Blog

100% EEFSFOOD | Deze beslissing maakt mij zó blij!

100% EEFSFOOD | Deze beslissing maakt mij zo blij!

Foto door: Wendy Pronk

Dat deze beslissing een keer genomen ging worden wist ik al heel lang. Wanneer precies? Dat zou de tijd uit moeten wijzen. Nu is het zover, ik heb besloten!

Ik heb mijn baan opgezegd!!

Whuuut? Ja echt! Geen vastigheid en geen plan B. Maar wel 100% focus op alles wat ik (nog) met EEFSFOOD wil doen. 

Het is slechts 10 maanden geleden dat ik jullie vertelde oven mijn nieuwe super toffe (parttime) baan (lees hier dat artikel). Dit leek de perfecte match! Inhoudelijk was dit ook zo maar in de uitvoering is het toch anders gebleken. Ik heb een onwijs leuke tijd gehad waarin ik toffe dingen heb kunnen doen. Het was mijn eerste ‘kantoor’baan en dat beviel super goed. Leuke collega’s en een fijne werplek. Ik kwam alleen niet helemaal uit de verf zoals verwacht en gehoopt. Het is wat het is en dat is prima. 

En wat doe je dan?

Wanneer iets (ook al is het leuk) toch niet helemaal zo uitpakt als je het graag zou zien gaat dat al snel extra moeite en energie kosten. Het klinkt misschien wat zwaar maar ik denk dat ik het zo het beste kan omschrijven. Voor mij is het einddoel al jaren om een leuk leven te kunnen onderhouden met alleen Eefsfood inkomsten. Hoe leuk of noodzakelijk je baan erbij ook is, je eigen bedrijf succesvol maken is wat je het allerliefste wil. Ik merkte de afgelopen maanden dat mijn focus verdelen moeilijker en moeilijker werd. En ik dacht ook, aan elke nieuwe baan waaraan ik nu zou beginnen (hoe leuk ook) dat als een opvulling zou gaan voelen. 

Maar Eef, hoe erg nodig heb je die baan?

Deze vraag was er onlangs ineens, en sinds dat in mijn hoofd zat kwam het er niet meer uit. Ik zette alles op papier en kwam tot de conclusie dat ik met wat kleine aanpassingen deze stap ‘gewoon’ kan zetten. De 100% focus die ik straks voor 1 ding heb geeft mij echt een fijn gevoel en ik heb er zoveel zin in! Ik ben er echt van overtuigd dat even geen plan B hebben heel veel goeds kan brengen in de groei van je bedrijf. 

Lopend steiger Leiden

Foto door: Wendy Pronk (evenals de header)

Geen excuses meer!

Al jaren krijg ik vragen over of ik ook weleens workshops geef? Dit is één van de dingen die ik nu eens serieus ga aanpakken en uitvoeren. Ik zie het mezelf ook al jaren doen namelijk maar uiteindelijk is daar nooit iets van gekomen. Voor niets is nu een excuus meer om het niet te doen. Afgelopen weken ben ik er ook achter dat ik fotograferen nog leuker vind dan ik al dacht. Ook hier ben ik mij flink in aan het verbreden. Ik merk ook dat sinds ik deze beslissing heb gemaakt gelijk vaart heb gezet achter een aantal dingen en dat knopen doorhakken mij op zakelijk gebied ineens makkelijker afgaat. Ik ga jullie en mezelf vooral zeer binnenkort verblijden met een gloednieuwe website. Het wordt eefsfood.nl in haar vierde jasje.

Eigen werkplek

Sinds december ’18 heb ik ook een geweldige werkplek buiten de deur in hartje Leiden. Ik zit er veel te weinig.. Daar gaat zoals je begrijpt verandering inkomen. Ik ga hier een hoop mooie plannetjes smeden en uitwerken. Aan het lekkere uitzicht en mijn kantoorgenoten zal het niet liggen <3

Kantoor bureau Renee

Kantoorview

Kantoorkeuken

Goed, ik wilde het kort houden.. Niet echt gelukt! Ik kan er nog eindeloos over doorpraten maar ik kan die tijd beter gebruiken om een nieuw recept uit te werken, dus dat ga ik nu doen. Ik ga er in ieder geval alles aan doen om over een half jaar te kunnen updaten dat dit de beste beslissing van mijn leven was. Laten we dat afspreken goed? 🙂

Liefs,
Eef

“Ik ga echt niet mijn hele leven voor een baas werken hoor!” – ik hoor het mezelf nog zeggen, ik was een jaartje of 12..

15 Comments

Geef een reactie

Your email address will not be published.

No products in the cart.