• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
Foodpost

Foodpost #5 – Knoppers, Boska, Bonduelle, ijs en meer!

Eefje
Geen reacties
25 november 2019
Foodpost #5 - Knoppers, Boska, Bonduelle, ijs en meer!

Foodpost #5 - Knoppers, Boska, Bonduelle, ijs en meer!

Daar zijn we alweer met foodpost #5. De perspakketjes wisten ook afgelopen tijd in veelvoud mijn huis weer te vinden. Wat zijn de toppers en wat kun je beter in het schap laten liggen? Ik neem het met je door!

YAYAKAMBUCHA – Yuzu

Ik had weleens eerder kambucha gedronken en daar was ik nou niet echt van onder de indruk. Deze KambuCha met Yuzu heeft mij echt positief verrast. Ik vind het heel lekker! Zurig niet te zoet en lekker fris. Of ik het nog eens zou kopen voor thuis weet ik niet maar als het op de kaart staat in een lunch tentjes oid zou ik het zeker bestellen. 

Yayakambucha yuzu

Knoppers NutBar

Knoppers op zich is voor mij echt totale jeugdsentiment. Daar heb ik er wat van weg gegeten in mijn schooltijd. Sinds kort is dus de NutBar variant op de markt. HEER-LIJK! Ze hadden van mij nog wel iets groter mogen zijn want in 4 happen zijn ze op. 

Knoppers NutBar

Looye Honingtomaten

Dit pakket kreeg ik binnen voor een samenwerking die ik momenteel heb lopen met Looye Kwekers. Deze tomaten zijn zo super lekker. Er kwam ook zoveel binnen dat ik afgelopen maand echt elke dag wel een trosje leegat. Yum! Zo zoet en smaakvol, echte smaakbommetjes. Je betaald er iets meer voor maar dan heb je ook wat. 

Looye tomaten

Farm Brothers

Ik ben er niet trots op maar deze twee pakken waren binnen 1 dag op.. Zo lekker! Ik ben dus niet zo’n fan van chocoladetaart, koekjes of ijs maar deze brownie almond koekjes zijn echt heerlijk. Net als de maple pecan. De koekjes zijn vegan maar daar had ik echt niets van geloofd als ik het vooraf niet had geweten.

Farm Brothers koekjes

Bonduelle

Deze handige zakken met diepvriesgroente van Bonduelle zijn nieuw. Ik kreeg ze samen met een mooie ovenschaal van Staub. Ik heb nu alleen nog maar de middelste verpakking geprobeerd. Die vond ik lekker! Leuke combi met romanesco, bloemkool, uitjes en champignons. Ik maakte van de week een pasta met doperwten saus en ik vond dat daar nog wel wat groente bij moest. Ik bakte een halve zak in een koekenpan en roerde het door de saus. Prima en makkelijke oplossing. Ik ga snel de andere proberen.

Bonduelle diepvries

Ben & Jerry’s, Magnum & Breyers Delight

3 tubs met ijs, dat is altijd goed natuurlijk. Alledrie de smaken nog nooit geproefd. En Magnum heb ik nog nooit anders gegeten dan van een stokje. De Magnum reclame ken je vast, dat heerlijke geluid van brekende chocolade. Dat kon ik nu ook eindelijk een keertje zelf doen. Kleine bummer dat je daar wel even geduld voor moet hebben (wat eigenlijk ook logisch is maar toch). Na een kwartiertje geduldig wachten lukte het dan toch. Krak! Zelf kies ik echt nooit chocolade-ijs maar deze was echt lekker. Knapperige chocolade rondom, chocoladesaus en ook het ijs had een goede chocoladesmaak. De Ben & Jerry’s is lekker. Loooove karamel, en die stukken ‘caramel bar’ zijn helemaal de bom. Of ik hem nog eens zou kopen? Ik denk het niet. Ze hebben nóg lekkerdere dan deze! De Breyers heb ik nog niet geprobeerd. Ik ken het merk wel alleen deze smaak nog niet. “Gezonder” ijs is altijd wat minder smooth (ik logisch, want hoe vetter hoe smoother natuurlijk). Als ik weer in een gezonde fase zit (nu duidelijk niet) zijn deze bakken ijs top!  

ijspakket Glasnost

Heks’nkaas

Dit bomvolle pakket kreeg ik van Heks’nkaas. Ik heb nog nooit van mijn leven een bakje gekocht en nog maar kort geleden voor het eerst geproefd. Vet lekker! De pesto-oude kaas en tomaat-basilicum zijn favoriet bij mij. 

Heks'nkaas

Baileys

Kerstvibes met Baileys! Een heerlijk klein en smakelijk pakketje. Met één van de flesjes heb ik een Baileys mousse gemaakt wat ik op sterren van gebakken bladerdeeg heb gespoten. Lekker kerstig! Het recept daarvan kun je komende maand verwachten. 

Baileys perspakket

Nairn’s biscuit breaks

Goed, deze biscuits zijn echt perfect om elk heerlijk cheesecake recept zo om te toveren in een glutenvrije variant. Ik gebruik daar heel vaak Digestives of andere haverkoekjes voor. De biscuits zijn los ook heel lekker vind ik en de gember variant is best pittig. Yum! 

biscuit breaks

Bij dit pakketje zaten ook deze glutenvrije crackers. Ze zijn heel bros en lekker van structuur! Ik zou dit absoluut in huis halen als er geborreld moet worden met iemand die geen gluten kan handelen. Ik ben er niet in thuis maar volgens mij een fijne toevoeging op de glutenvrije markt!

glutenvrije crackers

MyMuesli

Zo, ik hoef een half jaar geen granola meer te kopen of bakken. Ik kreeg deze mega voorraad opgestuurd van MyMuesli. Zoals je in vorige edities van foodpost hebt kunnen lezen ben ik wisselend enthousiast over hun creaties. Er moet altijd crunch inzitten wat mij betreft anders neem ik wel een hap kale havermout. Dat maakt ook gelijk dat ik de granola’s vaker een succes vind dan de muesli’s. Voor de verpakking scoren ze weer dikke pluspunten. Zoals vooraf verwacht zijn de rode en witte verpakking favoriet, die bussen zijn nu al half leeg. Ze zien er ook leuk en feestelijk uit zoals bijvoorbeeld de witte chocolade sterretjes die erin zitten. Die kleine verpakkingen zijn ook wel echt handig soms om samen met een bak kwark mee te nemen naar kantoor oid. 

MyMuesli kerst special

Boska Holland

Denk je aan kaas dan denk je aan Boska en andersom ook. Ik werd onlangs uitgenodigd voor hun fondue party. Daar was ik natuurlijk bij. We leerden hoe je een perfecte kaasfondue zelf kunt maken. Laat dat nou ook iets zijn wat ik eerder nog nooit gemaakt had. Een leerzame middag met uiteraard een soort kaas coma die daaropvolgende. De goodiebag zat weer bomvol met onder andere deze mooie producten:

Boska fondue pakket

PLUS kerstpakket

Dat dit pakket eraan kwam wist ik van tevoren. Maar dat het zo groot en goed gevuld was wist ik niet. Ik heb thuis een smalle gang en moest echt in z’n achteruit toen de postbezorger het overhandigde. Draaien was onmogelijk zo groot was de doos. Bomvol verse producten en inspiratie voor lekkere kerstgerechten met de daarbij horende decoratie. Van de tomaten heb ik bijvoorbeeld een heerlijke carpaccio gemaakt. Hiervan komt het recept ook binnenkort online. Dankjewel PLUS!

PLUS kerstpakket

De Notenshop

Alsof het allemaal nog niet genoeg was mocht ik ook nog een paar producten uitkiezen bij De Notenshop. Het gevaarlijkst van alles? De smokey amandelen. Als je daar eenmaal aan begint is het einde zoek! Verder ging is voor geroosterde pistachenoten (ik had de gepelde versie aan moeten klikken #foutjemoetkunnenbaas), geroosterde pacannoten, bakvaste pure chocolade drops, mini karamel blokjes en chocolade druppels (tussen wit en melk in). 

De Notenshop

Hands Off My Chocolate 

Je kunt nu een gepersonaliseerde verpakking bestellen bij Hands Off My Chocolate. Leuk he?! 🙂 

Hands off my chocolate

Zo, dit was ‘m dan voor deze keer. Zoals ik zei; bomvol! Er zijn alweer nieuwe producten onderweg en het (kerst)pakketten seizoen is natuurlijk in volle gang. Heb jij nog vragen over één van de producten hierboven? Stel ze gerust! Nog even voor de zekerheid. Ik heb al deze pakketjes vrijblijvend gekregen en ik kies er zelf voor om ze eens in de zoveel tijd te bundelen in een artikel als deze. 

Liefs, 
Eefje 

Bonuelle Boska Farm brothers foodpost Honingtomaten
Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
geef een reactie
Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Tomaten tarte tatin met rode ui

volgend bericht

Pistache pesto met spinazie

meest gelezen
66.257x bekeken

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
56.091x bekeken

Kersen kruimel cheesecake

Kersen kruimel cheesecake
40.737x bekeken

Super snelle pasta met tomaat en burrata

Super snelle pasta met tomaat en burrata
23.592x bekeken

Frambozen kruimel cheesecake met witte chocolade

Frambozen kruimel cheesecake met witte chocolade
Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Vega maaltijd recepten
Maaltijden Recepten

Vegetarische lasagne met 4 soorten groente

680CB9CD-005F-4D6F-A513-A431BE478FA7-scaled
Maaltijden Recepten

Patatje paddenstoelenstoof (vega)

IMG_0256-1536x1024
Maaltijden Recepten

Gebakken gnocchi met doperwtensaus en feta

4719DE2A-8E69-415F-A573-6BEDC3A5FA5F
Maaltijden Recepten

Pasta met linzen-tomatensaus, spinazie en feta

DB15DCFB-0503-4316-A38D-E8B4B527B4A5-scaled
Recepten Salades

Spinaziesalade met falafel en feta

IMG_6840-1536x1024
Dit vind je misschien ook leuk
Foodpost #6 - Gimber drink, thee, pannenkoeken en meer!
Foodpost

Foodpost #6 – Gimber drink, thee, pannenkoeken en meer!

5 min leestijd
28 januari 2020
SONY DSC
Bakrecepten Recepten Taart

Mango-yoghurt taartje

1 min leestijd
24 maart 2016
Foodpost #3 - Bakmixen, likeur, ijs en meer!
Foodpost

Foodpost #3 – Bakmixen, likeur, ijs en meer!

7 min leestijd
12 juli 2019
Foodpost #2 - chocoladerepen, Ben & Jerry's, Paasmuesli en meer!
Foodpost

Foodpost #2 – chocoladerepen, Ben & Jerry’s, Paasmuesli en meer!

2 min leestijd
31 maart 2019
Foodpost #1 - ketchup kaviaar en bakmixen
Foodpost

Foodpost #1 – ketchup kaviaar, bakmixen en meer!

5 min leestijd
6 februari 2019
Foodpost #4 - Pindakaas, bakmixen, pizzasaus en meer!
Foodpost

Foodpost #4 – Pindakaas, bakmixen, pizzasaus en meer!

4 min leestijd
16 oktober 2019

eefsfood

• bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
• altijd eerlijk, tikkie perfectionistisch & enthousiast
• zakelijk? eef@highrollersagency.com | geen dm

Eefje | EEFSFOOD.NL
DE EEFSFOODCLUB DEUREN ZIJN WEER OPEN!🎂
⠀⠀⠀
Jaaahaaa, het is eindelijk zover!🎉 Je kunt je weer inschrijven voor een nieuwe ronde van Eefsfoodclub. Hét online platform waar je als thuisbakker je skills naar een hoger niveau tilt🧁 Voor 4 maanden lang krijg je elke week een instructievideo binnen een bepaald thema, zoals: ‘decoreren’, ‘frosting’, ’taart’ en 'cakes'. En omdat je dan lekker de smaak te pakken hebt, krijg je er van mij nog een 5de bonusmaand bij!🎁
⠀⠀⠀
VROEGE VOGEL?
Voor de eerste aanmelders heb ik iets super leuks! Je ontvangt namelijk een heel erg nuttig en tof brievenbuspakketje met handige bakproducten t.w.v. €39,95📮 De Eefsfoodmail abonnees hebben al een dag voorsprong gehad, maar er zijn nog wat vroege vogel plekken beschikbaar. Wacht dus niet te lang!
⠀⠀⠀
Op eefsfood.nl/club (link in bio) lees je alles over de inhoud van Eefsfoodclub. Zie ik jou binnenkort in de club?🪩Ik hoop het!💃🏻Tag jij nog iemand die dit niet mag missen? Dank je❤️
⠀⠀⠀
Liefs,
Eefje
⠀⠀⠀
#eefsfoodclub #bakskills #eefsfood #cupcakes #taart #stapeltaart #opspuiten #botercreme #onlineprogramma  #decoreren #beterlerenbakker #decorerenkunjeleren
MAKKELIJK PECAN-ROZIJNENBROOD🍞 ⠀⠀⠀ Van na MAKKELIJK PECAN-ROZIJNENBROOD🍞
⠀⠀⠀
Van nature ben ik niet bepaald een broodbakker, super saai! Maar op deze extreem makkelijke manier doe ik het weleens. Roeren, wachten en bakken is het enige dat je hoeft te doen🔥 Dat klinkt goed toch? Ik deelde al eens een hartige variant met rozemarijn, olijven en tomaat. Vandaag een zoete variant met pecannoten en rozijnen👇🏻
⠀⠀⠀
Dit heb je nodig:
➡️450 gram patentbloem
➡️400 ml lauwwarm water
➡️1 el kristalsuiker
➡️1 zakje gist (7 gram)
➡️8 gram zout
➡️175 gram rozijnen
➡️100 gram pecannoten, grof gehakt
➡️Voor het afbakken van het brood is een gietijzeren (brood)pan het best, maar het kan ook in een cakeblik (vermoedelijk wordt ie iets minder krokant dan)
⠀⠀⠀
Meng de eerste 5 ingrediënten door elkaar in een kom tot een slap deeg. Dek af en zet ‘warm’ weg voor een uur. Ik doe dat in een oven van 30 graden. Kan ook op of bij de verwarming die aanstaat of in de gootsteen met warm water erin. Zet nu ook de rozijnen te wellen in koud water.
⠀⠀⠀
Na een uur giet je de rozijnen af, spoel je ze om en maak je ze droog met een theedoek. Voeg samen met de noten aan het gerezen deeg toe en roer door. Zet nog eens 30 minuten warm. Ergens anders dan de oven, want deze zet je nu op 230 graden hete lucht. Als je iets van gietijzer gebruikt zet je dit gelijk in de oven om mee te verwarmen👌🏻
⠀⠀⠀
Als de oven eenmaal heet is doe je het deeg in de pan/vorm (waar nodig met bakpapier erin). Bak het brood 20 minuten en haal dan de deksel er vanaf. Bak nog eens 10 minuten zodat het brood wat meer kleur krijgt. Haal gelijk uit de vorm en laat een beetje afkoelen. Vers het allerlekkerste met roomboter en kaas🤤 Wist jij dat je zo makkelijk een brood kon bakken?
⠀⠀⠀
Ik zou het echt een keer proberen als ik jou was. De basis is prima en je kunt eraan toevoegen wat je wil, een hartige variant is ook héél erg aan te raden. Sla je ‘m op?✅ Veel bakplezier en eet smakelijk👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
#eefsfood #zelfbroodbakken #nokneadbread #pecannoten #rozijnen #brood #rozijnenbrood #instarecept #gist #bloem #broodvoorluiemensen #makingofreel #roomboter #kaas
KNAPPERIGE KAAS KRIELTJES🧀🥔 ⠀⠀⠀ Dit is KNAPPERIGE KAAS KRIELTJES🧀🥔
⠀⠀⠀
Dit is echt zó zó hemels🤤 De kans is groot dat je dit al eens voorbij hebt zien komen hier op the gram💛 Zelf heb ik het al talloze keren gezien en vorige week probeerde ik het👩🏻‍🍳 Mega lekker, maar nog niet perfect. Vandaag ging het in de herkansing en daar ben je nu naar aan het kijken🎥
⠀⠀⠀
DIT HEB JE NODIG:
➡️500 gram vastkokende krieltjes met schil
➡️50 gram fijn geraspte parmezaan
➡️25 gram fijn geraspte belegen kaas
➡️2 el olijfolie
➡️1 tl grove mosterd
➡️1 dikke teen knoflook, geraspt
➡️1/2 tl fijngehakte verse rozemarijn
➡️1/4 tl zout
➡️1/4 tl peper
➡️1/4 tl paprikapoeder
KNOFLOOKSAUS:
➡️2 flinke el mayonaise
➡️2 flinke el dikke yoghurt
➡️1 tl grove mosterd
➡️Peper & zout naar smaak
➡️Teentje geraspte knoflook
➡️Verse bieslook
⠀⠀⠀
ZO MAAK JE HET!
👉🏻Neem een bakplaat bekleed met bakpapier. Strooi hier de kaas op.
⠀⠀⠀
👉🏻Maak de krieltjes schoon, halveer ze in de lengte en marineer met de smaakmakers.
⠀⠀⠀
👉🏻Leg de krieltjes op de kaas. Bak voor 35-40 minuten in een oven van 200 graden. Ik deed eerst 20 minuten op hete lucht en daarna 15 minuten convectie stand🔥 Let vooral op de kleur👌🏻
⠀⠀⠀
👉🏻Het sausje maak je door alles hiervoor door elkaar te roeren. Dippen maar en GENIET!
⠀⠀⠀
Sla je het respect op?✅ Fijn weekend😘
⠀⠀⠀
#eefsfood #instarecept #aardappels #krieltjes #kaas #belegenkaas #parmezaan #yoghurt #mayonaise #hartig #knapperig #sidedish #foodienl #recept #cheese #potatos #crispy #foodblog #makingofreel
HARTIGE WAFELS MET TOMAAT & BURRATA🍅 ⠀⠀⠀ HARTIGE WAFELS MET TOMAAT & BURRATA🍅
⠀⠀⠀
Dit is echt heerlijk! Leuk om mee te lunchen, maar je kunt er ook kleine wafels van maken zodat het een borrelhapje zou kunnen zijn👌🏻 Multifunctioneel dus!
⠀⠀⠀
adv - Wat een feest was het weer om met een kookeiland te filmen🎥 Deze compleet marmeren keuken is echt te gek! Bij @velthuizenkeukens in Woudenberg kun je volop inspiratie opdoen. Je kunt op de bonnefooi langs, of een afspraak maken via de site💻
⠀⠀⠀
Dit heb je nodig voor 4 wafels:
➡️110 gram patentbloem (fijn tarwemeel)
➡️85 ml karnemelk
➡️1 middelgroot ei
➡️1 middelgrote ui, fijn gesnipperd
➡️50 gram geraspte kaas
➡️1 tl baking soda
➡️1 el olijfolie
➡️1 tl Italiaanse kruiden
➡️mespuntje zout
⠀⠀⠀
Voor de toppings en bereidingswijze verwijs ik je graag naar velthuizenkeukens.nl. In de menubalk vind je ‘recepten’ en als je daarop klikt staat dit recept bovenaan. Eet smakelijk alvast! Sla jij dit recept op? Zo heb je het makkelijk bij de hand✅
⠀⠀⠀
Veel bakplezier👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
#eefsfood #velthuizenkeukens #hartigewafels #burrata #pesto #tomaat #kaas #uien #lunch #borrelhapje #makingofreel #italiaansekruiden #wafelijzer #keukeninspiratie #basilicum #lekkerrecept
DE LEKKERSTE BLUEBERRY MUFFINS EVER😍 ⠀⠀⠀ DE LEKKERSTE BLUEBERRY MUFFINS EVER😍
⠀⠀⠀
Ik smijt niet zo snel met dat soort titels, dus als ik het doe kun je er wel vanuit gaan dat het écht goed is💯 Ik kon niet stoppen met eten en dat is voor mij het ultieme teken van een toprecept!🧁 Ontzettend smeuïg maar ook makkelijk en snel om te maken👩🏻‍🍳 Bak je mee??
⠀⠀⠀
Voor ongveer 10 muffins heb je nodig:
➡️210 gram zelfrijzend bakmeel
➡️150 gram kristalsuiker
➡️2 middelgrote eieren
➡️95 gram volvette Griekse yoghurt
➡️85 ml zonnebloemolie
➡️1/2 tl zout
➡️130 gram (diepvries) blauwe bessen
➡️Rasp van een kleine citroen
➡️1/2 tl baking soda
➡️1 tl vanille extract
⠀⠀⠀
Doe de suiker en zonnebloemolie in een kom. Voeg hier het zout en de vanille aan toe en roer door.
⠀⠀⠀
Voeg dan de Griekse yoghurt, eieren en citroenrasp toe. Roer ook dit door elkaar. Voeg dan het zelfrijzend bakmeel en de baking soda toe. Roer tot een beslag. Voeg de blauwe bessen toe en spatel deze er doorheen.
⠀⠀⠀
Verdeel het beslag over 10 vormpjes, dit gaat het makkelijkst met een ijsschep. Voor een klein beetje crunch strooi je er nog wat kokosbloesem- of rietsuiker op. Bak de muffins voor 22 minuten op 190 graden convectie stand🔥 Vers het allerallerlekkerst🤤 Eet smakelijk en veel bakplezier🙌🏻
⠀⠀⠀
Normaal vraag ik of je het recept niet vergeet op te slaan, maar nu wil ik eigenlijk zeggen; dit recept ‘MOET’ je echt opslaan✅ Zó lekker!! Thank me later😃
⠀⠀⠀
Op eefsfood.nl vind je nog veel meer lekkere (bak)recepten✨
⠀⠀⠀
#eefsfood #muffins #instarecept #zondagbakdag #heelhollandbakt #blueberrymuffins #citroenrasp #griekseyoghurt #foodienl #makingofreel #timelaps #cake #luchtig #smeuig #blauwebessen #blueberries #fruit #zoetrecept
TOMATEN-FETA PASTA MET PIT🌶️ ⠀⠀⠀ Wie ke TOMATEN-FETA PASTA MET PIT🌶️
⠀⠀⠀
Wie kent ‘m niet?! Één van de weinige foodtrends die ik 120% snap. Echt heerlijk vind ik het! Ik volg nooit een recept en doe altijd maar wat👩🏻‍🍳 Maar dit keer heb ik onthouden wat erin ging om het met jou te delen❤️
⠀⠀⠀
Voor 1 flink portie heb je nodig:
➡️250 gram cherry tomaatjes, gehalveerd*
➡️100 gram tagliatelle, of andere pasta
➡️100 gram feta
➡️2 tenen knoflook, in plakjes
➡️1 middelgrote ui in halve ringen
➡️10 kalamata olijven, gehalveerd
➡️1 tl gedroogde oregano
➡️1/2 tl chili flakes*
➡️1/2 tl (gerookt) paprikapoeder
➡️1 tl suiker (optioneel)*
➡️50 ml kookvocht van de pasta
➡️Peper & zout
➡️Verse peterselie
➡️Olijfolie
⠀⠀⠀
Doe alle smaakmakers (zie video) in de pan en zet deze in een oven van 200 graden. Haal na 10 minuten de deksel eraf en zet de oven op 220 graden. Rooster intussen de pijnboompitten.
⠀⠀⠀
Kook de pasta volgens de verpakking. Haal tijdens het koken ongeveer 50 ml kookvocht uit de pan en voeg deze 5 minuten voor het einde toe aan de pan in de oven. Haal deze er na 30 minuten uit, voeg de peterselie en olijven toe. Roer door, voeg de afgegoten pasta toe en roer nogmaals. Schep in een diep bord en maak af met de pijnboompitten en nog wat peterselie. EET SMAKELIJK😍
⠀⠀⠀
👉🏻Hou je niet zo van pit? Gebruik dan de helft of nog minder chili flakes. Dit gerecht is best hoog in zuur, ik hou daarvan maar je kunt altijd een beetje suiker toevoegen om het te compenseren. Ligt ook een beetje aan de soort tomaten (welke ik volledig vergeten ben te halveren in de video)🍅*
⠀⠀⠀
barter - Deze prachtige gietijzeren pannen heb ik gekregen van @lecreusetnederland 💙 Ter ere van deze gloednieuwe blauwe kleur ‘azure’ die nu in het assortiment te vinden is. Wat vind jij ervan?🔥
⠀⠀⠀
#eefsfood #LeCreusetAzure #fetapasta #instarecept #watetenwevandaag #spicy #pasta #braadpan #LeCreuset #feta #pijnboompitten #makingofreel #tagliatelle #ui #knoflook #peterselie #oregano
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
Nieuwste recepten
17 maart 2023

De allerlekkerste blueberry muffins

De allerlekkerste blueberry muffins
24 februari 2023

Bieten orzo met feta en walnoten

Bieten orzo met feta en walnoten
12 februari 2023

Boterkoek met macadamia & witte chocolade

Boterkoek met macadamia & witte chocolade
8 februari 2023

Truffel orzo met gebakken paddenstoelen

Truffel orzo met gebakken paddenstoelen
6 februari 2023

Pistache ijstaart met kletskop & frambozen

Pistache ijstaart met kletskop & frambozen
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord