 'cakes'. En omdat je dan lekker de smaak te pakken hebt, krijg je er van mij nog een 5de bonusmaand bij!🎁
⠀⠀⠀
VROEGE VOGEL?
Voor de eerste aanmelders heb ik iets super leuks! Je ontvangt namelijk een heel erg nuttig en tof brievenbuspakketje met handige bakproducten t.w.v. €39,95📮 De Eefsfoodmail abonnees hebben al een dag voorsprong gehad, maar er zijn nog wat vroege vogel plekken beschikbaar. Wacht dus niet te lang!
⠀⠀⠀
Op eefsfood.nl/club (link in bio) lees je alles over de inhoud van Eefsfoodclub. Zie ik jou binnenkort in de club?🪩Ik hoop het!💃🏻Tag jij nog iemand die dit niet mag missen? Dank je❤️
⠀⠀⠀
Liefs,
Eefje
⠀⠀⠀
#eefsfoodclub #bakskills #eefsfood #cupcakes #taart #stapeltaart #opspuiten #botercreme #onlineprogramma  #decoreren #beterlerenbakker #decorerenkunjeleren
MAKKELIJK PECAN-ROZIJNENBROOD🍞 ⠀⠀⠀ Van na MAKKELIJK PECAN-ROZIJNENBROOD🍞
⠀⠀⠀
Van nature ben ik niet bepaald een broodbakker, super saai! Maar op deze extreem makkelijke manier doe ik het weleens. Roeren, wachten en bakken is het enige dat je hoeft te doen🔥 Dat klinkt goed toch? Ik deelde al eens een hartige variant met rozemarijn, olijven en tomaat. Vandaag een zoete variant met pecannoten en rozijnen👇🏻
⠀⠀⠀
Dit heb je nodig:
➡️450 gram patentbloem
➡️400 ml lauwwarm water
➡️1 el kristalsuiker
➡️1 zakje gist (7 gram)
➡️8 gram zout
➡️175 gram rozijnen
➡️100 gram pecannoten, grof gehakt
➡️Voor het afbakken van het brood is een gietijzeren (brood)pan het best, maar het kan ook in een cakeblik (vermoedelijk wordt ie iets minder krokant dan)
⠀⠀⠀
Meng de eerste 5 ingrediënten door elkaar in een kom tot een slap deeg. Dek af en zet ‘warm’ weg voor een uur. Ik doe dat in een oven van 30 graden. Kan ook op of bij de verwarming die aanstaat of in de gootsteen met warm water erin. Zet nu ook de rozijnen te wellen in koud water.
⠀⠀⠀
Na een uur giet je de rozijnen af, spoel je ze om en maak je ze droog met een theedoek. Voeg samen met de noten aan het gerezen deeg toe en roer door. Zet nog eens 30 minuten warm. Ergens anders dan de oven, want deze zet je nu op 230 graden hete lucht. Als je iets van gietijzer gebruikt zet je dit gelijk in de oven om mee te verwarmen👌🏻
⠀⠀⠀
Als de oven eenmaal heet is doe je het deeg in de pan/vorm (waar nodig met bakpapier erin). Bak het brood 20 minuten en haal dan de deksel er vanaf. Bak nog eens 10 minuten zodat het brood wat meer kleur krijgt. Haal gelijk uit de vorm en laat een beetje afkoelen. Vers het allerlekkerste met roomboter en kaas🤤 Wist jij dat je zo makkelijk een brood kon bakken?
⠀⠀⠀
Ik zou het echt een keer proberen als ik jou was. De basis is prima en je kunt eraan toevoegen wat je wil, een hartige variant is ook héél erg aan te raden. Sla je ‘m op?✅ Veel bakplezier en eet smakelijk👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
#eefsfood #zelfbroodbakken #nokneadbread #pecannoten #rozijnen #brood #rozijnenbrood #instarecept #gist #bloem #broodvoorluiemensen #makingofreel #roomboter #kaas
KNAPPERIGE KAAS KRIELTJES🧀🥔 ⠀⠀⠀ Dit is KNAPPERIGE KAAS KRIELTJES🧀🥔
⠀⠀⠀
