• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • Eefsfoodpost
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • Eefsfoodpost
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
Blog

Fotoverslag van de eerste EEFSFOOD workshop! (22-02-’20)

Eefje
2 reacties
25 februari 2020
Fotoverslag van de eerste EEFSFOOD workshop! (22-02-'20)

Voor de groep

Wauw, het zit erop! Mijn allereerste workshop. Hij spookte al jaren door mijn hoofd en na weken lang voorbereiden was het dan eindelijk zover. Ik vond het zelf echt te gek om te doen en ik heb volop genoten! 

Vooraf had ik al contact gehad met iedereen per mail. Ik wilde graag weten wat ze het allerliefst wilden leren zodat ik daar eventuele extra voorbereidingen voor kon treffen. In grote lijnen kwam het neer op hetzelfde; handiger worden met een spuitzak, meer informatie over een goede en lekkere botercrème, verschillende soorten spuitmondjes en vooral wat je ermee kunt. Met een propvol geladen auto vertrok ik zaterdag naar Beesd. De workshop vond plaats bij Het Nut. Een prachtig oud bankgebouw dat is omgetoverd tot geweldige (kook)studio. Aan de hand van een hele serie foto’s vertel ik je meer over deze dag! Ik wil Kalkidan van Foodslices.nl bedanken voor het vastleggen van deze voor mij toch wel bijzondere dag. Alle foto’s zijn door haar gemaakt!

Binnenkomst

Binnenkomst deelnemers

Na een uurtje alles klaarzetten ontving ik iedereen. Na een korte kennismaking en een kop thee of koffie begonnen we met de workshop. Voor elke deelnemer had ik een boekje met een aantal van mijn favoriete toppings, verschillende decoratie recepten en natuurlijk genoeg ruimte om eigen notities te maken.

Receptenboekjes

Start workshop 

Beginnen zonder iets lekkers te eten kan natuurlijk niet. Tijdens mijn intro praatje maakte ik mijn red velvet taart af en gaf daar gelijk de nodige tips bij. 

Start workshop

Ik snijd eigenlijk nooit een vers gemaakte taart direct aan. Meestal laat ik hem eerst even wat opstijven in de koelkast om vervolgens mooie strakke punten te kunnen snijden. Daar was nu geen tijd voor en gelukkig ging het zo ook goed!

Red velvet snijden

Ik vond het te gek om te zien dat er fanatiek werd meegeschreven!

Meeschrijven met tips

Lunch

Lunch tafel workshop

Na 1,5 uur tips te hebben gegeven en tricks te hebben laten zien was het tijd voor lunch. Er waren heerlijk verse broodjes met beleg, burrata salade met tomaat en pecannoten, plaattaart met courgette en zalm en ik had een geroosterd tomaten/paprika soepje gemaakt. 

Opscheppen maar lunch workshop

Tijdens de lunch was er gelegenheid om te bedenken wat je wilde gaan maken en oefenen.

Aan de slag!

Uitrusting

Iedereen werd voorzien van een schort, snijplank, mesje, paletmes, deegkrabber, spatel, schaaltje, spuitzak en taart dummie. Deze heb ik laten maken van siliconen en kun je eindeloos afspoelen en gebruiken. Ze zijn precies zo ruw en zwaar dat ze goed blijven staan zonder op je aanrecht te verschuiven.

Decoratie spullen

Er was ook een ruime keuze aan decoratie. Ik had al mijn favorieten meegenomen zoals mini Oreo’s, chocolade pretzels, karamel popcorn en geroosterde pecannoten.

Spuitzak puntje knippen

Na het uitkiezen van een spuitmondje werd er flink geoefend op diverse opspuit technieken. Ik liet zien wat je met welke kunt doen en gaf tips voor het mooiste resultaat. Eerst oefenen op een plankje en daarna op een dummie.

oefenen met opspuiten

Opspuiten close up

Focus opspuiten met kleur

Creaties

Dripcake

Ik had ook de optie gegeven om met een vooraf gebakken biscuit/taart naar de workshop te komen. Deze bovenstaande taart is geen dummie maar een echte taart. Ik vind hem geweldig goed gelukt! Suuuuper strak! Ook de gemaakte cupcakes zijn een plaatje. Echt geweldig om te zien hoe iedereen alles uit de kast trok om er wat moois van de maken. 

Cupcakes bovenaf

taart dummy opgespoten

Ik ben mega trots op wat er allemaal gemaakt is. De sfeer was top en onderling was het gezellig en inspireerde iedereen elkaar ook. Dat was mooi!

Capcakes deel 2

Goodiebag

Goodiebag inhoud

Ik liet niemand met lege handen naar huis gaan. Naast een doosje zelfgebakken cupcakes kreeg iedereen ook nog een aantal van mijn favoriete spuitzakken, spuitmondjes, een fijn potje rode kleurstof gel, sprinkles van Brand New Cake), notenmix, cupcake vormpjes en een bakje Crème Chantilly waarmee eerder deze dag ook flink is geoefend.

Goodiebags incl auto

Sponsoren

Deleukstetaartenshop.nl

Funcakes kleurstoffen

Fijne kleurstof gels van Funcakes. Het merk maakt niet heel veel uit. Als je maar een gel gebruikt, ik vind dit fijne en krachtige kleurstoffen. 

Taartdoosjes

Handige cupcakes doosjes met inleg kartonnetje. Zo blijven de cupcakes mooi op zijn plek staan!

Cake papiertjes

Cupcake papiertjes. Deze kun je natuurlijk overal kopen maar ik vind de kwaliteit vaak tegenvallen. Deze van Hous of Marie blijven mooi ook na het bakken. In heel veel kleuren verkrijgbaar!

Dille & Kamille Leiden

Schorten Dille & Kamille

Voor iedereen een schort om te dragen tijdens de workshop dankzij Dille & Kamille Leiden!

Valk Versmarkt

Sappen Valk Versmarkt

De Valk Versmarkt in Voorschoten heeft de lunch mogelijk gemaakt!

Bouwhuis.com

10 kilo Enchanted cream

Bedankt voor o.a. deze joekel van een zak Crème Chantilly. Dankzij deze zak kon iedereen royaal oefenen met opspuiten en afsmeren. Ook te bestellen in kleinere hoeveelheden via Bouwhuis.com.

De Notenshop

Sponsoring De Notenshop

Bedankt voor jullie witte chocolade, choco crisp bolletjes en zakken met gemengde nootjes voor in de goodiebag.

Deelnemers bedankt!

Groepsfoto workshop!

Alle deelnemers wil ik onwijs bedanken voor hun aanwezigheid en voor het succesvol maken van deze dag. Het was te gek jullie op weg te helpen, nieuwe skills te leren en inspiratie en ideeën te geven. Ik hoop deze week nog een nieuwe datum voor de tweede workshop bekend te maken. Zou jij erbij willen zijn?

“De workshop decoreren van Eef is een aanrader als je graag taarten en cupcakes bakt, maar nog wel wat bij wil leren over het decoreren hiervan. Je krijgt de fijne kneepjes van het opspuiten te leren en kunt hier zelf volop mee experimenteren op siliconen dummies tijdens de workshop. Je gaat naar huis met nieuwe informatie en energie om je toekomstige baksels er nog mooier uit te laten zien! – G”

“Ik vond het een leuke dag en vooral heel leerzaam. Ik heb weer leuke nieuwe ideetjes voor vullingen en botercrème smaken. Ik heb heel veel goede tips gekregen voor de botercrème en ik heb gelijk veel dingen ontdekt die ik fout deed haha. Het oefenen op de dummies was heel fijn om eerst te doen en ik vond het ook een geslaagde dag! – R”

Liefs,
Eefje

Basis decoreren Diverse blogs EEFSFOOD Workshop
Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
2 reacties
  1. Nicolet

    26 februari 2020 15:09

    Hi Eef, ik reageer niet vaak maar wat vind ik dit leuk voor je!! Ik hoop dat je steeds succesvoller wordt met je eigen bedrijf! Lieve groet, Nicolet

    Beantwoord
    1. Eefje

      26 februari 2020 15:49

      Hoi Nicolet, wat ontzettend leuk om te horen. Dankjewel voor je berichtje! Liefs, Eefje

      Beantwoord
Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Spaghetteria Pastabar – ik ben fan!

volgend bericht

Citroen-passievrucht cheesecake

meest gelezen
32.280x bekeken

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
18.879x bekeken

Super snelle pasta met tomaat en burrata

Super snelle pasta met tomaat en burrata
12.151x bekeken

Tiramisu shortbread bars

Tiramisu shortbread bars
9.469x bekeken

Blauwe bes cheesecake kruimel bites

Blauwe bes cheesecake kruimel bites
Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Vega maaltijd recepten
Maaltijden Recepten

Vegetarische lasagne met 4 soorten groente

680CB9CD-005F-4D6F-A513-A431BE478FA7-scaled
Maaltijden Recepten

Patatje paddenstoelenstoof (vega)

IMG_0256-1536x1024
Maaltijden Recepten

Gebakken gnocchi met doperwtensaus en feta

4719DE2A-8E69-415F-A573-6BEDC3A5FA5F
Maaltijden Recepten

Pasta met linzen-tomatensaus, spinazie en feta

DB15DCFB-0503-4316-A38D-E8B4B527B4A5-scaled
Recepten Salades

Spinaziesalade met falafel en feta

IMG_6840-1536x1024
Dit vind je misschien ook leuk
Win een Ash en Eefs favorites goodiebag!
Blog

Win een Ash en Eefs favorites goodiebag!

2 min leestijd
7 oktober 2018
Taart winnen
Blog

WIN EEN EEFSFOOD TAART!

2 min leestijd
1 februari 2017
Win het hartige bakboek van Rutger, gesigneerd en al!
Blog

Gesloten – Win het hartige bakboek van Rutger, gesigneerd en al!

2 min leestijd
30 september 2017
Wanneer je je best doet, maar het niet wil lukken..
Blog Persoonlijk

Wanneer je je best doet, maar het niet wil lukken..

5 min leestijd
24 oktober 2017
Wat is RestaurantKaart en hoe werkt het? + Toffe winactie!
Blog

Wat is RestaurantKaart en hoe werkt het? + Toffe winactie!

4 min leestijd
22 november 2017
Eef test #2 - Vegan tonijn
Eef test

Eef test #2 – Vegan tonijn

4 min leestijd
24 mei 2021

eefsfood

thuis in Leiden | bakt vooral zoet, eet het liefst hartig | ontwikkelt recepten en fotografeert eten | zakelijk? eef@highrollersagency.com

Eefje | EEFSFOOD.NL
SMAAKVOLLE KLEFFE CAKE😍 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ I SMAAKVOLLE KLEFFE CAKE😍
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
In dit makkelijke recept kun je heel fijn wat restjes banaan en wortel kwijt🙌🏻 De cake is niet extreem luchtig maar wel ongelofelijk smeuïg en lekker klef🥕 Ik hou ervan! Gisteravond nog een stukje gegeten en deze was net zo lekker als 4 dagen geleden🍌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Het recept staat nu voor je uitgewerkt op eefsfood.nl✨ Neem je een kijkje?👀 Opslaan voor later kan door op het vlaggetje rechtsonder de foto te klikken✅
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefsfood #cakerecept #bakken #foodblog #carrotcake #wortelcake #bananencake #kaneel #pecannoten #bakrecept #foodfotografie #noten #restjes #nowaste #kleffecake #smeuig #heelhollandbakt #zoetbaksel #wortel
8 X LEKKERS MET ROOD FRUIT❤️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Op eefsfood.nl vind je nu een artikel met al deze heerlijke recepten erin🙌🏻 Met het oog op zondag leek me dat wel een goed idee😊
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️ Frisse frambozen kwarktaart
➡️ Frambozenslof met pistachespijs
➡️ Luchtig kwarktaartje met aardbeien
➡️ Kruimel cheesecake met framboos en witte choco
➡️ Aardbeienschelpen met room
➡️ Cakesicles met framboos en limoen
➡️ Yoghurtmousse taart met frambozen topping
➡️ Frisse frambozentaart met kokos
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Van welke zou jij zelf het liefst een hap nemen?👇🏻 Sla je ‘m op? Zo heb je altijd snel inspiratie bij de hand✅ Fijne vrijdag🥳
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefsfood #recepten #aardbeien #frambozen #yoghurt #kwarktaart #aardbeienschelpen #koekbodem #cakesicles #raspberries #yoghurtmousse #foodblog #nobakerecepten #foodfotografie #frisenfruitig #frambozenslof #bakinspiratie #koekkruimels #cheesecake #moederdaginspiratie
AFVALLEN ➡️ AANKOMEN ➡️ GOED VOELEN ⠀⠀ AFVALLEN ➡️ AANKOMEN ➡️ GOED VOELEN
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Een aantal jaar geleden viel ik 25 kilo af. Met behulp van Intermittent Fasting. Bijna maandelijks schreef ik hierover en met veel van jullie had ik hier gesprekken over💬 In tijden was ik niet zo slank geweest en voelde me heel goed. Afvallen op een fijne manier was toen het doel. En dat ging, want IF bleek op mijn lijf geschreven en hielp mij daar echt super goed bij⚖️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nu, jaren later, is er een groot deel weer bij. Sport en bewegen heb ik laten varen en daarbij heb ik afgelopen jaar nogal veel en vaak ongezond gegeten❌ Dan krijg je dat, zo simpel is het. Inmiddels weet ik van mezelf dat ik altijd weer op tijd ‘ingrijp’. Nu voel ik me blehh, niet fit en ongezond. Dat staat tegenover een meestal wel zelfverzekerd gevoel, wat heel fijn is☺️ Ik kan wel stellen dat ik me nu zekerder voel dan in die -25 kilo tijd. En dat is een proces van afgelopen jaren. Tussen je oren gebeurd een hoop!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Zoals je in mijn stories hebt kunnen zien is er weer een fittere tijd aangebroken🏋🏻‍♀️ Dit zat er al een tijdje aan te komen voelde ik. Totale motivatie is er nu! Dit keer is zaak nummer 1 om me weer fitter en energieker te voelen. Als afvallen daarbij komt kijken zou ik dat fijn vinden maar dat is niet het hoofddoel. En dat verschil in visie is top! Meer bewegen, minder slecht eten en meer voor voedzaam kiezen🍴Ik weet dondersgoed hoe het werkt👀 Maar ik vind het ook wel echt lastig met het oog op mijn werk🎂
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Laat je niet foppen door wat je allemaal online ziet. Afgelopen jaar heb ik meermaals de vraag in mijn DM gekregen of ik was afgevallen? Terwijl de kilo’s eraan vlogen. Optisch bedrog is overal! Deze foto’s zijn van afgelopen zomer☀️ Ik voelde me helemaal gelukkig in mijn nieuwe jurk welke maat 50 is👗 Opmerkingen over afvallen en aankomen naar of over anderen toe zijn sowieso niet meer van nu (vind ik)☎️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Voor wie het nodig heeft; laat de vorm van je lijf niet je geluk in de weg staan❤️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Lees verder in de reacties, want wat ik kwijt wilde paste niet allemaal hier👇🏻
NO BAKE SPECULOOS CHEESECAKE😍
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Met maar 6 ingrediënten⁉️ Ik vind ‘m echt goddelijk🤤 En het mooie; hij is dus 100% vegan!🌿 Dit is een recept van @lennaomrani en die mag ik hier met je delen🎂
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
BODEM:
➡️ 90 gram pecannoten
➡️ 6 speculoos koekjes
➡️ 7 eetlepels speculoospasta
➡️ 3 eetlepels agavesiroop
TUSSENLAAG:
➡️ 300 gram vegan roomkaas
➡️ 175 gram cashewnoten (minimaal 3 uur geweekt in water)
➡️ 75 gram agavesiroop
➡️ 2 eetlepels speculoospasta
TOPPING:
➡️ 4 eetlepels speculoospasta + extra kruimels
➡️ zelf heb ik er nog wat zeezout flakes op gedaan (aanraderrrr)👌🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
👉🏻 Zet een springvorm van 18 cm klaar met een velletje bakpapier erin. Maal de ingrediënten voor de bodem door elkaar in een keukenmachine en druk dit plat op de bodem🍪
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
👉🏻 Daarna doe je alle ingrediënten voor de tussenlaag in een goede blender of keukenmachine. Maal dit tot een zo glad mogelijk mengsel. Schep dit op de bodem en strijk egaal uit met een paletmes. Zet in de vriezer❄️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Na ongeveer 3 uur verwarm je de speculoos pasta en giet je dit op de bijna bevroren taart. Zet dan nog een half uurtje terug in de vriezer en snijd daarna de taart in punten met een groot glad koksmes🔪 Bewaar in de vriezer en haal ongeveer 1,5 uur van tevoren uit de vriezer. Eet smakelijk!❤️ De ontdooide puntjes blijven trouwens gewoon overeind staan, dat lijkt niet te kunnen wanneer je de vulling maakt. Maar dit komt goed dus👍🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ben jij opzoek naar nog meer vegan lekkers? Check dan zeker Lenna haar pagina👌🏻 Ze maakt niet alleen zoete, maar ook heel veel lekkere hartige gerechten en recepten👩🏻‍🍳 Allemaal plantaardig + talloze tips om dit laagdrempelig te maken🥕
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ook deze taart maken? Wat ik zou doen als ik jou was. Sla ‘m op door op het vlaggetje rechtsonder de foto te klikken✅ Wist jij dat speculoos een vegan product is?👇🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefsfood #ikgebruikteviolife #nobakecheesecake #speculoos #pecannoten #veganroomkaas #vegancheesecake #nobakerecept #koekjes #cashewnoten #agavesiroop #foodblog #foodienl #vegantaart #foodfotografie #taartstandaard #koekkruimels #veganfood #lennaomrani
KERSEN KRUIMEL CHEESECAKE🍒
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ja hoor, dit is héél goeeeeeed🤤 Een bodem van bastogne koeken, een zachte gebakken cheesecake laag met limoen, kersen vlaaifruit en een laag knapperige havermout kruimels❤️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Aangezien alle drie de kruimel cheesecake voorgangers in mijn top 3 beste posts ever staan ga ik gewoon nog even door met dit succesnummer🏆 Tot jullie het zat zijn😋 Ik vind deze persoonlijk nóg lekkerder dan de vorige👀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Het recept kun je nu vinden op eefsfood.nl✨ Mocht je een bijdrage willen leveren aan het succes? Opslaan, reageren & liken helpt🙌🏻 Doe ook vooral jezelf een plezier door ‘m te maken👩🏻‍🍳 Dikke liefs, Eef😙
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefsfood #bakrecept #foodfotografie #kersen #limoen #cheesecake #roomkaas #koekkruimels #bastognekoek #foodblog #fruit #heelhollandbakt #cherrypie #foodienl #vanillr #foodfotografie #havermout
VROLIJK PASEN🐣 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Ik kon het VROLIJK PASEN🐣
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ik kon het natuurlijk niet laten deze leuke macaron kuikentjes te maken💛 Zijn ze niet cute?🥰
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Tips om ze zelf ook te maken👉🏻 Neem een macaron recept die voor jou te grootste slagingspercentage heeft🤣 Gebruik kleurstofgel; ongeveer 5 delen citroengeel en 1 deel oranje. Gebruik eetbare stift voor de ogen, pootjes en snavel. Neem een kwastje en eetbaar koper parelmoer voor de blush wangetjes✨ Vul ze met een simpele botercrème of lekkere citroenvulling. Zet daarvoor ‘citroen ganache’ in de zoekbalk op eefsfood.nl🔎 Die is echt heeeeerlijk👌🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefsfood #macarons #kuikentjes #foodblog #vrolijkpasen #fijnepaasdagen #chickies #koekjes #citroenganache #botercreme
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • Eefsfoodpost
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
Nieuwste recepten
16 mei 2022

Wortelcake met banaan en noten

Wortelcake met banaan en noten
3 mei 2022

8 x Lekkers met rood fruit

8 x Lekkers met rood fruit
28 april 2022

Kersen kruimel cheesecake

Kersen kruimel cheesecake
13 april 2022

Over de top verjaardagstaart

Over de top verjaardagstaart
7 april 2022

Frambozencake met citroencrème

Frambozencake met citroencrème
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord