• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
Bakrecepten Recepten

Lemon meringue room taart

Eefje
36 reacties
28 maart 2020
Lemon meringue room taart

Binnenkant merengue taart

Nou daar is ie dan eindelijk, hét recept van mijn favoriete taart! Dat ik echt dol ben op lemon meringue room taart is niets nieuws. Ik had blijkbaar even (lees: veel te lang) nodig om te bedenken hoe ik dit aan ging pakken.

Taartje eten Mimi 

Regelmatig at ik zo’n taartje bij Proeflokaal Mimi in Voorschoten. Deze gebakjes komen bij Maison Kelder vandaan en ik wilde heel graag dezelfde looks en smaak creëren maar dan voor 6-8 personen. En dat is gelukt! De smaak is echt bijna 1 op 1 te vergelijken en ik ben super blij het recept voor deze lemon meringue room taart eindelijk met je te delen!

Laat je niet afschrikken door de lange lijst ingrediënten. Ik hoop dat ik alle stappen zo goed mogelijk heb opgeschreven. Mocht je iets niet duidelijk zijn stel alsjeblieft je vraag onder dit artikel. Zo kan ik het daar uitleggen en misschien hebben andere daar ook nog iets aan. Veel bak plezier!

Lemon room heel

Voorbereidingstijd1 uurKooktijd35 minutenTotale tijd2 uur 30 minuten

Dit heb je nodig!
Deeg:
 110 gram zelfrijzend bakmeel
 65 gram roomboter
 55 gram witte basterdsuiker
 1/4de ei
 rasp 1/4de citroen
 2 mespuntjes baking soda
 2 mespuntjes vanille boon pasta
 snuf zout
Amandelvulling:
 60 gram amandelmeel (of amandelen)
 2 el eiwit
 20 gram suiker
Citroenvulling:
 120 ml slagroom + 2 el
 80 gram lemoncurd
 1 blaadje gelatine
 rasp van een halve limoen
Meringue:
 210 gram kristalsuiker
 130 ml eiwit
 56 gram water
 30 gram poedersuiker
Nog meer nodig:
 gasbrander
 standmixer met garde en vlinder
 2 spuitzakken met glad spuitmondje (minimaal 6mm)
 springvorm van 14 of 15 cm doorsnee
 keukenfolie
 gelijkmatig bol kommetje met een doorsnee van zo'n 11 cm
 1 el zonnebloemolie
 fijne rasp
 steelpannetje
 keukenmachine of staafmixer maalbakje
 thermometer
 velletje bakpapier

Zo maak je het!
1

Maak eerst het deeg door alle ingrediënten hiervoor bij elkaar te kneden. Dit kan met de hand of in een standmixer (gebruik dan de vlinder). Maak er een bal van en druk dit dan plat en wikkel het in keukenfolie en leg het deeg te rusten in de koelkast (voor 20-30 minuten).

2

Zet dan het gelatine blaadje te weken in koud water (minimaal 10 minuten). Klop de slagroom stijf en mix hier dan de limoenrasp en lemoncurd doorheen. Doe de twee el slagroom in een steelpan en verhit dit. Voeg dan het blaadje gelatine toe zonder deze uit te knijpen. Roer tot deze is opgelost. Giet dit mengsel al roerend bij het slagroom/lemoncurd mengsel. Smeer een kommetje (11 cm) in met een dun laagje olie en bekleed deze vervolgens met een stukje keukenfolie. Schep hier het mengsel in. Tik het kommetje een paar keer op het aanrecht zodat het er glad in zit. Zet dit dan in de koelkast.

3

Meng in een keukenmachine de amandelen samen met de suiker en het eiwit tot spijs. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met een beetje zonnebloemolie. Haal het deeg uit de koeling en rol deze precies uit zodat het de bodem van de vorm bedekt (ongeveer 1,5 cm dik). Verdeel in het midden de spijs. Dit kan met de bolle kant van een lepel of met behulp van een spuitzak. Zorg dat je zeker 1,5 cm van de rand verwijderd blijft.

4

Bak de koekbodem af in een voorwarmde oven van 185 graden hete lucht. Hiervoor heb je 30 tot 35 minuten nodig. Laat vervolgens volledig afkoelen.

5

Klop het eiwit stijf samen met de poedersuiker. Doe de kristalsuiker en het water in een steelpan (van zo'n 18 cm doorsnee). Breng dit aan de kook op laag vuur en kook dit net zo lang tot de suikersiroop 121 graden is. Zet het schuim in de machine dan weer aan op gemiddelde snelheid. Giet langzaam de suikersiroop erbij tot het pannetje leeg is. Zet de machine dan nog 2 standjes harder en laat draaien voor een minuut of tien. Zet de stand dan laag zodat het nog wel goed blijft mengen en het eiwit schuim af kan koelen.

6

Na ongeveer twee uur kun je het taartje opbouwen. Haal de citroenmousse voorzichtig uit het kommetje en leg deze dan met folie en al in de palm van je hand. Pak met de andere hand de koekbodem en leg deze met de amandelkant tegen de mousse aan. Draai om en zet neer op het aanrecht. Haal dan voorzicht de folie eraf. Je hebt dan de koekbodem staan met in het midden een bol citroenmousse.

7

Doe de meringue in een spuitzak waarin een groot (minimaal 6 mm) glad spuitmondje zit. Spuit rondom gladde banen tot bovenop. Pak de gasbrander erbij en voorzie de taart meringue van een mooi bruin laagje.

8

Bewaar de taart in de koelkast! Persoonlijk vind ik deze taart de volgende- en die dag daarna nóg lekkerder. De koekbodem is dan lekker taai geworden. Wanneer je de taart gelijk aansnijdt is deze nog helemaal krokant. Het is natuurlijk aan jou waar je voor kiest! Eet smakelijk, en ik ben benieuwd of dit nu ook jouw lievelingstaart is?

Ingrediënten

Dit heb je nodig!
Deeg:
 110 gram zelfrijzend bakmeel
 65 gram roomboter
 55 gram witte basterdsuiker
 1/4de ei
 rasp 1/4de citroen
 2 mespuntjes baking soda
 2 mespuntjes vanille boon pasta
 snuf zout
Amandelvulling:
 60 gram amandelmeel (of amandelen)
 2 el eiwit
 20 gram suiker
Citroenvulling:
 120 ml slagroom + 2 el
 80 gram lemoncurd
 1 blaadje gelatine
 rasp van een halve limoen
Meringue:
 210 gram kristalsuiker
 130 ml eiwit
 56 gram water
 30 gram poedersuiker
Nog meer nodig:
 gasbrander
 standmixer met garde en vlinder
 2 spuitzakken met glad spuitmondje (minimaal 6mm)
 springvorm van 14 of 15 cm doorsnee
 keukenfolie
 gelijkmatig bol kommetje met een doorsnee van zo'n 11 cm
 1 el zonnebloemolie
 fijne rasp
 steelpannetje
 keukenmachine of staafmixer maalbakje
 thermometer
 velletje bakpapier

Aanwijzingen

Zo maak je het!
1

Maak eerst het deeg door alle ingrediënten hiervoor bij elkaar te kneden. Dit kan met de hand of in een standmixer (gebruik dan de vlinder). Maak er een bal van en druk dit dan plat en wikkel het in keukenfolie en leg het deeg te rusten in de koelkast (voor 20-30 minuten).

2

Zet dan het gelatine blaadje te weken in koud water (minimaal 10 minuten). Klop de slagroom stijf en mix hier dan de limoenrasp en lemoncurd doorheen. Doe de twee el slagroom in een steelpan en verhit dit. Voeg dan het blaadje gelatine toe zonder deze uit te knijpen. Roer tot deze is opgelost. Giet dit mengsel al roerend bij het slagroom/lemoncurd mengsel. Smeer een kommetje (11 cm) in met een dun laagje olie en bekleed deze vervolgens met een stukje keukenfolie. Schep hier het mengsel in. Tik het kommetje een paar keer op het aanrecht zodat het er glad in zit. Zet dit dan in de koelkast.

3

Meng in een keukenmachine de amandelen samen met de suiker en het eiwit tot spijs. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met een beetje zonnebloemolie. Haal het deeg uit de koeling en rol deze precies uit zodat het de bodem van de vorm bedekt (ongeveer 1,5 cm dik). Verdeel in het midden de spijs. Dit kan met de bolle kant van een lepel of met behulp van een spuitzak. Zorg dat je zeker 1,5 cm van de rand verwijderd blijft.

4

Bak de koekbodem af in een voorwarmde oven van 185 graden hete lucht. Hiervoor heb je 30 tot 35 minuten nodig. Laat vervolgens volledig afkoelen.

5

Klop het eiwit stijf samen met de poedersuiker. Doe de kristalsuiker en het water in een steelpan (van zo'n 18 cm doorsnee). Breng dit aan de kook op laag vuur en kook dit net zo lang tot de suikersiroop 121 graden is. Zet het schuim in de machine dan weer aan op gemiddelde snelheid. Giet langzaam de suikersiroop erbij tot het pannetje leeg is. Zet de machine dan nog 2 standjes harder en laat draaien voor een minuut of tien. Zet de stand dan laag zodat het nog wel goed blijft mengen en het eiwit schuim af kan koelen.

