Ontbijt/Lunch

Romige koffie havermout met pindakaas en kokos

Dit is vooral uitgewerkt als inspiratie. Ik vind ingrediënten die je alleen maar bij elkaar hoeft te ‘gooien’ nou niet een echt echt recept. Dit is dus zeker niet één van mijn culinaire hoogstandjes maar wanneer ik in mijn stories op Instagram iets deel over m’n koffie havermoutje stromen er altijd zoveel reacties en vragen binnen. Hoe ik dat dan maak etc? Ik blijf het maar uittypen voor iedereen en dat is natuurlijk niet heel handig. Voortaan stuur ik de link voor deze romige koffie havermout met pindakaas en kokos.

Koffie havermout bovenaf

Yields1 Serving
Prep Time2 minsCook Time8 minsTotal Time10 mins
Ingrediënten (1 persoon):
 275 ml kokosmelk
 75 g havermout
 1 zakje oploskoffie
 1 flinke el creamy pindakaas
 1 tbsp kokosbloesemsuiker
 1 tbsp gezouten pinda's, fijngehakt
 1 tbsp kokosrasp
 banaan in plakjes (optioneel)
1

Giet de melk in een steelpannetje en voeg de havermout en oploskoffie toe. Breng dit al roerend op laag vuur aan de kook. Laat dan nog voor een minuut of 4 doorkoken. Blijf ook roeren en zorg dat het niet aanbrand. Wordt het te dik? Voeg dan nog een scheutje melk of water toe.

2

Hoe langer je het laat koken hoe romiger geheel het wordt. Is na die 4 minuten de dikte naar wens giet of schep de pap in een schaaltje. Maak af met je favoriete topping.

Ingredients

Ingrediënten (1 persoon):
 275 ml kokosmelk
 75 g havermout
 1 zakje oploskoffie
 1 flinke el creamy pindakaas
 1 tbsp kokosbloesemsuiker
 1 tbsp gezouten pinda's, fijngehakt
 1 tbsp kokosrasp
 banaan in plakjes (optioneel)

Directions

1

Giet de melk in een steelpannetje en voeg de havermout en oploskoffie toe. Breng dit al roerend op laag vuur aan de kook. Laat dan nog voor een minuut of 4 doorkoken. Blijf ook roeren en zorg dat het niet aanbrand. Wordt het te dik? Voeg dan nog een scheutje melk of water toe.

2

Hoe langer je het laat koken hoe romiger geheel het wordt. Is na die 4 minuten de dikte naar wens giet of schep de pap in een schaaltje. Maak af met je favoriete topping.

Romige koffie havermout met pindakaas en kokos

Havermout koffie verticaal

Je kunt natuurlijk elke soort melk gebruiken voor dit recept. Zelf gebruik ik bijna altijd plantaardige melk. Een beetje wat ik in huis heb eigenlijk. Mijn favoriet hiervoor is wel kokosmelk, gewoon uit zo’n literpak. Maar ik gebruik ook regelmatig haver- of amandelmelk. De eerste keer dat ik dit maakte deed ik dat met een gezette espresso, later probeerde ik het met een zakje oplos espresso en dat beviel eigenlijk ook heel goed. Één portie koffie is genoeg voor een lichte koffie smaak, meer kun je dus altijd zelf toevoegen. Je kunt ook gewone pindakaas gebruiken maar ik kreeg onlangs twee nieuwe soorten opgestuurd. De creamy variant. Nog gladder gedraaid en daarom best vloeibaar, ik vind het echt heerlijk. Deze twee potten kwamen van Calvé & Mister Kitchen maar er zijn nog meer merken die dit maken geloof ik. Echt heer-lijk!

Wat ook lekker is, is om een tl kaneel of speculaaskruiden met de havermout mee te koken en je schaaltje dan af te maken met banaan geroosterde kokosflakes en een beetje honing. De combinaties zijn oneindig! Als je het een keer hebt uitgeprobeerd hoor ik graag wat je ervan vond. Deel je foto op Instagram en gebruik #eefsfood of laat het hieronder eventjes weten.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

No products in the cart.