Eetdagboeken

Eetdagboek #9

Eetdagboek #9

1 januari, voor velen weer de dag om terug in het gareel te komen. Ik ben daar in ieder geval eentje van! Ik heb zoveel zooi gesnaaid afgelopen tijd. Helemaal zin om weer te minderen. Ik heb ook al een week of twee amper boodschappen gedaan om eens even wat dingen op te maken. En dat gaat best lekker moet ik zeggen. Mijn viezer is bijna leeg en mijn voorraadkast is nu vol ipv overvol XL. Ik wil dit jaar op een wat regelmatigere basis eetdagboeken delen. Ik vind het leuk om ze te maken en jullie ontvangen het altijd leuk. Meestal kort en krachtig maar soms ook wat uitgebreider met een recept erbij.

Volgens mij sliep ik pas om een uurtje of 5 vannacht. Toen ik om 10 uur best fit wakker werd konden daar nog wel twee uurtjes slaap bij vond ik. Ik kwam vervolgens om 12 uur mijn bed uit en ben lekker wat gaan huishouden. Om nog even wat duidelijkheid te scheppen, ik doe nog steeds aan intermittent fasting (ik eet alleen tussen 12 en 20 uur). Zoals zo vaak eerder gezegd; ik vind het super fijn dus het is echt een standaard geworden en denk ik amper nog bij na. Ik vertel het er graag even bij omdat het anders wellicht onnodige vragen oproept. 

Appelbignet bovenaf eetdagboek

Goed, toen het huishouden erop zat warmde ik twee appelbeignets op in de oven. Ik dronk mijn favo waterfles leeg (750 ml) en dronk er een kop kamillethee bij met een takje munt erin. Dit was rond 14 uur (mijn eerste eten van de dag dus).

Haver cappuccino

Een uurtje later maakte ik een lekkere haver cappuccino met kaneel. In de tussentijd dronk ik ook nog zo’n fles water leeg.

Doperstsoep met crackers

Rond een uurtje of 4 flanste ik een doperwt soepje in elkaar. Vet lekker gelukt en extreem simpel. Benieuwd? Het was een freestyle variant op het recept van deze doperwtensoep met munt. Ik at er van die olijfolie-zeezout crackertjes bij met jonge kaas en komkommer.

Rijstenpap toetje stoofpeer

Daarna rond een uur of 5 maakt ik nog een heerlijk toetje. Ken je van die vanille rijstevla portie bakjes? Ongeveer het goedkoopste toetje dat je in het gekoelde schap kunt vinden. Ik vind dat dus héél lekker. Ik had er nog eentje in de koelkast staan en besloot het een beetje te pimpen met nog 2 zelfgemaakte stoofperen die ik ook nog had liggen (ja ik zit helemaal in m’n restjes opmaak fase, heerlijk!). Ik strooide er nog wat kaneel over en verkruimelde wat geroosterde pecannoten. Dit smaakte serieus culinair. Aanradertje! 

Kopje thee op de bank

Na een productieve middag achter mijn laptop plofte ik ook nog even op de bank met een kop thee. Ik at daarna nog een paar dropjes en was van plan later op de avond nog een eitje te bakken voor op brood. Naast dat ik niet echt honger had belande ik ook in een foto opruim en sorteersessie. Toen ik daarmee klaar was, was het al 20:15 uur. Met andere woorden; te laat om nog iets te eten. Dikke prima! Ik dronk nog thee, koffie en water. En natuurlijk; kauwgom. Dag één van terug in het gareel. Check!

Liefs,
Eefje

6 Comments

Geef een reactie

Your email address will not be published.

No products in the cart.