Bakrecepten

Feestelijke dripcake met toffee, koffie en Tia Maria

Verjaardagstaart vasthouden

FEEST! Vandaag ben ik 29 jaar geworden. En dat kan ik natuurlijk niet voorbij laten gaan zonder een mooie taart. Deze heb ik van de week al gemaakt. Op mijn verjaardag zelf sta ik echt nooit te bakken en koop ik een aardbeienslof bij de bakker of supermarkt helemaal voor mezelf alleen! Deze heb ik bij mijn oud collega’s gebracht en ik hoop dat zij ervan genoten hebben.

Ik vind het creëren en decoreren van taarten het allerleukst! Voor deze taart heb ik dan ook weer een aantal mixen gebruikt. Niet omdat ik het niet zelf kan maken maar om het gemak. En dat het dan ook nog lekker is is helemaal mooi. Aan de hand van foto’s ga ik je laten zien hoe ik deze taart heb gemaakt en welke hoeveelheden je nodig hebt mocht je de taart na willen maken. Laat het je vooral inspireren!

Bicsuitmix in Kitchen Aid

Ik gebruikte een biscuitmix van Funcakes ik maakte 2 keer de 20-22 cm hoeveelheid volgens de verpakking.

Springvormen met biscuitmix

Deze verdeelde ik over 3 springvormen van 18 cm doorsnee. Bekleed de bodem met bakpapier. Vet de randen in met boter en bestuif met bloem. Ik bakte ze gaar in 30 minuten (check voor verdere instructies van de verpakking). 

Drie biscuits plakken

Wanneer de biscuits volledig zijn afgekoeld snijd je de bovenkanten er vlak af.

Hopjesvla gele roomvulling

Zet een kopje espresso en laat dit afkoelen. Maak 1 portie gele room aan (ook Funcakes) en roer hier 150 ml hopjes vla doorheen. Neem karamel blokjes en crispy pure chocolade als extra vulling. 

Enchanted Tia Maria

Maak 2 porties Enchanted Cream. Gebruik hiervoor 50% slagroom en 50% Tia Maria.

Opbouwen van de taart

Besprenkel de cakes met espresso en breng de vulling royaal aan. 

Opbouwen taart

Smeer de taart zo strak mogelijk af met de Enchanted Cream. 

Afsmeren Dripcake

Wees niet te zuinig. Dat smeert lekker!

Drip gold chocolade

Maak dan de drip. 75 Gram gold chocolade en ongeveer 5 el slagroom. Het ligt een beetje aan de soort en het merk chocolade hoeveel slagroom je nodig hebt. Verhit de slagroom in een steelpan en zet dan het vuur uit. Voeg dan de chocolade toe en laat even staan. Roer na een minuut of 5 het geheel tot een gladde massa. Als het te dik is voeg je nog wat slagroom toe. As je het niet goed weet kun je altijd de drip even testen op de rand van een schaal om te zien hoe ver het druipt. Zorg dat de drip niet te warm is als je hem daadwerkelijk op de taart spuit. Dit doe ik altijd in een boterhamzakje waar ik een klein puntje vanaf knip.

Decoratie dripcake

De cake topper bestelde ik online en de rest verzamelde ik her en der. Je kunt echt gebruiken wat je zelf leuk en lekker vindt. Met de overige Enchanted Cream en een paar verschillende spuitmondjes werkte ik de bovenkant af. 

Schuin bovenaf

Verjaardagstaart vasthouden

Veel bakplezier!

Liefs,
Eefje

2 Comments

Geef een reactie

Your email address will not be published.

No products in the cart.