6

Na ongeveer twee uur kun je het taartje opbouwen. Haal de citroenmousse voorzichtig uit het kommetje en leg deze dan met folie en al in de palm van je hand. Pak met de andere hand de koekbodem en leg deze met de amandelkant tegen de mousse aan. Draai om en zet neer op het aanrecht. Haal dan voorzicht de folie eraf. Je hebt dan de koekbodem staan met in het midden een bol citroenmousse.

7

Doe de meringue in een spuitzak waarin een groot (minimaal 6 mm) glad spuitmondje zit. Spuit rondom gladde banen tot bovenop. Pak de gasbrander erbij en voorzie de taart meringue van een mooi bruin laagje.

8

Bewaar de taart in de koelkast! Persoonlijk vind ik deze taart de volgende- en die dag daarna nóg lekkerder. De koekbodem is dan lekker taai geworden. Wanneer je de taart gelijk aansnijdt is deze nog helemaal krokant. Het is natuurlijk aan jou waar je voor kiest! Eet smakelijk, en ik ben benieuwd of dit nu ook jouw lievelingstaart is?

Lemon meringue room taart
IngrediëntenAanwijzingen

Packman meringue

Hier heb ik nog een paar lekkere recepten met citroen en meringue:

  • Frisse kokos-limoencheesecake met meringue
  • Limoen meringue koekjes
  • Basisrecept voor meringue kookschuim 
  • Lemon meringue cheesecake

Binnenkant lemon room

Liefs, 
Eefje

Citroen lemon curd Meringue Taart
Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
36 reacties
  1. Anne

    15 april 2020 15:21

    Ik wou even laten weten, deze taart is echt top!! Zo lekker! 😍

    Beantwoord
    1. Eefje

      15 april 2020 20:07

      Súper om te horen! Dankjewel Anne😊

      Beantwoord
    2. Marjolein

      15 april 2020 23:00

      De taart is erg lekker .hij leek me best ingewikkeld om te maken,maar het is gelukt.
      Oh..en die meringue,mmmm zo heerlijk

      Beantwoord
  2. Lotte

    16 april 2020 15:04

    Hoi! Hoeveel eiwitten zijn ongeveer 130 gram?

    Beantwoord
    1. Eefje

      16 april 2020 22:59

      Hoi Lotte, dit zijn 4 a 5 middelgrote eieren.

      Beantwoord
  3. Carlijn

    21 juni 2020 19:27

    Hoi Eefje, dit taartje staat voor dinsdag op de planning. Nu spreek jij bij punt 2 over limoenrasp, bedoel je hier niet de citroen mee? Want bij de ingrediënten zeg je citroen.

    Beantwoord
    1. Eefje

      22 juni 2020 14:58

      Hoi Carlijn, klopt er gaat citroen in de bodem en limoen in de vulling (staan allebei genoemd bij de ingrediënten). Ik zou nog een keertje lezen (heel herkenbaar, gebeurd mij ook regelmatig). Kom je er zo uit denk je? Groetjes, Eefje

      Beantwoord
  4. Joan

    2 juli 2020 19:44

    Het lijkt me zo klein voor 6-8 personen, een taartje van 14 cm doorsnee?
    Of sla ik de plank helemaal mis?

    Beantwoord
    1. Eefje

      8 juli 2020 15:11

      De taart is redelijk hoog. 6 Personen zijn flinke punten, 8 wat kleiner.

      Beantwoord
  5. Joan

    2 juli 2020 19:54

    En kan ik ook vanille aroma gebruiken ipv vanille boon pasta?

    Beantwoord
    1. Eefje

      3 juli 2020 18:42

      Dat kan. Ik ben er geen fan van. Aroma heeft niks te maken met het origineel, het is kunstmatig. Ik zou voor extract kiezen ipv pasta, dit komt wel echt van een vanille boon af namelijk 🙂

      Beantwoord
  6. Joan

    5 juli 2020 15:56

    Dankjewel voor je reactie.
    Ik had nog een vraag gepost, maar die lijkt te zijn verdwenen? Namelijk, is een vorm van 14 a 15 cm echt voldoende voor een taartje voor 6 tot 8 personen? Ik wil natuurlijk niet te weinig hebben?

    Beantwoord
    1. Eefje

      6 juli 2020 17:41

      Voor 6 sowieso genoeg! Ik ben zelf een grote eter dus dat is voor een ander altijd lastig inschatten. Vandaar mijn 6-8. De 8, zijn dus in mijn ogen wat kleinere puntjes.

      Beantwoord
  7. Joan

    8 juli 2020 20:28

    Dankjewel voor je antwoorden!

    Beantwoord
  8. Susan

    20 juli 2020 07:38

    Hoe lang blijft de merengue goed? Slaat deze niet neer in de koelkast? Gr Susan

    Beantwoord
    1. Eefje

      21 juli 2020 17:23

      Als je hem op de ‘kook’ manier maakt zoals in dit blijft hij dagen staan! Zelfs heel goed in te vriezen en weer te ontdooien voordat je het weer gaat eten! Bij mij is het nog nooit ingezakt en ik heb het echt al vaak gemaakt 🙂 Succes!

      Beantwoord
  9. Joan

    30 juli 2020 15:20

    Beetje laat, maar wilde je nog bedanken voor het fijne recept, heb de taart al 2x gemaakt, 1 x als grote, 1x als tartelettes, heerlijk!

    Beantwoord
    1. Eefje

      30 juli 2020 18:24

      Wat onwijs leuk om te horen Joan! Dankjewel voor je berichtje 🙂

      Beantwoord
  10. Silvia

    23 november 2020 21:52

    Al zoveel recepten gevonden die ik absoluut eens wil proberen. Dit is mijn favoriet! Deze ga ik absoluut proberen te maken. Beetje spannend om voor de eerste keer meringue te maken. Dank voor deze tip (via insta)

    Beantwoord
    1. Eefje

      23 november 2020 22:24

      Heel graag gedaan Silvia, leuk om dat te lezen! Succes met bakken en als je een vraag hebt mag je die altijd stellen😄

      Beantwoord
  11. Sitah

    13 januari 2021 12:40

    Kan je ook kant en klare amandelspijs gebruiken?

    Beantwoord
    1. Eefje

      13 januari 2021 16:02

      Uiteraard!

      Beantwoord
      1. Sitah

        14 januari 2021 20:46

        Fijn! Bedankt voor je antwoord!

        Beantwoord
  12. Gerke

    22 januari 2021 12:24

    Hoi hoi, op de één of andere manier rijst mijn ‘sloffendeeg’ nooit mooi. Enig idee waar dat door komt? Juiste hoeveelheid baksoda gebruikt sowieso..

    Beantwoord
    1. Eefje

      22 januari 2021 15:36

      Is misschien je zelfrijzend bakmeel over de datum? Durf zo niet te zeggen wat de oorzaak precies is!

      Beantwoord
  13. Patricia

    28 februari 2021 14:42

    Hey Eefje, wat heb je toch een fantastische recepten; ik ben nog aan het leren en maak iedere week iets anders van je. Dit weekend was dat de framboos yoghurt cake met granola topping. Heel lekker! Dit Merenguetaartje wil ik heel graag volgende week proberen. Maar ik heb geen standmixer… maar een handmixer. Raad je het dan af? En ik heb bakvormen van 22, 18 of 12 cm. Dus geen 14… Als ik die van 18 cm wil gebruiken, moet ik de ingrediënten dan met een bepaalde factor vermenigvuldigen?

    Beantwoord
    1. Eefje

      2 maart 2021 21:15

      Hi Patricia, dankjewel! Op je vraag heb ik zo snel geen antwoord. Volgens mijn zijn er via Google zat omreken tabellen te vinden. En anders zou ik het 1 op 1 doen. De baktijd iets verkorten. Het eindresultaat zal dan wel een iets andere verhouding qua vorm hebben dan op mijn foto’s.

      Beantwoord
  14. Patricia

    2 maart 2021 20:27

    Hoi Eefje, hoe reken ik de ingrediënten om naar een bakvorm van 18 cm?

    Beantwoord
  15. Patricia

    19 maart 2021 15:00

    Ik heb deze taart twee weken geleden gemaakt en het was echt heel erg lekker!! Ga ‘m morgen weer maken. Wel een vraag: de bodem was nog erg hard; heb deze gebakken op 185 graden in 30 minuten. Zou je aanraden op lagere temperatuur te bakken, of kortere tijd, of beide…?

    Beantwoord
    1. Eefje

      19 maart 2021 17:55

      Leuk om te lezen 🙂 Ik zou dan 180 graden voor 25-28minuten proberen!

      Beantwoord
  16. Marielle van Vliet

    2 juni 2021 17:02

    Hoi Eefje,

    Ik zou deze 6-8 personen taart graag willen maken in de vorm van kleine gebakjes per persoon. Zoals ook te zien op jouw foto hierboven.
    Is er op deze manier iets waar ik rekening mee moet /kan houden? Kloppen de aantallen en hoeveelheden zoals hierboven beschreven dan nog?

    Of zou jouw voorkeur eerder uitgaan naar de yoghurtcakejes met lemon curd en meringue? Het is bedoeld voor een verjaardag.
    Graag hoor ik van je terug.

    Beantwoord
    1. Eefje

      2 juni 2021 22:50

      Hi Marielle,

      Dat durf ik niet precies te zeggen want ik heb dat niet eerder gedaan. Ik denk dat je wat meer vulling zou moeten maken. Maar ik kan dat niet zo voor je uitdenken helaas. Proberen zou ik zeggen 🙂

      Beantwoord
  17. Marielle van Vliet

    2 juni 2021 20:31

    Beste Eefje,

    Ik zou deze 6-8 persoons taart graag willen maken in kleine gebakjes, per persoon. Zie je eigen foto hierboven. Wanneer ik deze kleine gebakjes wil maken kloppen dan de aantallen en hoeveelheden zoals hierboven beschreven? Heb je nog tips?
    Of zou jouw voorkeur voor een verjaardag uitgaan naar de yoghurt caketjes met lemon curd en meringue?

    Beantwoord
    1. Eefje

      2 juni 2021 22:50

      Die cakejes zijn wel een stuk sneller en eenvoudiger om te maken 🙂

      Beantwoord
  18. Robert

    12 april 2022 09:43

    Hoi Eefje,

    Ik zie bij het deeg 1/4 ei staan. Wat bedoel je daar mee ?

    Groeten Robert

    Beantwoord
    1. Eefje

      12 april 2022 15:38

      Ha Robert, daarmee bedoel ik 1/4de ei. Dus een kwart van 1 middelgroot geklutst ei. Groet, Eefje

      Beantwoord
Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Karamel cupcakes met hazelnoot crunch

volgend bericht

Plaatkoek met rood fruit (vegan)

meest gelezen
36.992x bekeken

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
21.625x bekeken

Super snelle pasta met tomaat en burrata

Super snelle pasta met tomaat en burrata
13.748x bekeken

Tiramisu shortbread bars

Tiramisu shortbread bars
10.859x bekeken

Blauwe bes cheesecake kruimel bites

Blauwe bes cheesecake kruimel bites
Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Vega maaltijd recepten
Maaltijden Recepten

Vegetarische lasagne met 4 soorten groente

680CB9CD-005F-4D6F-A513-A431BE478FA7-scaled
Maaltijden Recepten

Patatje paddenstoelenstoof (vega)

IMG_0256-1536x1024
Maaltijden Recepten

Gebakken gnocchi met doperwtensaus en feta

4719DE2A-8E69-415F-A573-6BEDC3A5FA5F
Maaltijden Recepten

Pasta met linzen-tomatensaus, spinazie en feta

DB15DCFB-0503-4316-A38D-E8B4B527B4A5-scaled
Recepten Salades

Spinaziesalade met falafel en feta

IMG_6840-1536x1024
Dit vind je misschien ook leuk
Red velvet taart
Bakrecepten Recepten Taart

Red velvet taart

2 min leestijd
18 augustus 2015
Tiramisu shortbread bars
Koekjes Recepten

Tiramisu shortbread bars

4 min leestijd
2 december 2020
Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
Bakrecepten Recepten Taart

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

1 min leestijd
5 april 2020
Karamel-pecan shortbread
Bakrecepten Koekjes Recepten

Karamel-pecan shortbread

1 min leestijd
18 december 2016
Botercrème EEFSFOOD
Recepten Smeersels, dips & sausjes

Zelf maken: witte chocolade botercrème

1 min leestijd
17 februari 2017
Red velvet cheesecake
Bakrecepten Recepten Taart

Red velvet cheesecake

1 min leestijd
25 oktober 2018

eefsfood

thuis in Leiden | bakt vooral zoet, eet het liefst hartig | ontwikkelt recepten en fotografeert eten | zakelijk? eef@highrollersagency.com

Eefje | EEFSFOOD.NL
LIMOEN MERINGUE KOKOS CHEESECAKE🥥
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Een stevige en super smaakvolle cheesecake! Hij is echt heer-lijk🤤 Ook maken? Dit heb je nodig voor 8 personen👇🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️100 gram kokoskoekjes
➡️100 gram crunchy havermout koekjes
➡️50 gram roomboter
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️400 gram roomkaas (A-merk)
➡️2 middelgrote eieren
➡️80 gram kristalsuiker
➡️30 gram kokosrasp
➡️Rasp van 2 limoenen
➡️Sap van 1 limoen
➡️1 tl vanille extract
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️50 gram (gepasteuriseerd) eiwit
➡️50 gram kristalsuiker
*Dit is een ‘snelle’ meringue. Perfect als je de taart direct serveert. Het zal minder lang stevig blijven staan dan meringue gemaakt op de ‘kook’ manier. Daarvan vind je een recept op mijn website en nu ook een ‘how to’ Reel in mijn stories🎥
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️Bekleed de bodem van een 18 cm springvorm met bakpapier.
➡️Maal de koekjes fijn en meng dit met de gesmolten boter. Stort in de vorm en druk goed aan.
➡️Doe voor de vulling alles behalve de eieren in een kom en klop dit door elkaar met een garde. Voeg dan de eieren toe en meng deze er ook doorheen. Giet het mengsel op de koekbodem.
➡️Bak de taart 35 minuten in een voorverwarmde oven van 160 graden hete lucht. Laat dan een uur of twee afkoelen op het aanrecht en schuif ‘m dan nog 3 uur de koelkast in.
➡️Maak de meringue door dit op hoge snelheid te mengen in een standmixer tot je er stijve pieken van kunt maken. Schep in een spuitzak en decoreer hiermee de taart. Maak af met een kleine gasbrander🔥 Eet smakelijk!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sla jij het recept op voor later?✅
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefsfood #cheesecake #taartrecept #foodblog #instarecept #meringue #koekbodem #kokos #limoen #foodienl #heelhollandbakt #foodfotografie #lime #coconut #taart #roomkaas #haverkoekjes
GRIEKENLAND DEEL 3 - VELIKA💙 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀ GRIEKENLAND DEEL 3 - VELIKA💙
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De laatste vakantiedagen waren in Velika🇬🇷 Weer heel anders dan de vorige twee plaatsen. Ruim 11km kustlijn! Hier in de buurt is ook niet super veel te doen, na het wéér niet vinden van een waterval heb ik ‘m vooral lekker op het chillen gezet🏖 Ze hebben hier namelijk wel de betere beach clubs met écht lekkere bedjes😍
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ik heb dus niet zoveel tips voor deze omgeving zoals in mijn vorige twee vakantie posts.. Wat wel leuk is, is om in een klein uurtje naar Larissa te rijden📍 Een gezellige stad bomvol terrasjes, bakkers en winkels🥨 Een veel leukere sfeer dan bijvoorbeeld in Volos. Ik deel wel een paar algemene tips en het antwoord op die ene veelgestelde vraag: BEN JE ALLEEN OP REIS⁉️ Nee, dat ben ik niet😁 Ik ben de ‘alleen game’ aardig aan het uitspelen maar in mijn eentje op vakantie is nog een drempeltje te ver voor nu. Overweeg wel zo’n groepsreis voor misschien volgend jaar!✈️ Heb jij daar ervaring mee? Ben benieuwd👇🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Mijn pro vakantie tips:
➡️Boek meerdere airbnb’s in 1 vakantie. Zo moet je steeds verhuizen en lijkt het wel vakantie in een vakantie. Voor je gevoel ben je veel langer weg dan, in mijn geval, 11 dagen👍🏻
➡️ Zorg dat je tweede en/of derde airbnb een wasmachine heeft. Met alleen handbagage reizen is heeeeerlijk en gaat prima als je je favo jurk en short kan wassen🧼
➡️ Fix een auto! Zonder lijkt me bijzonder saai🚗💨
➡️ Pak de ochtenden voor een uitje en plof ‘s middags op het strand⛱
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dit was ‘m! Vandaag nog een roadtrip van 4+ uur en dan veilig naar huis vliegen✈️ Komende week verschijnt er vast weer een lekker recept online (moet nog even bedenken wat😋). Op mijn persoonlijke account heb ik dagelijks een vakantie verslag in mijn stories gedeeld. Deze staan opgeslagen in een highlight mocht je nog benieuwd zijn✅ Check het via @eefjefriedhoff 🙋🏻‍♀️ Fijne zondag❤️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dikke liefs😙
