Cupcakes, ik vind het één van de leukste baksels om te maken. Het is redelijk snel klaar en je kunt er echt elke smaak instoppen die je maar lekker vindt. Met de topping kun je ook nog allerlei kanten op.
Samen met Deleukstetaartenshop.nl heb ik een leuke Instagram winactie op touw gezet en daar horen deze cupcakes bij. Wat valt er te winnen? Een fijn bak pakket waar je deze heerlijke karamel cupcakes met hazelnoot crunch mee kunt maken! Meedoen? Ga dan naar mijn EEFSFOOD Instagram. In de week van 30 maart 2020 maak ik daar een winnaar bekend. Hier deel ik nu het recept met je! De cakejes kun je ook zelf maken. Gebruik dan bijvoorbeeld de helft van dit recept. De topping kun je ook met alleen slagroom maken. Als vind ik de structuur met de enhchanted cream wel echt lekkerder.
Verwarm de oven voor volgens de Funcakes verpakking. Zet de bakvorm met papiertjes alvast klaar.
Maak het cakebeslag ook volgens de verpakking en roer daar als laatst nog 2 el hazelnoot crunch doorheen. Verdeel het beslag over 6 vormpjes en bak ze gaar en goudbruin in 18-20 minuten.
Maak in de tussentijd de topping door de slagroom op hoog tempo te kloppen met het Enchanted cream poeder. Roer in de laatste minuut de smaak pasta erdoorheen.
Kies een spuitmondje uit en doe deze in de spuitzak. Doe dan ook alvast de topping in de zak en leg dit vervolgens in de koelkast.
Wanneer de cakejes volledig zijn afgekoeld maak je ze af met een dubbele rozet van de karamel topping. Maak af met de gouden sterren en wat hazelnoot crunch. Het aller lekkerst om direct vers op te eten. Moet of wil je ze wat langer bewaren? Doe dit dan in de koelkast. Eet smakelijk!
Ingrediënten
Aanwijzingen
Verwarm de oven voor volgens de Funcakes verpakking. Zet de bakvorm met papiertjes alvast klaar.
Maak het cakebeslag ook volgens de verpakking en roer daar als laatst nog 2 el hazelnoot crunch doorheen. Verdeel het beslag over 6 vormpjes en bak ze gaar en goudbruin in 18-20 minuten.
Maak in de tussentijd de topping door de slagroom op hoog tempo te kloppen met het Enchanted cream poeder. Roer in de laatste minuut de smaak pasta erdoorheen.
Kies een spuitmondje uit en doe deze in de spuitzak. Doe dan ook alvast de topping in de zak en leg dit vervolgens in de koelkast.
Wanneer de cakejes volledig zijn afgekoeld maak je ze af met een dubbele rozet van de karamel topping. Maak af met de gouden sterren en wat hazelnoot crunch. Het aller lekkerst om direct vers op te eten. Moet of wil je ze wat langer bewaren? Doe dit dan in de koelkast. Eet smakelijk!