Dit is echt zó zó hemels🤤 De kans is groot dat je dit al eens voorbij hebt zien komen hier op the gram💛 Zelf heb ik het al talloze keren gezien en vorige week probeerde ik het👩🏻‍🍳 Mega lekker, maar nog niet perfect. Vandaag ging het in de herkansing en daar ben je nu naar aan het kijken🎥
⠀⠀⠀
DIT HEB JE NODIG:
➡️500 gram vastkokende krieltjes met schil
➡️50 gram fijn geraspte parmezaan
➡️25 gram fijn geraspte belegen kaas
➡️2 el olijfolie
➡️1 tl grove mosterd
➡️1 dikke teen knoflook, geraspt
➡️1/2 tl fijngehakte verse rozemarijn
➡️1/4 tl zout
➡️1/4 tl peper
➡️1/4 tl paprikapoeder
KNOFLOOKSAUS:
➡️2 flinke el mayonaise
➡️2 flinke el dikke yoghurt
➡️1 tl grove mosterd
➡️Peper & zout naar smaak
➡️Teentje geraspte knoflook
➡️Verse bieslook
⠀⠀⠀
ZO MAAK JE HET!
👉🏻Neem een bakplaat bekleed met bakpapier. Strooi hier de kaas op.
⠀⠀⠀
👉🏻Maak de krieltjes schoon, halveer ze in de lengte en marineer met de smaakmakers.
⠀⠀⠀
👉🏻Leg de krieltjes op de kaas. Bak voor 35-40 minuten in een oven van 200 graden. Ik deed eerst 20 minuten op hete lucht en daarna 15 minuten convectie stand🔥 Let vooral op de kleur👌🏻
⠀⠀⠀
👉🏻Het sausje maak je door alles hiervoor door elkaar te roeren. Dippen maar en GENIET!
⠀⠀⠀
Sla je het respect op?✅ Fijn weekend😘
⠀⠀⠀
#eefsfood #instarecept #aardappels #krieltjes #kaas #belegenkaas #parmezaan #yoghurt #mayonaise #hartig #knapperig #sidedish #foodienl #recept #cheese #potatos #crispy #foodblog #makingofreel
HARTIGE WAFELS MET TOMAAT & BURRATA🍅 ⠀⠀⠀ HARTIGE WAFELS MET TOMAAT & BURRATA🍅
⠀⠀⠀
Dit is echt heerlijk! Leuk om mee te lunchen, maar je kunt er ook kleine wafels van maken zodat het een borrelhapje zou kunnen zijn👌🏻 Multifunctioneel dus!
⠀⠀⠀
adv - Wat een feest was het weer om met een kookeiland te filmen🎥 Deze compleet marmeren keuken is echt te gek! Bij @velthuizenkeukens in Woudenberg kun je volop inspiratie opdoen. Je kunt op de bonnefooi langs, of een afspraak maken via de site💻
⠀⠀⠀
Dit heb je nodig voor 4 wafels:
➡️110 gram patentbloem (fijn tarwemeel)
➡️85 ml karnemelk
➡️1 middelgroot ei
➡️1 middelgrote ui, fijn gesnipperd
➡️50 gram geraspte kaas
➡️1 tl baking soda
➡️1 el olijfolie
➡️1 tl Italiaanse kruiden
➡️mespuntje zout
⠀⠀⠀
Voor de toppings en bereidingswijze verwijs ik je graag naar velthuizenkeukens.nl. In de menubalk vind je ‘recepten’ en als je daarop klikt staat dit recept bovenaan. Eet smakelijk alvast! Sla jij dit recept op? Zo heb je het makkelijk bij de hand✅
⠀⠀⠀
Veel bakplezier👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
#eefsfood #velthuizenkeukens #hartigewafels #burrata #pesto #tomaat #kaas #uien #lunch #borrelhapje #makingofreel #italiaansekruiden #wafelijzer #keukeninspiratie #basilicum #lekkerrecept
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
Nieuwste recepten
17 maart 2023

De allerlekkerste blueberry muffins

De allerlekkerste blueberry muffins
24 februari 2023

Bieten orzo met feta en walnoten

Bieten orzo met feta en walnoten
12 februari 2023

Boterkoek met macadamia & witte chocolade

Boterkoek met macadamia & witte chocolade
8 februari 2023

Truffel orzo met gebakken paddenstoelen

Truffel orzo met gebakken paddenstoelen
6 februari 2023

Pistache ijstaart met kletskop & frambozen

Pistache ijstaart met kletskop & frambozen
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord