Blog

Eef’s boekenplank #2 | Delicious okt ’19

Delicious binnenkant koekjes oktober

Leuk dat je een kijkje komt nemen bij mijn gloednieuwe rubriek ‘Eef’s boekenplank’. Vandaag staat het magazine Delicious in de spotlight. Deze kreeg ik onlangs opgestuurd! Zoals je in de eerste boekenplank editie hebt kunnen lezen ben ik he-le-maal geen kookboeken persoon! Ik vind het prachtig en leuk om er doorheen te bladeren maar vervolgens kook ik er zelden tot nooit uit. En dat vind ik stom dus daar gaan we verandering in brengen. Naast dat ik dit leuk vind om te doen gebruik ik deze rubriek dus ook een beetje als stok achter de deur. En wil ik mezelf af en toe eens gaan uitdagen om iets te koken of bakken wat ik nog nooit eerder (naar tevredenheid) heb klaargemaakt. Aan de hand van een aantal punten wil ik jou ook van meer informatie voorzien over het desbetreffende boek, tijdschrift of magazine. 

Eerste indruk: Heel goed! Mooi en je hebt echt iets in je handen. Wederom vind ik de fotografie echt te gek. Daar kan ik voor mezelf veel inspiratie uithalen.

Dit kun je in het magazine vinden: Hartige maaltijden en heerlijke bakrecepten. Naast de recepten staan er ook andere artikelen in. Zo kun je een leuk item incl recept lezen van Yvette van Boven, tips over het het kiezen van wijn en natuurlijk veel meer.
 
De indeling: Het magazine is opgedeeld in onderwerpen en je bladert er lekker doorheen. Zo zijn no waste, makkelijk, be a better cook, uit eten en let’s bake een aantal van die onderwerpen. Ik ben vooral blijven hangen bij de hartige gerechten voorin het magazine. De foto van de ‘lasagne zonder oven met paddenstoelen, noten, truffel en ricotta laat mij echt watertanden.

Binnenkant Delicious

Aan wie zou ik dit kado doen? Mensen die graag koken (duhuh) en je een kleinigheidje cadeau wil doen. Bijvoorbeeld vrienden die je hebben uitgenodigd om te komen eten of als groter cadeau samen met een cadeaubon van je plaatselijke kook speciaalzaak. Persoonlijk zou ik het kopen wanneer ik op Schiphol sta en iets leuks te lezen zoek voor in het vliegtuig bijvoorbeeld. Het magazine kost €7,50.

Overige info: Ik heb een beetje mijn twijfels bij het recept dat ik uitprobeerde. Ik snap heel goed dat de recept beschrijvingen beknopt opgeschreven moeten worden. In het begin van het recept moest ik de poedersuiker apart in een kom afwegen maar deze kom komt verder nergens in het recept nog terug. Ik kan nog wel snappen dat ik daarmee de eiwitten moest opkloppen. Maar voor een ‘bakleek’ die zich precies aan dit recept waagt is dat natuurlijk lastiger. Maar doordat het onduidelijk was heb ik het dus ook met het verkeerde gemengd en ging dat eigenlijk helemaal mis. Alsof dit nog niet fout genoeg ging ben ik gewoon een heel ingrediënten vergeten. Namelijk de kristalsuiker. Dat is nogal essentieel voor het eindresultaat. Echter kwam ik daar na het bakken pas achter.. Zo zie je maar weer, recepten lezen is zo niet mijn ding. Dat is precies de reden waardoor ik dat niet vaak en graag doe haha! Het zal je verbazen maar de koekjes waren wel zoet en nog best lekker ook.

Cover delicious oktober 2019

Ingrediënten: Ik heb mijn best gedaan een moeilijk te krijgen ingrediënt te vinden maar die heb ik zo snel echt niet kunnen vinden. Voor alle recepten kun je zo goed als alles vinden in een standaard supermarkt. 

Waarom ik dit recept heb gekozen? Ik ben echt dól op bitterkoekjes. Dit zit voor mij vol met jeugdsentiment. Deze amaretti met kardemom leek mij wel wat dus. Daarbij had ik alles al in huis om op dat moment deze koekjes te kunnen maken en dat was wel zo gemakkelijk.

Amaretti met kardemom verti

Lees ook:

Liefs,
Eef

Geef een reactie

Your email address will not be published.

No products in the cart.