Amarena kersen! Mij doen ze denken aan de tijd dat ik op de bakkersschool zat. In de voorraadkast stonden daar giga blikken vol van. Er was er niet altijd eentje open maar als dat wel zo was kon ik het nooit laten om er een paar van de snoepen. Ze zijn echt MIERZOET maar ik vind ze héél lekker. Laatst scoorde ik 2 potjes bij Lidl (ik geloof tijdens de Italiaanse weken). Ik weet eerlijk gezegd niet waar je ze normaal kunt kopen, maar ik heb ook nooit echt gezocht. Ik vond nog een restje chocolade biscuitmix en daar besloot ik deze luchtige chocoladetaart met amarena kersen mee te maken.
Verwarm de oven voor op 180 graden en bereid de biscuit zoals op de verpakking. Wil je geen mix gebruiken? Dan zijn er voldoende recepten te vinden om zelf chocolade biscuit te maken. Voeg in dit geval nog een eetlepel cacao toe aan de mix voor extra chocoladesmaak. Spatel als laatst de bakvaste chocola druppels er doorheen.
Schep het beslag dan in de 18 cm springvorm waarvan de bodem bekleed is met bakpapier en de randen zijn ingevet en bestoven zijn met bloem. Bak de biscuit gaar volgens de verpakking of het andere recept.
Klop de boter luchtig op in 10 tot 15 minuten. Roer hier dan de poedersuiker en roomkaas doorheen. Mocht je nog wat vanille extract hebben kan hier ook een tl van doorheen. Mix het tot een mooie egale frosting.
Wanneer de biscuit volledig is afgekoeld snijd je de bovenste bolling eraf. Verdeel hier dan 4 el van de kersensiroop overheen. Smeer hier vervolgens de roomkaas/botercrème op. En maak de taart af met (uitgelekte) gehalveerde amarena kersen, stukje biscuit welke je hebt afgesneden, pure chocolade swirl, crispy parels en pistache nootjes. Eet smakelijk!
Ingrediënten
Aanwijzingen
Verwarm de oven voor op 180 graden en bereid de biscuit zoals op de verpakking. Wil je geen mix gebruiken? Dan zijn er voldoende recepten te vinden om zelf chocolade biscuit te maken. Voeg in dit geval nog een eetlepel cacao toe aan de mix voor extra chocoladesmaak. Spatel als laatst de bakvaste chocola druppels er doorheen.
Schep het beslag dan in de 18 cm springvorm waarvan de bodem bekleed is met bakpapier en de randen zijn ingevet en bestoven zijn met bloem. Bak de biscuit gaar volgens de verpakking of het andere recept.
Klop de boter luchtig op in 10 tot 15 minuten. Roer hier dan de poedersuiker en roomkaas doorheen. Mocht je nog wat vanille extract hebben kan hier ook een tl van doorheen. Mix het tot een mooie egale frosting.
Wanneer de biscuit volledig is afgekoeld snijd je de bovenste bolling eraf. Verdeel hier dan 4 el van de kersensiroop overheen. Smeer hier vervolgens de roomkaas/botercrème op. En maak de taart af met (uitgelekte) gehalveerde amarena kersen, stukje biscuit welke je hebt afgesneden, pure chocolade swirl, crispy parels en pistache nootjes. Eet smakelijk!