Blog

Update #13 – Hoe ik in een jaar weer 10 kilo aankwam..

Update #13 - Hoe ik in een jaar weer 10 kilo aankwam..

Ik wist en voelde natuurlijk al een tijdje dat het niet zo goed ging. Ik zag het aan mijn gezicht en voelde het aan mijn kleding. Wanneer je liever echt niet meer op de weegschaal wilt omdat je weet dat het foute boel is, is dat eigenlijk al foute boel genoeg.  Een maand geleden was het echt de hoogste tijd om de feiten onder ogen te zien. Ik vreesde hooguit voor een kilo of 6, het bleken er 10 (!!).. Tijd voor update #13 – Hoe ik in een jaar weer 10 kilo aankwam.. 

Natuurlijk had ik heel erg gehoopt om dit allemaal nooit op te hoeven schrijven. Maar het is wat het is helaas.. Ik heb jullie aflopen jaren over alles geüpdate rondom dit onderwerp en ik vind dat dit daar ook bij hoort. Mijn afgevallen gewicht heb ik een tijd kunnen behouden. Maar er is nu weer werk aan de winkel wil ik niet helemaal terug bij af zijn.

Boos

De dag van het wegen – Pure boosheid voerde de boventoon! Eef, hoe heb je het gewoon wéér laten gebeuren?! Sukkel dat je bent! Waarom is dat stomme eten je toch weer 100% de baas geworden?! “Ik eet nooit meer iets!” + nog een shitload aan gedachtes met dezelfde strekking. In die minuut dacht ik natuurlijk ook dat dat niks eten helemaal nergens op slaat. Tegelijkertijd ben je gewoon enorm teleurgesteld in jezelf. Ook al zijn die 25 kilo er op een fijne manier afgegaan, je hebt er toch een hoop voor moeten doen, en daarvan heb je nu bijna de helft weer overboord gegooid. Het heeft geen zin daarin te blijven hangen maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan soms. 

Opvallend

Gedurende die dag sloeg de boosheid en teleurstelling langzaam om in nieuwe motivatie. Het tegenstrijdige in dit verhaal is dat ik mij nu wel beter voel in en met mijn lijf dan een jaar geleden. Gek maar niet geheel onbelangrijk! Voor ik aan dit afval ‘avontuur’ begon wist ik ook allang dat je geluk niet afhangt van je gewicht of looks. Maar het feit is wel dat ik voor mijn gezondheid nog wel een kilo of 15 a 20 af zou ‘moeten’ vallen. Dit wil ik ook heel graag. Nog even over dat beter voelen, dat gun ik echt iedereen. Dat is zo fijn, als je dat voelt groeien. Het is zo zonde om je tijd te verdoen aan ontevreden zijn. Nu klinkt het alsof ik het misschien alsnog helemaal voor elkaar heb in dat hoofd van mij maar dat is echt niet altijd het geval hoor. 

Waar ging het fout?

Die kilo’s zijn natuurlijk niet zomaar aan komen vliegen. Ik weet dondersgoed wat er fout gaat. Tussen 12 en 20 uur kun je ook troep genoeg naar binnen werken.. En dat is er toch weer ingeslopen. (Te veel) mayo, veel te grote porties (wat echt helemaal niet nodig is, maar ja het is zo lekker he), gezonde keuzes die steeds minder vaak aanwezig zijn en zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik ben al die tijd aan intermittent fasting blijven doen. Zoals ik al in eerdere blogs beschreef zitter hier voor mij gewoon meer voordelen aan. 

Hoe gaat het nu?

Nu een maand verder heb de motivatie nog niet om kunnen zetten in de gedisciplineerde ‘afval’ strijd vibe. Dit had ik het eerste jaar echt heel erg en ik mis dat. Het lukt mij niet om dat weer terug te krijgen. Daarnaast gaat het wel oké, er is weer een kilo of 3 af en probeer de verdeling gezond en ongezond weer een beetje in balans te krijgen. Dit gaat de ene week beter dan de andere. Daarnaast ben ik ontzettend blij dat het zwemseizoen weer is begonnen en ik in ieder geval weer 2 keer in de week sport. Ik merk dat dat me ook wel echt goed doet. Ik probeer dit weer voort te zetten en die aangekomen kilo’s er weer af te krijgen op een rustig en fijne manier. Verder voel ik mij echt super goed namelijk, en dat is nog belangrijker!

De laatste

Dit is voor heel voorlopig of misschien wel altijd de laatste keer dat ik een blog maak hierover. Wat ik al eerder merkte is dat ik er over ben uitgepraat. Ik wil niet dat dit een ‘moetje’ of iets ongeïnspireerd wordt. Van tevoren nooit gedacht maar ik heb met het delen van al deze ervaringen ZOVEEL mensen mogen geïnspireerd en dat vind ik echt prachtig. Voor de gigantische hoeveelheid reacties en berichtjes die ik afgelopen jaren hierover heb ontvangen heb ik jullie al zo vaak bedankt. Maar daar kan er nog wel eentje bij, BEDANKT! Echt heel erg! <3

Liefs, Eef

Lees ook:

Veel gestelde vragen over intermittent fasting 1

Veel gestelde vragen over intermittent fasting 2

Veel gestelde vragen over intermittent fasting 3

Alle overige blogs hierover kun je in mijn menu via blog en dan persoonlijk.

3 Comments

Geef een reactie

Your email address will not be published.

No products in the cart.