• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
Blog

Waar koop ik mijn favoriete bak- en decoreer tools?

Eefje
7 reacties
27 oktober 2019
Waar koop ik mijn favoriete bak- en decoreer tools?

cupcakes close up

Wanneer ik behind te scene bakdingen deel op mijn Instagram stories krijg ik vaak héél veel vragen binnen. Vooral over de meeste simpele dingen als ‘waar koop je dat?’ of ‘hoe gebruik je dit?’. Ik vind die interactie ontzettend tof maar het kost me ook ontzettend veel tijd. Ik wil al tijden een keer een blog schrijven hierover maar doordat ik dat steeds perfect wilde doen heb ik het telkens uitgesteld. Tot nu! Misschien vul ik het later nog aan met andere tekst en foto’s maar voor nu zijn dit al mijn antwoorden en tips voor jou!

Cupcake papiertjes 

Laat ik met deze beginnen. Meestal gebruik ik de ‘gewone’. Deze papiertjes zet ik dan altijd in een muffin tray van 12 (of 6) om tijdens het bakken goed de vorm te behouden. Als je ze los op een rooster of bakplaat zet met beslag erin wordt het meestal een ramp. Dit loopt uit en de cakejes zien er dan alles behalve mooi uit. Nu heb je ook wat stevigere papieren bakjes die prachtig bakken ook als je ze los op een rooster zet. Een mega groot voordeel: je kunt er meer dan 12 kwijt op één rooster. Zonder problemen 20 en misschien wel meer. Ligt aan de grootte van je oven. En als je ze uitvouwt hebben ze een prima functie als bord(je). Ik bestel mijn papiertjes bijna altijd bij Bouwhuis.com. Hier bestel ik trouwens meestal mijn bak spullen. Ze hebben veel verschillende maten, kleuren en printjes. En ze bezorgen snel! Deze vormpjes begonnen wel wat te stinken tijdens het bakken. Ik denk dat dit het anti aanbak laagje aan de binnenkant is. Of door de kleur dat weet ik niet. De geur komt niet terug in de smaak van je cakejes!

Close up chocolade cakejes

Spuitzakken

Ik denk dat dit misschien wel de meest gestelde vraag is. Ik weet dat het niet de meest duurzame keus is maar ik gebruik het allerliefst wegwerp spuitzakken. Die herbruikbare zijn zo stug en helemaal niet fijn in gebruik vind ik! Je kunt ze kopen in verschillende maten. Tip: als je niet heel ervaren hierin bent, koop dan een maatje groter dan je denkt nodig te hebben. Het is gewoon heel fijn als je een beetje speling en ruimte hebt om de zak goed vast te houden. Je kunt hiervoor terecht bij de betere kook- en bakwinkels, online bak shops en Jamin moet je ook niet uitvlakken. Zij hebben meer dan je denkt (volgens mij dus ook spuitzakken)! Zelf koop ik ze altijd bij Sligro per rol van 100. Ik weet dat het opkomt maar ik snap dat voor vele van jullie dit veel teveel zal zijn. Je hebt ook nog verschil tussen hitte bestendige of ‘gewone’. Die laatste zijn bijna in alle gevallen voldoende. 

Bolussen gevuld

Bakvormen 

Voor bijna alle taart recepten op mijn site gebruik ik een springvorm van 18 cm. Waarom zo klein? Het gaat mij meestal om het recept en niet om de hoeveelheid personen die ervan kunnen eten. Ze zijn zeker niet van allerbeste kwaliteit maar ik koop deze altijd bij Hema. Ik heb van een heleboel verschillende merken springvormen en ik vind deze toch het fijnst. Zeker omdat ze nog zo’n randje hebben. Zelf vind ik bijvoorbeeld die zwarte springvormen van Dille & Kamille niet fijn. Ik bestel er ook weleens eentje online als ik er weer één versleten heb. Die van het merk Patisse met anti aanbak laagje vind ik ook fijn werken.

