Blog

Eef’s boekenplank #1 | Borreltijd

Hoi, leuk dat je een kijkje komt nemen bij mijn gloednieuwe rubriek ‘Eef’s boekenplank’. Vandaag staat Borreltijd in de spotlight. Ik val maar gelijk met de deur in huis. Ik ben he-le-maal geen kookboeken persoon! Ik vind het prachtig en leuk om er doorheen te bladeren maar vervolgens kook ik er zelden tot nooit uit. En dat vind ik stom dus daar gaan we verandering in brengen. Naast dat ik dit leuk vind om te doen gebruik ik deze rubriek dus ook een beetje als stok achter de deur. En wil ik mezelf af en toe eens gaan uitdagen om iets te koken wat ik nog nooit eerder (naar tevredenheid) heb klaargemaakt. Aan de hand van een aantal punten wil ik jou ook van meer informatie voorzien over het desbetreffende boek. Afgelopen jaren heb ik meerdere kookboeken en (bak)tijdschriften ontvangen en deze wil nu (bijna) allemaal onder de aandacht gaan brengen. Maar ik trap af met het boek dat ik het meest recent ontving. Namelijk; Borreltijd van Susan Aretz. 

Borreltijd cover

Eerste indruk: ik doe gelijk een bekentenis en dat is dat ik Susan redelijk goed ken. Maar kennen of niet, ik ben lyrisch over hoe prachtig dit boek ‘Borreltijd” is. Je zou hem alleen al kopen om plaatjes te kijken en te genieten van de geweldige fotografie in dit boek. Echt petje af daarvoor!

Dit kun je in het boek vinden: recepten om next level te borrelen. Vergeet chips, komkommer met hummus en laat die borrelnootjes al helemaal maar liggen. Met dit boek ga je verrassen. Er staan heel gevarieerde recepten in en de één is makkelijker en sneller te maken dan de ander. 

Inkijkje Borreltijd verti

De indeling: het boek is verdeeld over verschillende borrelplanken. Denk dan aan o.a. de streetfood-, familie-, nordic- en Berlijn plank. Het boek sluit af met recepten voor de ‘impress your friends plank’ te gekke naam als het mij vraagt. Ook vind je nog een flink aantal cocktail- en mocktailrecepten achterin het boek. Door het boek heen wordt er nog getipt wat extra lekker matcht met elkaar. Er staan zelfs gastrecepten van o.a. Hidde de Brabander, Yvette van Boven & Janny van der Heijden in.

Aan wie zou ik dit boek kado doen? Zeker aan iemand die zelf al graag in de keuken staat en niet terugdeinst voor een uitdaging als zelf paté of worstjes maken. Een echte borrelfreak die zelf graag uitpakt als er mensen over de vloer komen. Maar ook aan borrelfans die graag iets nieuws willen proberen en/of leren. 

Overige info: het boek heeft een harde cover en vind ik qua formaat echt perfect. De kleuren, style en uitstraling vind ik geweldig maar dat blijft persoonlijke smaak natuurlijk. Ik ben dol op donker(dere) fotografie.

Borreltijd summer rolls

Ingrediënten: voor de meeste recepten kun je je ingrediënten gewoon bij de supermarkt vinden. Voor de iets meer next level recepten kun je het best terecht bij je favoriete slagerij, visboer of slijterij.

Waarom ik dit recept heb gekozen? Het lyrische rondom spring/summer rolls heb ik nog niet helemaal te pakken. Ik heb het twee keer thuis uitgeprobeerd en dat smaakte echt naar, hoe zal ik het zeggen? HELEMAAL NIKS! Buiten de deur heb ik het weleens gegeten dat ik dacht, ja dit is toch echt wel lekker. Dus nam ik de proef op de som en maakte ik het recept voor ‘Kip & mango summer rolls met pinda dipsaus’. Leuk om te maken vond ik!

Summer rolls Borreltijd verti

Zoals ik al verwachtte.. Heer-lijk! De pindadip is echt een voltreffer. Gemaakt met o.a Hoisin, limoen en gember. Als lunch ook een prrrrrrima optie kan ik je vertellen. Ik kan niet wachten meer uit dit boek te gaan maken. Ik heb mijn oog al laten vallen op de ‘Indiase union bhaja met raita’, dat lijkt mij ook echt goddelijk! Het zal je niet verbazen maar ik kan dit boek ‘Borreltijd’ absoluut aanraden. 

Ik hoop dat je iets hebt gehad aan dit artikel of het in ieder geval met plezier gelezen hebt. Op naar Eef’s boekenplank #2

Liefs, Eef 

No Comments

Geef een reactie

Your email address will not be published.

No products in the cart.