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefopvakantie #reisverslag #kiezelstrand #vakantietips #griekenland #strandmeisje #beachclub #kustplaats #velika #greece #uiteten #baklava #blijmeid #vakantievibes
GRIEKENLAND DEEL 2 - KALA NERA💙 ⠀⠀⠀⠀⠀ GRIEKENLAND DEEL 2 - KALA NERA💙
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De roadtrip vanuit Nea Makri hiernaartoe was echt heeeerlijk🚗💨 Rustige mooie (tol)wegen met prachtig uitzicht🙌🏻 Kala Nera is een heel gezellig dorpje om binnen te rijden. Mooi lang strand, heel veel restaurantjes en een fijne sfeer🏖 Ik denk wel dat het hier erg druk is in het hoogseizoen, maar dit valt nu nog reuze mee👌🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✅In het bergdorpje Milies kwam ik per ongeluk terecht na het niet kunnen vinden van een waterval(letje)… Heel leuk om hier de auto even stil te zetten en een hapje en drankje te bestellen op het grote terras die helemaal in de schaduw staat door maar één mega grote boom?!🌳 Ook vond ik hier in het eerste de beste winkeltje mijn twee ‘vaste’ souvenirs; een mooi kopje en een ring💍
✅Ongeveer 2 uur en 15 minuten rijden is het naar Meteora📍 Hier staan bizarre rotsen met her en der een klooster erop gebouwd (hier kun je naar binnen). Absoluut een tikkie toeristisch, maar ik vond het de flinke rit zeker waard! Erg indrukwekkend👀
✅In een paar dagen heb ik niet alles uit kunnen proberen natuurlijk. Maar ik zou ‘1900’ uitkiezen om te gaan eten hier🍴 Voor wat ik deze vakantie allemaal heb gezien was dit de ‘modernste’ kaart met zowaar een vegan hoofdstuk🌱 Vooral de tweede avond heb ik er geweldig (o.a. Moussaka) gegeten😍
✅Als uitje is de stad Volos een prima plan om even doorheen de struinen en dan aan de haven wat de drinken. Mocht je ook een lange, brede vrouw zijn met maat 48? Dan kun je het wel vergeten om een leuke jurk te scoren👗 Tenzij je er voor elke bovenbeen 1 zoekt😂
✅Het is GEWELDIG om je appartement op 30 meter van zee te hebben🌊
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Vandaag door prachtig boerenlandschap in 2 uur naar het nieuwe huisje gereden voor deel 3 van deze vakantie🌾 Nu op 50 meter van zee🙌🏻🇬🇷
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dagelijks Grieks story verslag is te zien via @eefjefriedhoff mocht je dat leuk vinden🎥
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefopvakantie #griekenland #minireisverslag #kalenera #kustplaats #blijemeid #vakantievibes #meteora #greekfood #aubergine #feta #dinerenaanzee #souveniertje #eefdsfood #goldenhour #griekenlandvakantie #vakantieupdate
GRIEKENLAND DEEL 1 - NEA MAKRI💙 ⠀⠀⠀⠀⠀ GRIEKENLAND DEEL 1 - NEA MAKRI💙
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De eerste 2,5 dag zitten erop! Lekker eten, freddo cappuccino, het niet hebben van plannen, Griekse sfeer en meer🥰 Het leek me leuk per verblijf locatie een korte samenvatting te delen. Komt ie👇🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✅Strand - Moraitis beach (18 minuten rijden)🏖 Heerlijk (zand)strand, lekkere bedjes, niet druk (in deze tijd van het jaar), gezellige en relaxte sfeer en een strandbar met vet lekkere broodjes en salades👌🏻
✅Restaurant - To Akrogiali. Met je stoel in de kiezels, strak aan zee. Fijn uitzicht en lekker eten, vooral de gefrituurde courgette en gebakken kaas waren perfect💯
✅Bakkerij - Ik krijg de naam niet echt vertaald maar het zit op; Marathonos 118. Alles behalve klein en authentiek, maar ik was onder de indruk van de hoeveelheid en hoe geweldig vol en georganiseerd alles erbij lag🥖 Af te raden voor mensen met keuzestress🤓
✅Supermarkt - het zal een keten zijn, maar My Market vond ik top! Ik kom hier niet om groente te eten en zelf te koken, maar de groenteafdeling zag er echt méga goed uit🎉 Ook vond ik er mijn all time lievelingskauwgom die ik in Nederland al jaren niet meer kan kopen en online extreme verzendkosten heeft..🛒
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
❌Airbnb appartement: Would not recommend.. Het schoolvoorbeeld van hoe lovende recensies niet altijd echt waar zijn. Zeer ongezellig, echt oude bende en niet bepaald schoon. Wel 4 minuten lopen van zee👍🏻 Is ook wat waard😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Vandaag een roadtrip van ongeveer 4 uur naar het nieuwe huisje🚗💨 Zin in wat meer ‘idyllisch’ Griekenland, hoop ik vandaag te zien🙌🏻 Dagelijks verslag in stories via @eefjefriedhoff 📷