Springvormen in keuken

Kleurstof

Ik gebruik zelf meestal de kleurstofgel van Wilton. Kleurstoffen die je koopt bij de supermarkt, Xenos of soortgelijke winkels zijn vaak niet krachtig genoeg. Soms lijkt het van wel maar als je dan je baksel uit de oven haalt is de helft van de kleur weg of heeft het helemaal niet gepakt. Ruim assortiment van deze Wilton kleurstoffen verkopen ze ook bij Jamin, daar haal ik het regelmatig. Ik heb ook gel kleurstof van Brand New Cake en Funcakes. Deze werken ook fijn. Als het maar een gel is ben ik blij. Deze bestel je online bij Bouwhuis.com bijvoorbeeld. 

Springvormen verschillende maten

Spuitmondjes

Ik heb er zoveel in verschillende vormen en maten. Meestal gebruik ik alsnog een kartel of glad mondje. Het meest gangbare ook. Volgens mij kocht ik ooit een set bij sligro, bestelde ik een keer via Ali Express en kocht ik het bij een kookwinkel. En ook een deel komt uit een goodiebag of iets dergelijks. Ook hierbij de tip, gebruik altijd één of meer maatjes groter dan je denkt nodig te hebben. Dit geeft heel vaak een veel mooier resultaat. Ik zie heel veel cupcakes voorbij komen met een soort (ik kan het niet anders omschrijven) drol van topping erop. Als je een (veel) groter spuitmondje gebruikt en één draai maakt is het resultaat véél mooier. Of je draait twee keer rond. Dan krijg je zoiets als hieronder. Op de header foto zie je ook een spuitmondje met een hele lange punt. Deze is perfect om cupcakes mee te vullen. Dit moet dan wel een glad mengsel zijn zonder stukjes anders raakt het verstopt. Je kunt cakejes ook vullen door vlak na het bakken met de achterkant van en houten pollepel een gat te duwen in het midden van ongeveer 1,5 cm diep. Deze kun je vervolgens vullen zonder ‘bijzonder’ spuitmondje.

Enchanted cream cupcake

Glitter

Soms is het mooi om je taart of cupcakes af te maken met een beetje shine. Zelf vind ik metallic wat mooier dan echt glitters maar beide kan een leuke toevoeging zijn. Ik ontdekte laatst dat ze bij Xenos hele fijne metallic poeder spuit flesjes hebben. In verschillende kleuren. Ik kocht zilver en ben er blij mee tot nu toe. Je hebt ook glitters in potjes. Als ik dit gebruik stop ik er vaak een kwast in en tik daar dan tegenaan zodat het gelijkmatig over de taart heen gaat. Die potjes met diverse glitters kun je vinden bij bijna alle hierboven genoemde verkooppunten.

Opgespoten slagroomtaart

Paletmes 

Onmisbaar als je graag bakt en taarten afsmeert of decoreert. Ik gebruik meestal een grote maar de kleintjes eigenlijk net zo vaak. Of je liever eentje met of zonder knik hebt is meestal persoonlijke voorkeur. Ik kan met allebei wel overweg dus maakt het mij niet uit. Dit soort tools hebben de meestal wel bij Xenos. Zitten vaak per 3 verpakt. De grotere worden vaak als iets professioneler aangezien denk ik en daar moet je misschien iets meer je best voor doen. Sowieso hebben ze dit bij Sligro en online kun je het ook vinden.

Kaasschaaf

Dit klinkt misschien wat gek maar ik gebruik een kaasschaaf echt heel vaak om snel wat chocolade krulletjes te maken voor het decoreren van iets. Zorg dat de chocoladereep op kamertemperatuur is en je een goede druk zet op de schaaf.

Boterhamzakje 

Nog zoiets wat ik echt heel regelmatig gebruik! Een lekker swirl chocolade maakt een baksel soms helemaal af of feestelijker. Wanneer je chocolade smelt en dit met een lepel over iets heen verdeelt is het vaak heel onregelmatig. Van een dikke klodder hier tot een dun druppeltje daar. Je kunt de gesmolten chocolade is zo’n plastic spuitflesje doen maar vaak moet je dan veel meer chocolade smelten dan je eigenlijk nodig hebt. Ik smelt altijd een klein beetje en doe dit vervolgens in een boterhamzakje. Knip een heel klein puntje af en je choco swirl wordt top zonder dat je veel chocolade over hebt. Tôp! Deze manier gebruik ik ook altijd een op drip aan te brengen op een taart.

Acetaatfolie

Ik gebruik dit altijd wanneer ik een no bake taart maak. De binnenrand van de springvorm bekleed ik hiermee. Zo weet je altijd zeker dat je de taart kunt lossen en hij knettertje strak op tafel komt te staan! Dit kun je ook online bestellen en in sommige kook/bakwinkels nog vinden. Verkrijgbaar in verschillende hoogtes. Ik geloof dat een maat groter 10/12 cm hoog is. Ook handig als je dus een hoge taart wilt maken terwijl je springvorm maar 6 cm hoog is. 

acetaatfolie baktools

Mocht je nog andere vragen hebben hierover? Stel ze vooral hieronder. Dan kan ik in de toekomst misschien nog andere tips en tools toevoegen aan dit artikel. 

Liefs,
Eef

bak tools Decoreren Diverse blogs Mijn favorieten Tips
Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
7 reacties
  1. Kim

    28 oktober 2019 06:15

    Hoihoi, volgens mij heet dat plastic randje acetaat folie 😁

    Beantwoord
    1. Eefje

      28 oktober 2019 08:41

      Yes, het is inmiddels toegevoegd. Dankjewel!

      Beantwoord
  2. Hanneke

    29 oktober 2020 16:56

    Bij de Action hebben ze tegenwoordig ook hele fijne spuitzakken. Mooi formaat, stevig en helemaal niet duur 🙂

    Beantwoord
  3. Cynthia

    17 februari 2021 22:50

    Hoi!

    Welk formaat keukenmachine van Kitchenaid heb je?

    Beantwoord
    1. Eefje

      18 februari 2021 09:10

      Ik heb een Artisan, dat is maar 1 maat 🙂

      Beantwoord
  4. Renate

    1 maart 2021 13:33

    Hi Eef!

    Ik ben ergens in de lock down op jouw insta terecht gekomen en mega geïnspireerd geraakt. Ik was zelf al een beginnende bakker maar met jouw recepten en inspiratie en de eindeloze saaie weekenden zorgen er nu voor dat ik ieder weekend iets van je bak. Nu wil ik keukenrobot anschaffen maar ik kom er niet echt uit wat ik wil. Heb jij tips waar ik op moet letten bij de aanschaf van zo’n machine? Ik wil bv ook brooddeeg kunnen draaien/kneden in de machine, is de kitchenaid geschikt voor?

    Alvast bedankt voor je antwoord! Liefs!

    Beantwoord
    1. Eefje

      2 maart 2021 21:17

      Hi Renate, ik vind het lastig tips te geven omdat ik niet heel veel machines heb vergeleken. Ik ben heel blij met de machines die ik heb maar dat zegt niet per se dat het de beste zijn voor alles. Ik ga binnenkort wel een artikel schrijven hierover. Want krijg vaak de vraag. Die zal uit schrijven vanuit eigen ervaring maar voor nu heb ik niet hele nuttige tips.

      Lieve groetjes!

      Beantwoord
Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Zaden-notenbrood met appelstroop en oude kaas

volgend bericht

Chocolade pretzel cupcakes

meest gelezen
65.882x bekeken

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
55.332x bekeken

Kersen kruimel cheesecake

Kersen kruimel cheesecake
40.497x bekeken

Super snelle pasta met tomaat en burrata

Super snelle pasta met tomaat en burrata
23.291x bekeken

Frambozen kruimel cheesecake met witte chocolade

Frambozen kruimel cheesecake met witte chocolade
Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Vega maaltijd recepten
Maaltijden Recepten

Vegetarische lasagne met 4 soorten groente

680CB9CD-005F-4D6F-A513-A431BE478FA7-scaled
Maaltijden Recepten

Patatje paddenstoelenstoof (vega)

IMG_0256-1536x1024
Maaltijden Recepten

Gebakken gnocchi met doperwtensaus en feta

4719DE2A-8E69-415F-A573-6BEDC3A5FA5F
Maaltijden Recepten

Pasta met linzen-tomatensaus, spinazie en feta

DB15DCFB-0503-4316-A38D-E8B4B527B4A5-scaled
Recepten Salades

Spinaziesalade met falafel en feta

IMG_6840-1536x1024
Dit vind je misschien ook leuk
Win een Ash en Eefs favorites goodiebag!
Blog

Win een Ash en Eefs favorites goodiebag!

2 min leestijd
7 oktober 2018
Taart winnen
Blog

WIN EEN EEFSFOOD TAART!

2 min leestijd
1 februari 2017
Win het hartige bakboek van Rutger, gesigneerd en al!
Blog

Gesloten – Win het hartige bakboek van Rutger, gesigneerd en al!

2 min leestijd
30 september 2017
Wanneer je je best doet, maar het niet wil lukken..
Blog Persoonlijk

Wanneer je je best doet, maar het niet wil lukken..

5 min leestijd
24 oktober 2017
Wat is RestaurantKaart en hoe werkt het? + Toffe winactie!
Blog

Wat is RestaurantKaart en hoe werkt het? + Toffe winactie!

4 min leestijd
22 november 2017
Eef test #2 - Vegan tonijn
Eef test

Eef test #2 – Vegan tonijn

4 min leestijd
24 mei 2021

eefsfood

• bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
• altijd eerlijk, tikkie perfectionistisch & enthousiast
• zakelijk? eef@highrollersagency.com | geen dm

Eefje | EEFSFOOD.NL
MAKKELIJK PECAN-ROZIJNENBROOD🍞 ⠀⠀⠀ Van na MAKKELIJK PECAN-ROZIJNENBROOD🍞
⠀⠀⠀
Van nature ben ik niet bepaald een broodbakker, super saai! Maar op deze extreem makkelijke manier doe ik het weleens. Roeren, wachten en bakken is het enige dat je hoeft te doen🔥 Dat klinkt goed toch? Ik deelde al eens een hartige variant met rozemarijn, olijven en tomaat. Vandaag een zoete variant met pecannoten en rozijnen👇🏻
⠀⠀⠀
Dit heb je nodig:
➡️450 gram patentbloem
➡️400 ml lauwwarm water
➡️1 el kristalsuiker
➡️1 zakje gist (7 gram)
➡️8 gram zout
➡️175 gram rozijnen
➡️100 gram pecannoten, grof gehakt
➡️Voor het afbakken van het brood is een gietijzeren (brood)pan het best, maar het kan ook in een cakeblik (vermoedelijk wordt ie iets minder krokant dan)
⠀⠀⠀
Meng de eerste 5 ingrediënten door elkaar in een kom tot een slap deeg. Dek af en zet ‘warm’ weg voor een uur. Ik doe dat in een oven van 30 graden. Kan ook op of bij de verwarming die aanstaat of in de gootsteen met warm water erin. Zet nu ook de rozijnen te wellen in koud water.
⠀⠀⠀
Na een uur giet je de rozijnen af, spoel je ze om en maak je ze droog met een theedoek. Voeg samen met de noten aan het gerezen deeg toe en roer door. Zet nog eens 30 minuten warm. Ergens anders dan de oven, want deze zet je nu op 230 graden hete lucht. Als je iets van gietijzer gebruikt zet je dit gelijk in de oven om mee te verwarmen👌🏻
⠀⠀⠀
Als de oven eenmaal heet is doe je het deeg in de pan/vorm (waar nodig met bakpapier erin). Bak het brood 20 minuten en haal dan de deksel er vanaf. Bak nog eens 10 minuten zodat het brood wat meer kleur krijgt. Haal gelijk uit de vorm en laat een beetje afkoelen. Vers het allerlekkerste met roomboter en kaas🤤 Wist jij dat je zo makkelijk een brood kon bakken?
⠀⠀⠀
Ik zou het echt een keer proberen als ik jou was. De basis is prima en je kunt eraan toevoegen wat je wil, een hartige variant is ook héél erg aan te raden. Sla je ‘m op?✅ Veel bakplezier en eet smakelijk👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
#eefsfood #zelfbroodbakken #nokneadbread #pecannoten #rozijnen #brood #rozijnenbrood #instarecept #gist #bloem #broodvoorluiemensen #makingofreel #roomboter #kaas
KNAPPERIGE KAAS KRIELTJES🧀🥔 ⠀⠀⠀ Dit is KNAPPERIGE KAAS KRIELTJES🧀🥔
⠀⠀⠀
Dit is echt zó zó hemels🤤 De kans is groot dat je dit al eens voorbij hebt zien komen hier op the gram💛 Zelf heb ik het al talloze keren gezien en vorige week probeerde ik het👩🏻‍🍳 Mega lekker, maar nog niet perfect. Vandaag ging het in de herkansing en daar ben je nu naar aan het kijken🎥
⠀⠀⠀
DIT HEB JE NODIG:
➡️500 gram vastkokende krieltjes met schil
➡️50 gram fijn geraspte parmezaan
➡️25 gram fijn geraspte belegen kaas
➡️2 el olijfolie
➡️1 tl grove mosterd
➡️1 dikke teen knoflook, geraspt
➡️1/2 tl fijngehakte verse rozemarijn
➡️1/4 tl zout
➡️1/4 tl peper
➡️1/4 tl paprikapoeder
KNOFLOOKSAUS:
➡️2 flinke el mayonaise
➡️2 flinke el dikke yoghurt
➡️1 tl grove mosterd
➡️Peper & zout naar smaak
➡️Teentje geraspte knoflook
➡️Verse bieslook
⠀⠀⠀
ZO MAAK JE HET!
👉🏻Neem een bakplaat bekleed met bakpapier. Strooi hier de kaas op.
⠀⠀⠀
👉🏻Maak de krieltjes schoon, halveer ze in de lengte en marineer met de smaakmakers.
⠀⠀⠀
👉🏻Leg de krieltjes op de kaas. Bak voor 35-40 minuten in een oven van 200 graden. Ik deed eerst 20 minuten op hete lucht en daarna 15 minuten convectie stand🔥 Let vooral op de kleur👌🏻
⠀⠀⠀
👉🏻Het sausje maak je door alles hiervoor door elkaar te roeren. Dippen maar en GENIET!
⠀⠀⠀
Sla je het respect op?✅ Fijn weekend😘
⠀⠀⠀
#eefsfood #instarecept #aardappels #krieltjes #kaas #belegenkaas #parmezaan #yoghurt #mayonaise #hartig #knapperig #sidedish #foodienl #recept #cheese #potatos #crispy #foodblog #makingofreel
HARTIGE WAFELS MET TOMAAT & BURRATA🍅 ⠀⠀⠀ HARTIGE WAFELS MET TOMAAT & BURRATA🍅
⠀⠀⠀
Dit is echt heerlijk! Leuk om mee te lunchen, maar je kunt er ook kleine wafels van maken zodat het een borrelhapje zou kunnen zijn👌🏻 Multifunctioneel dus!
⠀⠀⠀
adv - Wat een feest was het weer om met een kookeiland te filmen🎥 Deze compleet marmeren keuken is echt te gek! Bij @velthuizenkeukens in Woudenberg kun je volop inspiratie opdoen. Je kunt op de bonnefooi langs, of een afspraak maken via de site💻
⠀⠀⠀
Dit heb je nodig voor 4 wafels:
➡️110 gram patentbloem (fijn tarwemeel)
➡️85 ml karnemelk
➡️1 middelgroot ei
➡️1 middelgrote ui, fijn gesnipperd
➡️50 gram geraspte kaas
➡️1 tl baking soda
➡️1 el olijfolie
➡️1 tl Italiaanse kruiden
➡️mespuntje zout
⠀⠀⠀
Voor de toppings en bereidingswijze verwijs ik je graag naar velthuizenkeukens.nl. In de menubalk vind je ‘recepten’ en als je daarop klikt staat dit recept bovenaan. Eet smakelijk alvast! Sla jij dit recept op? Zo heb je het makkelijk bij de hand✅
⠀⠀⠀
Veel bakplezier👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
#eefsfood #velthuizenkeukens #hartigewafels #burrata #pesto #tomaat #kaas #uien #lunch #borrelhapje #makingofreel #italiaansekruiden #wafelijzer #keukeninspiratie #basilicum #lekkerrecept
DE LEKKERSTE BLUEBERRY MUFFINS EVER😍 ⠀⠀⠀ DE LEKKERSTE BLUEBERRY MUFFINS EVER😍
⠀⠀⠀
Ik smijt niet zo snel met dat soort titels, dus als ik het doe kun je er wel vanuit gaan dat het écht goed is💯 Ik kon niet stoppen met eten en dat is voor mij het ultieme teken van een toprecept!🧁 Ontzettend smeuïg maar ook makkelijk en snel om te maken👩🏻‍🍳 Bak je mee??
⠀⠀⠀
Voor ongveer 10 muffins heb je nodig:
➡️210 gram zelfrijzend bakmeel
➡️150 gram kristalsuiker
➡️2 middelgrote eieren
➡️95 gram volvette Griekse yoghurt
➡️85 ml zonnebloemolie
➡️1/2 tl zout
➡️130 gram (diepvries) blauwe bessen
➡️Rasp van een kleine citroen
➡️1/2 tl baking soda
➡️1 tl vanille extract
⠀⠀⠀
Doe de suiker en zonnebloemolie in een kom. Voeg hier het zout en de vanille aan toe en roer door.
⠀⠀⠀
Voeg dan de Griekse yoghurt, eieren en citroenrasp toe. Roer ook dit door elkaar. Voeg dan het zelfrijzend bakmeel en de baking soda toe. Roer tot een beslag. Voeg de blauwe bessen toe en spatel deze er doorheen.
⠀⠀⠀
Verdeel het beslag over 10 vormpjes, dit gaat het makkelijkst met een ijsschep. Voor een klein beetje crunch strooi je er nog wat kokosbloesem- of rietsuiker op. Bak de muffins voor 22 minuten op 190 graden convectie stand🔥 Vers het allerallerlekkerst🤤 Eet smakelijk en veel bakplezier🙌🏻
⠀⠀⠀
Normaal vraag ik of je het recept niet vergeet op te slaan, maar nu wil ik eigenlijk zeggen; dit recept ‘MOET’ je echt opslaan✅ Zó lekker!! Thank me later😃
⠀⠀⠀
Op eefsfood.nl vind je nog veel meer lekkere (bak)recepten✨
⠀⠀⠀
#eefsfood #muffins #instarecept #zondagbakdag #heelhollandbakt #blueberrymuffins #citroenrasp #griekseyoghurt #foodienl #makingofreel #timelaps #cake #luchtig #smeuig #blauwebessen #blueberries #fruit #zoetrecept
TOMATEN-FETA PASTA MET PIT🌶️ ⠀⠀⠀ Wie ke TOMATEN-FETA PASTA MET PIT🌶️
⠀⠀⠀
Wie kent ‘m niet?! Één van de weinige foodtrends die ik 120% snap. Echt heerlijk vind ik het! Ik volg nooit een recept en doe altijd maar wat👩🏻‍🍳 Maar dit keer heb ik onthouden wat erin ging om het met jou te delen❤️
⠀⠀⠀
Voor 1 flink portie heb je nodig:
➡️250 gram cherry tomaatjes, gehalveerd*
➡️100 gram tagliatelle, of andere pasta
➡️100 gram feta
➡️2 tenen knoflook, in plakjes
➡️1 middelgrote ui in halve ringen
➡️10 kalamata olijven, gehalveerd
➡️1 tl gedroogde oregano
➡️1/2 tl chili flakes*
➡️1/2 tl (gerookt) paprikapoeder
➡️1 tl suiker (optioneel)*
➡️50 ml kookvocht van de pasta
➡️Peper & zout
➡️Verse peterselie
➡️Olijfolie
⠀⠀⠀
Doe alle smaakmakers (zie video) in de pan en zet deze in een oven van 200 graden. Haal na 10 minuten de deksel eraf en zet de oven op 220 graden. Rooster intussen de pijnboompitten.
⠀⠀⠀
Kook de pasta volgens de verpakking. Haal tijdens het koken ongeveer 50 ml kookvocht uit de pan en voeg deze 5 minuten voor het einde toe aan de pan in de oven. Haal deze er na 30 minuten uit, voeg de peterselie en olijven toe. Roer door, voeg de afgegoten pasta toe en roer nogmaals. Schep in een diep bord en maak af met de pijnboompitten en nog wat peterselie. EET SMAKELIJK😍
⠀⠀⠀
👉🏻Hou je niet zo van pit? Gebruik dan de helft of nog minder chili flakes. Dit gerecht is best hoog in zuur, ik hou daarvan maar je kunt altijd een beetje suiker toevoegen om het te compenseren. Ligt ook een beetje aan de soort tomaten (welke ik volledig vergeten ben te halveren in de video)🍅*
⠀⠀⠀
barter - Deze prachtige gietijzeren pannen heb ik gekregen van @lecreusetnederland 💙 Ter ere van deze gloednieuwe blauwe kleur ‘azure’ die nu in het assortiment te vinden is. Wat vind jij ervan?🔥
⠀⠀⠀
#eefsfood #LeCreusetAzure #fetapasta #instarecept #watetenwevandaag #spicy #pasta #braadpan #LeCreuset #feta #pijnboompitten #makingofreel #tagliatelle #ui #knoflook #peterselie #oregano
KRUIDIGE CARROTCAKE🥕 ⠀⠀⠀ Met gemberfrosti KRUIDIGE CARROTCAKE🥕
⠀⠀⠀
Met gemberfrosting en amandelschaafsel! Een méga lekkere cake; smeuïg, kruidig en makkelijk om te maken. De lekkere frosting maakt het helemaal af🤤 Wil jij ‘m ook maken? Dit heb je ervoor nodig👇🏻
⠀⠀⠀
Beslag:
➡️300 gram geraspte wortel, ik nam een zakje julienne gesneden uit de supermarkt. Wanneer je zelf raspt zal het beslag wat natter zijn en wordt je cake mogelijk nóg smeuïger
➡️225 gram zelfrijzend bakmeel
➡️200 gram bruine basterdsuiker
➡️175 ml zonnebloemolie
➡️3 middelgrote eieren
➡️2,5 tl speculaaskruiden
➡️1,5 tl kaneel
➡️2,5 mespuntje nootmuskaat
➡️2 mespuntjes cayennepeper
➡️snuf zout
➡️2 mespuntjes baking soda
➡️1 tl citroensap of azijn
Topping:
➡️200 gram A-merk roomkaas
➡️35 gram roomboter
➡️40 gram poedersuiker
➡️15 gram geraspte verse gember (of anders naar smaak)
➡️3 el geroosterd amandelschaafsel
➡️1 tl vanillepasta
⠀⠀⠀
Voor de bereidingswijze ga je naar eefsfood.nl en zet je ‘kruidige carrotcake’ in de zoekbalk. De eerste hit moet je hebben👌🏻 Echt heel erg de moeite waard!
⠀⠀⠀
Ga jij ‘m bakken? Sla deze post dan op door op het vlaggetje rechtsonder de foto te klikken✅ Veel bakplezier👩🏻‍🍳 Liefs, Eef
⠀⠀⠀
#eefsfood #carrotcake #frosting #wortelcake #gember #bakrecept #roomkaas #kruidig #cake #foodienl #heelhollandbakt #specerijen
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
Nieuwste recepten
17 maart 2023

De allerlekkerste blueberry muffins

De allerlekkerste blueberry muffins
24 februari 2023

Bieten orzo met feta en walnoten

Bieten orzo met feta en walnoten
12 februari 2023

Boterkoek met macadamia & witte chocolade

Boterkoek met macadamia & witte chocolade
8 februari 2023

Truffel orzo met gebakken paddenstoelen

Truffel orzo met gebakken paddenstoelen
6 februari 2023

Pistache ijstaart met kletskop & frambozen

Pistache ijstaart met kletskop & frambozen
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord