Blog

Eef’s boekenplank #3 | Eetkalender 2020

Pasta met eetkalender restjes

Pasta met herfstgroente en ricotta

Leuk dat je een kijkje komt nemen bij mijn gloednieuwe rubriek ‘Eef’s boekenplank’. Vandaag staat de Eetkalender 2020 van Francesca in de spotlight. Deze kreeg ik onlangs mee naar huis bij haar boekpresentatie! Zoals je in de eerste boekenplank editie hebt kunnen lezen ben ik he-le-maal geen kookboeken persoon! Ik vind het prachtig en leuk om er doorheen te bladeren maar vervolgens kook ik er zelden tot nooit uit. En dat vind ik stom dus daar gaan we verandering in brengen. Naast dat ik dit leuk vind om te doen gebruik ik deze rubriek dus ook een beetje als stok achter de deur. En wil ik mezelf af en toe eens gaan uitdagen om iets te koken of bakken wat ik nog nooit eerder (naar tevredenheid) heb klaargemaakt. Aan de hand van een aantal punten wil ik jou ook van meer informatie voorzien over het desbetreffende boek, tijdschrift, magazine of in dit geval dus kalender. 

Eerste indruk: Die is goed! Al je de eerste pagina open slaat denk ik bijna zeker te weten dat iedereen denkt, dat is handig! Zo had ik dat bij de seizoenskalender. Elk begin van een nieuwe maand staat er een lijstje groenten, fruit & vis opgesomd die komende maand in het seizoen zijn. Ik ben daar persoonlijk dus heel slecht in en is daarom voor mij nuttig. Zo kun je makkelijker de meest lekkere en duurzame keuze maken.

Dit kun je in de kalender vinden: Voor heel 2020 staat de kalender vol met recepten en op vrijdag is het altijd kliekjesdag. Een hele goede om voedselverspilling tegen te gaan. Dit is dan ook iets waar Francesca zich regelmatig hard voor maakt.

Ricotta herfstgroente eetkalender

De indeling: Elke week staat overzichtelijk op 1 pagina inclusief ruimte voor notities. Iedere maand is er plek om de top drie kids favoriet in te vullen. En tussen de regels door word je geholpen met variaties op gerechten of tips hoe je een gerecht makkelijk en lekker vega kunt maken. Er staat er heel veel lekkers in en de recepten zijn vrij eenvoudig te bereiden. Zo zag ik al een salade met burrata en gegrilde perzik die ik graag wil maken.

Aan wie zou ik dit boek kado doen? Iedereen met een gezin! Natuurlijk is een gezin niet noodzakelijk maar ik denk dat je die er het meest plezier mee kunt doen. Of iemand die je wekelijks hoort zeggen ‘wat moet ik nu weer eten?!’. Een jaar lang hoef je niet meer zelf na te denken. Winning!

Overige info: Deze kalender is in eigen beheer uitgegeven en kun je dus alleen bestellen via francescakookt.nl. Wat ik helemaal een hippe gadget vind is dat je QR-codes kunt scannen zodat het boodschappenlijstje in no time op je telefoon staat. 

Naanpizza eetkalender

Recept: Naanpizza met hummus en broccoli

Ingrediënten: Laagdrempelig, overal te koop en te vinden. 

Waarom ik dit recept heb gekozen? Bij de lancering van de kalender kreeg ik een goodiebag mee met alle ingrediënten voor deze twee recepten. Allebei erg lekker! Ik wilde al heel lang een ricotta bereiden in de oven en dat heb ik nu gedaan. Het smaakt naar meer! Dat ik vaker naanbrood ga besmeren met hummus weet ik ook nu al zeker. Hierdoor kwam ook het idee voor dit lekkere recept voor een eenvoudige plaattaart. Het restje ricotta met herfstgroente heb ik verwerkt ik een lekker pasta gerecht. Hiervan zie je een foto bovenaan dit artikel!

Eetkalender 2020 cover

Wil je echt alle ins en outs lezen over de kalender? Dan verwijs ik je graag door naar het artikel wat Francesca hier zelf over schreef. Heel uitgebreiden over alles wat je wilt weten! Ik ben er heel blij mee en hoop er regelmatig uit te gaan koken.

Lees ook:

Liefs,
Eef

Geef een reactie

Your email address will not be published.

No products in the cart.