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefopvakantie #photodump #griekenland #freddocappuccino #minireisverslag #NeaMakri #vakantie #topsenflops #groenteafdeling #grieksesalade #zonzeestrand #chillvakantie
50.000 VOLGERS, VIJFTIGDUIZEND🥳🍾
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Liefde voor jullie❤️ Het is niet normaal⁉️ Ik had voor dit jaar een mooi en realistisch doel: met 45k volgers het jaar uit. Maar het zijn er nu al veel meer dan vijftigduizend (!!) en het is pas half juni😱 Super cool!😍 Afgelopen maanden was er zoveel groei en positiviteit. Dat voelt als méga waardering voor het harde werk🥰
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Echt, DANK DANK DANK🙌🏻 Door jullie bij elkaar kan ik deze uit de hand gelopen hobby mijn werk noemen! Fijn dat ik je kan inspireren met mijn recepten en kan vermaken met persoonlijke kijkjes in mijn leven en achter de schermen🎥 Hopelijk blijf je nog lang hangen hier☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De timing kon bijna niet beter☀️ Ik ga nu namelijk lekker chillen met mijn billen in het Griekse zand (of kiezels, je weet maar nooit daar)🇬🇷 Op wat vakantiekiekjes na zal het hier rustig zijn komende weken📸 Gelukkig staat eefsfood.nl bomvol met recepten dus je hoeft je niet te vervelen!✨
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hele dikke liefs,
Eef😙
FRAMBOOS BITES MET CRISPY CORNFLAKESBODEM🌽
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Een romige frambozenmousse, een knapperige bodem van cornflakes, witte chocolade en geroosterde amandelen en een frambozen topping💕 Klinkt best goed toch?😃 Het heeft lekker uitgepakt in ieder geval! Ook maken? Ik vertel je hoe👇🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️Doe 90 gram cornflakes in een zipzakje en knijp erin tot de stukjes wat kleiner zijn. Doe in een kom samen met 40 gram geroosterde amandelen stiften. Smelt 200 gram witte chocolade au bain Marie en roer dit erdoorheen. Neem een vierkant of ronde vorm of bakrand van 18-20cm en bekleed deze met bakpapier. Stort het mengsel op de bodem en druk dit goed aan tot in de hoekjes. Zet koud.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️Laat 6 blaadjes gelatine weken in koud water (voor minimaal 15 minuten). Ontdooi 350 gram diepvries frambozen in een steelpan op laag vuur. Wanneer ze zacht zijn druk je ze door een bolzeef. Het pitten prutje mag weg het sap hou je over. Verhit hiervan de helft en los de gelatine erin op. Roer het dan door de rest van de sap.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️Klop 400 ml slagroom lobbig met 65 gram kristalsuiker en een eetlepel vanille extract. Giet dan al mixend het fruitsap-gelatine mengsel erbij (let op dat dit niet te heet of te koud is, iets warmer dan handwarm is prima). Neem een siliconen spatel om echt alles goed te mengen. Giet dit op de bodem en zet voor minimaal 3 uur koud.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️Doe 125 gram diepvries frambozen in een steelpan en breng dit aan de kook. Voeg dan 2 tl maizena en 1 tl kristalsuiker toe. Als het iets dikker wordt zet je het vuur uit. Laat afkoelen en gebruik dit samen met verse frambozen als topping. Eet smakelijk!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️Ik zou het binnen 4 dagen opeten. De cornflakes verliest elke dag een heel klein beetje bite ivm het vocht.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Het recept opslaan kan door op het vlaggetje rechtsonder de foto te klikken✅
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefsfood #nobake #recept #frambozenmousse #cornflakes #crispy #foodblog #slagroom #frambozen #mousse #taart #foodienl #foodfotografie #pinkfood #fruit #instarecept #receptenblog #raspberry #foodcloseup
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
Nieuwste recepten
28 mei 2022

Smeuïge pindakoeken met witte chocolade

Smeuïge pindakoeken met witte chocolade
25 mei 2022

Goedgevulde rijstsalade met veel groente

Goedgevulde rijstsalade met veel groente
16 mei 2022

Wortelcake met banaan en noten

Wortelcake met banaan en noten
3 mei 2022

8 x Lekkers met rood fruit

8 x Lekkers met rood fruit
28 april 2022

Kersen kruimel cheesecake

Kersen kruimel cheesecake
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord