Zet de wok of hapjespan op laag vuur. Doe een scheutje olie en een klein blokje roomboter in de pan. Giet het hete water in een kan of pannetje en roer hier het bouillonblokje doorheen tot deze is opgelost.
Snijd in tussentijd de ui en knoflook fijn en bak deze kort aan (zo'n 2 minuten). Voeg dan de risotto rijst toe en bak deze ook nog 2 minuten mee. Blus de boel af met de droge witte wijn en roer dit voor een minuut door. Giet er dan een scheut bouillon bij en laat dit op laag vuur staan pruttelen.
Ontdooi alvast de doperwten door deze in een bakje heet water te zetten. Waneer de eerste scheut bouillon zo goed als opgenomen is giet je er weer wat bij. Herhaal dit tot de bouillon bijna op is in ongeveer 25 minuten. Voeg dan de erwten, spinazie en geraspte geitenkaas toe. Blijf roeren door de risotto tot de spinazie is geslonken. Voeg optioneel nog wat extra water of bouillon toe.
Breng verder op smaak met peper. Schep de risotto in 2 borden en maak af met nog wat geitenkaas en de pijnboompitten. Schenk een lekker glas wijn in en smullen maar!
Ingrediënten
Aanwijzingen
Zet de wok of hapjespan op laag vuur. Doe een scheutje olie en een klein blokje roomboter in de pan. Giet het hete water in een kan of pannetje en roer hier het bouillonblokje doorheen tot deze is opgelost.
Snijd in tussentijd de ui en knoflook fijn en bak deze kort aan (zo'n 2 minuten). Voeg dan de risotto rijst toe en bak deze ook nog 2 minuten mee. Blus de boel af met de droge witte wijn en roer dit voor een minuut door. Giet er dan een scheut bouillon bij en laat dit op laag vuur staan pruttelen.
Ontdooi alvast de doperwten door deze in een bakje heet water te zetten. Waneer de eerste scheut bouillon zo goed als opgenomen is giet je er weer wat bij. Herhaal dit tot de bouillon bijna op is in ongeveer 25 minuten. Voeg dan de erwten, spinazie en geraspte geitenkaas toe. Blijf roeren door de risotto tot de spinazie is geslonken. Voeg optioneel nog wat extra water of bouillon toe.
Breng verder op smaak met peper. Schep de risotto in 2 borden en maak af met nog wat geitenkaas en de pijnboompitten. Schenk een lekker glas wijn in en smullen maar!