Foodpost

Foodpost #5 – Knoppers, Boska, Bonduelle, ijs en meer!

Foodpost #5 - Knoppers, Boska, Bonduelle, ijs en meer!

Daar zijn we alweer met foodpost #5. De perspakketjes wisten ook afgelopen tijd in veelvoud mijn huis weer te vinden. Wat zijn de toppers en wat kun je beter in het schap laten liggen? Ik neem het met je door!

YAYAKAMBUCHA – Yuzu

Ik had weleens eerder kambucha gedronken en daar was ik nou niet echt van onder de indruk. Deze KambuCha met Yuzu heeft mij echt positief verrast. Ik vind het heel lekker! Zurig niet te zoet en lekker fris. Of ik het nog eens zou kopen voor thuis weet ik niet maar als het op de kaart staat in een lunch tentjes oid zou ik het zeker bestellen. 

Yayakambucha yuzu

Knoppers NutBar

Knoppers op zich is voor mij echt totale jeugdsentiment. Daar heb ik er wat van weg gegeten in mijn schooltijd. Sinds kort is dus de NutBar variant op de markt. HEER-LIJK! Ze hadden van mij nog wel iets groter mogen zijn want in 4 happen zijn ze op. 

Knoppers NutBar

Looye Honingtomaten

Dit pakket kreeg ik binnen voor een samenwerking die ik momenteel heb lopen met Looye Kwekers. Deze tomaten zijn zo super lekker. Er kwam ook zoveel binnen dat ik afgelopen maand echt elke dag wel een trosje leegat. Yum! Zo zoet en smaakvol, echte smaakbommetjes. Je betaald er iets meer voor maar dan heb je ook wat. 

Looye tomaten

Farm Brothers

Ik ben er niet trots op maar deze twee pakken waren binnen 1 dag op.. Zo lekker! Ik ben dus niet zo’n fan van chocoladetaart, koekjes of ijs maar deze brownie almond koekjes zijn echt heerlijk. Net als de maple pecan. De koekjes zijn vegan maar daar had ik echt niets van geloofd als ik het vooraf niet had geweten.

Farm Brothers koekjes

Bonduelle

Deze handige zakken met diepvriesgroente van Bonduelle zijn nieuw. Ik kreeg ze samen met een mooie ovenschaal van Staub. Ik heb nu alleen nog maar de middelste verpakking geprobeerd. Die vond ik lekker! Leuke combi met romanesco, bloemkool, uitjes en champignons. Ik maakte van de week een pasta met doperwten saus en ik vond dat daar nog wel wat groente bij moest. Ik bakte een halve zak in een koekenpan en roerde het door de saus. Prima en makkelijke oplossing. Ik ga snel de andere proberen.

Bonduelle diepvries

Ben & Jerry’s, Magnum & Breyers Delight

3 tubs met ijs, dat is altijd goed natuurlijk. Alledrie de smaken nog nooit geproefd. En Magnum heb ik nog nooit anders gegeten dan van een stokje. De Magnum reclame ken je vast, dat heerlijke geluid van brekende chocolade. Dat kon ik nu ook eindelijk een keertje zelf doen. Kleine bummer dat je daar wel even geduld voor moet hebben (wat eigenlijk ook logisch is maar toch). Na een kwartiertje geduldig wachten lukte het dan toch. Krak! Zelf kies ik echt nooit chocolade-ijs maar deze was echt lekker. Knapperige chocolade rondom, chocoladesaus en ook het ijs had een goede chocoladesmaak. De Ben & Jerry’s is lekker. Loooove karamel, en die stukken ‘caramel bar’ zijn helemaal de bom. Of ik hem nog eens zou kopen? Ik denk het niet. Ze hebben nóg lekkerdere dan deze! De Breyers heb ik nog niet geprobeerd. Ik ken het merk wel alleen deze smaak nog niet. “Gezonder” ijs is altijd wat minder smooth (ik logisch, want hoe vetter hoe smoother natuurlijk). Als ik weer in een gezonde fase zit (nu duidelijk niet) zijn deze bakken ijs top!  

ijspakket Glasnost

Heks’nkaas

Dit bomvolle pakket kreeg ik van Heks’nkaas. Ik heb nog nooit van mijn leven een bakje gekocht en nog maar kort geleden voor het eerst geproefd. Vet lekker! De pesto-oude kaas en tomaat-basilicum zijn favoriet bij mij. 

Heks'nkaas

Baileys

Kerstvibes met Baileys! Een heerlijk klein en smakelijk pakketje. Met één van de flesjes heb ik een Baileys mousse gemaakt wat ik op sterren van gebakken bladerdeeg heb gespoten. Lekker kerstig! Het recept daarvan kun je komende maand verwachten. 

Baileys perspakket

Nairn’s biscuit breaks

Goed, deze biscuits zijn echt perfect om elk heerlijk cheesecake recept zo om te toveren in een glutenvrije variant. Ik gebruik daar heel vaak Digestives of andere haverkoekjes voor. De biscuits zijn los ook heel lekker vind ik en de gember variant is best pittig. Yum! 

biscuit breaks

Bij dit pakketje zaten ook deze glutenvrije crackers. Ze zijn heel bros en lekker van structuur! Ik zou dit absoluut in huis halen als er geborreld moet worden met iemand die geen gluten kan handelen. Ik ben er niet in thuis maar volgens mij een fijne toevoeging op de glutenvrije markt!

glutenvrije crackers

MyMuesli

Zo, ik hoef een half jaar geen granola meer te kopen of bakken. Ik kreeg deze mega voorraad opgestuurd van MyMuesli. Zoals je in vorige edities van foodpost hebt kunnen lezen ben ik wisselend enthousiast over hun creaties. Er moet altijd crunch inzitten wat mij betreft anders neem ik wel een hap kale havermout. Dat maakt ook gelijk dat ik de granola’s vaker een succes vind dan de muesli’s. Voor de verpakking scoren ze weer dikke pluspunten. Zoals vooraf verwacht zijn de rode en witte verpakking favoriet, die bussen zijn nu al half leeg. Ze zien er ook leuk en feestelijk uit zoals bijvoorbeeld de witte chocolade sterretjes die erin zitten. Die kleine verpakkingen zijn ook wel echt handig soms om samen met een bak kwark mee te nemen naar kantoor oid. 

MyMuesli kerst special

Boska Holland

Denk je aan kaas dan denk je aan Boska en andersom ook. Ik werd onlangs uitgenodigd voor hun fondue party. Daar was ik natuurlijk bij. We leerden hoe je een perfecte kaasfondue zelf kunt maken. Laat dat nou ook iets zijn wat ik eerder nog nooit gemaakt had. Een leerzame middag met uiteraard een soort kaas coma die daaropvolgende. De goodiebag zat weer bomvol met onder andere deze mooie producten:

Boska fondue pakket

PLUS kerstpakket

Dat dit pakket eraan kwam wist ik van tevoren. Maar dat het zo groot en goed gevuld was wist ik niet. Ik heb thuis een smalle gang en moest echt in z’n achteruit toen de postbezorger het overhandigde. Draaien was onmogelijk zo groot was de doos. Bomvol verse producten en inspiratie voor lekkere kerstgerechten met de daarbij horende decoratie. Van de tomaten heb ik bijvoorbeeld een heerlijke carpaccio gemaakt. Hiervan komt het recept ook binnenkort online. Dankjewel PLUS!

PLUS kerstpakket

De Notenshop

Alsof het allemaal nog niet genoeg was mocht ik ook nog een paar producten uitkiezen bij De Notenshop. Het gevaarlijkst van alles? De smokey amandelen. Als je daar eenmaal aan begint is het einde zoek! Verder ging is voor geroosterde pistachenoten (ik had de gepelde versie aan moeten klikken #foutjemoetkunnenbaas), geroosterde pacannoten, bakvaste pure chocolade drops, mini karamel blokjes en chocolade druppels (tussen wit en melk in). 

De Notenshop

Hands Off My Chocolate 

Je kunt nu een gepersonaliseerde verpakking bestellen bij Hands Off My Chocolate. Leuk he?! 🙂 

Hands off my chocolate

Zo, dit was ‘m dan voor deze keer. Zoals ik zei; bomvol! Er zijn alweer nieuwe producten onderweg en het (kerst)pakketten seizoen is natuurlijk in volle gang. Heb jij nog vragen over één van de producten hierboven? Stel ze gerust! Nog even voor de zekerheid. Ik heb al deze pakketjes vrijblijvend gekregen en ik kies er zelf voor om ze eens in de zoveel tijd te bundelen in een artikel als deze. 

Liefs, 
Eefje 

Geef een reactie

Your email address will not be published.

No products in the cart.