Bakrecepten

Peanutbutter jelly cheesecake

Peanutbutter jelly cheesecake
Het idee voor deze peanutbutter jelly cheesecake heb ik al een tijdje. 2,5 Jaar geleden bakte ik al deze Oreo pindakaas cheesecake en dat was een toppertje. Maar ik wilde graag een nieuwe variant en deze heb ik afgelopen week uitgeprobeerd. Met succes! Dit is de meeste simpele vorm van het bakken van een cheesecake. Houd jij van peanutbutter jelly?

Peanutbutter jelly cheesecake verti

Personen (aanpassen)8 personen
Voorbereiding30 minBak/kooktijd50 minTotaal5 uur
Vulling:
 400 gram roomkaas/zuivelspread
 175 gram zachte 100% pinda pindakaas
 2 grote of 3 kleine eieren
 80 gram kristalsuiker
Bodem:
 185 gram crunchy haver koekjes
 55 gram roomboter
Topping:
 3 el frambozenjam
Materiaal:
 1 springvorm 16 of 18 cm doorsnee
 1 velletje bakpapier
 mengkom
 spatel
 keukenmachine
 steelpan
1

Bekleed de bodem en de randen van de springvorm met bakpapier. Verwarm de oven alvast voor op 150 graden hete lucht.

2

Maal de koekjes fijn en smelt de roomboter. Meng dit door elkaar en stort dit op de bodem van de springvorm. Druk dit gelijkmatig goed aan.

3

Doe dan de roomkaas en pindakaas in de mengkom en roer dit met de spatel door elkaar. Voeg dan de suiker toe gevolgd door de eieren. Roer dit tot een glad mengsel. Schep dit op de koekbodem.

4

Schuif het taartje de oven in voor ongeveer 50 minuten. Haal het taartje uit de oven en laat afkoelen op het aanrecht. Dit gaat het snelst als je de ring er gelijk afhaalt. Doe dit met cheesecake altijd voorzichtig want de vulling moet nog opstijven.

5

Als de taart voldoende is afgekoeld zet je hem in de koelkast voor zeker 2,5 uur. Wil je dit versnellen? Gebruik dan de vriezer voor een uur a 1,5 uur. Maak de taart af met de (frambozen)jam en smullen maar! Bewaar de taart in de koelkast.

Ingrediënten

Vulling:
 400 gram roomkaas/zuivelspread
 175 gram zachte 100% pinda pindakaas
 2 grote of 3 kleine eieren
 80 gram kristalsuiker
Bodem:
 185 gram crunchy haver koekjes
 55 gram roomboter
Topping:
 3 el frambozenjam
Materiaal:
 1 springvorm 16 of 18 cm doorsnee
 1 velletje bakpapier
 mengkom
 spatel
 keukenmachine
 steelpan

Stappen

1

Bekleed de bodem en de randen van de springvorm met bakpapier. Verwarm de oven alvast voor op 150 graden hete lucht.

2

Maal de koekjes fijn en smelt de roomboter. Meng dit door elkaar en stort dit op de bodem van de springvorm. Druk dit gelijkmatig goed aan.

3

Doe dan de roomkaas en pindakaas in de mengkom en roer dit met de spatel door elkaar. Voeg dan de suiker toe gevolgd door de eieren. Roer dit tot een glad mengsel. Schep dit op de koekbodem.

4

Schuif het taartje de oven in voor ongeveer 50 minuten. Haal het taartje uit de oven en laat afkoelen op het aanrecht. Dit gaat het snelst als je de ring er gelijk afhaalt. Doe dit met cheesecake altijd voorzichtig want de vulling moet nog opstijven.

5

Als de taart voldoende is afgekoeld zet je hem in de koelkast voor zeker 2,5 uur. Wil je dit versnellen? Gebruik dan de vriezer voor een uur a 1,5 uur. Maak de taart af met de (frambozen)jam en smullen maar! Bewaar de taart in de koelkast.

Peanutbutter jelly cheesecake

Peanutbutter jelly cheesecake bovenaf

2 reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet weergegeven.

Binnenkort meer!