Desserts

Bladerdeeg sterren met Baileys mousse

Bladerdeeg sterren bovenaf

Je leest het goed, Baileys mousse! Dit eenvoudige dessert kun je goed voorbereiden en is in een handomdraai gemaakt. Lekker met een bol ijs ernaast of wel als los hapje bij de koffie. Feestelijk zijn ze in ieder geval!

Bladerdeeg sterren close up

Prep Time20 minsCook Time10 minsTotal Time1 hr
Dit heb je nodig voor 6 sterren:
 1 rol (vers) bladerdeeg
 125 ml slagroom
 50 ml Baileys
 1,5 blaadje gelatine
 half zakje vanillesuiker
 2 el pure chocolade druppels, gesmolten
 poedersuiker
Nog meer nodig:
 een sterren koekjes steker
 spuitzak met glad spuitmondje
 boterhamzakje
 zeefje
 vork
 steelpan
Zo maak je het!
1

Verwarm de oven alvast voor op 200 graden hete lucht. Zet ook de gelatine te weken in koud water.

2

Steek dan 12 sterren uit de bladerdeeg plak. De rest kun je gebruiken voor bijvoorbeeld een hartige taart of je maakt meer sterren dan 6. Prik in 6 van de 12 sterren gaatjes met een vork. Leg de sterren op een bakplaat met een velletje bakpapier ertussen. Bak ze goudbruin en gaar in 10-12 minuten.

3

Klop de slagroom tussen lobbig en stijf in samen met een half zakje vanillesuiker. Giet de helft van de Baileys in een steelpannetje en verwarm dit goed. Zet dan het vuur uit en doe de gelatine erbij. Roer tot dit is opgelost en giet dit dan in een klein schaaltje. Giet hier de andere helft van de Baileys bij en roer dit door elkaar.

4

Laat de gelatine Baileys dan nog een paar minuten verder afkoelen. Giet het dan al roerend bij de slagroom en zet de kom dan in de koelkast. Roer na een kwartiertje alles nog eens om. Weer een kwartier later heeft de gelatine zijn werk gedaan en kun je de mousse in een spuitzak scheppen.

5

Spuit een lekkere bol Baileys mousse op de platte sterren met gaatjes. Druk hier bovenop de andere sterren zacht aan. Smelt de chocolade en doe dit in een boterham zakje. Knip een heel klein puntje van het hoekje en swirl dit over de sterren. Maak af met wat poedersuiker.

6

Lekker met een bol ijs of een leuke toevoeging voor op een feestelijke dessert plank.

Ingredients

Dit heb je nodig voor 6 sterren:
 1 rol (vers) bladerdeeg
 125 ml slagroom
 50 ml Baileys
 1,5 blaadje gelatine
 half zakje vanillesuiker
 2 el pure chocolade druppels, gesmolten
 poedersuiker
Nog meer nodig:
 een sterren koekjes steker
 spuitzak met glad spuitmondje
 boterhamzakje
 zeefje
 vork
 steelpan

Directions

Zo maak je het!
1

Verwarm de oven alvast voor op 200 graden hete lucht. Zet ook de gelatine te weken in koud water.

2

Steek dan 12 sterren uit de bladerdeeg plak. De rest kun je gebruiken voor bijvoorbeeld een hartige taart of je maakt meer sterren dan 6. Prik in 6 van de 12 sterren gaatjes met een vork. Leg de sterren op een bakplaat met een velletje bakpapier ertussen. Bak ze goudbruin en gaar in 10-12 minuten.

3

Klop de slagroom tussen lobbig en stijf in samen met een half zakje vanillesuiker. Giet de helft van de Baileys in een steelpannetje en verwarm dit goed. Zet dan het vuur uit en doe de gelatine erbij. Roer tot dit is opgelost en giet dit dan in een klein schaaltje. Giet hier de andere helft van de Baileys bij en roer dit door elkaar.

4

Laat de gelatine Baileys dan nog een paar minuten verder afkoelen. Giet het dan al roerend bij de slagroom en zet de kom dan in de koelkast. Roer na een kwartiertje alles nog eens om. Weer een kwartier later heeft de gelatine zijn werk gedaan en kun je de mousse in een spuitzak scheppen.

5

Spuit een lekkere bol Baileys mousse op de platte sterren met gaatjes. Druk hier bovenop de andere sterren zacht aan. Smelt de chocolade en doe dit in een boterham zakje. Knip een heel klein puntje van het hoekje en swirl dit over de sterren. Maak af met wat poedersuiker.

6

Lekker met een bol ijs of een leuke toevoeging voor op een feestelijke dessert plank.

Bladerdeeg sterren met Baileys mousse

Bladerdeeg sterren verti

Close up verti bladerdeeg sterren

Liefs, Eefje

6 Comments

Geef een reactie

Your email address will not be published.

No products in the cart.