In Leiden

Mijn favoriete horecazaken in Leiden

Tiramisu CH

Hoi Eef, ik ga met mijn zus een dagje naar Leiden. Waar kunnen we lekker lunchen? Hee Eefje, ik ga met mijn moeder en tante een weekendje naar Leiden, waar moeten we echt uit eten of ontbijten? Deze vragen en soort gelijke berichtjes heb ik regelmatig in mijn Instagram inbox. De hoogste tijd om mijn favorieten eens te delen in een artikel. Ik heb dit zo even uit mijn hoofd gedaan om een begin te maken. Nieuwe info en ontdekkingen zal ik later toevoegen, net als bijpassende foto’s. Voor de foto’s die je nu zie moest ik even in mijn archieven duiken.

City Hall

Ik denk dat dit mijn al time favorite is. Het eten vind ik gewoon altijd héér-lijk en dit is het restaurant waar ik altijd weer terecht kom als ik/we niet weten waar we heen moeten. Ontbijt, lunch & diner alles is de bom! En al jaren hebben ze een chille actie waar ik echt vaak gebruik van maak. Op ma, di & wo zijn alle pizza’s en pasta’s maar 10 euro als je tussen 17 en 19h je bestelling doorgeeft. Reserveer wel want ook al is het groot ze zitten vaak gewoon helemaal vol. Jaren was de Prosciutto di parma pizza mijn favoriet maar sinds kort hebben ze pizza melanzane met burrata. De hemel <3. Oh en, ik heb nog geen lekkerdere tiramisu dan deze gevonden. En probeer ook eens de limoncello taart, beroemd in Leiden en bedacht door mijn geniale broer.

Pizza proscuitto CH

City Hall tiramisu

Bar Lokaal

De lekkerste eggs benedict van de stad! En de shakshuka schijnt epic te zijn. Deze moet ik echt nog eens eten maar ja, die eggs benedict hè.. De rest van de kaart is ook leuk en veel gerecht zijn op groente gebaseerd. Ze bakken hier de bacon perfect en het kiezen van de lunchkaart zal je moeilijk af gaan. 

Eggs benedict Bar Lokaal

Lot & de Walvis

Zoals je misschien wel weet kom ik hier best vaak. Dichtbij huis en je kunt er heerlijk zitten. Ik ben nooit heel groot fan geweest van de avondkaart. Maar het ontbijt, lunch of de borrel is dikke prrrrima. Ze hebben ook heerlijke drankjes, anders dan standaard. In de zomer staat er weleens een rij voor het terras maar die is dan ook wel echt heerlijk!

Eggs Benedict Lot

Smashed avocado Lot

Siri Thai

De zaak is klein maar fijn. Reserveren moet je absoluut ruim op tijd doen. Ik begin serieus al te kwijlen als ik aan hun Masaman curry denk. Dit is één van de lekkerste dingen die ik ooit heb gegeten. Als ik daar ben (wat niet vaak is) MOET ik gewoon dat eten. Terwijl ik weet dat ik de rest ook gigantisch lekker zou vinden. Ze hebben sinds een tijdje ook een afhaal, deze moet ik nog uittesten. Maar ze doen ook aan bezorgen al vind ik het het allerlekkerst als ik daar zit. Beste Thai van Leiden hoor ik regelmatig en met de ervaringen die ik heb sluit ik me daarbij aan. 

Roos

Het eerste ‘hippe’ tentje dat Leiden ooit rijk was. Fijn ontbijt, goede lunch en lekkere koffie. Ik kom en graag maar omdat het vaak vol zit kies ik regelmatig om toch ergens anders heen te geen. Voor een koffie’tje in de (vroege) ochtend kun je altijd wel terecht maar rond lunchtijd is meestal een kwestie van geluk hebben. Volgens mij doen ze niet aan reserveren dus is het hebben van een plan B altijd aan te raden. Heerlijke koffie en ik vind de cheesecake daar echt goodelijk! De rest is ook allemaal lekker en ik vind het altijd moeilijk kiezen. En, misschien maken zij ook wel de lekkerste tosti van Leiden. Maar daarvoor zou ik eens op test ronde moeten gaan. 

Avocado kip broodje Roos

Hier nog een aantal tips met een korte toelichting waarom wel of juist niet. Er is natuurlijk nog veel meer maar zo vaak kies je niet iets nieuws uit om heen te gaan in je eigen stad. 

Burgerzaken 

Prima plek en ik vind vooral de lunch broodjes erg verrassend en heel erg lekker! Je kunt er ook avondeten maar dat heb ik nog nooit gedaan. Aanrader om een keer heen te gaan!

Jeanpagne

Mooie zaak en echt leuk om daar wijn te drinken met iets lekkers erbij. Ik heb er ook weleens avond gegeten, was erg goed maar ik vond toen de porties wel wat aan de kleine kant. Voor lunch kun je er ook terecht! Vooral als je zelf ook een beetje wijnkennis hebt is het leuk om heen te gaan want ze hebben hele ruime keuze en veel kennis in huis.

Eggs benedict Jeanpagne

Steak tartare Jeanpagne

The Bishop

Uit eten bij The Bishop

Hier heb ik onlangs geweldig gegeten en ik schreef er een apart artikel over. Deze kun je hier lezen!

Kort aanvullend lijstje!

Hiervan heb ik niet echt een uitgebreid verhaal of foto’s maar heb ik wel eerder met plezier gegeten:

Verboden Toegang
De Koekop
Just Meet
Malle Jan
Sabor

Liefs,
Eef

Van welke horecazaak ben jij groot fan in Leiden? Ik ben nieuwsgierig! Laat je het hieronder weten? Dan hebben we er allemaal iets aan 🙂

8 Comments

Geef een reactie

Your email address will not be published.

No products in the cart.