Foodpost

Foodpost #6 – Gimber drink, thee, pannenkoeken en meer!

Wakuli koffie zak

Tijd voor foodpost #6 – Afgelopen twee maanden was het weer feest en heb ik een aantal toffe pakketjes mogen ontvangen. Van ijs tot thee, en van koffie tot bonenschotels. Wat ik er allemaal van vind lees je hier:

Wakuli koffie

Wakuli zak groen

Deze twee zakken kreeg ik opgestuurd en dat ging perfect met brievenbuspost. Thuis heb ik geen bonen machine dus ik kreeg een maling waarmee ik uit de voeten kan met mijn percolator. Toen ik het pakketje opende was ik gelijk fan van de zakken. Kekke kleurtjes en mat materiaal. Beide vind ik erg lekker! Het is de Wakuli blend en Rwanda. Ik heb ze nog niet naast elkaar geproefd om een favoriet uit te roepen. Wakuli zorgt ervoor dat de koffieboeren een eerlijke prijs krijgen. Meer lezen over dit hippe jonge merk met goede koffie? Klik dan hier.

Sweet dates 

Sweet dates pakket

De maakster van deze dadels stuurde mij een berichtje op Instagram of ik een proef pakketje wilde ontvangen. Zoals je ziet wilde ik dat wel. De dadels zijn naast mooi ook super smeuïg, smaakvol en voorzien van een laagje chocolade. Bij de eerste die ik probeerde dacht ik dat de pit er nog inzat maar dit bleken stukje noot te zijn die ook bovenop de dadel zat. Ze zijn dus ook gevuld. Ik zou ze voor mezelf niet heel snel kopen maar wel voor iemand die hier dol op is als cadeau! Meer zien? Check dan even het Instagram account van Sweet Dates.

Gimber drink

Gimber drink

Prachtige fles met heerlijke inhoud. Bij gember houd ik vooral van het pittige gedeelte. Nou, dat is deze Gimber drink zeker! (als je wil natuurlijk want je kunt zelf doseren). Het is een iniminie beetje gezoet. Voor in koude dranken vind ik het echt heerlijk. Schijfje limoen met Spa rood erbij bijvoorbeeld. Voor in de thee vind ik het persoonlijk net iets te zoet maar daar is dit extract wel perfect voor. Met andere woorden, als je dol bent op gember vind je dit echt heer-lijk! Door de smaak en het gemak vind ik Gimber drink echt een aanrader!

Tony’s Valentijnsreep 

Tony's Valentijnsreep

Toen ik in mijn mailbox las dat deze reep onderweg was had ik zo mijn twijfels. Zoals in eerdere foodpost beschreven hou ik echt niet van eten en drinken met bloemige smaken. Ook in eerdere foodpost heb ik weleens iets gezegd over de dosering van Tony’s. Wanneer je een smaak echt heerlijk vind lijkt het er te weinig in te zitten en adersom. In dit geval in mijn voordeel want ik heb niks van de roos terug geproefd en dat maakt dat ik deze reep prima lekker vond. Wel zoet! Maar icm het frisse van de framboos toch echt wel lekker. 

HAK bonenschotels 

HAK bonenschotel zak

Als je mij dit als kind had voorgeschoteld waren we echt geen vrienden geworden. Ik gruwelde echt van bonen. Die melige structuur, brrr! Gelukkig is dat goed gekomen. De structuur is nog steeds niet mijn favoriet maar de smaak vind ik wel lekker. Ik kreeg een pakket van Happy Life PR waar 3 nieuwe zakken bonenschotel zaten. Je ziet het, slechts één heeft de foto gehaald. Die andere twee zakken had ik al snel op. Beide heb ik het in wraps gerold en met kaas in een ovenschaal gedaan (18 minuten op 200 graden). Afgemaakt met een schep crème fraiche en wat verse bieslook. Zo heb je echt een intens simpel maar heerlijk maaltje. Ik denk dat ik binnenkort weer zo’n zak in mijn boodschappenmandje schuif hoor. Nog een fijne bijkomstigheid, de schotels zijn geheel vegan. Wat mij betreft een aanrader voor een snelle of makkelijke hap!

Tea Bar thee

Tea bar tea

Thee, ik roep vaak doe maar een smaakje. Maar eigenlijk is er ook heel veel thee waar ik niet dol op ben. Zou hou ik niet van groene thee, is rooibos ook geen favoriet en met zwarte thee als earl grey maak je mij ook niet echt blij. Doe mij maar lekker een simpel zakje sinaasappel- of kersenthee. Ik drink wel heel graag thee en en zoek soms echt naar een nieuwe lekkere smaak. Ik mocht een aantal smaken uitzoeken op teabar.nl.

Tea bar thee in zakjes

Ik koos voor Orange Nightfall, White Delight, Sweet Dreams en Lemon Chai. Die laatste vind ik echt héél erg lekker! Mijn absolute favoriet van de 4! De andere 3 vind ik ook erg lekker al is de White Delight wel best zoet. De Orange en Sweet Dream staan op een gedeelde tweede plek. Dankjewel Tea Bar!

Ben & Jerry’s – Netflix & Chilll’d 

B&J pretzel

Netflix & Chilll’d is de nieuwe smaak van Ben & Jerry’s. Ik kreeg twee potten thuisgestuurd en MIJN HEMEL WAT LEKKER! Echt dit is zo helemaal mijn ding. Die pretzel swirl is super zout. Het pindakaasijs is perfect en die stukje brownies zijn super smeuïg. Na één hap wist ik gelijk dat dit een smaak is die ik zeker ook zou kopen. Als je van deze smaken combi houdt? KOPEN! Vanaf 9 maart ’20 is ie verkrijgbaar. HEMELS!

Tony’s Paasreep

Paasreep Tony's

Toen ik in mijn mailbox zag dat deze onderweg was dacht ik echt yesss! Ik ben dol op spijs en nootjes. Heerlijke reep wat mij betreft maar iets heel bijzonders moet je niet verwachten. Ik had ‘m persoonlijk denk ik nóg lekkerder gevonden in het puur.

Panash Pancakes 

Panash pancakes 5 smaken

Deze 5 blikken met pannenkoekenmix vind echt een geweldig leuk design hebben. Panash is een nieuw merk met diverse smaken pannenkoekenmix. De mixen zijn gemaakt van pure ingrediënten zonder E-nummers, biologisch smeltmeel en zonder toegevoegde suiker. Je kunt ze zoveel vegan als ‘gewoon’ bereiden. Achterop staat hoeveel je nodig hebt voor bijvoorbeeld twee of vier pannenkoeken. Ik heb als eerste de mango-kardemom mix gebruikt. Het beslag aangemaakt met ei en havermelk. Ik vond de pannenkoeken echt super smeuïg en een lekkere smaak hebben. De andere smaken zijn gember-citroengras, naturel, cacao en rode biet-venkel. Ik heb weleens eerder verteld over dat ik pannenkoekenmix onzin vind maar dan heb ik het over de standaard pannenkoek. Ik ga snel de andere smaken ook uitproberen. Over deze mixen ben ik so far enthousiast! Meer lezen? Dat kan op de site van Panash.

Liefs, 
Eefje 

2 Comments

Geef een reactie

Your email address will not be published.

No products in the cart.